Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2014 15:39 - Идиотите, жабата, българина и земята му. Те, идиотите, искат властта пак! Ние, идиотите, отново търпим...
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.06.2014 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес да си идиот, спуснат в парламента не е никак трудна работа

11.10.2013, 42-ро НС, пленарна зала, дебат за освобождаването на Филип Златанов...

Бившият председател на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов не е в парламента при обсъждане на оставката му заради досъдебно производство срещу него...

 

Но пък двама водещи идиоти са там!

Агентът на Държавна сигурност с псевдоним "Буда" Бойко Борисов:

"Тефтерчето на Златанов със сигурност е една манипулация! Когато излезе цялото тефтерче, тогава ще коментирате какво пише в него, неслучайно дадоха само няколко странички от него, защо не го пуснаха цялото...".

Напуснал залата след това, в отговор на журналистически въпрос каза, че ни най-малко не се притеснява, че може да стане обвиняем заради скандалното тефтерче, и че не е виждал тефтерчето и не се разпознава в инициалите Б.Б., защото по никакъв начин не бил въздействал на тези хора.

"В това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или мои приятели от Реформаторския блок, няма от БСП и ДПС. Така че някой, когато ги е правил тези работи, е работил и срещу мен.",

коментира още Буда.

 

По същото време в залата се упражняваше и агент Павел.

Агентът на Държавна сигурност с псевдоним "Павел” Лютви Местан:

"Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да бъдат съдници на Държавна сигурност. Държавна сигурност е продукт на комунистическия режим и комунисти няма да бъдат съдници на Държавна сигурност."

 

11.10.2013, 42-ро НС, пленарна зала (продължение). И леви, и десни: Българинът ври на бавен огън!

Разликата обаче е в това, че взаимно си прехвърлят вината

 

След като първият вот на недоверие тогава (но на 28 май 2014 беше...  ? ... поредния) към правителството, поискан от ГЕРБ, не се състоя, от опозицията в парламента веднага поискаха втори – този път зарази регионалната политика на правителството.

"Първоначалното ни намерение беше вот на недоверие към цялостната политика на правителството. Що се отнася до секторните политики, те са в особена "конкуренция" за това коя да бъде първата, номинирана за вот на недоверие",

заяви пред Нова тв бившият министър от ГЕРБ Томислав Дончев, тиквеникът, който не вярва, че и този път дебатите по вота няма да се състоят.

 

Дончев даде и примери:

"Ако човек сложи жаба във вряла вода, тя веднага ще отскочи и ще опита да се спаси. Ако обаче я сложите в тенджерата и бавно вдигате температурата, има опасност жабата да се свари".

Така според него действат и управляващите - поради бавното вдигане на дразнителя не обръщат внимание какво се случва.

"Имаме депутати, които като ходят на работа, трябва да прибягват, като все едно партизанин отива в землянката си. Има министри, които не искат да отговарят на въпроси и министър-председател, който за да влезе или излезе от някъде, са необходими сложни тактически мероприятия. Това е държавата ни в момента",

коментира Дончев.

 

Според него обаче хората не го осъзнават, защото се случва постепенно. Ако обаче се случи изведнъж, хората щели да отскочат.

"Ако някой се вари на бавен огън, то това е българският народ и то заради действията на ГЕРБ през последните месеци...",

отговори му Борислав Гуцанов, некому неизвестен гном от БСП.

"Нормално ли е на прага на зимата, когато държавата е в това окаяно положение, да искаш вот на недоверие и да не се явяваш на него",

попита той за първия провал по вота на недоверие.

 

Гуцанов изрази възмущението си, че опозицията не се е явила на дебатите, а сега бърза и внася нов.

 

Днес да си идиот, спуснат от НС в МС не е никак трудна работа.

 

11.10.2013, 89-ти МС, Пламен Орешарски на среща с неправителствени организации

"Не е реалистично да удължим мораториума върху изкупуване на земеделска земя от чужденци.",

заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с неправителствени организации. В разговора, посветен на земеделието, участваха и тримата ресорни заместник-министри.

Премиерът припомни, че през 2005 година беше подписан договор за присъединяване на страната ни към ЕС с мораториум за продажба на земя на чуждестранни физически лица за срок от 7 години. Срокът изтича до края на тази година и за да се промени договорът, е необходима нова ратификация от останалите страни-членки.

Според Орешарски удължаването на мораториума теоретично е възможно, но на практика не е реалистично да стане. По думите му не бихме могли да очакваме, че всичките 27 страни ще ратифицират евентуално наше предложение за удължаване на договора.

Премиерът добави, че това е урок за всички нас като общество, когато поемаме ангажименти, да мислим върху характера на ангажимента, а в конкретния случай и върху срока.

Орешарски посочи тогава, че няма да бъдем разбрани от нашите партньори заради обстоятелството, че мораториумът засяга физически, но не и юридически лица. По закон и сега е достатъчно да се регистрира фирма, за да се придобие собственост.

Министър-председателят допусна, че става дума повече за психологически страхове.

За радост земята не може да се изнесе. Бих предприел необходимите действия, ако процедурата беше лесна, но когато сте убеден може би на 99,9 процента, че процедурата е трудна и практически невъзможно да стане, не си струва да се оспорва договор",

коментира премиерът.

 

Представители на неправителствените организации опонираха, че страни като Унгария са се справили със земята си... и так далее.

Парламентарната комисия по европейските фондове прецени, че е по-разумно да отложи решението относно искането на „Атака” чужденци да не могат да купуват земеделски земи поне до 2020-та г.

От партията внесоха предложение за налагане на мораториум, който да е в сила до края на десетилетието.

Според договора за присъединяване на България забраната трябва да отпадне в началото на следващата година, което според националистите ще доведе вълна от чужденци, които ще изкупят земите ни на безценица.

Червеният депутат Димчо Михалевскки обаче предупреди, че всъщност не е толкова лесно да се промени договорът ни за присъединяване.

Според него е по-разумно да се върне положението до 2000 година, когато държавата е водила баланс на земята и така контролът е бил силен.

Томислав Дончев от ГЕРБ също предупреди, че  преговорите с партньорите не са приятелска беседа и човек трябва да влиза подготвен в тях.

Той смята, че първо трябва да се провери практиката на останалите страни от ЕС, преди да се водят каквито и да било преговори.

Въпреки настояванията на Илиян Тодоров и предупрежденията му, че имаме два месеца до крайния срок, комисията реши да отложи решението си за срок от две седмици. Дотогава ще има становища на останалите парламентарни комисии и най-вече на тази по земеделие, която в случая ще е водеща... за земята на българина.

 

Те ли са идиоти или ние, които ги търпим!

 

Това - преди 10 месеца, но идиотите продължават, искат властта пак и сега , след Евроизбори-2014 от 25 май 2014!

 

А ние, идиотите ги търпим...

 

 

/за Плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6474623
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!