Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2013 13:30 - Борисов: “Гледал съм го в очичките като излезе обвинението и съм му казал, че си заминава, ако това излезе вярно” и “Който управлява през следващата година, е п
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Борисов отново подчерта, че вярва на Цветанов
Сн.: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако Цветан Цветанов е допуснал грешка като министър на вътрешните работи, той вече никога няма да заема такъв пост. Борисов каза също, че който управлява през следващите шест месеца или година, ще е политически труп.

По повод заключението на прокуратурата, че Цветанов е извършил престъпление като е допуснал нарушение на правилата за изпозване на специални разузнавателни средства, Борисов каза следното:

"Убеден съм, че рано или късно истината ще излезе наяве. Гледал съм го в очичките като излезе обвинението и съм му казал, че си заминава, ако това излезе вярно. Той сам ще си тръгне, но нека да го докажат." 
 

В същото време Борисов заяви, че има пълно доверие на заместника си в партията и отхвърли версиите, че в ГЕРБ има разцепление между неговите и Цветановите привърженици. Допълни, че в партията спор за лидерството няма. Напомни, че докато е бил кмет, формален лидер е бил Цветанов и цялото финансиране е минавало през него, но след като Борисов заявил желание да се върне на председателското място, веднага бил избран.

"Партийната работа е неблагодарна, всеки иска да стане депутат, кмет или общински съветник, трябва да ги изслушваш, винаги има недоволни. Цветанов е кошчето за душевни отпадъци на всеки от тях. Аз съм му дал да се занимава с тая работа",
заяви Борисов.

Той упрекна останалите политически партии, че изразяват радост от скандала с подслушванията, докато демократичните правила изискват такива теми да не се коментират. Даде за пример реакцията на американските власти по разкритията на "Уикилийкс", които отказали да коментират данни, получили публичност по нерегламентиран път. Той посочи, че европейските и руските институции действат по същия начин.

"В демократична държава политическите партии трябваше да имат рефлекс, сега слушат, смеят се. Макар че ми е безразлично кой в дома си как живее, но сега ще им се случи и на тях", каза бившият премиер. Борисов напомни, че след като излезе от изпълнителната власт, сегашният лидер на БСП Сергей Станишев също беше замесен в скандал - с нерегламентирано изнасяне на документи, донесени в Министерския съвет "от съвестния гражданин Алексей Петров", шеф в ДАНС по времето на Станишев. Борисов изтъкна,  че ножът е забит в гърба на Станишев "от хора, които е хрантутил".

Бившият премиер си послужи с шегата на лидера на социалистите, според когото "разликата между Борисов и Цветанов е три години затвор". Продължи я като пресметна, че разликата между Станишев и Цветанов е 7 г. затвор, защото 10 г. заплашват лидера на левицата за неправилно боравене със секретни документи.

"След празниците ще ни ударят с още флашки, отде да знам с какво, те нямат скрупули. Всеки става уязвим, но това е пагубно е за демокрацията",
смята Борисов.

Той предположи, че "ще се оформи борса за флашки и компрометираща информация". Така вместо партиите да се занимават с политика, могат да направят конкурс - който намери компрометираща информация срещу политическите им опоненти, ще получи определена сума, каза бившият премиер.

Хората излязоха по улиците не заради подслушванията или политическата система, а заради високите сметки за ток и ниските доходи. И вместо партиите да обяснят какво ще направят, за да се преодолеят тези проблеми, те подминаха целия този дебат, добави Борисов.

По думите му идват най-тежките години за Европа и всеки, който управлява в следващите шест месеца или година, ще е политически труп. Аз управлявах в такива условия четири години, припомни Борисов.

По въпроса за липсата на свобода в медиите Борисов обясни, че при управлението на ГЕРБ не само не е имало диктатура, но и медиите, които били сочени за медии на партията, сега били най-злостни. Затова Борисов поиска неправителствените организации да се извинят за упреците към ГЕРБ за липсата на свобода в медиите.

Бившият премиер поиска прошка от народа за това, че от ГЕРБ били горделиви. Успехите ни опияняваха и много им се радвахме, оправда се Борисов.

За бившия финансов министър Симеон Дянков Борисов обясни, че действително е направил много грешки, но имал огромна заслуга, защото показателите на България били сходни с тези на Германия.

„Ако се тръгне по друг път, след година и половина държавата ще полети надолу",
добави още Борисов.

imageРедактор Елица Петрова /



Тагове:   избори 2013,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6494137
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!