Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 12:54 - Миро(слав Найденов) Мършата метна скандална „бомба” в bTV! Но защо?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2339 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.04.2013 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България - Клоаката на България  
"Бях подслушан със знанието и разпореждането на вътрешния министър Цветан Цветанов. За това знаеше и президентът Росен Плевнелиев."
"Цветан Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена. От известно време семейството ми е извън страната. Това политическо мракобесие трябва да приключи",
категоричен бе екс м-ра на земеделието и храните (08:34 ч., тази сутрин по bTV).

 image

Той поясни, че прави „искрено изявление” с ясната мисъл, че „политическото воайорство изкушава управляващите" и този, който държи микрофона” и на това трябва да се каже „баста”. Решението му да „проговори за безобразията” с безразборното използване на СРС-тата и „всявания страх” било самостоятелно.

"Някой трябва да каже на Цветанов - ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата система и ако можеш да изчистиш името си. Иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента",

каза още бившият земеделски министър.

„Борисов не знае за намерението ми да говоря за тези истини, не ме е пращал той и това не е сценарий за отстраняването на Цветанов. Това е искрено изказване, защото някой трябваше да го каже на глас. Надявам се да дам кураж и на останалите ми колеги, които искат да го направят. След мен ще започнат да говорят и други”,

каза още той за спасилия го още като кмет в "Екоравновесие" през 2006-та след "говеждата" афера, а след това направилия го министър през 2009-та.

И така: "Царят е гол!"

А вчера, 24 април 2013, Борисов пред Ройтерс:

«Всяка нация сама избира дали да се срине или не!»

...

«Ако ГЕРБ спечели 100 от общо 240 места, или 42 процента, на изборите на 12 май, ще се опита да състави правителство, вероятно с неофициалната подкрепа от по-малки партии. Ще бъде много, много лошо, ако България не успее да състави правителство. Но ще бъде още по-лошо, ако бъде сформирано правителство на всяка цена.»,

цитира Ройтерс думите на бившия премиер. (БТА)

Но защо? - (има го в заглавието)
Ето защо: image

 И така - ето го вносителят д-р Мирослав Найденов, заради което получи прозвището Миро Мършата, и ето ПАК цялата история за "възхода" на един министър-сатанист

2006 г.

Един от най-големите скандали в контрола по храните у нас гръмна през 2006 г. В България бяха внесени 75 тона 20-годишно канцерогенно ирландско месо, част от което бе преработено и продадено под формата на саздърма на вътрешния пазар. С поста си тогава тихомълком се раздели главният секретар на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС ) и изявен кадър на ДПС Мирослав Найденов - Миро Мършата. Днес той е министър на земеделието и храните от ГЕРБ.

Преди да бъде назначен за главен секретар, Мирослав Найденов (още не е Миро Мършата) е шеф на ветеринарната служба във Враца. В изключително близки бизнес отношения е с млекарския бос Димитър Зоров, който всъщност го препоръчва на висшата служба в столицата. Никога и по никакъв начин в многобройните си интервюта в медиите, министърът не обясни за аферата с месото и за причината за уволнението си от НВМС. Въпреки многобройните „разкрития“ за злоупотреби на предишното ръководство на министерството, Найденов никога не посочи името на бившия си началник Жеко Байчев. Твърде рядко се споменава и ексминистър Нихат Кабил, сега клиент на прокуратурата, по чието настояване бе уволнен преди години от секретарския пост. Мирослав Найденов се опасява докладът от разследването за далаверата с месото, с копия от който Кабил и Жеков разполагат, да не попадне в медиите, твърдят чиновници от земеделското министерство.

През януари 2006 г. на митница „Кулата“ е задържано 75 тона говеждо месо, внос от Ирландия. То е било предназначено за месопреработвателната фирма ”Булимпекс” ЕООД. Компанията е от Ямбол и се води собственост на Георги Георгиев. На стикерите на кашоните е обозначено, че месото в тях е от 1986 г., а в този период вносът от Ирландия е забранен заради опасност от болеста “луда крава”. Това поражда съмнение у инспекторите, че месото е заразено. Новината изважда от равновесие земеделския министър Нихат Кабил. Той обаче не е притеснен толкова от вноса на заразеното месо и пускането му в търговската мрежа, а от това, че е „прескочен“ от подчинените си в явната далавера. Кабил привиква шефа на НВМС Жеко Байчев и настоява за обяснения. Байчев няма представа кой стои зад нелегалния внос, но сам пожелава Инспекторът на министерството да започне проверка в службата му.

Докладът на инспекторите установява, че основно действащо лице в дававерата с канцерогенното месо е главният секретар Мирослав Найденов (вече е Миро Мършата). От неговия факс е изпратено разрешителното за внос на говеждото до "Бул импекс" и митническите служби. То е дадено 4 дни след като пратката от 47,8 т. е тръгнала към България. Вносителят бил сигурен, че месото ще влезе у нас с всички необходими документи. Достъп до кабинета си е имал само Миро Мършата, тъй като при назначението си е поискал да бъде сменена бравата на вратата, установява още Инспекторатът.

В схемата са участвали са и 11 ветеринари, които са одобрили вноса на посинялото месо както и шкембе без редовни документи от Нова Зеландия. През април 2006 г. Жеко Байчев им връчва заповедите за уволнение. Отстранен е д-р Михаил Бащавелов, директор на РВМС на Кулата, откъдето са влезли говеждото и шкембето. Наказани са двамата ветеринарни инспектори от Перник, които пуснат шкембето на пазара, без да вземат от него проби за изследване. С поста си се разделя д-р Александър Тухчиев, главен ветеринар в Пловдив, "приел" ирланското годеждо, както и шефът на местната НВМС Светозар Василев. Органите на ДВСК в града също са си затворили очите пред посинялата мърша и са я обявили за годна за пазара. Шестима от ветеринарите веднага се „разболяват“ и си вземат отпуска. Шефът им в Благоевград Бащавелов ги пуска, без да погледне болничните им листове. Той обаче допуска, че до края на април „те нямало как да оздравеят“. По време на разследването Бащавелов продължава да твърди, че месото е ставало за консумация, въпреки че не му е правен микробиологичен анализ.

След скандала и уволнението, Миро Мършата започва работа при столичния кмет Бойко Борисов в служба “Екоравновесие”. Той оглавява общинската фирма в периода 2006-2009 г. Когато ГЕРБ спечели парламентарните избори, името на Найденов се споменаваше като бъдещ министър на земеделието. Премиерът Бойко Борисов има съмнения в лоялността му и затова първоначално се спира на Десислава Танева. Чрез влиянието си в медиите, групичката около Найднов обаче успява да организира PR кампания срещу нея. Лайтмотивът на писанията беше, че „кръгът „Капитал“ се кани да завладее българското земеделие“. В хора от празни приказки те несъзнателно са подпомогнати от медиите на ДПС, които са в открита вражда с Иво Прокопиев.

     Източник: http://svejo.net/816673-globalization-zashto-uvolniha-miroslav-naidenov-ot-nvms-


Веднага след е назначен за министър, Миро Мършата се заема с възстановяването на работа на уволнените диспицплинарно свои авери покрай ирландското месо. В сегашния приятелския кръг на министъра влизат шефът на НВМС Йордан Войнов, на РВМС-Благоевград Михаил Бащавелов, ръководителят на ветеринарите в Пловдив Светозар Василев, директорът на Централната лаборатория за тежки метали Кирил Киров и шефът на “Гранична ветеринарна инспекция” Дако Даков. С директора на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов, Мирослав Найденов е състудент и семеен приятел още от времето на търкането на студентските банки в Стара Загора. Войнов от своя страна е в бизнес отношения с благоевградския ветеринар №1 Бащавелов.В групичката от "близки" приятели присъства неизменно и Димитър Зоров.

Източник: Плевен Онлайн Портал - соб. инф.

03 февруари 2006 г.

Говеждото месо, внесено у нас на 26 януари, е на възраст около 20 години

От Ирландската ветеринарномедицинска служба са потвърдили, че говеждото месо, внесено у нас на 26 януари, е на възраст около 20 години, съобщи генералният директор на  НВМС доц. Жеко Байчев.

Вчера генералният директор на НВМС е отстранил от работа двамата гранични ветеринарни лекари от ГКПП Кулата д-р Таня Джекова и д-р Димитър Шаламанов, съобщава пресцентърът на МЗГ. Мотивът за отстраняването им е, че са допуснали внос на месо от Ирландия със сертификат, който не отговаря на споразумението между страните членки на ЕС и България.

Доц. Жеко Байчев проведе разговор със своя ирландски колега д-р Роган, в който бе потвърдено становището на Ирландската ветеринарномедицинска служба, че месото е на около 20 години. Генералният директор на НВМС е поискал д-р Роган да изпрати у нас специалистът, който е издал сертификатът за внос. Той трябва да установи дали документът е за задържаното на ГКПП Кулата говеждо. Разследването по случая продължава. Тепърва ще се установи как месото е било продадено на българската фирма.

    Източник: econ.bg

02 Май 2006 15:12 | Новини

11 души са замесени в случаи с незаконен внос на негодно месо

Министър Кабил уточни, че цялата документация от извършената проверка е предадена на прокуратурата

Единадесет души са косвено или пряко замесени (бел. Н.Т. - тук е и Миро Мършата, но имената са следствена тайна, казано от вечно учудения Борис Велчев) в случаите с незаконен внос на ирландско говеждо месо и новозеландско шкембе от началото на годината. Това съобщи министърът на земеделието и горите Нихат Кабил след срещата си с главния прокурор Борис Велчев. Министър Кабил уточни, че цялата документация от извършената проверка е предадена на прокуратурата. След становището на дисциплинарната комисия в Националната ветеринаро-медицинска служба, ще бъдат взети дисциплинарни мерки.

На 26 януари 2006 г. на ГКПП-Кулата е задържано 75 тона говеждо месо. Според маркери на кашоните то е от 1884 – 1986 г. По документи стоката е внесена от Ирландия, а трите тира с говеждото са влезли в България от Гърция. Фирмата, за която е предназначено месото е “Булимпекс” ЕООД Ямбол, собственост на Георги Георгиев. Националната ветеринарно-медицинска служба е поискала оригиналните сертификати за месото. Месото е замразено през 1986 г. Има сериозни опасения, че месото е заразено, тъй като през 86-та година е забранен вноса на месо от Ирландия заради болестта “луда крава”.

Срещу собственикът на фирмата вносител - Георги Георгиев, има повече 15 преписки в полицията за търговски измами.

В хода на разследването по случая с вноса на негодното за ядене месо в пловдивски склад е открито месо, също внесено от Ирландия и отново негодно за ядене. Внесеното през ноември 2005 г. месо е преработено след преценка на ветеринарните служби, че е годно за консумация след термична преработка. Месото е внесено отново от фирмата "Булимпекс".

На 3 февруари 2006 г. шефът на Националната ветеринарномедицинска служба Жеко Байчев съобщава, че от ирландската ветеринарна служба са потвърдили, че задържаното на 26 януари 2006 г. говеждо месо е от преди около 20 години. Паралелно митницата прави свое разследване за контрабанден внос.

Източник: AGRO.BG 2011 г.

12 юли, бТВ, "Тази сутрин" - Заловени са 7 тона месо с изтекъл срок на годност на гръцката граница...

“Българинът яде все по-качествени храни, проверки се правят непрекъснато.
Всеки има право на мнение, но оценки може да дава само премиерът”,
каза земеделският министър Мирослав Найденов в ефира на бТВ, “Разпоредил съм засилен ветеринарен контрол на българо-гръцките пунктове. Задържаните количества месо с изтекъл срок на годност ще отидат на екарисажа, а не на нашата трапеза”,
уточни той и каза, че ставало въпрос за организиран канал, имало и задържан служител.
“В Гърция има криза, потреблението е паднало, явно се прави опит продукти с минал срок на годност да влязат у нас. Те обаче не могат да влязат в магазинната мрежа”,
увери министърът.

А колко тона са били вече внесени и  изядени вече от простолюдието, МЪРШАТА НЕ ОБЯСНИ. Затова "Всеки има право на мнение, но оценки може да дава само премиерът”.

image Боко Тиквата* като кмет на София, подслонил го в "Екоравновесие"-специално създадена за Миро Мършата служба в СГО, а после вместо затвор - министър

Защото през 2006 г. след дисциплинарното му уволнение за ирландското заразено месо, Бойко тогава като кмет, го подслони като началник служба "Екоравновесие" в общината, а след 3 години го направи министър.

Но подобни въпроси не му бяха поставени от гъгнещия партньор на Ани Цолова по бТВ.
А огладнелия народ яде ли яде негодните меса.
И после се чудим защо сме на първите места в света по ракови заболявания и по-специално, рак на дебелото черво...

А само той ли е?!

Ето и част от камарилата на ГЕРБаджийската банка КАДРИ:  
 image ГЕРБаджийската банка КАДРИ: Новото здравно Куку Десислава Атанасова  
 image ГЕРБаджийската банка КАДРИ: Рептилът* Николай Младенов**

 image ГЕРБаджийската банка КАДРИ: Doing Business-фалцетът Симеон Дянков

 

Дали пък наистина: "Царят е гол!"?


 

За Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

пояснение:
* прозвището Боко Тиквата не е моя приумица - така го знаят вече у нас, по света и блоговете из нета!
*Още:
Цветан Цветанов: Казвайте на Бойко "Тиква", а на Божидар - Кардам?

Ива Николова: Кръстева и Пеевски наричаха Бойко Боко Тиквата, а сега му правят свирки!





Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6488440
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!