Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 14:26 - По повод 3 март: Гръцки мегализъм, Български тъпизъм или юдейската геополитика и геостратегия на Балканите?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 4525 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 17.02.2014 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди да празнуваме, да погледнем що е то Гръцки мегализъм и да отсеем някои историчеки заблуждения, както за тяхната, така и в нашата история, но на истинската история. Истинската, а не казионната наша история (наложена от австро-унгарската и руската исторически школи), нито пък тяхната измислена гръцка история.

Гръцки мегализъм е гръцки национализъм (от гръцкото Μεγάλη— Мегали), като израз на национално чувство и гръцки национализъм още през ХIХ и ХХ век. Той предвижда да обедини всички гърци в една национална държава. Терминът е измислен през 1844 г. от Йоанис Колетис, министър-председател на новосъздаденото кралство. Мегали идея доминира изцяло външната политика и в следствие на вътрешната политика на Гърция: от войната за независимост през 1820 г., през кипърския проблем в годините от 1870 до Балканските войни. Основният враг на Гърция в реализацията на Мегали идея е Османската империя и след това Турция.

Гръцката Мегали идея противопоставя Гърция не само на Портата тогава, но и сграните, които през средата на XIX век държат за целостта на Османската империя. Тя противопоставя гърците и на повечето балкански нации, имащи или още не свои национални държави. На основата на тази идея се ражда гръцкият мегаломански национален стереотип, който съдържа в себе си самочувствието за превъзходство над  другите народи, т.е.,  Гърция е страна с минало величие, пряк наследник на древна Елада и средновековна Византия*, тя първа става независима държава на Балканите и първа формулира своята национална доктрина и пр.

Следва в случая да отбележа, че в този гръцки национален стереотип непрекъснато присъстват три компонента:

- османският фактор като опасност и конкуренция;

- националният фактор като обект на политиката;

- панславянският** фактор като претендент за османското наследство или част от него.

Немският историк Фалмерайер отрича връзката между новосъздадената гръцка държава през 1830 г. и Древна Гърция, като за основната им цел, а иминно създаването на голяма гръцка държава, която да доминира в Югоизточна Европа и в Източното Средиземноморие, казва:

"Времевото единство на гръцката история – така да се оправдаят претенциите за създаване на Велика Гърция..."

Гръцката интелигенция обаче вижда в тезата на Фалмерайер заплаха за същността на Мегали идеята.

Тагава масонът Софианопулос зове:

"Гърци, сънародници! Тронът на султана е трон на Гърция. Пригответе се!"

Т.е. зове гръцкия елемент да се приготвят в историческите граници на империята на Александър Македонски и Византийската* империя да включат: Гърция, Епир, Тесалия, Македония, Тракия, Албания, Крит, Егейските, Йонийските о-ви, Сърбия, България, Дакия, цялото Източно Средиземноморие, Мала Азия, Сирия и всички области, в които живее "големият гръцки народ" .

През 1893 г. Павлос Каролидис като професор по история в Атинския университет говори за "вечната национална и морална сила на елинизма".

Но изследванията му са главно с политическа насоченост:

Теза: Непрекъснатостта на гръцката история от Античността до Новото време; периоди от историческото развитие на гърците: Класическата Древност, Империята на Александър Велики, Византийската* империя

Църквата: Чрез християнството доказва продължителността на гръцкото национално съществуване

Основна цел 1: Да докаже изключителната мисия на гръцкия народ, който обединява в себе си античната и християнска традиция и поради това е предопределен да донесе мъдрост и цивилизация на останалите народи Тази месианска идея се превръща в гръбнака на Мегали идеята!

Основна цел 2: Чрез идеята за гръцкия дух да докаже историческото предопределение на съвременния елинизъм да управлява Изтока Така се въвежда един нов политически аспект на Мегали идея, чрез гръцкия национализъм се обосновава историческото и географско единство на нацията. Елинизмът се явява оправданието за политическо присъединяване на сънародниците, останали извън кралство Гърция.

Основна цел 3: Застъпване на  външнополитически теми от края XIX и началото на XX в.

Основна цел 4: Българският църковен въпрос

Основна цел 5: Проблемът с руското влияние в Света гора

Основна цел 6: Македонският, тракийският и антиохийският въпрос. Проблемът с Македония е с  най-добър изход като се създаде Албано-Македония.
Основна цел 7: Приема, че гръцка е територията на Византийската* империя

А друг професор, Клеомисис Икономос, обяснява:

"Обърнете погледа си към територията на тази империя.....Цялото Средиземноморие, Мала Азия, Тесалия, Епир, Македония, Йонийските острови, Сърбия, Тракия, България, Дакия, Сирия – всички тези славни провинции, всички тези велики части от гръцкия народ, кръвта на които през въстанието се сля с нашата като клетва за вечно и нерушимо единство, днес се обединява със свободна Гърция под под развятото знаме на нацията."

Резултатите. Гръцки териториални придобивки и изгоди за периода 1832-1947 гг.

image

Това териториалното разширение на Гърция е валидно и днес, с изключение на териториите в жълто, отстъпени от Османската империя, но след това върнати на Турция при Кемал Ататюрк , един конвертиран в исляма солунски евреин и станал първи президент на Република Турция.

В "История на нефта, ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА и България", относно историята на нефа и глобализацията през 19 -ти век направих за яснота следната таблица, базирана на исторически факти:

1836

Равинът Kaлишер убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. (Но ще бъдат много заинтересовани малко по-късно, както скоро ще видим.)

1853-8

Лудвиг и Роберт Нобел създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Първите 3 патента в Света по нефтени технологии, издадени в Снкт. Петербург на името на братята Нобел.

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол там - (и в Света)!

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - малко по-късно, както ще видим.)

1865

Първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" е завършен

image 

1869

Суецкия канал е завършен

1870"s

"Докато братята Нобел доминират в разпределението на петрол в рамките на Руската империя, извън тези граници руски петрол е едва ли е бил фактор. Географията просто е заключила петрола на империята. Например, за да достигне до Балтийско пристанище това означаваше 2, 000 мили, железопътен транспорт чрез Западна Русия. Отгоре на всичкото лошо - тежки зимни условия осуетават превоза на керосин на Каспийско между октомври и март, в резултат на което това кара много рафиньори просто да затворят за половин година. Дори и блезки райони на империята са недостъпни, напр., в град Тифлис беше по-евтино да внасят керосин от Америка (8000 мили), отколкото от Баку, от 341 мили на запад." (Yergin"sThe Prizep.60) (превода мой)

1870

Джон Д. Рокфелер създава Standard Oil в щата Пенсилвания

1873

Региона нa Баку е отворен за експлоатация

1873

Братята Нобел стартират технологията и започват петролния бизнес на Русия
image Above: The Nobel Brothers" oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.

1873

Изключително интересно!!! Същата година, току-що стартирали – и хоп - Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Преотстъпват го (? - вероятно с патентите) и го поемат Ротшилдови. Току-що влезли - излизат от петролния бизнес на Русия. Защо ли? Братята Нобел вече отдавна за натрупали огромни богатства от патетното производството на динамит във фабриките им в Швеция и търговията с него. Просто петролния бизнес в Русия вече не им е интересен, а и го оставят в сигурни ръце.А и идват още много войни в Европа - чак до 1945... Динамит и петрол - сладка работа вече 170 години!

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Родшилдови

1876-77

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - Посланическата конференция в Цариград 1876-77 г. На нея се взема Решение да се създадат две отделни полунезависими български държави, старателно отделени от брега на Средиземно море. Турция отказва да изпълни решенията на Конференцията, което и става формалния повод за войната.

image 

1877

Военна подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

Руско-турска война от 1877/78 

е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови за кавказкия нефт - една концесия на шведските евреи, братята Нобел малко преди Кримската война 1853/4 и отстъпена на Ротшилдови през 1873 г.

Това твърди и един евреин, но честен евреин, противник на ционизма, английският евреин Дейвид Айк.

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 още от 1856 г. насетне, за да овладеят от Османската империя подстъпите към кавказкия петрол, охраняването на първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" преноса му през Черно море до Варна, по ж.п. линията до Русе, построена вече от Мидхат паша, от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Е, за поробените от векове от Султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И нещо друго интересно.

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет. Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за "исконен бащин дом" на евреите, лелеещи за това  от векове.

И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитиката?

И то, по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава - като начало - Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет).

Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята като цяло през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -
  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І? В това число, падането на Търново през 1393 и на Константинопол през 1453 г.

Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров [всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи].

  Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е, и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става
 
Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877].

И никой не споменава от столетие и кусор вече, че:

·         Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия също през 1878 година. Защо?

 

·         От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?

Защо ли?
  • А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  • Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  • А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  • А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (9 м. след това на бял свят се пръква младенеца Йосиф Джугашвили, р. на 6 дек. 1878 - незаконороден син на барона)

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

Сравнете картата на Сан-стефанска България и картата на България след Берлинския конгрес. След това сравнете с картата на териториалното разширение на Гърция от 1832 до 1947 и трябва да ви светнат някои неща, ставащи и днес...(да вземем 3-те транша по 120 млрд. евра от ЕС за 3-те последни години САМО)

 

image

image

Санстефанският договор между Русия и Османската империя (3 март 1878) предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия.

Великобритания, Австро-Унгария и Германия се намесват и налагат Берлинския договор (13 юли 1878). 

 

Какво е ставало през тези 100 дни (и нощи) от 3 март до 13 юли?

И за какъв Национален празник говорим?

Шменти-капели, тука има-тука нема, тинтири-минтири за някаква държава от освободени християни... (Гърция е вече кралство от 1830 г. и геостратегически подготвена за бъдещото ликвидиране на Османската империя през 1923 г.)

И то - забележете гаврата - за единствената държава, дори в днешна цивилизационна Европа, запазила името си България от 1500 години!

А Грузия празнува ли?

Така че да се  празнуват резултатите от ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА е меко казано заблуда - това според мен, е все едно да празнуваш датата на изобретения от теб - да кажем гаечен ключ - след като до официалната дата на патента да са те били с него по главата!
С което ставаш почетен иноватор! (но бит по главата)

  Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство.   На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство.

И накрая.

Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него!

"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на петрол и подаръка "Освобождение"!

Така че самата дата 3 март трябва ли да мислим, че я дължим на евреите, колкото и невероятно да звучи,  

като подарък "Освобождение"

от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а пък и сега?

Разбира се, че НЕ!

Защото е тъпизъм, същински Български тъпизъм е от страна на предателската - с много редки изключения - класа, управлявала от 1879, та до днес.

Гръцки мегализъм ли, Български тъпизъм ли, или юдейската геополитика на Ротшилдови и тяхната геостратегия на Балканите?
И то, по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Бележки:
* понятието "Византия" е предумешлено измислено  и е въведено заблуждаващо в историографията, като се среща за първи път при еврейския историк Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17-ти век. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза “Византия”, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като  "Византия "? И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от  "световните" евреи!
**  понятието "Панславизъм" не е измислен от Русия, а от венецианците преди паданено и края на Търновското царство през 1393 г. Те първи се сещат, че, за да владееш Балканите (пък и да са мирни) трябва да има нещо общо между народите.

.
/плевен онлайн портал
Автор: д-р инж.
Никола Тодоров, доцент

 tempis@operamail.com
Гласувай:
7


Вълнообразно


1. danailvdimitrov - съзнателно или не този който казва "Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби"
20.02.2014 15:01
работи за плана "Ротшилд" . Национална революция вътре в Османската империя,която да предизвика руско-турска война.

Същият номер като с Владо Черноземски! Само дето "камикадзето" се оказва В.Левски, който наивно мисли, че прави своя собствена и "независима"организация в Организацията. Къде дават така?!? Това се наказва...

Прави впечатление странното съвпадение на дати и събития.

Планираното за 1 Май 1876г. (в чест на 100 г. от основаването на Баварските Илюминати на 1 май 1776г)Априлско въстание, да съвпадне с убийството от Митхад паша на султан Абдул Азис (30 май 1876г.)

В създадения държавен хаос и "старателно" отразените зверства от "подготвени" и не знаещи "Де е България" военни журналисти като Макгахан и платени "общественици"-масони като В.Юго, да започне "наказателна"война.

В следствие на войната, Кавказ и Русе-Варна вече няма да са турски, а след Берлинския Конгрес ,няма и да са руски. Остава само да се отстрани и единствения свидетел (цар Освободител) през 1883г.

Така остава само Ротшилд и Рокфелер. Последният ще стане един щедър дарител у нас и най-вече в Македония притежавана тогава от ВМРО.

Ах да , да не пропуснем,че същото това ВМРО ще ликвидира и последния султан заедно с бойните другари от ложата "Млада Турция"

Я виж ти, пъзелът се затвори!

Амин за падналите за "свобода".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6091197
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!