Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2014 18:24 - За етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността Част 2
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2271 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 10.04.2014 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължение от Част 1…

 

Защо обаче ли?

 

За да има АНТИбългаризъм, за да има заблуди и подмяна на българската история, за да се неглежира 1800 годишната ни България, за да се опростачва и циганизира свещенната ни земя тотално, с гета от олигофренни неграмотници и мръсотия, за да създават маргинални общества в България като тези на циганите, с техните свръхправа, особено със соровските "общества" след 1992 г.

Дълги години в нашата историческа наука шества тезата, че българите сме малко номадско племе от тюркски произход, появило се на историческата сцена след смъртта на Атила (453 г.). В края на шести век то попада под тюркска зависимост (ако сме тюрки – как попадаме под тюркска зависимост?), от която го освобождава канасубиги Кубрат и създава държава. Според официалната историография тя представлява племенен съюз, просъществувал има-няма, малко повече от тридесет години. От друга страна, незнайно защо, "византийците" пък нарекли този съюз велика България.

Междувпрочем понятието "византийци " е като понятието "американци" или както беше с доскорошното понятие "съветски хора".

Понятието "византийци "  е един, според мен, явен фалшификат - анахронизъм от късното Средновековие. Понятието "Византия" се въвежда 104 г. след падането на Източната Римска империя, т.е., 104 г. след като тя престава да съществува и изчезва завинаги през 1453 г.. Това е понятие, измислено през 1557 г. от немския евреин-историк Йероним Волф* и наложено от тогава официално. От тогава понятията "Византия" и "византийци" - изкуствено и анахронично въведени - започват да се използват от по-късните историци, в повечето случай преднамерено и заблуждаващо за преиначаване на световната, в частност българската история. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза "Византия" де факто Източната Римска империя, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), а най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като "Византия"?
И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от “световните” евреи!

Още повече, "византийците", които са си чисти ромеи – да свързваме с това днес да наричаме днешните цигани – роми, и оттук 8 април - Международен ден на ромите, и то чрез ООН и Европейския съюз от 1992 г., насам.
И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА?

Официално понятията "Византия" и "византийци" се подхващат и от ... следосвобожденските ни автори на учебници, като тези на чешкия евреин Константин Иречек, които въведоха т.н., измамна схема на Шафарик – Иречек, създадена от чужди и противни на България интереси, една измамна схема, на която и до ден днешен й робуват казионните ни историци.

 

Защо "за да се неглежира 1800 годишната ни България", ли?

Ето защо:

1. Още през 1761 г. Блазиус Клайнер, францискански монах, пише "История на България", като описва

"... многобройни нахлувания на българите в Европа",

които започвали масово от 373 г. насетне, когато заедно с хуните нападали "Мизия, Унгария и Сирмиум". А преди това – римляните как наричат "тракиеца" Спартак?

2. Английският професор Норман Дейвис** твърди, че България е била национална държава още през 13 век, а учебниците от автори, наричащи се българи, учат на нещо съвсем друго – на неистина, на антибългарска неистина.

В своя впечатляващ труд "Европа. История", изд. на англ. 1996 и 1998 и на бълг. 2005, той пише:

"Европа е ходела права под масата", когато България е била империя (царство) още през X век.

...

Около 1265-та година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл."

(Двете оригинални издания са "Europe: A History", Oxford: Oxford University Press, 1996 и "Europe: A History", New York: HarperCollins, 1998)

Той е един от малкото, които пишат без предубеждения за нашата страна.

"Българите стоят в ядрото на европейската цивилизация",

така непоколебимо заявява проф. Дейвис.

Любопитно е, че за разлика от много други професорът се отнася към нашата страна и нейния народ с голяма симпатия. Според Дейвис около 1265-а година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл.

Според него през цялото 13-то столетие в Европа изобщо не може да се говори за национални държави. И ако по онова време някъде в Европа наистина се е развивала национална самоличност, то би имало смисъл само по отношение на някои малки страни, които действително успяват да се обособят от своите съседи.

Тези страни биха могли да бъдат Португалия и Дания, а на Балканите – Сърбия и България. През 80-те години на 12-ти век и Сърбия, и България утвърждават своята независимост от Византия. И което е по-важно, и двете страни създават собствени православни църкви със свои патриарси.

Именно това дава мощно оръжие на тези държави в борбата им за собствена самоличност, позволява им да изградят собствени национални елити, прави възможно създаването на национални институции.

Според професора, това е крачка, която не успява да направи нито една страна от християнския свят, чак до епохата на Реформацията, т.е. до 16-ти век.

Профеор Дейвис обяснява, че през 13-то столетие България е много по-напреднала и от Сърбия, и от Португалия, и от Дания. По онова време сръбската държава е била само кралство, докато България е международно признато царство /т.е. империя/ още от 10-ти век.

Същото се отнася и за църковната организация. Почти през цялото Средновековие сръбската църква е на подчинение на Цариград, а българският народ има своя независима международно призната институция, още от времето на цар Петър
I.

В книгата си професор Дейвис твърди, че още с основаването си Аспарухова България е включвала и цяла Румъния.

С много факти той доказва, че "България е най-старата нация на Стария континент". Нещо повече, според него, още през
X век, когато България е била империя (царство),

"Европа е ходела права под масата".

 

А на въпроса: И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА? - част от отговора е вече даден, не от мен, а от професора:

"България е най-старата нация на Стария континент" !

 

... следва …

 

Бележки:

*  понятието „Византия” в съвременния му смисъл е измислено и въведено в историографията, като се среща за първи път при еврейския историк Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17-ти век. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза “Византия”, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като „Византия”? И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от “световните” евреи!

** Проф. Д-р Норман Дейвис е роден през 1939 г. в Болтън, Великобритания. Следва в Оксфорд, Гренобъл, Перуджа, Съсекс и Краков, където защитава докторска степен. Професор е в Лондонския университет и е член на Английската академия на науките, автор на множество значими монографии, посветени на историята на Европа, Полша и Великобритания.

 

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. nikikm - Много
10.04.2014 20:51
хубав материал!Мога само да отбележа ,че Сърбия и България са в досто неравностойно положение по отношение на държавността и това не е в полза на сърбите.Ако приемем,че са трибали,то средновековни историци,сочат трибалите,като българи,както и мизийците. Гетите /готи/ с мизите,две тракийски племена се обединяват,като на помощ им идва Аспарух и създават държава,която да спре...гърците!До тогава т.н.Византия е тракийска,българска!В 7в.гърците докопват престола и започват гонения срещу българите.За това идва Аспарух,който е владял не само Румъния.И двамата с баща си загиват в дн.земи на Украйна,така че...
Цялата история на гйърците е наша,тракийска,крадена от нас!Първата цивилизация от античния свят сме,дали сме на света писменост,желязо,земеделие,май всичко важно!Първият Християнски народ! За това не искат да сме живи,гузни са и им пречим!
цитирай
2. fascindoo - nikikm, благодаря ти приятелю за забележките,
10.04.2014 23:08
всичко, което си отбелязал е точно в исторически аспект и е извън казионната "летопис", писана от векове...
Естествено тези неща ще ги посоча в част3 и по нататък... имам много неща, натрупани в архив, както и книгата на Норман Дейвис в оригинал от нюйоркското издание...Не случайно казионните ни псевдохистъри отричат тотално и Стефан Гайд, и др., осветлили много от забулената ни хилядолетна история...
И колко точно завършваш:
"За това не искат да сме живи,гузни са и им пречим!"
Не случайно тази ос "роми-цигани-гърци-псевдоромеи-евреи" е толкова арогантна и СЕГА!

Благодаря ти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6484704
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!