Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2020 15:53 - КАКВО ИСКАТ ХОРАТА
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 2691 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАКВО  ИСКАТ  ХОРАТА

-         Как не проумяха, какво искат обикновените, нормални хора?! Как  поне един, от всичките ни скапани политици  не разбра, че богат или беден, християнин или мюсюлманин, умен или глупав, не иска да го занимават с простотиите, които творят в Народното събрание! Всеки нормален човек в тази имитация на държава иска само едно – да го оставят на мира и да не го занимават с мушандиите си! Всеки знае, че от политика се печели най-много! Поне в България е така! Обаче, когато ежедневно, от радиото, телевизията и нета те заливат обилно с помия, за да оправдаят по някакъв начин кражбите си, ти писва! Все пак, не сме идиоти, нали? – удари бутилката бира в масата Гого и изгледа сърдито двамата мъже до него на масата.

Тримата седяха в долнопробният квартален ресторант „Белият елен“ и се черпеха за това, че Слави бе станал „доктор“ на филологическите науки и вече щеше да получава към заплатата си, една прилична сума. Самият новоизлюпен доктор се въртеше на стола си, усмихваше се притеснено и не знаеше, какво да каже. Разговорът, от защитата на докторантурата му, бе навлязъл в лоното на политиката, а там Слави бе почти неутрален. Той погледна към Тошо и тихо призна:

-         Разбираш, че ми е все едно, кой е на власт, нали? Все пак си психолог, мама му стара! Ако имаше как, да не знам нито кой ни е президента, нито премиера, нито коя партия управлява, щеше да е най-добре!

Тошо поклати снизходително глава и с присвити очи рече:

-         И теб те разбирам, и Гого също! Но това по никакъв начин не ми помага, да бъда обективен! Аз мога да разбера  само от това, как един човек си реже ноктите на ръцете, дали той е маниак, неудачник или читав! Но това са само наблюдения и нищо повече! Мога ли да променя въпросния човек или не? Разбира се, че не мога! Аз съм само ням свидетел  на нещо, което се случва в конкретния момент, на дадено място и нищо повече! За да стане някакво количествено или качествено изменение на заобикалящата ме среда, трябва да има много хора, насочени в една посока, с една цел!Всичко останало е като лъжите на премиера ни – популизъм и най-долен цинизъм!

В това време в ресторанта влезе възрастен мъж, с гарван, вързан за крака, кацнал на рамото му. Той приближи до масата на тримата приятели, изгледа ги с воднисто – сините си очи, вдигна чанта, пълна с нещо и помоли:

-         Момчета, ще купите ли календари, за да помогнем на едно дете да живее?

Гого изгледа мъжа с подозрение и запита:

-         Откъде да знаем, дали парите ни ще отидат за лечението на това дете или ще си купиш ракия с тях?

Мъжът погали гарвана на рамото си, който извърна глава, с изумително синьо око и изграчи:

-         Всичко свършва един ден! Направете добро, за да продължите магията живот!

Тримата приятели на масата се спогледаха, после един по един бръкнаха в джобовете си и подадоха пари на мъжа. Той им подаде календари от чантата, но никой не ги взе. Преди да напусне ресторанта, мъжът каза:

-         Всички се стремим към едно – да бъдем в мир със себе си и околните! А няма мир, без да сториш добро! Само в непринуденото добро има истина, да знаете!  Бог да ви помага, момчета!

Дълго след като мъжът с календарите и гарвана си замина, никой от тримата не проговори. За днес всичко бе казано…..!

 

Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430140
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031