Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 14:59 - Лайфстайл 2009: В България тогава има 5 милиардери и 10 000 милионери
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 3122 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.06.2013 15:00


А днес - колко?
Данни за 2008:
Полша, Чехия и Словакия заемат първите три места в Източна Европа в класацията на милионерите, следвани на четвърто място от България
Или:
В БГ има 5 милиардери, 10 000 милионери

  image image image image image Снимки: ЕРА/БГНЕС

 

При всичките мрачни краски около световната рецесия е трудно да се съсредоточим върху факта, че някои хора всъщност продължават да правят пари и че някои от тези хора са в България.

В България в момента има около 10 000 милионери, а според някои тази цифра е консервативна, съобщава вестник "Стандарт".

В световен мащаб милионерите наброяват около 10 милиона, чието богатство възлиза на 40,7 трлн. долара. Проучване на Merrill Lynch изненадващо показва, че трите региона с най-голяма концентрация на милионери са Латинска Америка, Близкия изток и Източна Европа.

Полша, Чехия и Словакия заемат първите три места в Източна Европа в класацията на милионерите, следвани на четвърто място от България.

Страната обаче е на първо място по брой на мултимилионерите и милиардерите в Източна Европа.

В България няма официални статистически данни, по които да бъде изчислен броят на милионерите, както в САЩ примерно се използват класациите на списание Forbes, а и е трудно да бъде дефинирано понятието милионер.

Когато се изчислява броят на милионерите, не е достатъчно просто да бъдат взети предвид активите им, а трябва да бъдат включени и парите, които те дължат. Един милионер може да притежава имущество, оценено на 50 млн. евро, но в същото време може да дължи 50 млн. евро на банката.

Ако се разглеждат само активите по отношение на притежанието на недвижимо имущество, някои твърдят, че всички, които притежават недвижима собственост в центъра на София, ще бъдат милионери.

По същия начин всеки, който притежава земеделска земя около столицата, която може да бъде урегулирана и продадена на строителни предприемачи, е също милионер. По отношение на милионите в банката обаче тези хора са малко, повечето от тях са реинвестирали богатството си, за да го увеличат. Един милион не е чак толкова много и около 70% от собствениците на строителни компании в България са милионери, както и голяма част от бизнесмените в туристическия сектор, според Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

В България е известна следната фраза: всички страни си имат мафия, но в България мафията си има страна! С падането на комунизма голяма част от публичните пари бяха плячкосани и прехвърлени в чужбина.

Журналистът Григор Лилов проучва въпроса с българските милионери и откъде идват парите им, откривайки, че докато в Испания има само един милиардер, в България има пет и че 80% от българските милионери имат силни връзки с организираната престъпност.

Според Божидар Данев в България няма повече от 1000 - 1100 истински милионери, ако бъдат изключени тези, които имат задължения, и тези, които са натрупали богатството си по незаконен начин.

Списъкът на богатите в България се оглавява от Васил Божков, който притежава няколко частни бизнеса в цялата страна, както и най-голямата и скъпа колекция антики в страната.

Състоянието му се оценява приблизително на около 760 млн. евро. Икономистът Георги Ангелов дели българските милионери на две групи: тези, които са били късметлии и са наследили земя от дядо си или баба си, разположена в апетитен район, и спекулативните милионери, които са направили хитри инвестиции в сектори, които са се разраснали в последните години.

Повечето български милионери са мъже, като броят на 30-годишните нараства. По-голямата част от тях притежават собствен бизнес и са натрупали богатството си в сектора на недвижимите имоти.

В днешно време продажбите на недвижими имоти и земя за по 6 млн. евро вече не са рядкост.

Повечето български милионери предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите. Те обичат скъпи часовници, притежават лични самолети, карат коли за по 440 000 евро и плуват с яхти на стойност 10 млн. евро. Те почиват на Малдивите, наемайки цели острови, за да не бъдат обезпокоявани.

Източник: 
 

http://curious.actualno.com...

 
 А днес - колко?

Със сигурност:
 
5 + 1 милиардери

Познайте кой е новия?



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. fascindoo - лайфсуперСтайл - съобщение от днес за първия от снимките
03.06.2013 16:50
Николай Маринов-Малкия Маргин вече е "чист пред закона", съобщава "24 часа". Прокуратурата е свалила обвинението срещу него и брат му, че са поръчали убийството на радиоводещия Боби Цанков. Малкия Маргин вече липсва и в списъка на издирваните от Интерпол, пише всекидневникът.

Доскоро той бе издирван в цял свят с червена бюлетина, както Братя Галеви и Христофорос Аманатидис-Таки.

Николай Маринов е в неизвестност от януари 2010 г. Неговите следи се губят след убийството на Боби Цанков в центъра на София. За пореден път брат му Красимир Маринов - Големия Маргин бе арестуван заради покушението, но три години по-късно разследването по случая не напредва.

От Софийската градска прокуратура са заявили през изданието, че наказателното производство спрямо Николай и Красимир Маринови е прекратено". Разследването за убийството ще се води срещу неизвестен извършител.
Стана ясно, че Красимир Маринов - Големия Маргин също няма отношение към убийството на Боби Цанков. Срещу него остава едно работно обвинение като ръководител на група за разпространение на наркотици.

Браво на маргиналната Цаца!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472679
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!