Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 15:59 - Новият Световен Ред започвал от края на 80-те на ХХ век (???) - смях в Залата на световната Геополитика!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1696 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 29.04.2014 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или, От когато двама членове на тайната ложа "Череп и Кости", Джордж Хърбърт Уокър Буш, 41-ят президент на САЩ , 1989-1993, прогласи Новият световен ред , или когато Джордж Буш-син, 43-ти президент на САЩ, 2001-2009 обяви  Ню ейдж епохата? (!!! – ръкопляскане в Злата на световната Геополитика)

Глупости!

11-ти септември 1990 г.: Буш–баща (Джордж Хърбърт Уокър Буш, на англ: George Herbert Walker Bush, 41 президент на САЩ , 1989-1993) прогласи NWO (New World Order) - Новият световен ред.:

"Това, което е заложено на карта, е повече от една малка страна. Това е една голяма идея! Нов световен ред!"

Дан Куейл – U.S. вицепрезидент тогава:

 Сега е най-подходящият момент да се установи Новият световен ред!

В хора бе включен и Горби (Михаил Горбачов):

"Дори това не обяснява, защо светът се е променил толкова много, и защо се е устремил към Нов световен ред и нова цивилизация."

image  The logo of Skull & Bones (Череп и кости)


image Photo in 1947: Skull & Bones (Череп и кости), Джордж Х. У. Буш (баща - бел. Н.Т.) най-вляво до часовника


11-ти септември 2001 г.: Джордж Буш-син, 43 президент на САЩ, 2001-2009, обяви  Ню ейдж епохата, след  рухването на "Близнаците":

«Ще настъпи "Ню Ейдж" ("Новата Епоха" – бел. Н.Т.). на просветление – Новият Световен Ред ще бъде роден.» (макар че баща му го обяви за роден преди 11 г. – бел. Н.Т.)

image Джордж У. Буш (Буш-син, бъдещ 43-ти президент на САЩ, 2001-2009 - бел. Н.Т.) в ложата "Череп & Кости" като студент

Естествено, че са Глупости!

През 1999 г. бе публикувана книгата, озаглавена " Камарата на Ротшилд: Световният банкер 1849-1999" .

Тя е написана от Найъл Фъргюсън, който е "първият историк с неограничен достъп до всички оцелели Ротшилдови архиви".

Според  отзива за книгата от издателя му, той заключава, че тази книга на Фъргюсън е

"мит, чупещ портрета на Ротшилдовата световна империя - еднo от най-интересните и властимащите семейства на модерните ни времена".

Освен това, той заявява:

"От Крим до Втората световна война, това са все войни, многократно заплашващи стабилността на Ротшилдовата световна империя. Въпреки тези глобални катаклизми, тя остава като най-голямата банка в света до Първата световна война, и чиито интереси се простират далеч отвъд сферата на финансите. Те контролират тогава пан-европейската железопътна мрежа; те също контролират най-голямата в света минна империя, основана на испански живак, африканското злато и диаманти, рубини от Бирма и руски петрол. И като най-богатата фамилия на съвременните модерните времена, те са придобили и най-големите колекции на изкуството и са построили най- разкошни дворци на днешната епоха. Тяхната икономическа мощ им даде един уникален политически ливъридж. Дизраели и Чърчил са им приятели, Бисмарк и Хитлер - техни врагове. И все пак, неуспешните опити на Ротшилдови да се установят успешно в САЩ се оказа съдбовна. Тъй като финансова сила се измества от Лондон в Ню Йорк след 1914, както и след като континентална Европа падна под плен на марксизма и фашизма, финансовата мощност на Ротшилдови отслабна. " 

Източник: The Fatal File, Публикувано на 3 януари, 2012 от Клифърд Шек: Hitler"s Secret Relationship to Rothschild Bank



Да вземем от нашата нова история дори.

Руско-турската война от 1877/78 е ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - чужди и наши историци крият този геополитически задкулисен акт на Ротшилдови - единствената причина за поредната руско-османска война. И по фарисейски да го представят, едва ли не, за Ренесанс на Балканите. – Един подарък "Освобождение" (всъщност - от евреите!) за вековно поробените от султана християни  – защо не?...

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Вече 24 години един държавен празник спокойно минава за най-големия национален празник, което означава само едно - че не познаваме истинските подмолни процеси в нашата превратна хилядолетна история.

Историците добре знаят, че държавата, плод на Руско-турската война, е невзрачно джудже спрямо огромния демографски, социален и културен капитал на българското Възраждане.

На самата дата 3 март 1878 г. е имало вече една над 18 вековна ДЪРЖАВА - БЪЛГАРИЯ!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Знаят историците, най-вече казионните, но си мълчат.

Онова, което прави българската държава след 1878 г., е главно да губи пазари и да произвежда чиновници, така както губи територии и да произвежда войници, офицерство и армия.

Както и да произвежда много храна - да храни част от воюващите "великите сили" в Европа!

Германия не я ли хранихме и през първата, и през втората световна война? И какви репарации плащахме ...?

А Съветския Съюз от 1944 до 1990 г.?

Руско-турската война от 1877/78 е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови заради кавказкия нефт - една концесия, отстъпена им от шведските евреи - братята Нобел, десетилетие след Кримската война 1853/56 г. По късно е трябвало да бъде унищожена и Османската империя, което те, Ротшилдови, извършват през 1923 г. чрез послушното им оръдие, евреина-дьонме, Мустафа Кемал Ататюрк.

Това дори твърди и един честен евреин-неисторик, но противник на ционизма - английският евреин Дейвид Айк.

Така че, за 3 март трябва ли да мислим, че дължим самата дата на евреите, респ. на династията Ротшилдови - колкото и невероятно да звучи - като един подарък, наречен "Освобождение" от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а сега още повече?

Разбира се, че НЕ!

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 веднага след Кримската война, за да овладеят от Османката империя подстъпите към кавказкия петрол, за да охраняват първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми", да контролират  преноса му през Черно море до Варна, после по ж.п. линията до Русе, а от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Представяте ли си какво е било в дворците във Виена, Париж и Лондон, когато след Кримската война преминават от лоените свещи за осветление с газови лампи?

Направо: Революция в буржоазния европейски стандарт тогава!

Подобно на Едисоновата революция с електрическата крушка  в първите години на ХХ-ти век в САЩ!

А през 1878 г., за поробените от векове от султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И друго: Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него:

"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на нефт и подаръка "Освобождение"!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват и още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет.

Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за “исконен бащин дом” на евреите, лелеещи за това  от векове.

И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитика?

И то по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава като начало Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет). Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І?

Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров (всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи).

Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

(А Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става
  Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877).

И никой не споменава, от столетие и кусор вече, че:

§        Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия през 1878 година. Защо?

§        От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?

Защо ли?
  1. А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  2. Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  3. А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  4. А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (Тук има една любопитна подробност - Дейвид Айк доказва, че при 3-седмичното празнуване младият барон е хванал за прелестните части младата перачка (laundress) в двореца, 19-годишната "Кеке" (Екатерина Джугашвили) и на 18 декември 1878 се пъква на бял свят момченцето Йо̀сиф Висарио̀нович Ста̀лин. Но това е друга тема!!!)
И пак - защо ли?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

За справка: Из историята на нефта и глобализацията на Света през 19 -ти век (Новият Световен Ред започвал от края на 80-те на ХХ век...??? - смях в Залата на световната Геополитика)

1836

Равинът Kaлишер убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. (Те са много по-заинтересовани от концесията на Братята Нобел.)

1853-8

Лудвиг и Роберт Нобел създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1859

Първите 3 патента в Света по нефтени технологии, издадени в Скт. Петербург на името на братята Нобел.
 

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - как мислите вече?)

1869

Суецкия канал и завършен

1870

Джон Д. Рокфелер създава Standard Oil в щата Пенсилвания

1873

image
Above: The Nobel Brothers" oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.

Региона нa Баку е отворен за експлоатация

1873

Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Поемат го Ротшилдови.
 

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Родшилдови

1876

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - Цариградската конференция (тук нашите "историци" са във вихъра на "танца", но не като ПЕТРОЛНА, а като Освободителна)

1877

Подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

 

 

И ще завърша пак с това:

"От Крим до...Те контролират тогава пан-европейската железопътна мрежа; те също контролират най-голямата в света минна империя, основана на испански живак, африканското злато и диаманти, рубини от Бирма и руски петрол ... " 

 

 

/за Плевен онлайн портал
Автор: д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. dimat - Благодаря за полезната информация.
28.04.2014 17:43
Наистина,представя в съвсем друга светлина събитията около Освободителната,за нас война и съвсем сметкаджийските мотиви и действия на Ротшилд.
Наистина,донякъде е разбираемо, мълчанието, по посочената причина, за войната, при това,изключително силно мотивирана.Тази причина удря изключително голям шамар и по националното ни самочувствие и за ролята на Русия и руския народ.В исторически(досегашен,за нас) план ние живеехме,че все пак жертвите дадени по време на Априлското въстание,са били онзи подтик,който е разбунил "цивилизования" свят и преди всичко Европа,за да се предизвика войната,независимо,че Русия(управляващия елит) е имал по-висока цел,а именно,овладяване на Проливите.А така излиза,че ако не е бил интереса на Ротшилд,нямало е да има никаква война,независимо,какви жертви биха дадени по време на въстанието.А,всъщност,дали самото въстание не е било подтикнато отвън по същите причини?
Наистина е ужасно да напишеш в учебниците по история на цял един народ,каква е била действителната причина за освобождението му и колко незначителен и смачкан би стана той в очите си.
Това е информация,която много трудно може да се възприеме.Тя е само за мислещи и подготвени хора.

В крайна сметка,обаче,резултатът от тази руско-турска война ,макар и като страничен резултат е довел до възстановяване на Българската държава,което би трябвало,да е най-важното.Затова можем с достатъчно основание да приемем 3-ти Март,за наш национален празник.
цитирай
2. nikikm - Впечатляващо!
28.04.2014 20:34
Не съм съвсем изненадан от тази гледна точка,нещо подобно бях чел преди!Но впечатлява начина на построяването на темата,убедително,както и документалната част!Това,което имам да добавя е,че България,с българско злато плати цялата война,до стотинка! И друго.Каквито и да са били намеренията,геоигрите и пр.забавачки, за световни властелини,за братските народи,това е съвсем различно и благородно начинание!Безсребърно бих казал! Така че,аз не плюя на тази дата! И много неща по света са така.Народите не знаят и влагат в едно или друго,различен смисъл от тоя на кукловодите!Дай Боже това да обърне нещата срещу тях, някой ден!Но поздравления за труда!
цитирай
3. fascindoo - Г-да, благодаря за оценките, но дайте да се разберем,
29.04.2014 09:39
и аз като вас не отричам и не плюя на тази дата!
Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство.

На 3 март може само да се отбелязва (и да отбелязваме лично) на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство.


Защо не, напр., национален празник да бъде 24 май.
Но да ни поднасят един задкулисен Успех на барон Едмонд дьо Ротшилд за национален празник е ... най-малкото подло - и е за ошашавяне и въодушевяване и на бъдещите поколения на България - както нас и тези преди нас
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6486239
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!