Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 02:34 - Световна геополитика: Руско-турска война 1877/78 и 3-ти март като еманация на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА в света
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 3703 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Геополитиката още през Средновековието (11-15 век), както и през целия 19 век, е тясно свързана с евреите сефаради и ашкенази. Тяхната роля се свежда главно до унищожаването на двете най-силни империи в Европа по това време – Източната Римска империя (т.н. Византия*) и Българската империя (Второто Българско Царство), както и обособяването и възхода на Османската империя. А през 19 век  ролята се свежда до подготавката за унищожаването на Руската империя.

Т.е.:

  • унищожаването на двете най силни империи в Европа - Източната Римска империя и Второто Българско Царство (Империя)
  • възхода на Османската империя
  • завладяване природните ресурси на огромната Руската империя и последвалото й унищожаване през 20 век.

Но от средата на 19 век глобализацията в света е тясно свързана, освен със златото зад Урал и Аляска, но и с мириса на петрол. Новият мирис, подлудяващ света и до ден днешен.

В една своя публикация, относно историята на нефа и глобализацията в Европа през 19 -ти век, направих за яснота следната таблица, базирана на исторически и геополитически факти:

1836

image Равинът Kaлишер (1795-1874, Rav Tzvi Hirsch Kalisher Ztk"l  Author of Derishat Tzion) убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. Искат да доминират в разпределението на новото "злато" - петрола и то в рамките на Руската империя.

1853-8

Шведските евреи, братята Лудвиг и Роберт Нобел получават от императорския двор концесиите за добив на нефт в Русия. Те създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Първите 3 патента в Света по нефтени технологии са издадени в Санкт Петербург на името на братята Нобел.

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ бликва и започва добива на първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - малко по-късно, както ще видим.)

1865

Първият нефтопровод в света "Баку-Сухуми" е завършен

image

1869

Суецкия канал е завършен

1870"те

"Докато братята Нобел доминират в разпределението на петрол в рамките на Руската империя, извън тези граници руски петрол е едва ли е бил фактор. Географията просто е заключила петрола на империята. Например, за да достигне до Балтийско пристанище това означаваше 2, 000 мили, железопътен транспорт чрез Западна Русия. Отгоре на всичкото лошо - тежки зимни условия осуетават превоза на керосин на Каспийско между октомври и март, в резултат на което това кара много рафиньори просто да затворят за половин година. Дори и блезки райони на империята са недостъпни, напр., в град Тифлис беше по-евтино да внасят керосин от Америка (8000 мили), отколкото от Баку, от 341 мили на запад." (Yergin"sThe Prizep.60) (превода мой)

1870

Протежето на Ротшилдови, Джон Д. Рокфелер, американски евреин, създава "Standard Oil" в щата Пенсилвания.

1873

Региона нa Баку е отворен за експлоатация.
Ротшилдови са силно заинтригувани...

1873

Братята Нобел стартират технологията и започват петролния бизнес на Русия
image Above: The Nobel Brothers" oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.

1873

Изключително интересно!!! Същата година, току-що стартирали – и хоп - Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Преотстъпват го (концесиите - вероятно с патентите) и го поемат Ротшилдови. Току-що братята влезли и излизат от петролния бизнес на Русия. Защо ли? Братята Нобел вече отдавна за натрупали огромни богатства от патетното производството на динамит във фабриките им в Швеция и търговията с него. Просто петролния бизнес в Русия вече не им е интересен, а и го оставят в сигурни ръце.... А и ще следнат още много войни в Европа - чак до 1945...
Динамит и петрол - сладка работа вече 170 години!

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Ротшилдови

1876/77

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - Посланическата конференция в Цариград 1876-77 г. На нея се взема Решение да се създадат две отделни полунезависими български държави, старателно отделени от брега на Средиземно море. Турция отказва да изпълни решенията на Конференцията, което и става формалния повод за войната.

image

1877

Военна подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

Руско-турска война от 1877/78 

е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови за кавказкия нефт - една концесия на шведските евреи, братята Нобел малко преди Кримската война 1853/54 и отстъпена на Ротшилдови през 1873 г.

Това твърди и един евреин, но честен евреин, противник на ционизма, английският евреин Дейвид Айк.

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 още от 1856 г. насетне, за да овладеят от Османската империя подстъпите към кавказкия петрол, охраняването на първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" преноса му през Черно море до Варна, по ж.п. линията до Русе, построена вече от Мидхат паша, от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Е, за поробените от векове от Султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И нещо друго интересно.

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския му съвет. Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите от Баку до петролопровода към Сухуми и Сочи, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за "исконен бащин дом" на евреите, лелеещи за това от векове.

И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитиката?

И то, по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава - като начало - Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет).

Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята като цяло през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -
  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І Великолепни. В това число, падането на Търново през 1393 и на Константинопол през 1453 г.

Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров [всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи].

И император Александър ІІ, след като е продал Аляска, вече е подготвен в името на т.н. панславизъм** .

 

Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

 

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е, и е потушено с много голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865. Европа, дворците във Виена, Берлин, Париж, вече ярко светят, вместо с лоени свещи, с газови лампи и разкошни фенери по улиците...
И за това
Мидхат паша на два пъти става  Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877].

А никой не споменава от столетие и половина, че:

·         Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия също през 1878 година. Защо?

·         От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?

Защо ли?

·                     А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?

·                     Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а за да вози Мидхат паша раята от вилаета си на трен ли? А годината не бе ли 1865?

·                     А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?

·                     А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, и да празнуват победата там? И 9 м. след това на бял свят се пръква младенеца Йосиф  Висарионович Джугашвили, р. на 6 дек. 1878 - незаконороден син на барона (датата 21 дек. 1879 в Уикито вече е коригирана, както я знаем от старите биографии на Генералисимуса)

И пак, и так далее – все защо?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците" ни все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

Казионните ни историци!

А анализаторите ни по геополитически, стратегически и не знам какви си направления, къде са?

 

Сравнете картата на Сан-стефанска България и картата на България след Берлинския конгрес

 

image

image

Санстефанският договор между Русия и Османската империя (3 март 1878) предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия.

Великобритания, Австро-Унгария и Германия се намесват и налагат Берлинския договор (13 юли 1878). 

Какво е ставало през тези 100 дни (и нощи) от 3 март до 13 юли?

И за какъв Национален празник говорим?

Шменти-капели, тука има-тука нема, тинтири-минтири за някаква държава от освободени християни...

И то - забележете гаврата - за единствената държава, дори в днешна цивилизационна Европа, запазила името си България от 1500 години!

А Грузия празнува ли?

Така че да се  празнуват резултатите от ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА е меко казано заблуда - това според мен, е все едно да празнуваш датата на изобретения от теб, да кажем гаечен ключ, след като до официалната дата на патента да те бият с него по главата! С което ставаш почетен иноватор! (но бит по главата)

 
Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство. На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство.

 

И накрая.

Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него!

"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на петрол и подаръка "Освобождение"!

Така че самата дата 3 март трябва ли да мислим, че я дължим на евреите, колкото и невероятно да звучи,  

като подарък "Освобождение"

от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а пък и сега?

Разбира се, че НЕ!


З
ащото е тъпизъм, същински Български тъпизъм от страна на предателската - с много редки изключения - класа, управлявала от 1878, та до днес.

Български тъпизъм или юдейската геополитика на Родшилдови и тяхната геостратегия на Балканите?

И то по линията на Първата в света нефтена геостратегическа политика, проведена тук, в исконните български земи и на Кавказ едновременно!

 

Бележки:
* понятието "Византия" е предумишлено измислено  и е въведено за заблуждаване в историографията, като се среща за първи път при еврейския историк Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17-ти век. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза “Византия”, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като  "Византия "? И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от  "световните" евреи!
**  понятието "Панславизъм" не е измислено в Русия, а от венецианците и еврейските банкери там, преди паданено и края на Търновското царство през 1393 г. Те първи се сещат, че за да владееш Балканите пък и те да са мирни, трябва да има нещо общо между народите.
.


/за Плевен онлайн портал
Автор: д-р инж.
Никола Тодоров, доцент

 tempis@operamail.com




Гласувай:
5



1. aboychev - ГЛАСУВАХ ЗА
02.03.2014 07:35
НАЙ ВЕЧЕ ЗАРАДИ
Бележки:
* понятието "Византия"....
** понятието "Панславизъм" .....
3 МАРТ НЕ Е ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ НИЩО
ПРАЗНУВАНЕТО НА УБИЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ НА 19.02.
И УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА НА 03.03.
Е ПОЗОР ЗА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ТЕ Е АНТИБЪЛГАРСКА
ВЕЧЕ ПОЧТИ 140 ГОДИНИ
цитирай
2. injir - В името на загиналите и мъчениците!
02.03.2014 11:52
В името на загиналите и мъчениците!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472933
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!