Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2013 10:15 - Sancta Sanctorum* на Новия Световен Ред: МВФ, СБ и СТО
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 14388 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.04.2013 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Светът - теми, политика, личности - Стратегии за световно управление    
или

Бермудския триъгълник на Новия Световен Ред (НСР):

- Международен валутен фонд (МВФ),

- Световна банка (СБ),

- Световна търговска организация (СТО)

 
В тези безпрецедентни икономически времена, които днес светът и през последните няколко години преживява като цяло, професорът по икономика в Университета на Отава, Мишел Чосудовски** написа книгата:
 “Глобализацията на бедността и Новият Световен Ред”
image The Globalization of Poverty and the New World Order        (PDF)

Author: Michel Chossudovsky

ISBN Number: 978-0973714708

Product Type: PDF File Price: $9.50

(цена в pdf-формат)

 

Глобализацията на бедността и Новият Световен Ред

от Проф. д-р Мишел Чосудовски
 
   Отзиви за книгата:

"Тази кратка, провокативна книга, разкрива негативните ефекти от наложената икономическа структурна реформа, приватизация, дерегулация и конкуренция. Тя заслужава да се чете внимателно и широко. "

- Избор на Американската библиотечна асоциация (ALA = American Library Association)

"Сегашната система, Чосудовски твърди, е едно сътворение на капитала чрез разрушаване. Авторът се изправя срещу връзките между гражданското насилие, социалния и екологичен стрес, при условията на разширяване на пазара."

- Микеле Стодард, тримесечно списание “Covert Action”


 

Професорът заинтригува читателя чрез едно проучване как Световната банка и МВФ са най-големите доставчици на бедност по света, въпреки своите реторични претенции към обратното.
   
Тези институции, представляващи мощни западни и финансови интереси, които доминират и разпределят социалния апартейд по цял свят, които експлоатират хората и ресурсите на по-голямата част от населението на света.
   

Чосудовски разглежда програмите на тези международни финансови институции как вървят ръка за ръка с тайни военни и разузнавателни операции, предприети от мощни западни държави с цел да дестабилизират, да контролират, да унищожават и доминират над нации и народи, както в случаите на Руанда и Югославия.
 

За да се разбере каква е ролята на тези международни организации, които те играят днес, както как всякога управляватна световнате икономическикризи, трябва да се разбере откъде са дошли. Тази книга предоставя подробна, проучвателна, разбираема и с многостранно изследване на тези институции и техните действащи лица, като агенти на Новия Световен Ред, и как те предварително налагат глобализация на бедността.
   
 

Николай Николов разглежда нещата и в аспект на “новият търговски ред”:
   

Новият световен икономически ред и глобализацията на бедността

Последните години на 20-тия век ще отидат в историята като период на глобално обедняване, отбелязан от рухването на производствените системи в развиващия се свят, разрушаването на националните институции и разпадането на програмите за здравеопазване и образование. Тази “глобализация на бедността”, до голяма степен в противоречие с успехите на деколонизация след края на Втората световна война, започна в “третия свят” паралелно с изострянето на кризата с външния дълг на страните в него.
   
От началото на 90-те години тя обхвана всички основни райони на земята, включително и Северна Америка, Западна Европа, страните от бившия “съветски блок и т.н. “нови индустриални държави” в Югоизточна Азия и Далечния изток. Глад в местни мащаби завилня в районите на Африка на юг от Сахара, Южна Азия и Латинска Америка. Затворени бяха здравните учреждения и училищата, стотици милиони деца бяха лишени от правото на начално образование. В “третия свят”, Източна Европа и на Балканите се забелязва завръщане на забравени инфекциозни болести, включително туберкулоза, малария и холера.
   

ПРИЧИНИТЕ ЗА ГЛОБАЛНАТА БЕДНОСТ

Глобална безработица - създаване на “излишни хора” в една глобална икономика на евтиния труд.

Упадъкът на жизненото равнище в света не е резултат на “недостатъчни производствени ресурси”, както това е било в предишните исторически периоди. Всъщност, глобализацията на бедността се извършва във време на бърз технологически и научен прогрес. Докато последният допринася до голяма степен за повишаване на потенциалните възможности на икономическата система да произвежда необходимите стоки и услуги , факт е, че увеличението на производителността не намаляват нивото на бедността в световен мащаб.
 

Напротив, съкращаването, корпоративното преструктуриране и пренасочване на производството към райони с евтина работна ръка в “третия святповишава безработицата и значително намалява доходите на градските работници и селяните. Новият световен икономически ред се подхранва от човешката бедност и евтиния труд. Високата безработица както в развитите, така и в развиващите се страни води до намаляване на реалното трудово възнаграждение. Безработицата придоби световен характер с миграцията на капитала от една страна в друга с цел постоянно търсене на по-евтини източници на работна ръка. Според Международната организация на труда (МОТ) в света от безработица са засегнати един милиард хора или почти 1/3 от цялата работна ръка на планетата.
 

Пазарите на труда в отделните страни вече не са защитени, тъй като работниците от всяка една от тях са принудени да влизат в открита конкуренция едни с други. Правата на работниците се премахват заедно с премахването на границите и правилата, регулиращи пазарите на труда.
 

Световната безработица действа по подобие на черния дроб, “регулирайки” цените на труда на световно ниво. С други думи, огромните запаси на евтина работна труда от “третия свят”, включително Китай (където има 200 милиона излишни работници, според изчисленията) и страните от бившия “Източен блок”, допринасят за задържане и дори за намаляване на заплатите в развитите страни. Засегнати са практически всички категории работна сила (включително висококвалифицираните, професионалистите и научните кадри). Конкуренцията за работни места засилва социалното разделение по класов, етнически, полов и възрастов принцип.

Глобален наздор

Активизирането на Световната търговска организация през 1995 год. отбелязва нов етап от следвоенното развитие на икономическата система. Положено беше началото на процеса на “ново преразпределение на власт и пълномощия” в рамките на “триъгълника”, съставен от Международния валутен фонд, Световната банка и Световната търговска организация. Международният валутен фонд призовава към по-ефикасен “надзор” над икономическата политика на развиващите се страни и за по-голяма координация на дейността на въпросните три международни институции, а това на практика означава по-нататъшно ограничаване и грубо нарушаване на държавния суверенитет на отделните национални правителства.
   

Съгласно “новият търговски ред” в света – както бе очертан след завършване на преговорите в Маракеш през 1994 год. от т.н. “Уругвайска среща”- настъпват промени в начина на реализиране на отношенията на въпросните три организации спрямо съответните национални правителства. Налагането и реализирането на предписанията на Международния валутен фонд и Световната банка в областта на политиката повече не зависят в такава степен, както до тогава, единствено от подписваните споразумения за отпускане на заеми (които по принцип не са считани за “юридически обвързващи” документи). Това е така поради факта, че по-голяма част от основните и официално обвързващи елементи на “Програмата за икономическо приспособяване” (каквито са, например, въпросите за либерализацията на търговията и режима за чуждите инвестиции) са залегнали трайно и подробно в параграфите и изискванията на договорите, сключвани от съответните правителства за споразумение и членство в Световната търговска организация (СТО). Това състояние на нещата предоставя и нормативната база за предприемане на “надзор” и други “полицейски” мерки спрямо отделните страни и за налагането спрямо тях – включително и със сила – на различни видове условия , вече съобразени с изискванията на международното право.Премахването на съществуващите досега ограничения и регулативни мерки по отношение на търговията съгласно изискванията на Световната търговска организация и новите клаузи за интелектуалната собственост ще дадат възможност на многонационалните корпорации да навлязат в местните пазари и да контролират практически всички области на промишлеността, селското стопанство, сферата на услугите – тоест, националните икономика в тяхната цялост.
 

ИСТИНАТА ЗА СВЕТОВНАТА БАНКА, ЗА ЕНРОН И ЗА ОГРАБВАНЕТО НА СВЕТА

Част от интервю на Алекс Джоунс с Грег Паласт, журналист към БиБиСи и “Обзървър”, Лондон

(Радиоразговор на Алекс Джоунс, понеделник следобед, 4 март 2002 год.)


Джо Стиглиц, уволненият (2002 г. - б.р.) бивш главен икономист на Световната банка:

“Където и да отидем, в която и страна да влезем, в крайна сметка ние разрушаваме икономиката й и там лумват пожари.”

Алекс Джоунс - Това е истинско земетресение! Ще ни разкажеш ли какви ги вършат икономистите?

Грег Паласт - Искам да изтъкна две неща. Едното от тях е, че проведох продължителен разговор с уволнения бивш главен икономист на Световната банка, Джо Стиглиц. Проведох известно време в разговори с него, отразени от БиБиСи и Гардиън. Всъщност разговорите бяха, по-точно казано, разпити. Двамата сякаш повтаряхме една от сцените на “Невъзможна мисия”, когато човек прекарва с часове в изтегляне на информация от преминалия от другата страна. По този начин успях да добия поглед отвътре на случващото се в Световната банка. Интересното е, че той не разкри особено много, но ме насочи към други източници. Отказа да предостави и документация. За сметка на това, обаче други хора ме затрупаха с огромно количество засекретени документи от Световната банка и Международния валутен фонд.


Алекс Джоунс – Тоест, за да се предпази, някой друг е подал информацията вместо него.

Грег Паласт - Не, не е така. Той не пожела да рискува, но стана така, че успях да се сдобия с всичко необходимо по други, напълно независими канали.


Алекс Джоунс - Точно както успя да се добереш до W199I от нашия източник.

Грег Паласт - Едно от нещата, които се случиха, беше, че трябваше да се изправим лице в лице с президента на Световната банка Джим Улфенсен (Jim Wolfensen) по СиЕнЕн, но той отказа да разговаря с мен. И – представяш ли си? - СиЕнЕн ме изтегли от предвидения разговор!

Алекс Джоунс - И сега те заплашват с пълен бойкот.

Грег Паласт - Да. Нека да преминем към разкритията ни. Чрез предоставените документи установихме, че в основни линии Международният валутен фонд и Световната банка изискват от отделните държави да подписват тайни споразумения, с които правителствата се съгласяват
- да продават основните си активи;
- да предприемат икономически стъпки, унищожителни за народите им – става въпрос за средно около 111 (сто и единадесет) изисквания.

Заплашват ги, че в случай на неизпълнение ще им бъдат отказвани каквито и да било международни заеми. А никой не би могъл да оцелее без заеми, независимо дали става въпрос за частно лице, корпорация или страна - без да се заемат някакви суми и да се разполага с някакъв кредит…


Алекс Джоунс - Заради инфлацията на дълга, която същите институции създадоха.

Грег Паласт - Точно така. Разполагам с вътрешни документи, които получих напоследък от Аржентина и искам да говоря за тайния план, свързан с тази страна. Подписан е от Джим Улфенсен, президента на Световната банка. Между другото, просто за твое сведение, те са доста разтревожени, че документите се намират в моите ръце, но не се опитаха да оспорят автентичността им. Всъщност, отначало се изкушиха да го сторят - заявиха, че няма такива документи. Показах им ги по телевизията и цитирах няколко в интернета. Имам копия на някои…


Алекс Джоунс - Имаш предвид твоя сайт, GregPalast . c o m?

Грег Паласт - Да, w w w . gregpalast . c o m. И тогава те отстъпиха и признаха, че документите са автентични, но отказаха да ги дискутират с мен и ме заплашиха, че ще ме държат настрани от ефира. Толкова за спора по документите. Сега, нека да се концентрираме върху разтърсвана от вълнения Аржентина. Тя смени пет президента за пет седмици, защото икономиката й е напълно разрушена.


Алекс Джоунс - Не станаха ли вече шест?

Грег Паласт - Да, може би. Там МВФ и СБ като че ли преминаха на схемата “седмичен президент”, тъй като не могат да се справят с народа. И всико това става, защото в края на 80-те години аржентинските правителства започнаха да изпълняват заповедите на Международния валутен фонд и Световната банка и да разпродават всичките си активи, обществените си активи. Имам предвид неща, които не бихме посмели дори да докоснем тук, в Съединените щати – например, водоснабдяването.


Алекс Джоунс - С други думи, те натоварват хората там с високи сметки. Създават правителство, което поднася народа си на тепсия на двойката частни институции, Международен валутен фонд и Световна банка. Когато се върнем обратно на темата, искам да стигнем до четирите части, които така елегантно изложи тук. Имам предвид онази част, където те фактически плащат за това прехвърляне на собственост на политиците - на хората от правителствата - с билиони, превеждани на сметките им в швейцарските банки.

Грег Паласт - Точно така.


Алекс Джоунс - Това е страхотна история! Моля те, продължавай.

Грег Паласт - Говорим за горчивата истина и това е само част от нея. Междувпрочем, не всеки получава парче от баницата. Водоснабдяването в Боливия беше продадено на компания, известна с името “Енрон”. На същата компания беше продаден и тръбопровод, свързващ Аржентина и Чили.


Алекс Джоунс - А след това глобалистите гръмнаха “Енрон”, но не и преди да прехвърлят активите му на друга сенчеста корпорация, след което просто си прибраха откраднатото.

Грег Паласт - Правилно. А, между другото, когато се решаваше въпроса за прехвърлянето на тръбопровода на “Енрон”, през 1988 г. им се обжда някой, известен с името Джордж У. Буш.

Алекс Джоунс - Невероятно! Останете тук. Говорим с Грег Паласт.


ПРЕКЪСВАНЕ...

Алекс Джоунс - Разговаряме с Грег Паласт, журналист, спечелил награди, гражданин на Съединените щати, който работи за БиБиСи и лондонския “Гардиън и пусна мощна бомба срещу глобалистите и престъпната им дейност. Няма по-подходяща дума за изнесеното от него. Може да прочетете или чуете изключително интересния материал на
www.inforwars.com или на неговия сайт www.gregpalast.com, където ще намерите и други интересни статии от него. В момента тайни документи на Световната банка и Международния валутен фон са на негово разположение. От години виждаме външната страна на дейността на тази двойка, Международния валутен фонд и Световната банка. Сега разбираме, че те следват една определена схема - появяват се в някоя страна и подкупват местните политици да им продадат на нищожни цени водоснабдителната мрежа, железниците, телекомуникационните компании, държавните петролни компании и газови станции. Глобалистите плащат на политиците поименно, билиони долари се превеждат на сметките им в швейцарските банки. Крайният резултат на този план е безпрогледно робство за цялото население на съответната страна! Разбира се, “Енрон”, както вече ви изяснихме, е фиктивна, подставена компания, перачница на пари, наркопари - информирани сте вече от разговорите ни в ефир с други репортери. Невероятна информация! Но отговаряща на истината. Грег Паласт разпространи тази история по света. Той е интревюирал бивш главен икономист на Световната банка. Нека да продължим разговора. Моля, представете накратко на масовия слушател системата, която разобличавате.

Грег Паласт - Изтъкваме тук факта, че те систематично и преднамерено изсмукват жизнените сили на народите по света, няма значение дали става въпрос за Еквадор или Аржентина. Проблемът е, че някои от порочните им идеи се прокрадват и в Съединените щати – тоест, привършват се местата за източване на кръв, но не и апетитът им. Разговарях с главния икономист на Световната банка, който получи Нобеловата награда за икономика само няколко месеца, след като беше уволнен от работодателите си. Той не е обикновен човек. Каза ми, че е бил в много страни по време на преговорите за приватизиране и продажба на активите, за което вече стана дума. Всички от работещите в Международния валутен фонд и Световната банка са били напълно наясно, че лидерите на тези страни и основните министри ще отделят лично за себе си стотици милиони долари, докато тези процеси текат. Но си затварят очите пред този факт.


Алекс Джоунс - Не става въпрос само за т.н. приватизация. Те чисто и прост ограбват народите си и поднасят откраднатото на двойката Международен валутен фонд - Световна банка.

Грег Паласт - А последните предоставят ограбеното на приятелчета като Ситибанк, която присвоява половината от банките на Аржентина. “Бритиш Петролиум” награбва петролопроводите в Еквадор. Вече споменах за компанията “Енрон”, която получава изключително апетитно парче от баницата - водоснабдителната мрежа в целия район! Освен това в процеса на източване активите на дадена страна, те унищожават награбените системи. В Буенос Айрес (вече) не може да се намери питейна вода! Подчертавам - не става въпрос само за грабене. В тези страни човек не може дори да завърти кранчето с очакване от него да потече вода. Става въпрос за нещо много по-голямо от забогатяване за сметка на обществото.


Алекс Джоунс - Международният валутен фонд току-що получи Големите езера (Great Lakes) и сега разполагат с целия контрол над водоснабдяването. Съобщиха го в “Чикаго Трибюн”.

Грег Паласт - Федералният резерв** на Съединените щати притежава 51 % от Международния валутен фонд и Световната банка. Въпросът е какво получаваме от парите, които влагаме? Освен това ясно е, че разсяваме зародиша на унищожителен хаос по целия свят. Индонезия е в пламъци. Главният икономист Стиглиц сподели с мен, че след време започнал да се пита какво, всъщност, става. “Където и да отидем, в която и страна да влезем, в крайна сметка ние разрушаваме икономиката й и там лумват пожари.” Той започва да задава неудобни въпроси по тези факти и го уволняват. Каза, че хората от висшата йерархия на Международния валутен фонд и Световната банка дори били разработили планове как да се възползват дори и от бунтовете. Наясно са, че когато източат богатствата на една страна и разрушат икономиката й, ще избухнат улични бунтове. Наричат ги “Бунтове на Международния валутен фонд”. С други думи, правителството на страна, по чиито улици се вихрят бунтове, е губещо. Целият капитал изтича от страната и това дава възможност на Международния валутен фонд отново да се появи на сцената с предложения за заеми срещу още по-жестоки условия.


Алекс Джоунс - И това внася елемент на още по-голямо безразсъдство. Всъщност, говорим за имперска икономическа война с основна цел ограбване и разрушаване на други страни. А сега правят същото и тук чрез “Енрон”. Алчността им нараства с такива темпове, че са готови да разкъсат и изядат и тази страна.

Грег Паласт - Вчера говорих от Париж с разследващите “Енрон” в Калифорния. Разказаха за някои от игрите им, но истината е, че никой не следи какво става. Ограбени са не само акционерите на “Енрон”. Те са изсмукали милиони, милиарди долара и от джоба на обикновените хора – особено в Тексас и Калифорния.


Алекс Джоунс - Къде са активите? Всеки твърди, че няма активи, тъй като “Енрон” била фиктивна, подставена компания. Но разговарях с някои експерти, които заявяват, че активите на “Енрон” са прехвърлени на други корпорации и банки.

Грег Паласт - Стопили са се като ланшния сняг. Според разследващите с останките на дъното са платени сметките за електричество в Калифорния. Последните споделиха, че сметките са били надути ненужно в границите от 9 до 12 милиарда долара. Не ми е ясно от кого ще вземат тези пари отсега-нататък.


Алекс Джоунс - Хванали са губеирнатора на щата да купува електричество на цена 137 долара на мегават и да го продава обратно на “Енрон” за долар на мегават, повтаряйки тази операция отново и отново.

Грег Паласт - Даа, системата е напълно излязла от контрол - някои от проектиралите системата за приватизиране на ел.захранването на Калифорния впоследствие отидоха на работа в “Енрон”. Говоря от Лондон и не мога да не отбележа, че британците носят известна част от отговорността. Лорд Уейкхам беше в комитета за финансов контрол на “Енрон”. Липсват ми думи, за да охарактеризирим този човек. Няма конфликт на интереси, в който той да не е намесен по един или друг начин.


Алекс Джоунс - Той е и президент на NM Ротшилд.

Грег Паласт - Едва ли има нещо, в което да няма пръст. Той участва в над 50 бордове. И един от проблемите е, че точно този човек беше в комитета за финансов контрол на “Енрон”, чиято задача бе да следи счетоводните операции на компанията. Истината е, че от “Енрон” са му плащали консултантски хонорари. Той беше в правителството на Маргарет Тачър - той направи възможно предоставянето на британските електростанции на “Енрон”. Освен това “Енрон” притежава и водоснабдителната мрежа в Централна Англия. Уейкхам одобри всичко това, след което беше включен в борда им. Но това не беше достатъчно - те подписаха и изключително изгоден за него консултантски договор. И същият този човек оглавяваше комитета за счетоводен контрол, който имаше за задача да следи как захранващите го с тлъсти суми боравят със сметките си.


Алекс Джоунс - Той е и начело на борда за контрол на медиите.

Грег Паласт - Знам - имах множество проблеми, именно защото той ме контролираше.


Алекс Джоунс - Понастоящем в Англия се опитват да прокарат закони, според които, ако в имота си имаш кладенец на 800 години – или в някои случаи на 2000 години, построен още по времето римляните - си длъжен да монтираш водомер към него. Лишават те от правото да разполагаш дори със собствената си вода, намиращ се на собствения ти имот!

Грег Паласт - Даа, това е лорд Уейкхам. Този е човекът на “Енрон”. Не е възможно да се докосне тук, защото, както вече се изтъкна, той контролира медиите. Оплачеш ли се, ще върже ръцете ти.


Алекс Джоунс - Ако човек се разрови в NM Ротшилд, ще намери всичко. А сега да говорим за онези четири точки. И така, вие разполагате с документите. Двойката Международен валутен фонд/Световна банка - четирите точки или етапи, чрез които те поставят една страна на колене и разгромяват обществените ресурси.

Грег Паласт - Пръво, отваряне на капиталните пазари, което ще рече, продажба на местните банки на чужди банки. Следващата стъпка е т.н. “освобождаване на цените” с цел преминаване към пазарна икономика. (Тук може да се даде за пример Калифорния, където всичко е свободен пазар, но все пак човек не може дори да си представи една евентуална разпродажба на водните компании на Съединените щати. Представете си обаче, че водата на района, в който живеете, се притежава от компания като “Енрон”. Тогава цените на водата ще скочат до тавана!) Трето, отваряне на границите за напълно свободна търговия. Стиглиц - техният бивш главен икономист, не забравяйте, че той е управлявал тази система, той е бил техният човек на цифрите – сравнява процеса с опиумните войни. Това не е свободна търговия, заявява той, а принудителна търговия. Това е война. Те разбиват икономиките на страните чрез тези три последователни етапа.


Алекс Джоунс - Китай налага митническа тарифа от 40 % върху нашите стоки, а ние налагаме техните само с 2 %. Това в никакъв случай не е свободна и справедлива търговия. И така, излиза, че една страна под пълния контрол на глобалистите се превръща в пазарен придатък на индустрията им.

Грег Паласт - Предполагам, познавате Уолмарт (Walmart) – писах за него в книгата си. Нека само да спомена, че написах книга със заглавие “Най-добрата демокрация, която може да се закупи с пари”. Темата е как, за нещастие, самите Съединени щати са проснати на щанда за разпродажба. Книгата ще излезе от печат още тази седмица. В нея съм включил история за Уолмарт, който притежава 700 завода в Китай. В магазините му няма почти нищо, произведено в Съединените щати, независимо от всички ония орли по стените.


Алекс Джоунс - Точно като в книгата на Оруел “1984” те развяват знамена с надпис “Купувай амриканска стока”, а на щандовете им няма такава. Двойният стандарт, за който пише Оруел.

Грег Паласт - А има и нещо още по-зловещо – те наемат фабрика с определено производство до друга със същото производство, но намираща се зад стените на близкия затвор. Можете да си представите при какви условия хората на наемния труд работят за Уолмарт. Това е просто…


Алекс Джоунс - И ако някой от елита се нуждае от черен дроб, достатъчно е едно обаждане по телефона.

Грег Паласт - (Смее се) Знам, че е много зловещо. Говорих с един човек, казва се Хари У. Оказа се, че е бил в затвор в Китай в продължение на 19 години. Никой не искаше да повярва на ужасните му разкази и накрая се принуждава да се вмъкне в затвора с камера и да снима условията на работа. Според него такива са условията във фабриките, където се произвеждат стоките на Уолмарт…


Алекс Джоунс - Заплашиха ме, че ще ме изхвърлят от телевизията в Остин, когато пуснах видео за четиригодишни момиченца, оковани във вериги и оставени да умрат. Казаха ми, че ще ме арестуват, ако отново пусна същото видео в ефир.

Грег Паласт - Темата ни е наистина ужасяваща. Стиглиц прояви голям кураж, когато откликна на поканата ми и направи цитираните по-горе изявления. Но, както вече изтъкнах, той не ми даде документи. Документите, които получих по-късно, потвърдиха казаното от него и представляват неоспоримо доказателство. В тях се изискват подписи на посочени за целта места, в знак на съгласие с включените 111 условия и това т.н. шаблонно “споразумение” се подава на местните корумпирани политици на различни страни за набиране на съответните заробващи подписи. Обществото няма право на глас и не знае какво става и какво им предстои. Те знаят само, че…


Алекс Джоунс - Моля, върнете се към т.н. приватизация. Тя е ключът. Тя е средството, чрез което политиците получават милиарди, за да продадат на безценица всички национални активи.

Грег Паласт - Стиглиц я нарича варваризация. Даден политик прокарва продажбата на местното водоснабдяване, което осигурява около 5 милиарда долара печалба за период от десет години; 10 % от тези 5 милиарда са 500 милиона. Ето как работи схемата за приватизация. Преди две седмици говорих със сенатор от Аржентина (разговорът ни е записан с видеокамера). Той заяви, че през 1988 год. по телефона му се обажда Джордж У. Буш, сегашният президент, и му нарежда да даде газопровода в Аржентина на “Енрон”. Според сенатора, най-съмнителната и отблъскваща част от този разговор е било предложението “Енрон” да плати една пета от световната цена за техния газ. Аржентинецът не се стърпял и запитал - “Как си разрешавате да правите подобно предложение?” Отговоря му не Буш, а партньор в сделката - “Ако ние платим само една пета, сметката ви в швейцарската банка ще набъбне значително.” Ето как стават тези неща.


Алекс Джоунс - Това е…

Грег Паласт - Разполагам с филма. Човекът е много консервативен. Познава много добре семейство Буш. Заема престижна обществена позиция в Аржентина. И същият този човек твърдо заявява - “Да, през ноември 1988 година Буш ми позвъни и поиска да продадем тръбопровод на “Енрон”. Говоря за Джордж У. Буш, който направи изявление, че до 1994 год не бил познавал президента на “Енрон” Кен Лей. Така че,…


Алекс Джоунс - Заловиха се с тези изслушвания, чиято единствена цел е замазване на истината за “Енрон”. Вчера бях в офиса на ”Енрон” в Хюстън. Екипът ни беше на тротоара, на около десетина метра от вратата – имам го на видео – но те пратиха горилите си да ни предупредят да не снимаме. Наредих на хората си да продължат снимките и ме арестуваха. Грег, говоря за тротоара – ние бяхме на тротоара!

Грег Паласт - Бях там през май – участвах в предаване за Англия, опитвах се да разкажа на англичаните за “Енрон” – но не успях. И, като си помисли човек, говорим за хората, които се опитаха да измамят това правителство. Между другото, видяхме някои интересни документи. Месец преди сегашният президент да влезе в Белия дом, Бил Клинтън отрязва “Енрон” от енергийния пазар в Калифорния – вероятно да си върне на най-големия дарител за предизборната кампания на Буш. Клинтън ограничи възможностите им за допълнително покачване на цените - не можеха да искат повече от 100 пъти над действителната цена на тока. Това разтревожи “Енрон”. И Кен Лей, президента на “Енрон”, лично писа до Дик Чейни искане за премахване на това ограничение върху покачването на цените. В границите на 48 часа след влизането на Буш в Белия дом, енергийният му отдел изпълни желанието на Лей. Ето как дейдстват тези хора. Давам пример за една добре работеща схема - само за седмица “Енрон” си върна парите, вложени в предизборната кампания на Буш.


Алекс Джоунс - Чуй се само какви бомби пускаш! Интервюираш разни министри, бившия главен икономист на Международния валутен фонд и Световната банка – и, като капак на всичко това, се добираш до документи и доказателства за превеждане на тлъсти суми в швейцарски банкови сметки – и всичко това действително се случва! Но да преминем към Част Втора - какво става, след като МВФ и Световната банка докарат държавите до банкрут?

Грег Паласт - Тогава те “съветват” да се премине към съкращаване на бюджета. Една пета от населението на Аржентина е безработно, а те съветват правителството си там да съкратят драстично помощите за безработни, да намалят пенсионните фондове, да съкратят бюджетните разходи за образование - все ужасяващи неща. Напомням, че ако целенасочено се удари по икономиката във вихъра на криза (създадена от същите тези хора!), то това означава пълен разгром на нацията. Забележи - след 11 септември Буш обяви, че трябва да изхарчим от 50 до 100 милиарда долара, за да спасим икономиката си. В такива случаи, когато искаме да спасим икономиката си, не намаляваме бюджета – напротив! Но на страните-жертви същите тези хора нареждат - “Съкращавай – намалявай – съкращавай!” И защо? Ами според тези вътрешни документи, с които разполагам, за да се продължи изплащането на дълговете на чуждите банки – а те събират от 21 до 70% лихва! Това е пример на лихварско кожодерство. Всъщност, нещата бяха толкове зле, че те изискаха от Аржентина да обезсили законите срещу този вид лихварство, тъй като – според аржентинските закони – всяка една чужда банка автоматично попада в графата “лихвар-кожодер”.


Алекс Джоунс - Но Грег, ти сам го каза, а и документите го доказват. Те първо разбиват икономиките на отделните страни и по този начин изкуствено създават тази атмосфера, климатът, който прави всичко това възможно.

Грег Паласт - Както вече казах, те отварят границите за т.н. “свободна” търговия, говоря за новите опиумни войни. А щом веднъж се разруши дадена икономика, то страната-жертва не може да произвежда каквото и да е. Едно от най-ужасяващите неща е, че те принуждават народите да плащат страхотни суми за неща като наркотиците, например – да ги наречем, узаконени наркотици. А, между другото, такъв е и краят на страните-жертви - разцвет на нелегалната търговия на наркотици. Защото, лишени от икономиката си, какво друго им остава да правят, освен да ни продават наркотици? Ето как…


Алекс Джоунс - Да напомня, че точно агенти от ЦРУ - агенцията, отговаряща за националната сигурност и разполагаща при това с неограничена власт – бяха хванати да транспортират тази стока в страната!

Грег Паласт - Внимавай с терминологията – това се нарича “помощ за нашите съюзници”.


Алекс Джоунс - Направо е шокиращо. И така, какво имаме ние тук? Ритни целия свят в пропастта, изгърми икономиките на отделните страни-жертви, а после изкупувай остатъците за центове. Какво съдържа Част 4 от плана на двойката Международен валутен фонд/Световна банка?

Грег Паласт - Част 4 предвижда силово отнемане на власта от действащото правителство. Част 4 може да се обозначи като “Преврат”. Това е една от големите им тайни, която държат да остане на тъмно. В момента разравям точно това във Венецуела. Току-що говорих по телефона с президента на тази страна.


Алекс Джоунс - И след преврата те поставят начело на страната тяхно собствено корпоративно правителство.

Грег Паласт - Хайде да преповторим станалото във Венецуела. Насреща си имаме законно избран президент на страната. Какво правят хората на Международния валутен фонд? Слушай внимателно - информират ни, че ако този същият президент бъде отстранен, то те ще предоставят пълна поддръжка на някакво т.н. преходно правителство. Те не твърдят, че ще се намесят политически – те само ни информират, че ще подкрепят някакво преходно правителство. Подтекстът на тези изявления е - “Ние ще платим за преврата, ако военните го извършат, разчиствайки настоящия президент на Венецуела, защото той се осмели да каже “Не!” на Международния валутен фонд.” А той наистина им каза да си прибират багажа. Онези му представиха условията си и запяха известната си вече песен - “Ти трябва да направиш това, това и това.” А той им отговори - “Няма да правя нищо такова, а ще направя следното - ще удвоя налозите върху петролните корпорации, защото ние си имаме достатъчно петрол във Венецуела. И тогава ще имам на разположение парите, от които се нуждая за социалните програми и нуждите на правителството. И ние ще станем богата страна с богат народ!” Веднага щом се съвзеха от шока, те се заловиха да забъркват кашата с военните и аз си казах - ”Президентът на Венецуела ще бъде или изритан от поста си, или застрелян през следващите три месеца. Те няма да допуснат да повишава налозите на петролните им корпорации!”


Алекс Джоунс - Грег Паласт, тук изскача един проблем – спомена го още в началото. Те вече са на път да изгребат де що има ценно по света, започват да изгладняват все повече и да обръщат поглед към Щатите. От всички доказателства, които видях, следва, че “Енрон” е била една фалшива фасада, чрез която са източвали активи и са прехвърляли ограбеното в други, транснационални корпорации. После пукват празния балон, наречен “Енрон”, и налапват в допълнение и пенсионните фондове на служителите си. Сега ден и нощ неуморно ни плашат с тероризъм. “Откажете се от правата си, иначе терористите ще разплачат дете в майка!” Буш изолира Конгреса и някои други, за които се предполага, че се изкачват успешно в йерархията, за да предпази тайното правителство от шоков удар. “Вашингтон пост” вече обяви - “Конгресът не е информиран за наличие на правителство в сянка.” Говорителят на Камарата също не знае нищо. Това ми изглежда като преврат. Държа да назовавам нещата с истинските им имена. Не говорим ли ясно и разбрано по този въпрос сега, онези лакоми чудовища ще си свършат пъкленото дело.

Грег Паласт - Силно ме натъжава едно нещо. Пускам тази история в главната официална британска медия - все още съм в БиБиСи независимо от лорд Уейкхам, който определено не ме иска там. Въпреки това работя и в главния британски всекидневник, равностоен на “Ню Йорк Таймс” тук, и съумяваме да изнесем информацията. Много съжалявам, че тук, в Щатите, се налага да се осланяме на алтернативна преса, алтернативна радиомрежа и прочие от този вид, за да изнесем публично информация от обществено значение.
Тази информация трябва да стигне до всеки гражданин на Щатите. В края на краищата, става въпрос за нашето правителство.
А кой е най-големият спонсор на Клинтън?… ПРАВИЛНО! … УОЛУЪРТ с база в Арканзас….
…И така, срещу нас е изправен един лош актьорски състав, разиграващ трагикомедията “Добро ченге. Лошо ченге.”, притискайки ни като в менгеме по средата, изсмуквайки живота ни…
Както обичаше да казва Робер Пелетие - “СЕГА има МНОГО ПО-ГОЛЯМА причина за революция, отколкото през 1776 година!”


Превод: Григор Симов


(То това е и целта им. Именно, световна перманентна революция (или перманентен терор) е крайната цел на световните злодеи! Новият световен ред ще е така нареченият, в тайните им протоколи, – “Фантастичен деспотизъм” – подобен на комунизма, но много по-краен и по-страшен! Тогава няма да има надежда, нито от запад, нито от изток. Нито ще има, "човешки права", нито "Свободна Европа", нито "Амнести интернешънъл", нито "Арменски поп!
Надеждата, и тогава, както и сега, ще е само в Бога на истината, правдата и любовта между хората!
Григор Симов -  http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/01/21/istinata-za-svetovnata-banka-za-enron-i-za-ograbvaneto-na-sv.476779)


 

ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ е консорциум от 11 частни еврейски банки. Той печата доларите и ги дава в заем на САЩ, под лихва!
Играе роля на Централна банка на САЩ. (б.р)

При приемането на Закона за Федералния резерв, 1913 г., с подкупи прокарват клауза, акционерите на Федералния резерв, да се пазят в тайна. И едва наскоро евреите, акционери на Федералния резерв, излезоха наяве.


ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ Е ЧАСТНА ЕВРЕЙСКА БАНКА ПОДТИСКАЩА АМЕРИКА!

„Федералният резерв“ е консорциум от 9 обединени еврейски банки, начело с Ротшилд:
   
$1.  Rothschild Banks of London and Berlin
$2. Lazard Brothers Banks of Paris
$3. Israel Moses Seif Banks of Italy
$4. Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam
$5. Lehman Brothers of NY
$6. Kuhn, Loeb Bank of NY (Now Shearson American Express)
$7. Goldman, Sachs of NY
$8. National Bank of Commerce NY/Morgan Guaranty Trust (J. P. Morgan Bank - Equitable Life - Levi P. Morton are principal shareholders)
$9. Hanover Trust of NY (Уилиам и Дейвид Рокфелер са основните притежатели на акции!)

„Федералния резерв“ – исторически поглед:

1791-1811: Ротшилдовата „Първа банка на Съединените щати“
1816-1836:
Rothschilds "Втора банка на Съединените щати“
1837-1862: Свободна Банкова Ера - Без Официална централна банка

1862-1913: Система от национални банки

1913 – Законът за Федералния резерв, и създаване на консорциум от частни еврейски банки наречен: Банка за Федерален резерв. Най-големите акционери на Федералния резер, са Ротшилдови от
London holding, с 57% от акциите, които не са достъпни за публично търгуване.

На 23-ти май 1933 година, конгресмен Луис Т.
McFadden, внасе дискредитиращи обвинения срещу членовете на Федералния резерв. Последва мръсна качмпания срещу срещу McFadden, и 3 години по-късно, той е отровен.

БОРДЪТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ: 

image

Евреите, които контролират правителството на Америка:

1) Бен Шалом Бернанке: Председател на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2020 година.

2) Доналд Л.
Koх: Заместник Председател на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2016 г.
3) Рандал С.
Kроцнер: Член на Борда на управителите на Федералния резерв.
4) Фредерик С. Мишкин: Член на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2014 г.

5) Алън Гриинспън: Съветник на Борда на управителите на Федералния резерв. Предишен председател.


Как работи Федералният резерв?

ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ ПЕЧАТАТ ПАРИТЕ в сгради на Федералния резерв, из цялата територията на САЩ, пазени от тежко въоръжена охрана. След което еврейските банкери „дават на заем“ парите, на американското правителство, под лихва. Макар че, според член I, раздел 8 от Конституцията на САЩ, само Конгреса има право да емитира пари и да регулира тяхната стойност. (??)

Така че, е незаконно, „частно“ да се печатат парите на САЩ. Но тъй като влиятелни евреи като Пол Варбург и Яков Шиф, при приеманетона Закона за Федералния резерв, 1913, с подкупи прокарват клауза, акционерите на Федералния резерв, да се пазят в тайна. И едва наскоро евреите, акционери на Федералния резерв, излезоха наяве.
През 1985 г., служители от „
JP Морган банка“ на Ню Йорк, на срещна с Credit Lyonnais Bank на Франция, създадоха Съюза на европейска валутна банкова асоциация (ECUBA), за да получат подкрепата на света за една единна валута.


През октомври 1987 г., Асоциацията за валутен съюз на Европа ( AMUE), тайно се срещна и препоръча, ЕКЮ-то (европейска парична единица) да замести съществуващите национални валути, както и че всички европейски централни банки да се комбинират в и издаване на екюто, като единна официална валута. Така се случи и през 1999 г. с издаването на Еврото.
Планът на международния еврейски банков заговор е, да има само 3 централни банки в света: Федералният резерв банка, Европейската централна банка и Централната банка на Япония.
Всички тези банки се оглавяват от Rothschilds.


 

Вж. още:
 

1. Brother Nathanael Kapner
A Former Jew. Now An Orthodox Christian!

(брат Натанаел Капнер "Бивш" евреин, сега - Православен Християнин!
)
2. ЛИНДЪН ЛАРУШ за МВФ и Световната Банка...

Книгата на проф. Чосудовски ме връща у нас!

През последните няма и 4 години.

Как Симеон Данков, бивш министър на финансите, човечето ограбило Здравната Каса и НОИ с над 2 млрд. лв. и депозирало парите в Световната банка и МВФ още през септември 2009 г. (Вж. ТУК), как и от Къде дойде?


И Кой го докара?
   

image шаржГост автор: Георги Николов


 

Мургавото МУПИ*** купи тогава с тези ваши и наши пари, т.н. СПТ-та  - Специални Права за Тираж (в ориг. по амер. финансова терминология - SDRs ****) - или никому ненужни хартийки на МВФ. С тези наши пари юдо-хазарските американски банкери щели да ни отпуснат заем, но с много благоприятна лихва...

Банкерите от Световната банка и МВФ за какво ни го пратиха тук, някои все още се питат!  

/за плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

пояснения:

*Sancta Sanctorum (от латински) = светая светих

**Мишел Чосудовски е професор по икономика в Университета на Отава и директор на Центъра за изследване на глобализацията (CRG), който е домакин на критиката сайт www.globalresearch.ca. Той е сътрудник на Енциклопедия Британика. Неговите творби са преведени на повече от 20 езика.

*** MUPPIE - "Middle-aged Urban Professional", от англ. професионалист на средна възраст

**** SDRs - (Special Drawing Rights) - Това са т.н. Специални Права за Тираж (СПТ) или международни резервни активи в чуждестранна валута, издавани от Международния валутен фонд (МВФ). Разпределени по нации от МВФ, едни СПТ представляват вземания в чуждестранни валути (!!!), които могат да бъдат обменяни в моменти на нужда (??? - у нас такава нужда не се е появявала от 2009, когато Дянков ги закупи). (вж. също напр.: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Drawing_Rights)

 

 Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 5761620
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2085
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!