Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2021 19:59 - КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, когато ЛУДОСТТА НА ТЪЛПИТЕ доведе до СТРАННАТА СМЪРТ НА ЕВРОПА
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3117 Коментари: 5 Гласове:
25

Последна промяна: 18.11.2021 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, когато ЛУДОСТТА НА ТЪЛПИТЕ доведе до СТРАННАТА СМЪРТ НА ЕВРОПА
Предвид предизвикателствата на настоящето, какво е бъдещето на Европа?
Това е въпросът, който доц. Валентин Вацев и проф. Иво Христов обсъждат с помощта на книгите на Давид Енгелс („Какво да се прави“) и Дъглас Мъри („Лудостта на тълпите“ и „Странната смърт на Европа“).
В тях ще откриете конкретни практически предложения как да бъдем реалисти за бъдещето, как да възпитаваме децата си и как да престанем да мислим само в краткосрочен план.
Те дават възможност на читателите да открият съвети за достойно живеене и са поучително четиво за сега прохождащи либерали. „Какво да се прави“ може да разгледате тук -
https://iztok-zapad.eu/kakvo-da-se-pravi Книгите на Дъглас Мъри може да видите тук - https://iztok-zapad.eu/daglas-mari 

  Издателство Изток Запад 








Гласувай:
25



1. tota - Давид Енгелс („Какво да се прави“)
18.11.2021 20:09
"Залезът на Запада се разгръща пред очите ни, и то точно когато смятахме, че сме достигнали цивилизационни висоти. Как стигнахме дотук? И по-важното – какво да направим днес, за да спасим своето утре?

Вече е късно, вероятно твърде късно, да се върви в друга посока и никой не знае какво ще произлезе от сблъсъка между политически коректното мислене и реалността. И все пак трябва да продължим да живеем: да живеем в упадъка на Европа; да живеем с увереността, че утрешният ден ще бъде по-лош от днешния; да живеем със съзнанието, че дните на западната цивилизация, каквато я познаваме, са преброени.

Как да изградим живота си? Как въпреки всичко да продължим да чертаем бъдещето и най-вече – как да предадем на потомците си нашето наследство, все повече и повече застрашено? Защото антиутопиите, които ни изглеждаха като зловеща фикция, днес са реалност. Тази книга дава отговори на най-наболелите съвременни проблеми, които са колкото практични, толкова и реалистични.

Ще се вслушаме ли?"
https://iztok-zapad/david-engels/kakvo-da-se-pravi
цитирай
2. tota - Дъглас Мъри („Лудостта на тълпите“)
18.11.2021 20:10
"Джендър, раса и идентичност.

В новата си книга Дъглас Мъри разглежда едни от най-спорните теми на XXI век: сексуалността, расата, технологиите, джендъра. Той разкрива мащабната културна война, която бушува из целия свят - на работното място, в университета, училището, дори в дома ни, - в името на социалната справедливост, политиката на идентичността и политкоректността.

Живеем в постмодерна ера, в която големите наративи на религията и политическата идеология вече не са актуални. Те са заместени от една неспирна война срещу всеки, който е на "грешната" позиция, в която идентичността е превърната в оръжие. Невероятната скорост на този процес се дължи главно на новите социални мрежи и медии, които определят какво трябва да знаят, мислят и казват хората по света. Тесни, нишови интереси доминират в дневния ред днес, което увеличава разделението в обществото, и както Дъглас Мъри показва, резултатите стават все по-плашещи."
https://www.book.store/p303027/ludostta-na-tylpite-dyglas-myri.html
цитирай
3. tota - Дъглас Мъри ( „Странната смърт на Европа“).
18.11.2021 20:13
"Европа е пред самоубийство.

Дали европейците ще се примирят с това?

Намаляваща раждаемост, масова миграция, тероризъм... Европейците са неспособни да се защитят. Тази книга е не просто анализ на демографските и политическите реалности, но и свидетелски разказ за континент в режим на самоунищожение.

Една от причините за това тревожно състояние е масовото пренасяне на цели народи в Европа. Някогашният континент – дом на европейските народи – постепенно се е превърнал в дом на целия свят. Дълбоко обременена от вината за миналото си, Европа приема огромен брой имигранти от бившите си колонии, за да запълни недостига на работна ръка. Това постепенно води до промяна в облика ѝ. Цели квартали, обитавани от имигранти, приличат на родината им във всичко, освен по локацията. Храната, дрехите, езикът и религията са същите като в родните им земи. Дори потомците им се придържат към традиционните ценности, не успявайки да се впишат в европейската среда.

Масовото навлизане на милиони хора не би изглеждало като финален акорд за континента, ако Европа не изглеждаше, сякаш е загубила вяра в собствените си убеждения, традиции и наследство. Подплатена с внушителен масив проучвания, книгата описва разочароващия провал на мултикултурализма, на липсата на решение по въпроса за миграцията и увеличаващия се национализъм. За написването на книгата Дъглас Мъри обхожда целия континент, за да чуе историите както на търсещите убежище, така и на онези, които са им го предоставили. И завършва с две прогнози за Европа: едната – обнадеждаваща, другата – крайно тревожна. Кой път ще изберем?"

Повече за книгата можете да прочетете и в ревюто на Бела Чолакова в сайта на 168 часа.
https://iztok-zapad/daglas-mari/strannata-smart-na-evropa
цитирай
4. iw69 - Всеки
18.11.2021 20:16
път е удоволствие да слушаш или да четеш Вацев.
цитирай
5. kvg55 - tota,
18.11.2021 23:26
Нищо не може да се направи, освен да прекратим агонията, като ускорим смъртта.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12149231
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031