Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 16:11 - И американската наука призна: Най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла на територията на БЪЛГАРИЯ и част от Балканите от 6200 г. до 4500 г пр.Хр.
Автор: fascindoo Категория: История   
Прочетен: 2187 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Едно изследване на професор Дейвид Антони

Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа”, писа “The New York Times”.

image 


           Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял

image 

 

народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.

В последните дни на 2009 г. много американски специализирани издания, а и ежедневници отбелязват, че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище.

                Също така и комплексът в Дуранкулак, който е основно неолитно селище със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо съкровище в Югоизточна Европа. Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общност, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните древногръцки цивилизации, най-старата от които около 2700–1120 пр. Хр. е Микенската цивилизация. 

Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско пише в каталога на изложбата "Изгубеният свят на Стара Европа“ следното: "Способността да създават, използват и разбират символичните предмети като статуетки, определя хората като такива. Тази способност обединява нас съвременните хора с хората от неолита и художниците от палеолита".

                Свидетелство за това са експонатите - златни, медни и керамични образци като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни изследвания във Франция, са обгърнати с древни мистерии, култове и митове. Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА. От селищната могила край село Караново е изкопан глинен печат, чиято възраст се определя на 3000 – 3500 г. пр.н.е. Приблизително от този период са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, намерено край село Градешница /Врачанско/ – от 3500 – 4000 г. пр.н.е.! За сравнение ще посоча, че шумерската писменост, считана доскоро за най-стара в света, е възникнала към 3100 г. пр.н.е., а египетската – около 3000 г. пр.н.е.

               Сега и Европа започна да забелязва тези факти. Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации, пише Дойче веле. 

Харалд Харман в своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация” доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост. Харман нарича тази култура, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и части от Украйна и Унгария, „староевропейска”.

Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хил.

пр. Хр.
image 

Харман твърди, че думи, които досега са били считани за старогръцки, всъщност са „староевропейски“ и се използват и до днес – камина, маслина, керамика, метал, химн и др. Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите. Харман потвърждава,това,което отдавна знаем, че най-старото злато в света е намерено на територията на днешна Варна. Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет.

Източник ...




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. nikikm - Само,
20.09.2013 16:29
дето не прави връзка,палеобалкански народи,пеласги-траки-българи! Когато това стане,тогава ще сме спечелили битката за нашата История,ако ни има разбира се! А и отнасянето на автора на Микенската цивилизация към гръцката е...разочароващо!
цитирай
2. bezistena - Още преди 7 години Боговдъхнове...
22.09.2013 04:26
Още преди 7 години Боговдъхновеният д-р Стефан Гайт доказа по категоричен начин чрез прецизни научни интердисциплинарни методи,че Шумерската и Месопотамска писменост е пренесена от Българите-цивилизатори тракийска свещена жреческа писменост,която е възникнала най-малко 2000години по-рано по нашите земи на Одриското царство
Оплюха го,разкатаха го,разпънаха го на кръст нашите безродни предатели историци,слуги на заговорниците срещу Българите,пребиха зверски след много закани брат му Цветан...
Сега и от вънка учените потвърждават тези епохални разкрития-официалните ни академични корифеи продължават да мълчат!
Давате ли си сметка,негодници такива и предатели на Божия Български народ,какво ви се е натрупало на досиетата ви в безпристрастните небесни тефтери!?
-Ама не сте вярвали в Бог и не сте знаели,че всичко се пишело горе!Хич никой няма и да ви пита вярвали ли сте или не-влизай в катрана и жална ви майка тогава!Ама ние сега и затова ви разправяме тия работи,та да се освестите и не се наложи да правите СПА-процедури във врящ катран!
Благодарим за жеста на историците и изследователите от чужбина,и понеже са от същото наше свещено тесто,ще им върнем топката на малко по-високо ниво,но идеална за странично волле от въздуха:
ШУМЕР=Ешуа и Мария
МЕСОПОТАМИЯ=Иса и Богиня Диана Мама(Мария Магдалена)
МЕЖДУРЕЧИЕ=Ежуш и Диана Мария

ЙЕРОГЛИФИ=Болгирия
ПИРАМИДИ=Богиня Диана Мария
ЕГИПЕД=Диана Богиня
ТРАНСИЛВАНИЯ=Бог Сар Дуло
Култура ВИНЧА=култура на Бог Ешуа
ГРАДЕШНИЦА=Исуш Трака
А мистичните пред-гръцки местни високо цивилизовани ПЕЛАСГИ никой вече не може да ни ги пипне и открадне,защото познахме в тях нашите Святи Деди-Жреците и народа на Исус Българина,зашифровани като Българите на Исус в съкратената форма на ПЕЛАСГИ:
ПЕЛАСГИ=Иса Балг=Балги на Иса=Българите на Исус!!!
А барайте сега де!Ще крадете,ама ще има бой през ръцете!
ЩЕ ИМА БОЙ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ от=от Богиня Диана Мария и Цар Бог Ешуз!!!

Да сте чули нашите историци по въпроса?!!

Бъди благословен,Приятел,и давай все така !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474569
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!