Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 16:10 - "Think-tanks" мрежите на Сорос активираха Бойко Борисов и протестите започнаха...
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 31.08.2013 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всичко започна от тук:
image

 

И Протестите започнаха, и продължават вече 186 дни (официално "Think-tanks" мрежите ги водят 79).

Иначе:

Цял свят видя рухването на България от глупостта на една клика, но те продължават с протестите вече 79 дни!

Главоломният възход на Бойко Борисов от бандитския шеф на "ИПОН" до главен секретар на МВР, кмет на София и накрая до министър-председател просто учуди тогава и света.

Дойде на власт на 27 юли 2009 с голямо обаяние.

Цитираха общественото ни пространство - неглижираното и медийно пространство у нас - с блясъка, чара, привлекателността, обаянието, очарованието, сексапила...

image Разнежена и зомбирана...


С мъжкарски възторг и нежни сърца! Дори имаше разнежени...и зомбирани фенки

 

Но:

Глупостта започна веднага.

image (2009) Цв. Цв. и Цъ Цъ рапортуват: "С Бъ Бъ към 99.9% победа за ГЕРБ на следващите избори!"

Останалото от 3г. и 7м. управление всички го знаем.

"Според Новия Световен Ред трябва да се създаде Световното правителство, спрямо което всички нации да бъдат колонии",

твърди Дейвид Айк - известният английски евреин-антиционист и критичен анализатор на глобализма - в своята книга "И истината ще ви направи свободни" [1].

В друга своя публикация “Кой реално управлява света?” [2], същият Дейвид Айк казва:

"Хората не въстават срещу това, че не са свободни, тогава когато те мислят че са свободни (!!!)" (бел. Н.Т. -  удивителните са на Дейвид Айк).

От книгата “Почему погибнет Америка” [3], на руския историк и анализатор на световното масонство Олег Платонов, четем:

"Въпросът за създаване на Световно правителство и глобално управление изчерпателно се разглежда в т. нар. стратегическа инициатива на Световния форум*. В докладите на равина А. Херцберг, сенатора на САЩ А. Лранстон, бившия главнокомандващ на стратегическите сили на САЩ Л. Бътлър бяха повдигнати въпроси относно необходимостта от изготвяне на “нова архитектура на Глобалната сигурност”, която те тълкуват като осигуряване на условия на паразитно съществуване на юдео-масонската цивилизация за сметка природните ресурси на цялото човечество и сломяване съпротивата на Третия свят, несъгласен с приемането един Нов Световен Ред."

По-нататък в книгата си Олег Платонов описва номенклатурата на международното световно задкулисие и нейния състав:

"Общият брой на лидерите на четирите основни организации на Международното Световно Задкулисие е, според моите изчисления, не по-малко от 6000 души. Това са членовете на Съвета за Международните Отношения, на Тристранната (Трилатералната) комисия,  на Клуба на Билдербергите и на Фондация “Горбачов.

...

Международното Световно Задкулисие създаде нещо като властови номенклатурен център с обхват, много по-ефективен и гъвкав, отколкото този, който бяха изобретили еврейски болшевики в СССР. "

Не случайно на късният ционист и президент на САЩ (бел. Н.Т. -  33-ят президент на САЩ (1945–53))., евреинът Хари Соломон Труман, принадлежи фразата [4]:

"Единственото ново нещо на този свят е историята, която още не знаете."

А ние, българите още действително не знаем историята  на “единственото ново нещо” през последните 25 г. у нас – подготовката на преврата през 1989 и проточилия се преход от тогава, та до днес.

Чехи, поляци, унгарци, даже и румънци разбраха и публикуваха доста неща от  “историята, която още не” знаеха.

А ние, уж сме на второ място в света, след евреите по Ай-Кю (бел. Н.Т - фактор за интелигентност - IQ), нито изследваме, нито публикуваме, да не говорим за реални академични резултати, отразяващи не посочените от вън “параметри”, а реалната обстановка за един 90% обеднял и изчезващ народ. 

Като че ли нашата интелигенция, научна и пр. мисъл не само, че е заспала, а дълбоко приспана с екстази на страха или парите. 

Или някаква дълбока хипноза на предсмъртен латентен стадии.

 

НО ВСЕ ПАК, КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО У НАС до, с и след  БОЙКО БОРИСОВ?
"Световното правителство, спрямо което всички нации да бъдат колонии..." -  както твърди Дейвид Айк - създаде след 1989 в България филиал на Международното световно задкулисие, който наричам, Голямото Задкулисие (ГЗ) у нас.

След създаването през1997 г. на т.н. Световен форум (бел. Н.Т  – по данни на Олег Платонов [3]), като структура, утвърдена на базата на Фондация "Горбачов", в ГЗ у нас се обособиха два кръга.

Първият Кръг, както аз го наричам, е Междупартийния Конгломерат (МПК) в България. Това са явни или скрити личности (Crypto Persons) от преди и след “зората на Демокрацията”. Като напр., явни - бивши комунистически величия и/или техните издънки, офицери, агенти и доносници от ДС, милицията и други репресивни органи, настоящи или излезли от “употреба” политици след 1989 г.

А като неявни, (скрити) – напр., секретни и неразсекретени сътрудници на ДС, на наши и чужди разузнавателни служби, масони, членове на тайни общества, клубове, секти и пр.

Някои се трансформираха от явни в крипто, напр. Николай Камов, член на клуба “Билдерберг”. Единственият българин, като бивш член на БКП/БСП, явен бивш деятел в Евролевицата, депутат в НС от Коалиция за България, канен на тяхните срещи от 1999 г. насам.

Какво може да събере на едно място в Мадрид кралица, министър-председател, еврокомисар, бивш шеф на НАТО, световни топ банкери и Николай Камов?

Естествено годишната среща на клуба “Билдерберг”. Тя беше от 4 юни 2010 в луксозния каталунски курорт “Сичес”, като този път беше посветена на спасяването на еврото.

Днес Билдербергите са влиятелно световно лоби и мвого важна трансмисия на Световното правителство.

Да сте чули нещо за крипто-човечето Камов от 2006 г. насам?...

Няма и да чувате, защото този предател на България е внедрен вече в Световното правителство, като ресорен член  на клуба "Билдерберг".

Предателите-сатани на България от Първият Кръг на Конгломерата са "троянските коне" от най-високо, политическо-партийно ниво, образуват т.н. кохорта на ГЗ на МПК и са тук вече 24 години - поименно и явно. Като Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев, Симеон Кобурготски, Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Андрей Луканов до 1996, Андрейлукановци-след, Жельо Желев, Ахмет Доган, човечето-шут Плевенелиев и прочее.

Или - поименно и вече скрито, като крипто-човечето Камов.

Или - поименно явно и скрито, като членовете на кръга "Монтерей".

Вторият Кръг, както аз го наричам, е Обслужващия Явен Конгломерат (ОЯК) в България, състоящ се високо платена проституираща върхушка от политолози, икономисти и социолози.

Но тук ще спра моите дългогодишни наблюдения, заради нещо изключително – не знам дали има друг аналог на научен анализ на преходите в Източна Европа след 1989 г.

Една млада българка, историчка и д-р по политическа антропология, Достена Лаверн, на базата на своя дисертация, защитена в Париж, публикува и у нас своята научна книга “Екпертите на прехода. Българските Think-tanks и глобалните мрежи за влияния” [5] (бел.Н.Т. -  на френски “Невидимата ръка на прехода”, 615 стр., излязла през септември 2010 г.).

Тя прави много детайлен анализ, преди всичко, на Вторият Кръг - ОЯК.

Според Достена центровте на Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Богдан Богданов, Георги Прохазки, Красен Станчев, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев са създадени и финансирани от "Отворено Общество" (бел. Н.Т.-  на евреина Джордж Сорос, изгонен и недопускан в Чехия, Полша, дори в родната му Унгария) и USAID (Амеиканската агенция за международно развитие).

 

"ШАМАНИТЕ"
В книгата особено остро са обрисувани "актьорите" и "строителите на демокрацията" Иван Кръстев и Евгени Дайнов. Налице излизат нелицеприятни подробности от биографията им на потомци на комунистическата номенклатура, които внезапно са променили възгледите от вярност към "Партията" към неолиберализъм.

Ето как започва подробното описание на възхода на един от “шаманите” на гражданското общество у нас, Иван Кръстев [5]:

"Иван Кръстев произлиза от семейство на издигнал се от провинцията елит, който през комунистическата епоха успява да стигне до високи идеологически постове в БКП. Той е блестящ ученик в английската гимназия в София (където учат най-вече децата на ръководителите на комунистическата партия), а после завършва факултета по философия на СУ, и се включва в дисидентските кръгове на осемдесетте. Всичко това му позволява да придобие много търсен от фондациите за подпомагане на демокрацията профил. Тези фондации се обръщат към лица, близки до академичния свят и до възходящите политически среди, произлизащи от интелектуалните кръгове на дисидентството. Произходът, кариерата и езиковите компетенции служат на Иван Кръстев като паспорт за достъп до интернационала експерти по демокрация през деветдесетте години. Това е интернационал на знанието и е съставен от членове на международните и неправителствените организации, държащи пазара на експертизата в полето на демократизацията, на пазарната икономика, на правата на човека и т.н. , които обаче също са тясно свързани с американските политически и икономически кръгове... "

Центърът за изследване на демокрацията е определен като "майка на българските think tanks", СДС като "партията на всички български think tanks", фондация "Науман" се свързва с кръга "Желев".

Безкомпромисно са описани и дейностите на различните местни неправителствени организации – Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев, Центърът за социални практики на Евгений Дайнов, Нов български университет с главен мениджър Богдан Богданов, Центърът за икономическо развитие на Георги Прохазки (който беше негов съпредседател заедно с покойния евреин Александър Божков), Червената къща с главен мениджър Десислава Гаврилова, съпруга на Иван Кръстев, Красен Станчев, шеф на Института за пазарна икономика.

"Този мит е част от идеологията на гражданското общество, което твърди, че се самозаражда, самоорганизира и представя интересите на обществото като коректив на държавата.Още повече у нас, където става дума за бивша комунистическа държава. Оттук и фактът, че през 90-те тези организации работят като генерални щабове на партии, основно СДС, тоест те самите са опозиция. Истината е, че те възникват с моралната и финансовата помощ на американски донори като USAID и фондация "Отворено общество", отчасти и с подкрепата на социалистическото правителство на Луканов",
твърди Лаверн.

А сега вижте с какво се занимава кривогледия "шаман" и днес - с "ново амплоа" от войната в Ирак - представете си, според книгата на Достена Лаверн [5]:

"През 2003 г. Иван Кръстев, станал междувременно permanent fellow на Централноевропейския университет, е поканен да ръководи една от постоянните и „най-стратегическите“ програми на ЦПИ – Antiamericanism PROJECT (Антиамериканизма). Проектът цели да изучава причините и да се бори с ефектите от увеличаването на антиамериканизма вследствие на американската интервенция в Ирак. Той е директно свързан с едноименната програма на американския think tank „Council for Foreign Relations“ (CFR) и е част от изследователските приоритети на американското правителство. CFR е създаден през 1921 г. и първоначално е финансиран от фондациите „Карнеги“ и „Рокфелер“, а днес се ползва от фондове на фондацията на Джордж Сорос. Той всъщност е една от институциите, които са в сърцевината на естаблишмънта на външната политика на Съединените щати (CFR (Съвет по външна политика) и също е финансиран от правителството на САЩ и „United State Institute of Peace“ (самият той е един от най-активните think tanks във финансирането на организации от експерти на демокрацията в света). Представител на идеята за прогресивния международен интервенционализъм на САЩ от името на демокрацията (често асоцииран с Демократичната партия), CFR обединява представители на всички елити, включително и консервативните. Той е един от важните полититически инкубатори на американската държава, където можем да срещнем кандидати за президентските избори, членове на правителството, които работят в областта на външните работи, престижни журналисти (включително и либералната левица/ изследователи, банкери, адвокати, представители на международни фирми и т.н. Съветът е тясно свързан с работата на Тристранната комисия Bilderberg и Международния икономически форум.

Иван Кръстев го посещава многократно при престоите си във Вашингтон и Ню Йорк. Българският експерт засилва позицията си в мрежите на ЦЕУ институти за академични изследвания – foreign policy establishment на Съединените щати, като по същото време става ръководител на родните институции, академичните среди и НПО като гаранти за регулиране на капитализма в глобален план."

 

"КУЧЕТА-ПАЗИТЕЛИ" НА РЕФОРМИТЕ У НАС

Самият Луканов е назован като един от идеолозите на прехода, който помага например за това Центърът за изследване на демокрацията да получи сегашната си сграда, а след това хората в него започват да действат като опозиция на БСП.

Това, че лидерите, около които се формират най-големите think-tanks, са деца на високопоставени членове на партията и номенклатурата, според авторката е разбираемо - те са имали достъп до чужбина, до определени среди, донякъде са по-възприемчиви към подобни идеи.

Достена Лаверн ги определя като "кучета-пазители" на реформите у нас [5] .

И добавя, че защитата на частни интереси чрез фасадата на гражданското общество крие много опасности.

"Подобен процес протича във Франция в момента, където Сорос, "Джърман Маршъл фънд" и други американски донори започват да спонсорират "гражданското общество".

В резултат на много научни факти и доказателства, Достена Лаверн обобщава [5]: 

"Плащат отвън на шаманите на демокрацията"



Или в заключение: 

Протестите се активират от глобалните “Think-tanks” мрежи в България, "шаманите", "експертите" и кучета-пазители на "демокрацията " 

и обратно:

Протестите активират новите действия на глобалните “Think-tanks” мрежи в България, "шаманите", "експертите" и кучета-пазители на "демокрацията".

И те продължават,спорад тях, 79 дни до днес...

Но те започнаха преди 186 дни, защото е ясно кой дарпа конците:

image

 

ПОЗОВАНИ ИЗТОЧНИЦИ и ПОЯСНЕНИЯ:

 

 [1]. Дейвид Айк, “И истината ще ви направи свободни”

 В частичен превод: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=78

 [2]. Дейвид Айк, “Кой реално управлява света?”

 В частичен превод: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=78

 [3]. Олег Платонов, “ Почему погибнет Америка”, ISBN 5 85346 029 3 LR 030411, 1997.

 В частичен превод: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=959&Itemid=78

 [4]. F. Tupper Saussy, “Rules of Evil: Useful Knowledge About Governing Bodies”, Harper Collins, New York, 2001.

 [5]. Достена Лаверн, “Екпертите на прехода. Българските Think-tanks и глобалните мрежи за влияния”, С., 2010.

Д-р Достена Лаверн е родена през 1974 г. в Пловдив. Спецеализирала е в Англия, САЩ и Франция. Живее в Страсбург. Женена е, работи като политолог и журналист.

 

 

 /
За Плевен Онлайн Портал:

  Д-р инж.Никола Тодоров, доцент   

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473559
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!