Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 11:33 - Марин Райков: Индустриалците и националния капитал да помогнат на най-бедните и уязвимите
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2637 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 23.03.2013 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или

Първата имитация на Служебното правителство


По думите му Служебното правителство ще продължи да търси в резерви в бюджета, които да насочи към най-уязвимите.

Те обаче били ограничени.

Както и времето му!

Но парламата стартира: 21 март 2013:  

„Има различни форми, по които може да се осъществи тази помощ, готов съм да ги обсъдя с българските индустриалци",

заяви Райков.

 

image

22 март 2013: 

"Създаването на благоприятна бизнес среда ще бъде приоритет за това правителство. Ние няма да извиваме ръцете на българския бизнес. Никой не обмисля увеличаване на данъците, нямаме намерение да упражняваме натиск за увеличаване на заплатите в частния сектор. "

С тези думи служебният премиер Марин Райков откри заседанието на Националния съвет за тристранно съртудничество (НСТС) и Членове на КРИБ .

"Казах само една дума – солидарност (б.а. – имал е предвид  вчера). Втората дума, която бих използвал, е диалог. По какъв начин бизнесът, благотворителните структури, държавата биха поне малко облекчили положението на съгражданите, които са в тежко социално положение",

заяви той днес и подчерта, че под думата солидарност бизнесът не бива да разбира, че ще бъде упражнен натиск върху него.

"В тази нелека социална среда, акцентирах върху необходимостта българският бизнес, индустриалците, националният капитал, да проявят солидарност с най-социално уязвимите българи. Това беше изтълкувано от част от бизнеса, че държавата би била склонна да упражнява натиск.Трябва да се проявим солидарност като се намери най-подходящата форма, чрез която да не се посегне на бизнес-климата, но същевременно да подадем ръка и на всички българи. Това беше апел, който се надявам, че е правилно разбран.",

каза още служебният премиер.

"Да се подобри бизнес средата, да се ускори разплащането на държавата с фирмите, да се гарантира и контролира спазването на законите. КРИБ ще направят и оценка на служебния кабинет."

за това настоя по време на заседанието председателят на КРИБ Огнян Донев по време на заседанието.

( б.а. - КРИБ =Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България)

 

Като чух КРИБ, това ми беше достатъчно да игнорирам Маринрайковите стремежи за действията на Служебното правителство и да потърся данни за КРИБ.

И така:

"Казах само една дума – солидарност..." ,

както казва вчера Марин Райков, като доуточнява какво е казал онзи ден.


И ето от кого да очакакват солидарност най-бедните и уязвимите в България, според Марин Райков:

imageОгнян Донев. Председателят на КРИБ. Обявен през 2011 за най-богатия българин. Освен това той ръководи в сянка големи лъскави фирми и офиси, продава лекарства в България и света от неговата "Софарма",

Наречен е още "Октоподът в бяло", който "души" болниците, като мениджърите им са принудени да пазаруват от неговата «Софарма».

През февруари 2012 името на на сатаниста-милиардер Донев бе замесено в разкрития, твърдящи, че компанията продава на завишени цени лекарствата си в България.
Скандалът се разрасна, след като зам.-министърът на здравеопазването Гергана Павлова беше освободена от поста си.

Премиерът Борисов коментира тогава ситуацията, че при съмнение за монопол във фармацевтичния сектор, най-доброто решение е да бъде отстранен съответния зам.-министър.

«Извинявам се на Павлова за това, че в началото на кариерата си е работила в "Софарма"», 

каза още ББ.

А Огнян Донев твърдеше, че никога не е имал конфликт с Нели Нешева – шефката на Националната здравноосигурителна каса, която подаде оставка след скандал с получен бонус.

"Дали лекарствата са скъпи, или не лекарствата – те отговарят на нормативната база в страната, както и на степента на остра конкуренция между отделните производители. Свръхрегулацията до известна степен застопорява част от стойностите. ", 

коментира още сатанистът, изпълнителен директор на "Софарма" и сегашен председател на КРИБ.

"Някои от българските лекарства се продават на по-ниски цени в съседни държави... Различните пазари имат различни ценови равнища – възможно е 3 – 5 пъти",

заяви сатанистът с безкрайна арогантност, като не уточни при какви равнища в Турция и Сърбия и защо цените на произведените от него лекарства у нас са 3-4 пъти по-скъпи от турските "равнища" например.

Освен това Огнян Донев искал да става премиер твърди  /БЛИЦ. Това разкрил съдружникът му Любомир Павлов-Пъпката в разговор с тв водещия Николай Бареков.

В предването си "Гореща точка" по TV7 пловдивчанинът сподели личен опит от контактите си с Павлов. Той разказа как негови близки хора, запознати с бизнеса на въпросния бизнестандем, са го предупредили да внимава с разследванията си, защото те засягат мръсни пари, носещи съответната опасност. Въпреки това Бареков нарекъл очи в очи Любомир Павлов щастлив човек, "защото е на свобода". В друг разговор пък Павлов предупредил тв водещия да внимава какво говори, защото скоро ще живее в държава с премиер Огнян Донев.
Бареков бе подкрепен от разследващия журналист Моника Гаджанова, която обясни как Донев упражнявал заскулисно политическата си дейност. Той използвал като куриер здравния репортер Диана Тенчева от в. "Труд". Тя раздавала лично задачи в Народното събрание на подбрани депутати, което им отваряло възможност да се измъкват от неудобни журналистически въпроси с отговор от типа на: "Аз не съм се познавал с Огнян Донев". /БЛИЦ

И още:  Огнян Донев "припечелва" на гърба на болните в България?

Огнян Донев, който наскоро бе обявен за най-богатия българин, се споменава в няколко публикации на европейския вестник New Europe във връзка с монополно положение на компанията му "Софарма".

Жалко е, че България попада в авторитетното издание основно по тези поводи. По-долу представяме статията, чийто оригинал може да видите тук (Sopharma of Bulgaria under EU investigation:

«"Софарма", която се контролира от Огнян Донев, който от своя страна допреди година беше член на Надзорния съвет на Национална здравноосигурителна каса, е успяла да монополизира доставките на над 70% от лекарствата, изисквани от (държавните) болници и над 50% от предписваните лекарства – изключително печеливш бизнес, за който Донев заслужава поздравления, но тъй като България не е член на АС (Африкански съюз), а на ЕС (Европейския съюз), тази ситуация трябва да бъде прекратена, тъй като тя е в грубо нарушение на законодателството на ЕС.

Редакцията на NewEurope научи, че ЕК е вече в България и разследва случая „на място”, и сме убедени, че ще бъде направено всичко възможно да се възстанови свободния пазар в страната. Често сме критикували комисията по различни поводи, често с право, понякога и погрешно, но трябва да признаем, че служителите от ЕС са достатъчно упорити и няма да се поддадат на политически натиск от определени страни-членки или кабинети.

Ключови за Софарма са две фигури. Първата е Огнян Донев – собственикът на фирмата, който поставя нещата по начин, подходящ за монополизиране на фармацевтичния пазар в България по времето, когато е член на ръководството на структурата, наблюдаваща пазара – Националната здравноосигурителна каса, което е неетично (и незаконно) дори и в страните членки на АС (Африканския съюз).»
 

image Левон Хампарцумян. Банкер, главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк", както и председател на Асоциацията на банките в България (АББ). При правителството на Иван Костов е заместник-министър по икономиката, а от 2000 г. става изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, малко след което Булбанк е приватизирана, а той става изпълнителен директор. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика. Неотдавна стана заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

 

image Петър Кънев. Бивш депутат от БСП. Заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Бизнесмен. председател на Съюза на печатарската индустрия в България Пред в-к „24 часа” заявява: „Ако искате да си говорим в цветове, бизнесът има един цвят - зеления на долара. Никакъв друг. Ние винаги сме търсили своите права и интереси и който си мисли, че имаме партийна окраска, много се лъже”.

Какво Ценно признание!

 

image Валентин Златев. Мениджър на "Лукойл-България" и "Лукойл-Нефтохим". Често спряган за олигарх и за един от най-богатите хора в България. Милиардер, член групата "Билдерберг" за България, заедно с Николай Камов и Леа Пепо Коен. В глобален мащаб "Билдерберг" е тайното Световно правителство от 1954 г. насам. Член на КРИБ.

image Иво Прокопиев. Председател и съакционер в "Алфа финанс холдинг". Макар и да не е титулуван като банкер, това не пречи на Прокопиев да се занимава с финансови услуги, индустрия, строителство, енергетия. Подписва загробващи договори с държавата, от което страдат гражданите, печелят обществени поръчки за всеки появил се на хоризонта строеж като "Главболгарстрой".

Между 2006 и 2010 г. два пъти е председател на КРИБ.

Измежду много неща, на които Прокопиев е собственик, най-общоизвестно е притежанието му на вестници като „Капитал” и „Дневник”.

През 2010 г.Прокопиев емигрира в Сингапур, завличайки 400 млн. лева чрез фалита на някои свои фирми.

Идва инкогнито в България и понастоящем.

 

image Светослав Божилов. Български банкер и финансист. Съакционер в СИБанк с Цветелина Бориславова, която тя продаде след като ББ дойде на власт. Израстването му като фигура на българския политико-икономически небосклон започва посредством членство в Управителния съвет на фондация "Отворено общество - България". Впоследствие се изявява като съосновател и акционер в СИБанк. Светослав Божилов съвместно с Иво Прокопиев е съдружник в медийното начинание и проект Re:TV в навечерието на изборите за 41 НС. Той е сред съучредителите на сдружението "Глобална България" (ЮЛ - организация за осъществяване на дейност в обществен интерес според регистрацията), което според някои анализатори е в основата на българския политически проект ГЕРБ. Член на КРИБ.


От тук насетне, да наблюдаваме (ако ви е интересно) как:

Индустриалците и националния капитал да помогнат на най-бедните и уязвимите.

Или: ами! Каква парлама и какъв кьор-фишек пред простия народ!

Както биха казали дедите ни в следосвобожденска България!

 

 

 

/плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

tempis@operamail.com  

ПС: пък може да не съм прав, пишете до този адрес, ако сте забелязали реално мероприятие... (за най-бедните и уязвимите)




Тагове:   КРИБ,   Марин Райков,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. zabavnata - Тези си имат "ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ"
23.03.2013 11:53
В световен мащаб някои от най-богатите хора в света дариха половината от богатствата си, за да спасят бедстващите. На "нашите" чипа на мислене е сгрешен и те се правят на ни чули, ни видяли. Не мисля, че ги вълнува как живеят обикновенните хора. Ако помогнат на тези, които се борят ЗА ЖИВОТ, онкоболни и т.н., на сираци, на хора в неравностойно положение тогава може би ще заслужат уважението ми. До тогава!
ПП - Между другото вилата на президента в Халкидики е чудесна. Колко сирачета от България е поканил на свои разноски. Може би няма възможност. Да, това ще е ... Мислене трябва и ...СЪРЦЕ.
цитирай
2. tota - Служебното правитлство -
25.03.2013 20:47
Да се обърната назад във времето и да прочетат, как са управлявали България и как са подпомагали бизнеса онези българи, стояли начело на правителства преди Втората световна война.

Бог да пази България! А тези да не забравят, че има Видовден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473778
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!