Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2014 12:56 - Най-крупния собственик на обработваема земя в България е от ГЕРБ (през ДПС), собственик на "Октопод холдинг", Троян и протеже на Цветелина Бориславова
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 4127 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 08.06.2014 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От няколко години правителствата лъжат народа, че водят битка с монополите. По-скоро монополистите са притискани, за да се издължат. Това важи за фармацевти, захародоставчици, медийни босове, а сега и енергийната мафия. Упорито се избягва името на най-големия монополист в държавата – Светлозар Иванов Дичевски от гр. Троян.

Той е собственик на прословутата фирма „Октопод Инвест Холдинг“ и разклоненията й. Костов, Станишев и Борисов нямаха смелостта да коментират кой стои зад земеделските протести от 2012 г., споменавайки само, че съществува „някакъв“ голям, най-големият зърнопроизводител и собственик. Явно има голям страх от Светлозар Иванов Дичевски и хватката на „зърнения октопод“, в който се намира България! Неговите фирми получават по над 30 милиона лева от европейски субсидии и стават още по-мощни при правителството на ГЕРБ.“

image < Октопод Инвест Холдин
Така започва писмото си до журналисти Илиян Михайлов от Плевен с уточнението, че всички медии са подчинени на
властта и само тук може да изкаже свободно мнението си. Той е имал търговски отношения със земеделския октопод, който е погълнал и неговия бизнес със зърно. След това започнал да си търси правата, но монополистът Дичевски организирал ареста му и Михайлов твърди, че има доказателства за това. Заедно с него изгорял и прокурор, който се осмелил да разследва зърнения бос.

Светлозар Дичевски притежава половин България с фирмите си. Има над 1,3 млн дка земи два порта, зърнобази и така управлява зърнения баланс на България, определя цените на пшеницата, фуража и хляба, държи социалния мир, а чрез него и всяко едно правителство. Няма съмнение, че зад олигарха латифундист, както го нарече един политик, стоят длъжностни лица, министри, служби, а защо не и правителството. Дичевски чрез фирмите си има важна роля по изграждането на соларни паркове, както и при съвместното производство на зелена енергия с image "бившата" приятелка на премиера Цветелина Бориславова„, продължава в писмото си Михайлов. Той е категоричен, че Дичевски ипотекира земите на България пред чужди банки, и има доказателства за това. Според него държавата си затваря очите за този зърнен монополист, което е заплаха за националната сигурност на България, и никой не се занимава с проверки на фирмите „Октопод“. Щефът на зърнения октопод имал и реална възможност да укрива ДДС и данък печалби и така да финансира партии на власт или такива, които искат да управляват.

„От 2008 година до днес съм предоставил данни и документи пред всички институции. Тази информация може би е използвана основно като разплащателно средство между политици, служби и евентуалните виновници. Получава се омагьосан кръг“, казва още Илиян Михайлов.

А бил хем глупав, хем алчен, хем зъл в опозиция...

Или как беше старозаветното:

"Хем х.. в п......, хем душата в Рая"

 

image image 


 

Тече и в момента 16 месечната му перманентна глупост - Бойко Борисов все още не може да преодолее начина, по който бе принуден да напусне властта (или да си прости, че САМ я изпусна).

Не че преди това (кмет, гл. секретар на МВР) не е бил глупав, не.

Това че гражданското общество все пак намери някакви съпротивителни сили и успя да прекъсне
бандитското и развратното му управление,
е факт, който има
много по-голяма тежест
от историческа
и нравствена гледна точка,

отколкото хипотезата да настъпи някакъв естествен колапс на ГЕРБ.

Впрочем за самия Борисов силният ход се заключаваше в това да подаде оставка още в есента на 2012-та, когато кривата на одобрение към него се пречупи и тръгна надолу. Той изпусна момента да материализира политическия си апогей и се отдаде на така познатата мания на всеки български премиер да изкара пълен мандат.
И за него бе с цената на всичко.

Но той - ако помните - само: аз, Аз, АЗ ...!


 

Първата му голяма глупост бе, че смяташе за правилно да управлява като силовак, като ИПОНец, ..., както бе свикнал от 90-те.

В резултат на което получи предсрочни избори, породени не от неговата сила, а от слабостта му, и най-вече - от Глупостта Му.

Веднага след като напусна „Дондуков“ №1 през март м.г. и до момента, пред него стои един основен въпрос - как да се реабилитира, как да заличи травмата от спомена за последните няколко дни от своето властване, в които той се самоизобличи като дълбоко объркан и изплашен човек. Най-малкото човек като него, в такива случаи, ще се упрекне, че е ГЛУПАК.
А беше в една висота, от която виждаше своя втори и дори трети управленски мандат, той изведнъж се озова на стълбите на Народното събрание, обграден от стотина служители на „Титан“ и един тир грухтящи прасета (15-20 март 2013), докарани някъде от провинцията.

 

В началото лидерът на ГЕРБ вероятно е смятал, че през служебното правителство и костинбродските нелегални бюлетини ще успее да седне отново в премиерското кресло. Всъщност за него е истинско щастие, че не успя. В онези условия второ правителство на Борисов не би просъществувало и месец.

Втора голяма глупост.
На този фон лидерите на БСП и ДПС му спретнаха сполучлив кюляф.

Т.е.,
от втора и трета позиция те успяха да формират кабинет на малцинството.
Като че ли не се усети...

Ако имаше стратегически поглед, Бойко Борисов би оценил подобаващо това и не би го допуснал.
Ама никога.

А вече 16 месеца и кусур, амбицията на Бойко Борисов да отключи процеса на масовото недоволство, се стигана до консолидация на властовите фактори. Инстинктът им за съхранение, породен от опасността ГЕРБ да се върне на власт,  накара БСП, както ДПС да демонстрират по-голяма политическа смелост, за нов кюляф.

Злобен изначално, той злобее и в алчността си за реванш.

Трета голяма глупост.

Случващото се с Бойко Борисов и неговия ГЕРБ изглежда перманентно вече не само глупаво, но и гротескно.

И днес след Евроизбори-2014 продължава ...

Първосигнален и едногънков!

 

/ за ПЛЕВЕН ОНЛАЙН ПОРТАЛ:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. getmans1 - ЧУДО, АМИ КЪДЕ СА ЕВРЕИТЕ?
08.06.2014 22:32
ЧУДО, АМИ КЪДЕ СА ЕВРЕИТЕ?
цитирай
2. fascindoo - Пропуск Уотсън, пропуск...
08.06.2014 23:03
getmans1 написа:
ЧУДО, АМИ КЪДЕ СА ЕВРЕИТЕ?


как може да не знаеш генезиса на ЦветелинКа Бориславова?
Пропуск пенкилер, пропуск...
цитирай
3. evalten - Боко Тиквата и неговата оставка
12.06.2014 18:49
Със сигурност това с оставката не е хрумване на Боко Тиквата. Подготвиха предварително със сметките за тока и по-дългите срокове в тях естественото негодувание на раята, а с това и революционна ситуация. А след като се закани, че на натиск не се поддава, по малките часове отиде на инструктаж в американското посолство, а по-късно е разговарял и с Москва по телефона /според някои специалисти по тази материя/. Планът на нашето ЗАДКУЛИСИЕ е в ход, санкциите са получени, Боко подава оставка, ГЕРБ минава на заден план, за да излезе на преден БСП. И едните, и другите ще работят за проектите, които им налагат ОТГОРЕ, а техните комисионни не се губят, особено за тези, които са по-изпълнителни. После ще ги завъртят, ще имитират намеса на "гражданското" общество, статуквото ще се запази и Тяхната песен няма да има край.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473628
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!