Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2014 13:30 - Изчадието адово Пръмова – Кунева пак възроди старата си лъжа! Тя няма нищо общо с Трифон Кунев, нищичко!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.06.2014 13:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Христо Марков: Изчадието адово Пръмова – Кунева пак възроди старата си лъжа! Тя няма нищо общо с Трифон Кунев, нищичко! Ветеранът седесар и депутат във Великото народно събрание оспори и правото на Кунева да понесе цветя на Мемориала на жертвите на комунизма image Участието на Меглена Кунева на възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма в София, предизвика острата реакция на ветерана на синята идея – Христо Марков. Той обвини водачката на листата на Реформаторския блок, че пак възражда „старата си лъжа“ за родство със знаковата фигура от легендарния опозиционен вестник „Народно Земеделско знаме“ - Трифон Кунев, автор на прочутите „Ситни, дребни като камилчета“. Пресцентър на Реформаторския блок / Фейсбук

Неочакван скандал избухна насред анемичната предизборна кампания, предшествуваща избора на депутати в Европейския парламент. Навръх Девети май, възприеман от едни като Ден на победата, а от други като Ден на Европа, г-жа Меглена Кунева се срещна с членове на Съюза на репресираните, събрали се пред Мемориала на жертвите на комунизма в София.

Според съобщението в официалния сайт на Движение „България на гражданите“, г-жа Кунева е била приветствувана от г-н Драго Михалев и в отговор е заявила следното:

 

В този ден е по-добре ние да слушаме хората, които сте преживели комунистическия терор. Всички хора, които физически не доживяха падането на комунизма, не успяха да видят, че и докато си жив може да има справедливост, каза тя. До 1989 г. доживяха само моята майка и сестрата на баща ми“, сподели Кунева и разказа за своя кръстник, който като осъден от т.н. народен съд е бил 23 години по затворите.

Той срещна жената, която го е осъдила на процеса. Оказаха се съседи, които живеят на една улица“, разказа Кунева.

Всеки човек трябва да отговаря за постъпките си и обществото трябва да направи така, че всеки да бъде отговорен за делата си“, обясни тя.

Меглена Кунева благодари на присъстващите, че си спомниха с добро за нейния дядо Трифон Кунев и нейния баща Щилиян Кунев, които също са пострадали от комунистическия режим.

По-лесно е да извадиш една държава от комунизма като премахнеш член първи, който поставя начело една партия, отколкото да изгониш комунизма и страха от насилието от сърцата на хората“, заяви Меглена Кунева.

Нашата задача е да продължим и да победим този страх, каза тя. Благодаря, че ми давате кураж“, заключи тя. (Меглена Кунева: Ще направя всичко възможно десните да победим в Европа – това е справедливо, 09 май 2014, Официален сайт на Движение „България на гражданите“,  

http://grajdani.bg/?p=5798 ).

Неочаквано, приведената по-горе обширна извадка от прессъобщението на „България за гражданите“, респективно - на „Реформаторския блок“, предизвика острата реакция на г-н Христо Марков, депутат от СДС във Великото народно събрание и човек с огромна популярност сред привържениците на това, което някога се наричаше „синя идея“.

Христо Марков буквално изригна във Фейсбук следното срещу изявлението на Меглена Кунева:

Неееееееееееееееее! Това не може да е истина! Изчадието адово Пръмова – Кунева пак възроди старата си лъжа! Тя няма нищо общо с Трифон Кунев, нищичко! Камо ли той да й е дядо! Аз съм негов племенник и съм писал преди 30 години за него. Чичо Трифон няма деца! След смъртта на жена му – украинката Маша, през 1931 г., той живее със сестрата на Димо Кьорчев – Дафина, но не оставя поколение! Тази мръсница сега има наглостта пак да лъже по безподобен начин, както преди 10 години да поставя цветя на мемориала на жертвите на комунизма – тази мръсница, мачкала чаршафите на ЦК на БКП четиридесет години! Не, това в България не може да е истина! Гадостта на тези типове от РБ прелива навсякъде – дано сте проклети вовеки веков! Уроди и мръсници безподобни!“. (Изявлението на г-н Христо Марков е поместено от него във Фейсбук профила му - https://www.facebook.com/profile.php?id=1725494331&fref=nf , както и в много други групи във въпросната социална мрежа, включително и в „Свободен народ online“-

https://www.facebook.com/groups/138676529657694/ . Публикацията е направена около 13:30 часа на 10 май 2014).

Написаното от г-н Христо Марков предаваме без изменение. Единствено е променено изписването на текста изцяло с главни букви, като е въведено нормалното използуване на главни и редовни букви. В Интернет писането само с главни букви означава крещене и редакцията си позволи да „цензурира“ г-н Христо Мраков единствено в това. Всички други оценки и квалификации са предадени дословно, включително и броят на „е“-тата във встъпителното „Неееееееееееееееее!“ на разгневения седесар – ветеран.

Избухналият скандал повдига въпроса, дали действително г-жа Меглена Кунева се е опитала да заблуди членовете на Съюза на репресираните или става дума за съвпадение. Единствено г-жа Кунева може да отговори на въпроса, дали има дядо с име Трифон Кунев, който да е репресиран от комунистическия режим, макар и да не става дума за автора на „Ситни, дребни като камилчета“. Защото играта с името на Трифон Кунев е наистина недопустимо, особено пред членовете на Съюза на репресираните.

 

Името на Трифон Кунев е емблематично за всички, които са живи свидетели на опозиционните борби през 1945 – 1948 г., както и за хората, които имат историческа памет, но все пак г-жа Кунева би могла да оправдае изявлението си ако е налице подобно съвпадение. Някои биха казали – „подобно удобно съвпадение“, но все пак едно е ако става дума за двама души с едно и също име, а съвсем друго – ако става дума за напълно откровена измама.

Каква е истината би трябвало да отговори г-жа Меглена Кунева, при това – достатъчно бързо, ако са й останали някакви политически рефлекси.



Тагове:   Меглена Кунева,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475134
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!