Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2013 18:20 - Един бежанец получава 1084 лв., едно българче – 40лв. Автор: Силна България и Гражданско сдружение "СИЛА"
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.10.2013 18:25


Един бежанец получава 1084лв., едно българче – 40лв окт. 22 Без категория, Важни Новини no comments Прочетена 3 176 пъти

image

Карикатурата е подготвена специално за статията

Навсякъде в социалните мрежи и новинарските сайтове се тиражира проблема с бежанците многозначно, без доказателства и факти! Това е проблем номер 1 в държавата ни в момента. В бедна страна като България приемането на такава вълна „чужденци“ на наши разноски е недопустима. Общо към момента бежанците в България  са 6503 – официално и легално…

Това е увода и сърцето на темата, а ето ги и доказателствата:
В началото на сегашният си „мандат“ правителството на БСП, ДПС, АТАКА и „любимата“ им опозиция – ГЕРБ, помогнаха “изключително много” на българските семейства – около 45 хиляди семейства на социално подпомагане получиха еднократно по 250 лева, за да подготвят децата си за първи клас. Увеличената финансова помощ струваше 5 милиона лева.

5 МИЛИОНА ЛЕВА?! 250лв. За подготовка за училище? Имате ли представа колко струват учебните помагала, които се изискват през целият учебен период?! ДА със сигурност имате, защото не ви излиза 250лв.!

image

РАЗХОДИ ЗА ВТОРИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Обръщаме се към политиците

  1. Около 200 лв. струва закупуването на ученическа униформа, ако съответното училище има подобно изискване. Дори и да не се налага униформа, поне 70-90 лв., и то в режим на икономия, ще излязат нов тоалет и чифт детски обувки, с които малчуганът да се „издокара“ на първия учебен ден. Раниците по магазините варират от 30 до 300 лева. Гуменките и анцуга за часовете по физическо струват между 50 и 500 лева, в зависимост от това дали сте готови да купите на детето си нещо по-здраво и издръжливо или нещо, което ще издържи 1 сезон. Оставяме снимката да покаже останалите примерни разходи.
  2. Детски надбавки ще станат от 35 на 40 лева. 5 ЛЕВА? Защо никой не обяснява колко семейства се подпомагат с тези 5лева?! Колко деца под 2 години има в България?

АКО ИСКАТЕ ДА ИМА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, СТИМУЛИРАЙТЕ РАЖДАЕМОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ СИ!

Може да кликнете върху снимката,
за да я видите в оригинален размер

 

Как се случва така, че помощ от 250лв. годишно се отпускат на един ученик, а 1084 лв.  месечно се отпускат на един бежанец, който на всичкото отгоре тъне в лайна и мизерия. Не смятаме, че са нужни на един човек (особено бежанец) 1084 лв. за живот в България, при положение, че има четиричленни семейства, които се справят с този живот, не мизерстват и плащат квартирата си с 1000 лева месечно!

МВР призна, че няма представа всъщност колко струва месечната издръжка на един бежанец, а представяната от вътрешния министър сума – 1084 лева била плод на “едни прогнозни анализи”. В същото време ведомството обяви, че иска още 27 млн. лева от бюджета до края на годината, заради кризисната ситуация. А пък в абсолютно същото време от обясненията на зам.-министъра – Иво Маринов, стана ясно, че обявената месечна издръжка от 1084 лева на бежанец е резултат на предварителен анализ, направен преди около два месеца, когато бежанската вълна се засили след химическата атака срещу цивилни в Сирия и последвалата заплаха на САЩ за военни удари.

image

“Август, когато се появи кризата с бежанците, искахме да знаем колко ще струва евентуално на държавата издръжката на определен брой бежанци. За това бе събрана експертна група от различни ведомства, които да направят изчисления. Тези 1084 лева освен, че са прогнозни, ги и няма. /Никой не ги е получил, ние не разполагаме с тези пари”. – цитираме Маринов

 

 

Какъв е този анализ? Какво точно се каза в него? Какви са разходите за бежанците?

И стигаме до най-логичния въпрос: Как ще искаш определена сума от бюджета на България за справянето с проблема, при положение, че не знаеш ориентировъчно дори какви ще са разходите за справянето с проблема?!

Това звучи малко като „А бе ти ми дай ракията, пък ако не успея да я продам, ще я взема за себе си“!

И вторият логичен въпрос: Как изведнъж има „извъндредни“ пари за справяне с бедността на хората, а до преди 2 месеца, когато „бедните чужденци“ ги нямаше, за „бедните българи“ пак оставаше оглозгания кокал?

image

27 млн лв. от бюджета ни, за чужди граждани с чужди проблеми?! Ние сме бедна страна. Това е задължение на Европа! Те трябва да осигурят тези пари! Политиците трябва да бъдат по – настоятелни към Европа и да обяснят колко е тежко за страната ни да издържаме бежанците!

Не ни разбирайте погрешно! Не oбвиняваме бежанците, обвиняваме Правителството.

За 27 милиона „излишни“ пари може да се помогне на много българи, изпаднали в беда и бедност, могат дори да се развият или стимулират отрасли в икономиката, социалните проблеми, пенсиите, майчинските (които дадохме за пример) и други.

 

ГС „СИЛА“ е категорично против отпускането на изисквания размер държавни пари! Ние смятаме, че институциите, отговорни за проблема, трябва да настояват пред ЕС за помощ и да обяснят тежката ситуация в България.

НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ИЗДРЪЖКАТА НА ГРАЖДАНИ НА ДРУГА ДЪРЖАВА В ТОЛКОВА ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА!

Можете да се присъедините в групата: facebook.com/groups

Автор: Силна България и Гражданско сдружение “СИЛА”




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472794
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!