Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 10:15 - Докъде стигна политическата геронтология: Столетницата БСП пристана на читака ДПС и се роди губернатор на Плевен
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.07.2013 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Докъде стигна политическата геронтология дори и в световен мащаб

Столетницата БСП пристана на читака ДПС и се роди губернатор на Плевен

От чия квота е новият областен управител Илиян Йончев?

"Кърваво писмо" до Сергей Станишев и Мая Манолова от Плевен

 

 

24 юни 2013 | ПЛЕВЕН

Новият областен управител на Плевен Илиян Йончев встъпи в длъжност, съобщиха от Областна администрация...

image  

Новият областен управител на Плевен Илиян Йончев е 4 години общински съветник от БСП. В момента  на назначаване за областен управител от правителството от квотата на ДПС, той е заместник-председател на Общинския партиен съвет на БСП в Плевен.

Правителството на Пламен Орешарски допусна един областен управител от една политическа сила да бъде назначен като такъв от името на друга политическа сила, което по същество е нещо изключително некоректно и непочтено.

Скандалите в редиците на БСП в Плевенска област продължиха и тази седмица с пълна сила заради назначаването на Илиян Йончев за областен управител.

Партийните лидери на девет общини в региона са подписали остро писмо до Сергей Станишев и до шефката на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП Мая Манолова.

Обръщаме се към вас с чувство на голямо възмущение и притеснение от използвания механизъм на назначаване на областен управител на Плевенска област,

пишат местните лидери.

Писмото е написано в доста иносказателна форма, но намекът е очевиден - защо зам.-председател на общинския съвет на БСП в Плевен и общински съветник от столетницата е сложен за губернатор от квотата на ДПС.

Недоволните припомнят, че Йончев е участвал като номиниран от Плевен, но при тайно гласуване в областния партиен съвет е получил 8 гласа и се е класирал на трето място.

Подписалите сигнала до Станишев и Манолова предупреждават, че назначението на Йончев ще доведе до

“неминуемо обтягане на изключително добрите ни отношения с ДПС от 20 години насам”

и ще бъде лош пример за партийните членове - дори и да нямат доверието на партията, да могат да се реализират с мълчаливото съгласие на други политически сили.

“Без да коментираме преговорния процес, считаме, че е изключено преговарящите от наша страна да не са знаели партийното положение на новоназначения областен управител, а това е ярък пример за задкулисност, срещу която се борим така активно”,

казват общинските председатели. Те настояват по случая да се произнесе ОПКК, ръководството на БСП да направи възможното ситуацията да добие нормални параметри и да се премахне никому ненужното и от нищо непродиктувано напрежение.

“Сигурни сме, че ръководството на ДПС е с чувство за историзъм и ще прояви разбиране (Плевен - Плевенска епопея - Мавзолея - Вечния огън - областен управител от ДПС). Иначе не виждаме как ще мотивирате нашите партийничленове и нашите симпатизанти за активна работа догодина на евроизборите. Надяваме се ОПКК да стъпи на принципите и Устава, другото би било сериозно отстъпление от завоюваните от всички ни критерии за коректност към БСП за развитието на потенциала, който имаме. Очакваме вашите действия и отговори”,

заявяват деветимата общински лидери.

Те са реагирали остро срещу назначението на Илиян Йончев още преди пленума на националния съвет на БСП миналата седмица, макар и тогава да не са подозирали, че губернаторът може да е от квотата на ДПС.

Председателите изпратили декларация лично до Сергей Станишев, придобило известност като "Кърваво писмо"

  image 

Другарю Станишев,

На свое заседание Областният съвет на БСП в Плевен номинира, обсъди и гласува според изискванията на Устава на БСП кандидатурата за областен управител на област Плевен на Мирослав Николов Михайлов - председател на Общински съвет на БСП в Червен бряг, и за заместник-областен управител - кандидатурата на Чавдар Велинов - зам.-председател на Общински съвет на БСП - Плевен.

Огорчени и обидени се чувстваме след вчерашното назначение на Илиян Йончев за областен управител на Плевенска област, не толкова заради поредното несъобразяване с решенията ни, а защото смятаме, че по този начин беше пренебрегнат и омаловажен вотът на 42 000 избиратели, които подкрепиха Българската социалистическа партия и Коалиция за България на последните парламентарни избори. Този резултат е доказателство за сериозна работа, която свършиха структурите по места - основните и общински партийни организации.

Разочаровани сме, защото позволихте в този случай да се наложи мнението на една от единадесетте общински организации - Плевенската, като по този начин принизихте и потъпкахте резултатите на останалите десет, където през последните години БСП винаги е била първа политическа сила.

Другарю Станишев,

Заявяваме Ви, че ние сме хора с достойнство. Хора - отговорни и верни на лявата идея. Ние сме хора, достатъчно категорично доказали през годините своята последователност при отстояване позициите на БСП. Искаме с действията си оттук нататък да ни уверите, че можем да продължим да Ви вярваме, като ни убедите, че нашите действия и решения са от значение за Вас, защото само това би могло да бъде основа на една обща и последователна политика за успех в бъдеще на нашата партия”.

 

Така нещо изключително се случи в Плевен като експериментална постановка от страна на Орешарски-Станишев-Местан.

Експеримент и на външните им кукловоди.

 image ... ето защо марионетката не е в парламента (бойкотиране)

 


/за плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

 

 

 

 

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6497171
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!