Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 14:30 - Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част2
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1033 Коментари: 0 Гласове:
0



продължение от Част1...

А алкохолизираният масон Вежди Рашидов, министър на културата, не ипълнява ли стриктно т.9 ? Турчинът-българофоб Вежди Рашидов членува в ложата Светлина 002 - град София.

Хайде сега помислете, кой постави един тотален алкохолик-турчин  на такъв важен пост – Министерството но Културата на Р. България.

Нямате отговор?

Ами прочетете по-горе т. 1, 2 и 9 от решениятя на тайния световен Еврейски конгрес, проведен в Москва през 1988 г., също тайно!

Иначе, родното масонство навлиза в нов етап от своето съществуване през 1992 г. Тогава, през м. май, група български граждани са приети в немската ложа "Лесинг" (Мюнхен) и стават основоположници на новото регулярно българско франкмасонство. След завръщането си в България те основават през 1994 г. ложите "Светлина", "Зора" и "Сердика", със седалище в София. През 1996 г., също в столицата е инсталирана и ложата "Заря", както и "Черноморски приятели" във Варна. Всички тези ложи се легитимират с патент на Обединените Велики ложи на Германия.

Естествената преграда пред осъществяването на масонския идеал са именно религията и националните държави. Затова основната дейност на масонството, особено през последните два века, е насочена най-вече към унищожаването на тези два фундамента на човешкото общество. Антихристиянската същност на масонството е заложена още в неговия зародиш, в който са синтезирани всевъзможни езически учения и фарисейски догми. Два са основните начина, по които се осъществява масонското богоборство - проповядване и възпитаване на безразличие към религията и Църквата, и прокламиране на открит атеизъм.

Първият е дело предимно на английските масони, според които:

"в наше време човек си избира свободно вяра" (Нова книга на Конституцията на Андерсън).

По втория начин се развива романското масонство, което в даден етап разкрива истинското лице изобщо на масонството, тъй като открито обявява война на Бога и Неговата Църква.(т.5 и т.6)

За “свободните зидари” обединена Европа е първата крачка към създаване на световни съединени щати и наднационална власт. А тържествуването на човека може да стане чрез “Война против Бога”.

Или, обобщено, световната явна и скрита масонска общност допринася чрез унищожаването на тези два фундамента на човешкото общество: религията и националните държави достигане на световни съединени щати, наднационална власт и обща религия.

Обединена Европа е първата крачка към за това и води до Обединени Европейски Щати.

 

А САЩ ? Те също вече се третират двуяко от много анализатори.

Така че, не можем ли в действителност да третираме САЩ (Съветски Американски Щати) двуяко?:

§         САЩ без СЕЗ = САЩ

§         САЩ със СЕЗ = ЗИ

Или, САЩ, при хегемонията на Световното Еврейско Задкулисие (СЕЗ), се превръща в Западен Израел.

Допускам, че така е вече планирано да стане и с Европа в бъдещите 50-100 г.!

 

В неочаквано появилия се буферен времеви период от 50 г., СЕЗ залага вече на идеологическия тогава евфемѝзъм – Нов Световен Ред (НСР).

Веднага след 1950 г. (Израел беше създаден през 1948 г.) започна дефанзивната разработка за унищожаването на вече ненужния социализъм.

Процесът за реализация на социални експерименти в световен мащаб, в неговите два аспекта:

§         Изграждането фундамента и утвърждаване на дипола “СоциализъмФашизъм”, и последащото му разрушаване, когато стана ненужен вече след изпълнение на неговата специфична мисия;

§         Катализиране на двата процеса – на изграждането на фундамента и на неговото разбиване - чрез две световни войни,

може да се представи схематично за Столетието  19/20 така:

 

Капитализъм[19в.]>пораждапораждапораждаунищожава Социализъм, постига с много голям успех за СЕЗ, целите си, като довежда до унищожаване на ненужния социализъм. Този процес тече вече 21 години - от 1989 г. и по прогнози води до Капиталистически Социализъм в бъдеще.

Или, схематично след  вклиняването на НРС, диполът се трансформира в еднополюсна компонента:

Капитализъм[20в.]Социализъм = Капиталистически Социализъм

                                       ^

                                        |

                                     НСР

 

Или: В бъдеаще един световен “единний строй” = Капиталистически Социализъм.

 

Не споря за наименованието на строя, може да бъде Социалистически Капитализъм или нещо каквото да е. Както и да го кръстят. Кръсници от СЕЗ дал Господ.

Сигурен съм обаче в едно - че вече е заложен недвусмислено, като неназован още "единний" световен строй. Рано му е за дифиниране. Все пак глобализма е в момента в действие и не е изпълнил своята роля, по алгоритъма, заложен от програмистите от СЕЗ.

 

В книгата си “Истината ще ви направи свободни” [6] Дейвид Айк пише, че:

"Според Новия Световен Ред трябва да се създаде Световното правителство, спрямо което всички нации да бъдат колонии.

Тази Игра каквато представлява Планът, е позната като Великото Дело през вековете или Новия Световен Ред. Понастоящем се търси начин как да се внедри Световното

правителство, спрямо което всички нации ще бъдат колонии. Търси се начин за установяване на централна банка, единна валута, световна армия, както и световно население с вграден микрочип във всеки гражданин на света, свързващ го към главния компютър. Това което се случва днес, е като кулминация на манипулацията, която е протичала постепенно разлиствайки се, от хиляди години насам.

Сега, 3 300 години по-късно  човечеството отново получава възможност събитията да се обърнат в негова полза. Затова Битката е така ожесточена. Йехова /IHWH, Яхве, Саваот - нека си го кажем направо/ се страхува да не загуби престола, узурпиран от него. Йехова е дал на своите слуги заповед: "В атака!" И те атакуват, строят техния Нов световен ред, който не е нищо друго, освен увековечаване на старото Зло. Съдете сами:

Основите на "Новата култура" /или "културата" на Новия ред/ отначало се внушават на подсъзнателно ниво. Посредством произведенията на масовата култура, консумирана най-вече от младежта. Насаждат се преди всичко не конкретни мисли, а възприемчивост към следчовешкото, в което трябва да преобладават агресивността и култът към силата. На прицел са младите. Утрешният ден не бива да им се струва неестествен. И "те" го творят - зъл и агресивен. Безжалостен. Насилнически свят.”

 

В друга своя публикация “Кой реално управлява света?” [7], Дейвид Айк казва:

“Хората не въстават срещу това, че не са свободни, тогава когато те мислят че са свободни (!!!).

Ако погледнете коя да е организация от днешните, ще видите че всички те са структурирани като пирамиди. Тези от тях, които се намират в ниската част на голямата пирамида, нямат и представа в каква, и за каква организация реално работят. От своя нисък етаж те просто вършат своята работа, всеки ден ходейки на работа и от работа вкъщи. Хората от ниските етажи на пирамидата не знаят как и по какъв начин се осъществява връзката им с другите хора над тях и как това допринася за общия модел и насока. Само много малка част от тези, на върха знаят насоката и връзките. Така по този начин малцина могат да манипулират хиляди в една организация, развиваща се по план за която хилядите даже и не знаят че съществува. Това е глобалната версия на онова, което манипулира милиони по един и същ начин.”,

като завършва:

“... На кръстопът в човешката история сме! Бихме могли да изберем свободата или да изпаднем под контрол на глобалната фашистка държава, представляваща много по-глобална версия на нацистка Германия.

Това не бива да се случи, но за да бъде то спряно е необходимо да бъдат отстранени част от веригите.”

Тук е нужно ли е да подчертавам, че има евреи и евреи. Дейвид Айк е английски евреин-антиционист и един ярък геополитически анализатор от световна величина.

 

В книгата на Олег Платонов, “ Почему погибнет Америка”  [10], четем:

“Въпросът за създаване на Световно правителство и глобално управление изчерпателно се разглежда в т. нар. стратегическа инициатива на Световния форум. В докладите на равина А. Херцберг, сенатора на САЩ А. Лранстон, бившия главнокомандващ на стратегическите сили на САЩ Л. Бътлър бяха повдигнати въпроси относно необходимостта от изготвяне на “нова архитектура Глобалната сигурност,"", която те тълкуват като осигуряване на условия на паразитно съществуване на юдео-масонската цивилизация за сметка природните ресурси на цялото човечество и сломяване съпротивата на Третия свят, несъгласен с приемането един нов световен ред. Изказвайки благи пожелания относно разоръжаването, лидерите на Световния форум са имали предвид едностранното разоръжаване на армиите на онези правителства, които не са съгласни да се подчиняват на диктата на САЩ и другите западни страни. Било е изказано предложение за налагане чрез ООН на международен закон за забрана на продажбата на оръжия и стратегически компоненти в страни, където се “нарушаватчовешките права"" или на власт са “диктаторски режими."" Равинът Херцберг, бивш заместник председател на Световния еврейски конгрес, предлага инициативата за “Хартата човешките задължения"", която по същество се свежда до поклонение  пред космополитните ценностите на Западния свят, на отричане на християнската същност и на патриотизма.

Универсалната духовна криза на човечеството е счетена от Световния форум през 1996 г. не като унищожаването на християнската цивилизация от юдео-масонския свят, и като съпротивление на голяма част от човечеството в опитите да му се налагат космополитни ценности и чужд начин на живот. В докладите на религиозните философи, В. Кийн, М. Палмър, вече споменатия от мен деятел  на Международното световно задкулисие Г. Хамбург, западната ценностна система, основана предимно на еврейската култура, се разглежда като отправна точка за цялото човечество, а  всека конфронтация срещу нея, като остарял, реакционен поглед към живота.

С. Кийн, например, предлага Световния форум да приеме такова решение за екологичните проблеми на Земята:

“Ако ние намалим населението на света с 90%, тогава не ще има хора, които да причиняват увреждане на околната среда.""

Това предложение беше посрещнато с аплодисменти от присъстващите. (б. пр. -  Това е т.н. доктрина “Златен милиард”... )

(б. Н.Т. – забелязвате ли глупостта на Кийн, на която даже ръкопляскат - населението на света от 90% от хората, които само дишат и работят за 10% интернационални грабители с техните технологиии, довеждащи до екологичните проблеми на Земята - ДА ИЗЧЕЗНАТ КАТО ЗАМЪРСИТЕЛИ, а 10-те % интернационални грабители с техните технологиии, замърсяващи Земята – ДА ОСТАНАТ  КАТО “ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ”? “Глупост” ли или стратегия?)

Най-важната характеристика на всички конференции, известни като Световния форум е анти-християнска ориентация. Личностите в Международното световно задкулисие явно  демонстрират негативно отношение към заветите на Исус Христос. Позицията на християнството не е била отразена в нито един от докладите.В много изказвания доминира мнението на представители на религията “Нов век” (Нью эйдж), което е в действителност, сатанински- пантестическим учение, близко до атеизма. Повечето участници изразили сатанинския комплекс на ""строителей на Вавилонската кула, дркларийки “ истината” за религия на бъдещето, в което няма място за заповедите на Спасителя, а само удобно представяне за Бог космополит-бизнесмена, пристрастен към придобиване на богатство с цената на страданието и дори смъртта на голяма част от човечеството.

Елитът от последователи на религията ""Нов век"", към която принадлежи самият председател на Световния форум Дж. Харисън, беше представена на конференция на тази световна организация, от такива звучни на Запад имена, като музикантът от “Нов век” Д. Денвър, актьорите Ш. Маклейн и Д. Уивър, писателят (главно сатанински, мистични книги за прераждането на душите) Д. Чорпа, основателят на Института Есалем M. Мърфи, футурологът Д. Нейсбитт, директорът на Институт за мир Робърт Мюлер, ръководителят на сектата “Dianetics” Б. Хъбърд. Представителят на религията ""Нов век"", Д. Денвер, фактически откри първата конференция, пеейки песен заедно с детски хор - ритуална песен в духа на ""Нов век"". Във всички големи издания на “нововековниците” се чувстваше тона на проблема за регулиране на числеността на населението на Земята, заявен от  гуру-философът C. Кийн, чрез водещите говорители на конференцията Б. Гарман (председател на Института за духовни науки, гуруто на психоделическата наркомания от 60-те години) Д. Шигэн, М. Мърфи.

В началото на 1997 г. е утвърдена напълно структурта на управление на Световния форум. Общото ръководство се упражнява от президента Д. Гариссон и от председателя на Управителния съвет Михаил Горбачов, състоящ се от 17 съпредседатели и от Съвет от 10 човека. Към тези ръководни органи се причислява Международен Координационен Съвет на 44 лица и Координационен Съвет от 16 души в Сан Франциско, Оперативното управление на организацията се осъществава от Директорат от 14 души. Общият брой на Световния форум е 100 души, както изглежда, немистична за Михаил Горбачов цифра, тъй като още на първата конференция на тази организация, той говори за необходимост от създаването на “Световната Мозъчният тръст или от “Съвет на мъдреците” от 100 души.

Така че, можеще ли да не дойде на бял свят формирания от Международното световно задкулисие и Михаил Горбачов ”Съвета на мъдреците”?

Съпредседатели на Михаил Горбачов, в частност, са били членове на Съвета за Международни Отношения, бившият щатски държавен секретар Д. Бейкър и M. Еделман, члена на клуба на Билдербергите, бившият министър-председател на Холандия Р. Люберс, члена на Тристранната комисия, бившият министър-председател на Япония, Я. Накасоне, вдовицата на израелския министър-председател Л. Рабин, вдовицата на един от предателите на арабски свят Ануар Садат, Д. Садат, един от стълбовете на космополиточеската информационна система в света и като член на всички възможни структури на Международното световно задкулисие T. Търнър.

Структурата на Директората, освен вече посочените членове на Съвета за Международни Отношения Дж. Харисън и А. Восбринк, са още С. Донован (президент на Института Есалем, “Нов век”), Д. О" Нийл (президент на Центра за обновяване на ръководствата), Т. Рабин (президент информационной корпорации ""Фокус медиа""), Б. Седлих (президент корпорации ""Рейчем"").

В Съвета към председателството на Световния форум са включени такива известни личности в Международното световно задкулисие, като членовете на Съвета за Международни Отношения: Бившият лидер на мнозинството в щатски сенат (1988-1994) Д. Митчел, бившият сенатор (1969-1993) А. Кренстон, президентът на Американската академия на науките Б. Албертс, футурологът и писател Д. Нейсбитт.

В Международния координационен съвет се открояваше членът на Съвета за Международни Отношения: Л. Браун (президент  на “Волд Вотч Инститют”), Ф. Мастер (председател на “Фонд Горбачов” в Холандия), С. Райнсмит (президент на фирма “Райнсмит энд ассошиейтс”, А. Виляр (директор на сп. “Латино-Американски бизнес доклади”), В. Уелч (главен редактор на “Уърлд Таймс”).

По такъв начин “мъдреците” от ”Съвета на мъдреците” ...

Горбачов беше главно действащо лице от Международното световно задкулисие, особено на Съвета Международните Отношения, които допринасяха без съмнение много по въпроса за световната  значимост на същността и целите на организацията. Това се потвърждава и от състава на спонсорите на ФОНДАЦИЯ “ГОРБАЧОВ”, в това число глобални масонски структури като фондация “Рокфелер”, фондация “Карнеги”, фондация “Глобално общество”, фондация “Натан Къмингс”, телевизия Си Ен Ен, както и корпорации, чиито президенти са  част от  Международното световно задкулисие: “Шеврон”, “Джонсон энд Джонсон”, “Паккард”, “Продиджи”, “Оксидентал петролеум”, “Бритиш эйъруейс” и др.

 

НОМЕНКЛАТУРА НА МЕЖДУНАРОДНОТО СВЕТОВНО ЗАДКУЛИСИЕ И НЕЙНИЯ СЪСТАВ

Общият брой на лидерите на четирите основни организации на Международното Световно Задкулисие е, според моите изчисления, не по-малко от 6000 души. Това са членовете на Съвета за Международните Отношения, на Тристранната (Трилатералната) комисия,  на Клуба на Билдербергите и на ФОНДАЦИЯ “ГОРБАЧОВ”.

Но, би било погрешно, да се прибавят всички тези хора към състава на Световното Правителство. Нашето изследване показва, че такива, от шестте хиляди, са не повече от 500 души. Това са хората, които членуват във върхушката на всичките по-горе организации, които имат огромна власт да приемат глобални решения  по въпросите на международната политика, икономиката и културата.

Останалите 5500 изпълняват две важни функции: на първо място да са един вид Съвет за Световното правителство, а от друга страна, да са инфраструктура на тайната власт и да влияят задкулисно при световно управление във всички сфери на живота на Човечеството (схема 1).

Разбира се, диапазонът на агентите на влияние зад кулисите в света е много по-широк. То не обхваща само действителните членове на основните, за тази цел, международни

организации, но много други структури (да не говорим за тайната международна еврейска масонска организация-ложа “Бнай-Брит” и други масонски ложи), създадени или контролирани от лидерите на Международното световно задкулисие. Тези агенти на влияние в света са десетки хиляди. Само, непосредствено в САЩ, организациите на

Международното Световно Задкулисие са десетки. Сред тях, специално можем да отбележим, са: Фондация "Карнеги", Фондация “Рокфелер”, “Брукингс “ институт, Асоциация “Кисинджър”, фондация “Азия”, “Аспен” институт, Център за международна политика, Център за национална политика, Център за международно политическото развитие, Асоциацията на външната политика, “Хъдсън” институт, Щатски националния институт, Американският институт за бизнес-предприятия, Съвета за международно развитие.

Международното Световно Задкулисие създаде нещо като властови номенклатурен център с обхват, много по-ефективен и гъвкав, отколкото този, който бяха изобретили еврейски болшевики в СССР.”

 

Д-р Петер Бахмайер своята публикация “Източна Европа и Новият Световен ред“ [11] пише:

“През 80-те години на XIX век се стигна до големия план, предвиждащ съюз между Англия и Франция с Русия, с цел – разрушаването на Централна Европа. Както показа Ренате Римек (Renate Riemek), този план беше развит от една група около принца на Уелс, по-късния крал Едуард VII (Eduard VII), заедно с лорд Рандолф Чърчил (Randolf Churchil) и главата на династията Ротшилд в 1887 година. Планът предвиждаше провеждането на „социалистически екперименти“ на Изток, като в Югоизточна Европа бъде създадена една балканска федерация.”

...

“Почти всички народи на Източна Европа днес са под политическо, икономическо и духовно културно влияние на западните сили, които преследват само своите егоистични цели, а не действителните нужди на тези народи. Въпреки това, никъде другаде съпротивата срещу НСР не е така голяма, както при руснаците и източноевропейските народи. Нещо, което западните средства за масова [дез-] информация премълчават. За нас (б. а. – германците), духовните връзки и сътрудничество с тях са именно поради тези причини от решаващо значение: „Цялото бъдещо културно развитие е въпрос на връзката между Централна и Източна Европа.“

 

А защо да не прочетем написаното от Дъглас Рийд в книгата му “Спорът за Цион” [9] за Грандиозния план на двадесетото столетие?

Ще бъдем потресени!

Искам да се спра на края на книгата, върху последните думи на Дъглас Рийд. Нека се замислим! Един нормален човек би направил поклон след като изчете този пасаж.

Ето го и пасажа, представляващ финал за книгата на Дъглас Рийд - Заговор на Правдата:

“Така аз прекарвам остатъка от моите дни в Южна Африка Изживях своя живот и сега единствения ми личен интерес в тази разразяваща се глобална мелодрама, би могъл да бъде само един надпис върху моята надгробна могила: “Почина от естествена смърт.” Моите стремежи в личен план винаги са били твърде скромни. Не разчитам в повечето случаи на нищо.

Заговорът за който говоря е достигнал да такива мащаби, че нищо не би могло да го спре на този етап. Огромно количество от хора във властта са въвлечени в него. Докато тези хора стоят на пулта на властта, ние ще продължаваме своя път към екзекуция. И тъмнината ще очаква своето спускане отгоре. Когато това се случи, тогава вече ще бъдем принудени да започнем всичко отначало. И да започнем работа по нашето възраждане. Аз познавам много добри хора, които са готови още отсега за това възраждане.

Слугите на пресата и телевизията биха нарекли това “контрареволюция”.

Но истинското му име би било “Заговор на Правдата.”

Ето как Дъглас Рийд, в главата Еврейската душа [9], описва първата половина на 20-ти век и какво настъпва след споменатия вакуум от световен идеологемен бульон след Втората Световна Война  и през 50-те години:

“Първите петдесет години на "еврейския век" са оказали естествен психологически ефект върху еврейската душа, която отново е в насилствен безпорядък. Този безпорядък е направил шовинисти маса от евреи, които преди сто и петдесет години, като че ли изглеждаше, имаха ангажименти в развитието на човечеството. Те, като че ли са отново в плен (повтарящите се "пленничества" на евреите винаги са били плен от старейшините и кредото за изключване от общността им, а не от заплахата  от чужденци-настойници). В ционисткия плен и под натиска на старейшините, те бяха подготвени и превърнати  в най-експлозивната сила, записана в историята. Историята на този век, с неговите войни и революции, чиято развръзка тепърва предстои е длъжна и трябва да се даде отговор на шовинизма на Талмуда, който има своите корени във Второзаконието (Deuteronomy).”

Даже той го нарича "еврейския век" и говори още през 60-те г. за поредния плен на евреите.

Е, няма ли връзка всичко това с налагания сега -10-те г. на 21-ви век - НСР?...

 

Д-р проф. Йохан Галтунг, създател на Международния институт за изследвания на мира (РКЮ) в Осло през 1959 г., в интервю [16], твърди:

  • "Според някои данни, след 1945 година САЩ са унищожили между 12 и 16 милиона човека, за да съхранят своя икономически натиск…"
  • И според него:
  • “Империята САЩ загива през 2020-та”.

Ето част от пространното интервю дадено от проф. Галтунг на 15 юни 2010 във Вашингтон за независимото тв предаване „Демокрация сега” на Ейми Гудман, излъчвано от повече от 700 тв, радиостанции, кабелни мрежи:

"Галтунг: – Това е империя, изправена срещу стената, империя в отчаяние, империя, бих казал в предсмъртна гримаса. Моето предсказание е тук, в тази книга, наречена „Залезът на империята САЩ и после какво?” и то е, че тя ще издържи до 2020-та година. През 1980 г. аз предсказах, че съветската империя ще се разпадне в най-слабата си точка – Берлинската стена за не повече от десет години и това се случи през ноември 1989, а съветската империя я последва. Моето предсказание сега е подобно, но за империята САЩ и, че това може да доведе до процъфтяването на Републиката САЩ.

Когато правих прогнозата през 2000 г., аз прогнозирах 25 години. Но междувременно за президент бе избран Джордж Уокър Буш, а неговите тесногръди възгледи са чист фундаментализъм, което ме накара да съкратя периода с пет години, защото този човек ускорява събитията… Започна три войни – война срещу тероризма, война срещу Афганистан и война срещу Ирак. И това се случва след като САЩ не победи във войната в Корея и загуби войната във Виетнам. Това прави вече 5 войни от голям мащаб – много типично е за залеза на империите, когато нещата тръгнат по този начин. Когато ме попитахте как съм определил времето, трябва да ви кажа, че съм правил сравнителни анализи на упадъка и гибелта на много империи… И трябва да ви кажа, че империите изгряват и залязват много по-бързо в наше време… Двете римски империи – западната и източната преживяха векове, но днес всичко става по-бързо. Американската империя се появи през 1898 навличайки си обущата на вече умиращата или дори мъртва вече испанска империя, така че разглеждаме феномен на възраст 110 – 112 години, който ще бъде мъртъв, както вече казах към 2020 г.

Гудман: – Вие задавате в книгата си един реторичен въпрос – Фашизмът на САЩ или процъфтяването на САЩ? – какво точно имате предвид?

Галтунг: – Това което наблюдаваме в момента е интензификацията, разширяването[на имперските позиции] – специални части, увеличаващи присъствието си във от 30 до към 45 държави. И това е точно каквото трябва да се очаква, усилие да се пробва експорт на проблемите, казвайки, враговете са навън и ни дебнат, вместо да се признае очевидното – ние изградихме конструкция, конструкция, която отмира от само себе си… Ако ти се опиташ да доминираш над света икономически, военному, политически и културно едновременно, в такова усот САЩ НАТО и армията на ЕС

Следващите 10 години ще са цяла епоха на хаос и безпътица за народите – всички ще изплащаме греховете и алчността на финансовия капитал и световните банкови кърджалии, действащи под знамето на империята САЩ. Не бива да се заблуждаваме – империята няма да рухне в 10 ч. и 35 м. на 10 юли 2020 г. Това е процес, който се развива продължително, включително и в момента. Вследствие на това развитие, нещата ще се влошават все повече, и за съжаление, страданията за цялото човечество все повече ще нарастват. Подчертавам последното, защото имперската пета колона в България, боклука на българската нация, титлуващ себе си „политически елит&илие, не можеш да издържиш твърде дълго. И тъкмо това е ситуацията в момента. Сега, в този период, който следва, ще има фашистки реакции, не е невъзможно да има и военен преврат в САЩ от десни сили, не е невъзможно в този период.

Вижте аз съм по-скоро оптимистичен… Аз мисля, че[след гибелта на империята] щатите ще влязат в процъфтяващ период – вижте какво стана с Англия, която се раздели със своята империя през 1965 г. – процъфтява. Русия се раздели със своята империя през 1991 г, и макар да имаха тежък период по времето на Елцин, сега Русия е добре, великолепно се развива!..."

Според Галтунг,14-ТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ, КОИТО ЩЕ УСМЪРТЯТ ИМПЕРИЯТА САЩ са:

І. Икономически противоречия

1. Между икономическия растеж и разпределението на доходите

2. Между производствената и финансова икономика

3. Между производство/разпределение/потребление и природата 

ІІ. Военни противоречия

4. Между американския държавен тероризъм и тероризма

5. Между САЩ и съюзниците им

6. Между стремежа на САЩ за хегемония в Евразия и триъгълника Русия-Индия-Китай

7. Между доминираното amp;rdquo;, от 20 години ни е прикачил към имперската каляска, а ние, като народ не можем да намерим сили да се обединим за да излъчим качествени

водачи на нацията. И както винаги в новата ни история, сме на страната на губещите…

ІІІ. Политически противоречия

8. Между САЩ и ООН

9. Между САЩ и ЕС

IV Културни противоречия

10. Между американското юдео-христианство и исляма

11. Между САЩ и старите цивилизации

12. Между САЩ и европейската елитна култура

V. Социални противоречия

13. Между щатските корпоративни елити и работническите класи от безработни и самоосигуряващие се

14. Между старата генерация и младежта

 

Ето какво пише Лоурънс Велвел [15], ректор на Масачузетското юридическо училище в Андовър:

„Ние се имаме за миролюбива нация, това ни набиват непрекъснато средствата за масово информиране и преди всичко правителството” .

“Като се имат предвид всички войни, водени от САЩ, направо е абсурдно, че не се определяме като държава, стремяща се към война”,

добавя ректорът.

Според учения:

“Втората световна война несъмнено е била необходим конфликт, но след това САЩ е участвала във войната в Корея и Виетнам, в секретните войни в Лаос и Камбоджа, в първата война в Персийския залив, в Афганистан и втората война в залива и Ирак. Освен това САЩ нахлуваха, бомбардираха или изолираха Панама, Гренада, Куба, Хаити, Сомалия, Судан, Босна, Косово., Сърбия и Либия. Накрая „обявиха" и глобална война с терористите по света.”

В списание ("The Long Term View" Велвел пише:

„Ако Съединените Щати бяха човек, а не страна, ние бихме казали, че той е някакъв шизофреник или най-малкото и изпаднал дълбоко неменяемо състояние, щом се брои за миролюбив пред лицето на този дълъг списък."

Ректорът продължава:

“Днес САЩ харчат за въоръжените си сили повече, отколкото целият свят заедно. Или поне повече, отколкото 21 държава с големи отбранителни бюджети, сред които Китай,Великобритания, Русия, Германия, Франция, Япония, Италия и Израел.”

“Американците не само постоянно се намират в състояние на война, но на всичкото отгоре вярват, че воюват само за справедлива кауза”,

твърди Велвел.

„Ние вярваме, че винаги воюваме единствено за Божието дело и затова сме длъжни да воюваме, иначе демокрацията, свободата и икономическото благосъстояние ще бъдат загубени"–       

пише той.

И добавя, че на истината не се позволява да излиза, тъй като

„ще унищожи нашия идеализиран образ, който имаме за самите себе сил Несъмнено, голямата част от света – вероятно голямото мнозинство други страни – не ни счита за миролюбиви. "

Ректорът отбелязва, че втората война в Персийския залив оказва въру обществеността въздействие, което е противоположно на това, което Щатите предполагаха.

„Войната накара мюсюлманите – особено обикновените араби – да ни намразят още повече от преди.

Между причините, поради които Америка така често воюва, пише Велвел, се съзира икономическият империализъм, желанието да се запази превъзходството, прославянето на войната от медиите, гордостта, глупостта на националните водачи и липсата на готовност да бъдат преследвани в съда за техните военни престъпления. А също и очевидната неспособност да се учат от миналите грешки.


следва Част3...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6494093
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!