Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 15:47 - Относно етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността (За Общия произход на евреи, цигани и гърци)
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 4496 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 29.04.2014 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


На 8 април беше поредния Световен ден на ромите или както е според Уикипедията, свободната енциклопедия - Международният ден на ромите, който се чества ежегодно от ООН и Европейския съюз от 1992 г., насам.

През 1971 г. в Лондон се провежда за първи път световен ромски конгрес, с участието на представители на ромите  от всички континенти... Там е поставено началото на световното ромско движение за утвърждаване и развитие на ромската  култура, идентичност и прочее.

Тогава, пак там, в Лондонското сити, са приети, както флагът (? няма майтап, но е така), така и химнът (??) на ромите.

Много констатации - и до ден днешен - от … ООН, ЕС, Лондон, от къде ли не, Хелзинки и прочее… [да са роми, нецигани обаче].

Но:

Защо обаче?

Защо обаче ли?

За да има АНТИбългаризъм, за да има заблуди и подмяна на българската история, за да се неглежира 1800 годишната ни България, за да се опростачва и циганизира свещенната ни земя тотално, с гета от олигофренни неграмотници и мръсотия, за да създават маргинални общества в България като тези на циганите, с техните свръхправа, особено със соровските "общества" след 1992 г. За да има и Ленински съботници под формата "Да изчистим България за един ден", ако щете.

Дълги години в нашата историческа наука шества тезата, че българите сме малко номадско племе от тюркски произход, появило се на историческата сцена след смъртта на Атила (453 г.). В края на шести век то попада под тюркска зависимост (ако сме тюрки – как попадаме под тюркска зависимост?), от която го освобождава кана–субиги Кубрат и създава държава. Според официалната историография тя представлява племенен съюз, просъществувал има-няма, малко повече от тридесет години. От друга страна, незнайно защо, "византийците" пък нарекли този съюз велика България.

Междувпрочем понятието "византийци " е като понятието "американци" или както беше с доскорошното понятие "съветски хора".

Понятието "византийци "  е един, според мен, явен фалшификат - анахронизъм от късното Средновековие. Понятието "Византия" се въвежда 104 г. след падането на Източната Римска империя, т.е., 104 г. след като тя престава да съществува и изчезва завинаги през 1453 г.. Това е понятие, измислено през 1557 г. от немския евреин-историк Йероним Волф* и наложено от тогава официално. От тогава понятията "Византия" и "византийци" - изкуствено и анахронично въведени - започват да се използват от по-късните историци, в повечето случай преднамерено и заблуждаващо за преиначаване на световната, в частност българската история. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза "Византия" де факто Източната Римска империя, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), а най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като "Византия"?
И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от "световните" евреи!

Още повече, "византийците", които са си чисти ромеи – да свързваме с това днес да наричаме днешните цигани – роми, и оттук 8 април - Международен ден на ромите, и то чрез ООН и Европейския съюз от 1992 г., насам.
И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА?

Официално понятията "Византия" и "византийци" се подхващат и от ... следосвобожденските ни автори на учебници, като тези на чешкия евреин Константин Иречек, които въведоха т.н., измамна схема на Шафарик – Иречек, създадена от чужди и противни на България интереси, една измамна схема, на която и до ден днешен й робуват казионните ни историци.

Защо "за да се неглежира 1800 годишната ни България", ли?

Ето защо:

1. Още през 1761 г. Блазиус Клайнер, францискански монах, пише "История на България", като описва

"... многобройни нахлувания на българите в Европа",

които започвали масово от 373 г. насетне, когато заедно с хуните нападали "Мизия, Унгария и Сирмиум". А преди това – римляните как наричат "тракиеца" Спартак?

2. Английският професор Норман Дейвис** твърди, че България е била национална държава още през 13 век, а учебниците от автори, наричащи се българи, учат на нещо съвсем друго – на неистина, на антибългарска неистина.

В своя впечатляващ труд "Европа. История", изд. на англ. 1996 и 1998 и на бълг. 2005, той пише:

"Европа е ходела права под масата", когато България е била империя (царство) още през X век.

...

Около 1265-та година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл."

(Двете оригинални издания са "Europe: A History", Oxford: Oxford University Press, 1996 и "Europe: A History", New York: HarperCollins, 1998)

Той е един от малкото, които пишат без предубеждения за нашата страна.

"Българите стоят в ядрото на европейската цивилизация",

така непоколебимо заявява проф. Дейвис.

Любопитно е, че за разлика от много други, професорът се отнася към нашата страна и нейния народ с голяма симпатия. Според Дейвис около 1265-а година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл.

Според него през цялото 13-то столетие в Европа изобщо не може да се говори за национални държави. И ако по онова време някъде в Европа наистина се е развивала национална самоличност, то би имало смисъл само по отношение на някои малки страни, които действително успяват да се обособят от своите съседи.

Тези страни биха могли да бъдат Португалия и Дания, а на Балканите – Сърбия и България. През 80-те години на 12-ти век и Сърбия, и България утвърждават своята независимост от Византия. И което е по-важно, и двете страни създават собствени православни църкви със свои патриарси.

Именно това дава мощно оръжие на тези държави в борбата им за собствена самоличност, позволява им да изградят собствени национални елити, прави възможно създаването на национални институции.

Според професора, това е крачка, която не успява да направи нито една страна от християнския свят, чак до епохата на Реформацията, т.е. до 16-ти век.

Профеор Дейвис обяснява, че през 13-то столетие България е много по-напреднала и от Сърбия, и от Португалия, и от Дания. По онова време сръбската държава е била само кралство, докато България е международно признато царство /т.е. империя/ още от 10-ти век.

Същото се отнася и за църковната организация. Почти през цялото Средновековие сръбската църква е на подчинение на Цариград, а българският народ има своя независима международно призната институция, още от времето на цар Петър
I.

В книгата си професор Дейвис твърди, че още с основаването си Аспарухова България е включвала и цяла Румъния.

С много факти той доказва, че "България е най-старата нация на Стария континент". Нещо повече, според него, още през
X век, когато България е била империя (царство),

"Европа е ходела права под масата".

А на въпроса: И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА? - част от отговора е вече даден, не от мен, а от професора:

"България е най-старата нация на Стария континент" !

 

А

За общия произход на евреи, цигани и гърци, авторите thedarkangel1977 и grigorsimov,
пишат следното:

И до днес евреите не искат да признаят, къде е изчезнало "изгубеното" им Тринайсто племе; циганите винаги са претендирали, че произхождат от Египет, а версията, че гърците дошли "от Северна Европа" е един мит.

Много неща говорят, че трите племена имат общ произход: евреите, гърците и циганите.
 - И трите племена са изгонени от едно и също място - от Северна Африка (Египет и Етиопия).
 - И трите са еднакви - по характер, по миризма, по навици, по търгашество и мошенничесто, по наглост и злоба, по мърлявщина и мързел, и пр.

Гърците имат древни легенди, според които произхождат от Египет, дори древногръцки автори ги наричат "синовете на Египет". Когато се домъкват по нашите земи - Балканите и Мала Азия - те са пиратско племе. Каквото и да се говори гърците очевадно са много по-близки до семитите, отколкото до бялата раса.

Циганите винаги се е считало, че произхождат от Египет. Затова и името им в английски е "джипси" (и в други езици). Нова версия е, че произхождали от Индия.
В български и балканските езици циганите също се наричат "гюпци", "гюпти".
"Гюпти" е името и на албаниските (албанизирани) цигани, които са дошли в Албания от Египет - ето откъде идват шиптърите, за които много хора повтарят, че не са албанци.

 - И трите племена се местят насам-натам по света и навсякъде са паразити.
 - Законите на Ману в древна Индия не правят никаква разлика между евреи и цигани - отделят ги от всички други касти и това са двете общности, които се считат за проклети и изобщо са извън кастовата система.
 - Евреите имат едно "изгубено" племе. Всъщност то никъде не е изгубено - просто това са чифутите, които не са искали да тръгнат с Моисей и са останали в Египет. Оттам идват циганите и гърците.

Ето как мозайката малко по-малко се подрежда и смрадливата картинка се изяснява:


image Етиопия

Етиопия води началото си от царство Аксум, което се създава под влиянието на Египет и царство Шеба в днешен Йемен. Семитски племена се преселват от южната част на Арабския полуостров през 6-5 век пр.н.е. в северната част на Етиопия, като носят със себе си и своята цивилизация. Там те се смесват с кушитските племена, намиращи се под влиянието на Египет.
I в. от н.е. Образуване на царство Аксум, начело със Соломоновата династия. Първия известен цар е Зоскалес.
VIII-IX в. Изоставяне на Аксум под натиска на мюсюлманите. Преместване на етиопската държава на юг.
XIII в. Възвръщане на властта на Соломонската династия при цар Иекуно Амляк.
Етнически състав


Населението на Етиопия е основно от семитски и кушитски племена. Двата най- големи етноса в Етиопия са оромо (32.1%) и амхара (30.2%).
Други по- малки са: ...  бета израел...
 

Бета израел,
наричани още фалаша или фалаш мура, са етническа група, произлизаща от Етиопия и изповядваща юдаизъм. През втората половина на 20 век над 80% от бета израел емигрират в Израел...


image
Фалашки израелски войник в Наблус през 2006 г.

Според етиопската легенда, описана в "Кебра Нагаст", етиопците са потомци на еврейски племена...

Самите бета израел вярват, че ... племето на Дан, опитвайки се да избегне гражданска война в Израел, се заселило в Египет. Оттам то се придвижило на юг по течението на Нил до Етиопия и етиопските евреи са негови потомци.

Равинистични възгледи

Според някои авторитети на халака, бета израел са потомци на племето на Дан, едно от
Десетте изгубени племена.

 

 

 

Е, сега трябва малко да сме разбрали поне ТОВА, защо ЕС излива стотици милиарди вра за гръцката икономика, ... от 2008 и до сега.

А пък защо унгарският евреин Дьорт Шорош (Джордж Сорос) даде и дава на циганските барони, като дон Цеци, цар Киро и прочее, за тяхната циганска «интеграция» над 6 милиарда, смятам, че всеки българин е разбрал това за тези 24 г. вече.

Бележки:

*  понятието „Византия” в съвременния му смисъл е измислено и въведено в историографията, като се среща за първи път при еврейския историк Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17-ти век. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза “Византия”, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като „Византия”? И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от “световните” евреи!

** Проф. Д-р Норман Дейвис е роден през 1939 г. в Болтън, Великобритания. Следва в Оксфорд, Гренобъл, Перуджа, Съсекс и Краков, където защитава докторска степен. Професор е в Лондонския университет и е член на Английската академия на науките, автор на множество значими монографии, посветени на историята на Европа, Полша и Великобритания.


За Плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kostas - Гърците (данайците) са част от еврейското Даново коляно, прогонени от Египет.
29.04.2014 17:23
Първите сведения са от Омир. Той не нарича гърците "елини" - нарича ги данайци. Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци,
Манетон - История на Египет - фрагменти
Манетон, цитиран от еврейския историк Йосиф Флавий в трактата "Срещу Апион":
Фр. 50. Йосиф, Срещу Апион, І, 15, 16, 93 – 105
"...Сетос се наричал Египт, а брат му Хармаис – Данай.”
Фр. 54. Йосиф, Срещу Апион, І, 26 – 31, § 227 – 287
"... Сетос се прекръстил на Египт, а Хермей – на Данай..."
Манетон, цитиран от Евсевий:
Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.
12. "Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците."
Други антични автори също разказват за преселението на данайците от Африка на Балканите, начело с водач с племенното име Данай.
Were the Greeks Israelites?
Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (еврейте) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел.
Д-р Робърт Лейтъм, уважаван етнограф от 19 век пише:
"Не смятам, че древното име на аргоските данайци (т.е. гърците) е нещо различно от името на израелското племе Дан. До такава степен сме свикнали да свързваме еврейте с Палестина, че забравяме да отбележим еврейското присъствие из други точки на света. Случаят с данайците и племето Дан е точно такъв." Ethnology of Europe, 1852, p. 137
И други историци свързват двете племена. За справка:
- Cyrus Gordon, Common Background of Greek and Hebrew Civilizations, 1966;
Изследователят на Близкия изток Мартин Бернал , британец, професор в университета Корнел, САЩ, в книгата си "Черната Атина - афроазиатските корени на класическата цивилизация" пише за семитския произход
цитирай
2. kostas - СВЕТЛИТЕ ИДЕИ НА АРИСТОТЕЛ
29.04.2014 17:40
Прието е, че той е един от най-светлите умове на човечеството. Не е прието обаче да се казва, какво точно е неговото учение.Аристотел проповядва че "робите по природа са лишени от възможността за добродетелен живот - нравствен живот могат да водят само свободните."
По-интересно е - кои са свободни и кои са роби, защото Аристотел има точен отговор:

http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_5226.html
ой учи, че "полиса превъзхожда всичките други общности и е абсолютна цел на съществуването", но не всички могат да създадат полис и да бъдат граждани, а само елините. "За варварите това “велико благо” е недостъпно, тъй като те са роби. Те нямат в своята среда хора, властвуващи по природа, които да имат разум и да са способни да управляват. При тях има само общуване между роби и робини. Още поетите са казвали, че “за гърците е свойствено да властват над варварите”. По естествена природа “варварин” и “роб” е едно и също.Какво е робът според Аристотел - "одушевена собственост", “одушевено оръдие на труда”, средство, чрез което господаря “потребява жизнените блага”. Наистина робът е човек и за разлика от животните е надарен с реч, но само за да разбира заповедите и всъщност е само едно “домашно животно”

По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на съществуване - това са евреите, гърците и циганите.
цитирай
3. fascindoo - Да Костас, Йосиф Флавий - Изопачител №1
29.04.2014 19:01
Йосиф Флавий е античен еврейски историк и писател. Автор е на "История на юдейската война", както и на "Юдейски древности", "Срещу Апион", " Автобиография".
Той безсрамно и елементарно преразказва т.н. Стар завет. Което не пречи две от обемистите му книги да бъдат провъзгласени за "колосални трудове"?!
Впрочем, нима Библията, Танахът, да е нещо друго?
Текстовете, които образуват Стария Завет в Библията, основата на юдаизма и на християнството, са били писани след като свещениците левити на евреите са били държани в плен след 586 г. пр. Хр. (ето че отново стигаме до… Вавилон)
А терминът "пленничество" е съвсем неподходящ. Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани "синове на Великата змия". Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава "Мъдростта на Змията". Левитите или "„синовете на Великата змия" (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името "левити". Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или "Бронзова змия" и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове. Разкопки откриват бронзови и медни символи на змия в едновремешните левитски храмове. Митът за Мойсей и бронзовата змия, поставена върху кръст символизира същата тема. Вавилонците са наследили историите и митовете от Шумер и сега вече те се проявявали в изопачена форма в текстове, които по-късно стават известни като Стария Завет. "Битие", "Изход", "„Левити", "Числа" и "Второзаконие", които заедно образуват "еврейската Тора", са били написани от левитите, или под тяхно наблюдение, по време или след "пленничеството"” им във Вавилон, когато левитите са обединили усилия с мрежата от вавилонското рептилско свещеничество. И така имате шумерската история за цар Саргон, плуващ в реката в едно кошче от тръстика, преразказана от левитите за "Мойсей".
...
цитирай
4. kostas - Все по-често се убеждавам че съзнанието ни пропуска и не осветлява достатъчно в детайли
30.04.2014 10:46
едно послание " Всичко е любов" " Обичай врагът си " ... Какво имам пред вид . Разсъждавайки върху любовта излиза че в крайна сметка това си е един вид ОТНОШЕНИЕ !!! И в такъв случай сме длъжни да имаме правелно отношение към нещата , хората ,Природата , Бог, болестите образованието . Ако научим съзнанието да не игнорира ,че любовта е и отношение то ,ТО (съзнанието) автоматически заема съответната позиция по съответният въпрос .Пример : Сам определи ,какво е отношението ти към любимата , децата ,родителите ти приятелите и т. н. т. То е ЛЮБОВ - ОТНОШЕНИЕ изразява се във всяко проявление като действие грижи ,внимание усмивки -все добронамерени неща . Сега да видим и другата страна когато изпаднем в беда - пак бързаме да вземем съответното ОТНОШЕНИЕ към този вид или ситуация . Е щом е отношение какво пречи думата след като действието е едно и също !!! Сега след като уточних ,че е важно в съзнанието да се включи любов -отношени като цяло , да погледнем как да се отнесем към трудностите , болестите , негативизма , и т. н. т. Може ли да използваме правелното ОТНОШЕНИЕ - ЛЮБОВ за да се предпазим от негативизма !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474449
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!