Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2013 16:11 - Нации ли са западноевропейците? Част1
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 871 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2013 16:31


ДОПРЕДИ 3-5 ВЕКА ТЕ СА БИЛИ ВРАЖДУВАЩИ ПЛЕМЕНА И НАРОДНОСТИ.

ОТ РАЗНОРОДНИТЕ ПЛЕМЕНА ПО ТЕЗИ ЗЕМИ, ПРЕЗ 17-19 В. ВЪЗНИКВАТ ИЗКУСТВЕНИ "НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ".

Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че "... В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско. Древния български календар и на съпоставките му с Шумерския, сътворен също в района на Придунавието, на китайския, взаимстван от българския, смело можем да заявим, че България действително е била и продължава да бъде най-старата държава в Европа и, че българската цивилизация е една от най-древните велики в света."

А

Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: "БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".  С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е "ходела права под масата".

Следните държави са изкуствено създадени, а "народите" им всъщност не са народности в нашия смисъл на думата:

Испания, Франция, Италия, Великобритания, Германия, Белгия и др.

Има голяма разлика между нашето понятие за народ и западноевропейското. Думата "нация" е безсмислена при нас и съвпада с "народ", по простата причина, че ние сме нация от хиляди години. Не така стоят нещата при западноевропейците. При тях под "нация" се разбира нещо, "възникнало" през последните един-два века от пъстрата мозайка народности, които днес общо и изкуствено се наричат "италианци", "французи", "испанци" и пр.

Там не се касае за отделни исторически и географски области в една страна, а за отделни страни и народи в една (изкуствена) държава и "нация".

Нашата история била хаос, казват те, но тяхната е пък съвсем.

Според оцелелите във времето Български летописи ”Джагфар тарихы” (том 1, 2 и 3. Оренбург, 1992-1997), древната родина на българите (ИМЕНСКАТА и САРМАТСКАТА династии) е планинския масив Урал и околните равнинни области- река Волга и река Об:

Иджик, първият български  вожд=цар=владетел (14,953 - 14,653г. пр. Хр.) и неговата жена Танбит обединили седем родствени племена АРА (б.а. - т.н. арийски народи) и УРА, като в Уралския регион образували държавата ИДЕЛ. В  чест на ИДЖИК всички представители на ИМЕНСКАТА и САРМАТСКАТА династии били наричани и “ИДЖИБАК” (том 3. стр.81).

(б.а. - За нашия "хаос" още - четете Боно Шкодров... )

Сега да видим техния хоас на държавен примитивизъм, когато започват изграждане на държави едва след 1100-та година след Хр.

Франция

Френският език е изкуствено въведен от Наполеон (който пък е корсиканец). Първоначално "Ил дьо франс" се наричал островът на р. Сена и околностите му (гр. Париж)

И до днес Франция се състои от различни народи - бретонци, провансалци, бургундци, баски и др.

Живели там казват, че има "сепаратирски" революционни организации, които се борят за отделяне от Париж.

Вземам един произволен пример:

Бургундия - център Дижон, Знаме - ???(никакво), Герб ???(никакъв)

Очевидно не става дума просто за футболни знаци (на "петлите", напр.), а за нещо друго.

Бургундия в миналото е заемала значително по-голяма територия.

От Уикипедия:

Бургундите са един от германските народи. През 411 те пресичат Рейн и създават кралство с център във Вормс. През 534 франките побеждават Годомар, последният крал на бургундите и включват земите му в своята държава.

През 9 век има три области, наречени Бургундия: кралството Горна Бургундия около Женевското езеро, кралството Долна Бургундия в Прованс и херцогство Бургундия в днешна Източна Франция. Двете кралства са обединени през 937 и включени в Свещената Римска империя през 1032 г.

...Не след дълго херцогството се превръща в основен съперник на френския трон, като херцозите успяват да създадат, най-вече чрез династични бракове, империя, простираща се от Швейцария до Северно море. Бургундската държава се състои от множество владения от двете страни на границата между Френското кралство и Германската империя, като икономическото му ядро е Нидерландия, най-вече Фландрия и Брабант. Дворът на херцозите в Дижон засенчва френския, както в икономическо, така и в културно отношение.

През 1477 последният херцог Шарл Дръзки е убит, а наследството му е поделено между Франция и Максимилиан...

Ето какво казва пък Гугъл:

В учителката по демокрация Франция ... няма Съвет на националните малцинства, защото Франция е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава! Различните етноси като...Бретонци, Баски, Провансалци, Беарнци, Лангедокци...и други влезли при основаването на Франция етноси, си изучават в ЧАСТНИ училища майчините езици, имат дори новини (преведени на френски) в някои частни кабелни телевизии и локални радиа ... Да не говорим, че броя на мюсюлманите там е доста по-висок от този на мюсюлманите в България.

Още:

В Европа са изключително чувствителни при преиграване със смисъла на някои думи и понятия! Там не се говори за НАЦИОНАЛНИ малцинства, а за ...етнически малцинства в НАЦИЯТА.

Ето откъде нашите "научени" глави механично пренасят странното понятие "модерна нация",  че и "модерен национализъм" на българска почва, където те ... изобщо нямат почва. Явно "модерна нация" има там, където ... няма нация.

А ние сме им виновни, че при нас такава "модерна нация" няма как да има.

Очевидно най-точното понятие за западноевропейските нации е "държавна нация".

Република Франция (1789-1804 и от 1870 г.-насам)

Досие

Езици: френски, още фламандски, елзаски, бретонски, баски, каталунски, провансалски и корсикански.

Италия

Съвсем изкуствена държава. От 1900 година. Напълно отделни народи живеят в северната и южната част, имат различни езици и изобщо не могат да се разберат помежду си ако не ползват официалния книжовен език. В Сицилия пък нямат общо с жителите на континенталния Юг. Северната лига са местни националисти, които искат да се отделят от Юга.

Англия (Великобритания)

Създадена около 1600 г. В Шотландия също има национално-освободително революционно движение, което се бори срещу ... "английско робство".

Уелс - оказва се, че и уелсците са отделна народност със свой език.

Германия

Племена от диваци, облагородени от кан Атила от рода Дуло (450 г. сл. Хр. ). Създадена от Бисмарк. До него по тези земи винаги е имало различни държави и държавици.

Баварците са българи - или поне в техните хроники така пише: ОБЩ ПРОИЗХОД НА БАВАРЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ проф. Фрицлер, Франкфурт

Испания

Отделни народи са каталунците, кастилците, баските и др.

Създадена след 1200 г. сл.Хр. - смесица от десетки племена с различни религии - мюсулмани, юдеи и християни.

Португалия

Португалия, винаги кипяща в себе си от смесицата на много народи...

 

Западната отмъстителност

Ньойскит договор (27 ноември 1919 г.)  е подписан именно в градчето Ньой като отмъщение заради убития от Цар Калоян маркиз дьо Ньой. Българската делегация е била поставена да седи точно под портрета на маркиза-нашественик. По време на преговорите е било казано достатъчно ясно, че този договор ще бъде отмъщение заради разгрома на европейското рицарство през 1205 година. Когато се подписва договора, при който България бива орязана на парчета един френски граф, доволно казва, че отмъщението е сторено и костите на граф Ньой спокойно можат да почиват в мир.

Малко известен и добре прикриван факт е, че антибългарският Ньойнски договор е бил подписан в замъка на граф дьо Ньой, загинал в битката при Одрин през 1205 г. При подписването на договора французите заявили на българската делегация, че „най-после граф дьо Ньой беше отмъстен”.

От Уикипедия:

В Ньойи, в кметството, под картина на която е изобразена гибелта на граф дьо Ньойи от войските на Калоян, е подписан съдбовния за България Ньойски мирен договор.

Французите си отмъщават след седем века!

За разлика от нас, българите, другите народи имат добра (по-точно зла) памет. Всички знаем, че мирният договор между България и Антантата след Първата световна война е подписан в парижкото предградие Ньой.

Но защо точно с България в Ньой, а не, да речем, в Сен-Жермен, където подписват австрийците?

Или в Трианон, където капитулират унгарците?

При французите няма случайни неща. Сред падналите при Одрин рицари е и граф Дьо Ньой.

След седем века французите намират начин да ни напомнят за тази гибел, определяйки за място на подписването на унизителния за България договор родовото имение на графовете Дьо Ньой.

Продължават и днес с омразата си към България.

Шупнала и плесенясала от юдаизъм Великобритания нарече България прогнила държава.

Отвратителното и негативно отношение, което Великобритания демонстрира към България, този път дойде от елитния британски вестник "Индипендънт"  преди месец. Той сравни България  с прогнила държава.

 

Според британски медии корупцията е основен проблем в България...

 

Грозното сравнение твърди, че елитът на България е същия като от преди години и заради това държавата ни в момента е в незавидно икономическо положение, от което де факто не е излизала изобщо.

Според британците докато проблемът с корупцията в страната не бъде разрешен, България винаги ще бъде приемана с резерви от западноевропейските държави.

Но откога и къде се корени корупцията у британците? И завидното  икономическо положение... де факто.

Ето една моя публикация.

Лондонско СИТИ и търговията с опиум: Дейвид Камерън и еврейските му корени в контрабандата и корупцията с опиум

Дата на публикуване: 22 Май 2013

Общият генезис

"Сити"-то се смята за най-богатата квадратна миля в света и е с площ 2.7 кв. км. в сърцето на английската столица.

То има около 4600 жители и 500 000 работни места.

Правителството на Лондонското СИТИ е КОРОНАТА, която се състои от 13 мъже и крал — ЛОРД МАЙОР.

Тук се намират най-богатите и най-властните икономически институции в Англия, например контролираната от Ротшилд "Английска банка", Lloyds of London, Лондонската борса, бюра на международни търговски концерни като Fleet Street, сърцето на вестникарския и издателския свят и др.

Лондонското сити не принадлежи на Англия. То не е подчинено нито на монархията, нито на правителството, нито на Британския парламент.

"Сити"-то е истинското правителство на Великобритания, защото кралицата, както и английският премиер са подчинени на „Лорд майора“ и зависят от него.

Фасадата на премиер — министъра (текущият е Дейвид Камерън, в случая) и кабинета му уж създават впечатлението, че те дърпат конците, но реално са обикновени марионетки на "Сити"-то.

Когато КРАЛИЦАТА посещава Лондонското СИТИ, бива посрещана от ЛОРД МАЙОРА на Temple Bar, символичната порта на града.

Тя се покланя и моли за разрешение да прекоси неговата суверенна държава. Той разрешава влизането й, след което й предава държавния меч. При подобни държавни посещения ЛОРД МАЙОРЪТ блести в своята роба, украсена с верижка, за разлика от обикновеното "ежедневно облекло“ на кралската свита. След това той придружава кралицата през града, която върви две крачки след него.

Създаването - навремето - на "Английската банка" (Bank of England) това става възможно чрез Уилям Петерсън, който е сити — агент.

"СИТИ"-то се контролира от империята на Ротшилд.

В Англия съществува две действащи империи. Едната е Британската колониална империя под властта на кралската фамилия, а другата империя на Короната.

Всички колонии с бяло население (Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и Канада) са подчинени на английското правителство.

Всички останали колонии (Индия, Египет, Бермудите, Малта, Сингапур, Хонконг, Гибралтар и колониите в Централна Америка) са собственост на Короната, т.нар. Коронни колонии.

Това не значи, че двете не работят съвместно. По време на разширяването на английските колонии британската FAST INDIA MERCHANT COMPANY (BAIMC) натрупва колосално богатство от търговия на опиум. BAIMC създава Inland Mission, чиято основна задача е да направи китайските евтино заплатени работници зависими от опиума, за да създаде пазар за своята стока.

Британската кралска фамилия е дотолкова запленена от печалбите, че заработва съвместно с BAIMC. Тя започва да облага с данъци производителите на опиум в Индия. Колосалните количества опиум се разтоварват в China Tea Chppers и около 13% от постъпленията на Индия под управлението на Короната идват от продажбата в Китай на чист бенгалски опиум.

Едва ли кралското семейство иска нейната тъмна страна да излезе наяве. В бизнеса са замесени и английските тайни служби минските. Това са BRITISH MILITARY ITELEGENCE DEPARTAMENT (MI 6) и SECRET INTELLIGENCE SERVICE (SIS).

MI 6 могат да бъдат проследени назад до кралица Елизабет, когато сър Френсис Уолингтъм става ковчежник на отдел Dirty Tricks на MI 6. След няколко века опит MI 6 се считат за едни от най-добрите световни тайни служби. BAIMC стабилно води състезанието на опиумния пазар в продължение на един век, когато през 1829 г. китайското правителство забранява пушенето на опиум. 

Ян ван Хелсинг във "Властта на тайните общества през XX век
или защо човек не управлява света",
пише:

"От 1791 г. до 1894 г. под контрола на Британската Корона броят на концесираните опиумни плантации се увеличава от 87 на 663. В крайна сметка се стига до т.нар. Опиумна война в Китай.

През 1729 г. BAIMC създава „КОМИТЕТ на 300-те“ (Committee of 300), за да борави международните банкови и комерсиални дела. („Комитетът на 300-те“ днес е една от най-важните тайни организации и също работи за „Единното световно правителство“.) Говорим за т.нар. Сити — елит. Същата организация по-късно разработва тактики, за да надхитри китайския закон срещу наркотиците.

ЛОРД ИНЧКЕЙП създава „Корабоплавателно дружество П & О“ и всъщност той основава „Хонконгската и Шанхайската банка“, която потулва търговията с опиум. Останалите британски банки — участнички са: The British Bank of the Middle East, Midland Bank, National Westminster Bank, Barclays Bank, The Royal Bank of Canada и Baring Brothers Bank.

Всички те са свързани чрез „Комитет на 300-те“ с банките „Ротшилд“

Когато се строи железницата Хариман — от Калифорния до източните американски щати — с кораби са докарани хиляди евтино заплатени китайски работници. Много от тях вече са зависими от опиума и така наркотичният пазар се разширява към САЩ. ХАРИМАН създава своята империя от железници със заемите на N. М. Rothschild & Sons Bank в Лондон.

Има основания да се смята, че китайските зависими от опиума работници са внесени умишлено, за да се разшири наркотичният пазар в САЩ."

А всичко започва оттук.

следва Ч2...



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6500001
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!