Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 21:53 - Само Обама още не ни е похвалил за заключенията относно връзката на "Хизбула" с атентата в Бургас
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
0



А трябваше! Да е първият. Поне от уважение към носителя на черен колан по карате.

Т.к., вчера на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към Празидента се потвърди версията на Израел, че в терористичния акт на летище "Сарафово" край Бургас на 18 юли 2012 г. е замесена "Хизбула"

image
 

Защо?
 

Защото, както знаем от обръщението на американският президент Обама при срещата с българския министър-председател Бойко Борисов в Белия дом на 3 декември 2012 г., той беше много впечатлен от него:

«... Също така искам да вметна, че той има черен колан по карате, така че трябва да бъдем много внимателни. ...»

Поводът, пак повтарям е известен на всички ни от вчера, когато на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди версията на Израел, че в терористичния акт е замесена "Хизбула".


Тази сутрин - постфактум на вчерашния КСНС – се публикува едно интервю със скрита обаче благодарност.
 

image © Снимка:   ЕПА / БГНЕС

Марк Регев: ЕС трябва да предприеме ответни действия срещу "Хизбула" 

Интервю на Ангелина Пискова с Марк Регев

ЕС трябва да предприеме ответни действия срещу "Хизбула". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" говорителят на израелския премиер Бенямин Нетаняху – Марк Регев.
 

Бих искал да напомня на всички европейци, че това е атака върху европейска земя, срещу страна-член на ЕС и Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха,
 

коментира Регев и заяви:

Израел ще защити хората си. Най-важното нещо от европейска перспектива, според нашето скромно мнение, е европейците да кажат: Вие нападнахте страна-член на ЕС, вие нарушихте нейния суверенитет, атакувахте цивилни хора на европейска земя и, разбира се, трябва да има последствия на такива действия.

Регев отново повтори, че страната му няма съмнение, че зад атентата в Бургас стои "Хизбула". Според него именно хората, които отричат това, се опират на политиката.

Много е важно такава организация да носи пряката отговорност за това, че поставя на прицел цивилни хора, в този случай туристи. Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха,
 

заяви той.

Марк Регев подчерта също, че "Хизбула" е една от най-големите сили, поддържащи режима на Башар Асад. Тези, които убиват невинни хора, трябва да си понесат последствията, беше категоричен говорителят на израелския премиер.


Днес по-късно обаче, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън благодари в открито писмо за усърдното и акуратно разследване, проведено от България на терористичното нападение в Бургас на 18 юли 2012 г.
 

image
 

Той изразява и пълната солидарност на британския народ с народа на България.

Това пише в обръщението министър-председателят на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия , изпратено до българския правителствен ръководител Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Всеки терористичен акт е нападение срещу всички нас. Той е атака върху нашите общи ценности. Никога не трябва да позволяваме на прибегналите до тероризъм да подкопаят нашите общества, общности и ценности",

се казва в писмото.

"Терористите се стремят да подкопаят нашата решимост; от нас зависи да се погрижим да бъдем по-решителни от всякога и да не им позволим да ни тиранизират или уплашат",

допълва Камерън.

По думите на британския премиер българската полиция и разузнаване са свършили отлична работа при разследването на атентата в Бургас, при изключително трудни условия.

"Събрали сте силни доказателства, които сочат участието на групировката "Хизбула" в бомбения атентат; това е оценка, която изцяло подкрепяме. Важно е да можем да го заявим публично",

подчертава още Дейвид Камерън.

"Отхвърлям всяко внушение, че някак по-безопасно е да не посочваме имената на участниците, или да предприемем действия, за да не им позволим да ударят отново: да постъпим така означава, че тероризмът ни е уплашил и че им позволяваме да тъпчат нас и общите ни ценности",

пише още британският премиер.

В писмото Камерън изказва поздравленията си към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и неговия екип за работата им по разследването и се ангажира
 

"британското правителство да продължи да подпомага България по всички възможни начини както в разследването, така и в усилията, които страната ни полага за по-голяма сигурност и за недопускане извършването на такъв атентат отново".

ЕС ще обсъди въпроса за включването на "Хизбула" в списъка с терористични организации след обявяването на резултатите от разследването на терористичния акт в Бургас, заяви днес представителят на външнополитическата служба на ЕС Мая Косянчич.

"ЕС и страните-членки ще обсъдят възможните варианти за действие. Обсъждането на въпроса за включването в списъка е един от възможните варианти. Освен това, могат да бъдат предприети мерки чрез различни канали, включително Европол и Евоюст, а също така съдебни, политически и дипломатически акции",

каза тя пред журналистите в Брюксел.


 

Просто се чудя на този пропуск на дипломацията на Белия дом...


 


 

/плевен онлайн портал,

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474703
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!