Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 13:01 - Ще окървавят ли протестите
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1062 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2013 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вече се разбра, че не Орешарски ще реши дали и кога ще има оставка. Дълбоко зависим, той не взима самостоятелно дори и най-"експертните" решения. Камо ли пък за оставката - най-политическия акт в новата история на БСП. Почти месец от началото на протестите, всичко е в ръцете на Станишев. Дори Местан няма думата - колкото и безхарактерен и с тежко поразен авторит да е лидерът на БСП. И точно тук е проблемът. Защо ли?

Защото в почти 10-годишната председателска кариера на Станишев няма нито един случай, в който да е отстъпил. Нищо, че за 10-те си шефски години той е консумирал единствено и само провали. След години, ако тази партия продължи да съществува, периодът на сина на члена на Политбюро ще бъде отбелязван като един от най-неуспешните в историята на БСП. Стигат му дори само шестте загубени от партията му национални, местни и европейски вота в периода 2005-2013 година.

Станишев е страшен за държавата, защото е и комплексар. От друга страна, и протестът няма да отстъпи. При културните и интелигентните протестиращи, както ги наричат от всички страни, ще се всели радикализацията. И ще се повтори 97-ма. Станишев ще вземе решението. И в това е проблемът на държавата. Как да го вразумят овреме и кой да го вразуми овреме. Докато още чува. Миков - абсурд, той е зле прикрит сталинист и още отсега, предвкусвайки мелето, потрива доволно ръце.

Другите, плътно около Станишев, са млади кариеристи, който нямат търпение да направят партийна кариера и час по-скоро да започнат да крадат. Като знаем капацитета на Ангел Найденов, логично е да се попитаме дали пък този военен корифей няма да повика танковете? Не е смешно! Каква е разликата между Ангел Найденов и автора на крилатата фраза от зората на демокрацията Петър Младенов. Никаква - равнис, сталинист до сталиниста. Примерът на Турция ни дебне. Още повече, че в управлението участва и турската партия. Да не говорим за третия в шайката коалиционери - Сидеров, той отдавна мечтае за обществена конфронтация и улични сблъсъци. Лошото е, че и на вътрешния министър не му е чужд кариеризмът. Колкото и симпатично засега да се държи, полицията като нищо ще бъде пусната в употреба. Заедно с палките и водните оръдия. Турция номер две.

Вразумете Станишко. Който може и когото е склонен да слуша. Ако има такъв. Може би, Моника - вие. След време в апокрифната история на демократична България със сигурност, ако това се случи, ще бъде отбелязано. Нещо като Наполеоновата Жозефина!

Понеже е объркан, е станал взривоопасен. Съпартийците? Може ли да го озаптят. Тези на пилоните - абсурд, те вече зоват за саморазправа с "лентяите от жълтите павета". Така е и в провинцията.

Нищо чудно Миковците и Мая Манолова от парламента да свикат доброволни отряди на трудещите се, като "ония" от "онези" години, които да защитят мнозинството.

Европейският парламент е един шанс. Съюзът трябва да вземе протестиращите в България под крилото си. Има механизми, стига да поискат. И това не е шега, нито пък паника.

Усилете натиска, европейци, докато още не е късно. БСП взе властта с "кървави" фалшификации и манипулации. Насилствено, с помощта на прокуратурата.

И казва, че ще я даде също "кърваво"! Те знаят как става това!

Автор: Валентин Стоев


  Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста 12.07.2013  Снимка: БГНЕС image  

В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде „Фокус”.

„Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави”,

посочи Йовчев.

Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни.

„Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни”,

заяви министърът.


Редактор: Десислава Ушатова



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojinkata - Още има ли протести? Тези 20-30 л...
13.07.2013 13:06
Още има ли протести? Тези 20-30 лумпена обградени с камери и микрофони ли са протестите? Иначе за СъСела си прав! Много прав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6487594
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!