Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 16:59 - 2006-2009, Хърбст, US посланик в Киев: Порошенко е "опозорил се олигарх”, но "вътрешен човек"
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1269 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.06.2014 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От сайта WikiLeaks  става ясно, че

"Докато е бил депутат, украинският президент Петро Порошенко е давал подробна информация на посланика на САЩ в Киев Джон Хербст по време на консултациите за формирането на коалиционно правителство на страната през 2006 година."

В телеграма на американското посолството в Киев до Държавния департамент на САЩ от 28 април 2006 г., публикувана от Wikileaks, Порошенко е назован като "вътрешен човек" от партията "Наша Украйна". 

Всъщност милиардерът Петро Порошенко не е нов за американската администрация. В продължение на години той заема високи постове на властта в Украйна, а американските дипломати доста често са писали за новоизбрания украински президент в секретни писма, където името му се споменава 100 пъти и съвсем невинаги в позитивен контекст.

Голяма част от негативните характеристики на Порошенко от страна на американските дипломати е направена в периода 2006-2009 г.

По това време Порошенко е депутат в "Наша Украйна” и заема поста председател на съвета на Националната банка на Украйна. 

На 26 май 2006 г. заместник-ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ в Киев Шейла Гуолтни съобщава на Държавния департамент, че имиджът на Порошенко „е компроментиран от напълно правдоподобни обвинения в корупция”. 

През февруари 2006 американският посланик в Киев Джон Хърбст нарича Порошенко "опозорил се олигарх”. 

През юни същата година новият глава на дипломатическата мисия на САЩ Уилям Тейлър го характеризира като „крайно непопулярен политик”, който се ползва с подкрепата на лидерите на партията „заради своята предишна предприемаческа и организационна дейност”. 

Месец след това Тейлър пише, че „Наша Украйна” е имала възможността да издигне на изборите перспективни млади кадри, но вместо това „е последвала съвета на компрометиралия се олигарх Порошенко, превърнал се в олицетворение на всички слаби места на партията”.

От други телеграми на американските дипломати става ясно, че именно Петро Порошенко, заемайки поста външен министър на Украйна, се е старал да не позволи на Киев прекалено да се сближи с Москва. 

В писмо от 2009 г. американските дипломати пишат, че в хода на заседанието на комисията Украйна-НАТО той се е обърнал към западните си колеги с призив „да окажат противодействие на всякакъв опит от страна на Русия да си осигури сфера на влияние или да наложи вето на стремежа на страната му да се присъедини към НАТО”. 

В телеграма от 17 февруари 2010 г. американският посланик Джон Тефт пише, че именно той е посъветвал Янукович да извърши първата си визита не в Москва, а в Брюксел.

При това, Порошенко „е призовал САЩ да не възприема прекалено сериозно изявленията на Янукович относно това, че не одобрява предложенията на Дмитрий Медведев за създаването на нова архитектура на безопасност в Европа”. 

В същото време, според думите на Трефт, Порошенко е настоявал на това, че

"Украйна както преди се стреми да стане член на НАТО, но в дългосрочна перспектива”.


Но
на 6 юни 2014
Таваришч Вальцман (Порошенко) положи клетва като президент на Украйна


imageПетро Порошенко  

Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко официално встъпи днес в длъжност на тържествено заседание в парламента и пристъпи към изпълнение на задълженията си на държавен глава, съобщиха световните агенции.

Порошенко, който става петият президент на Украйна, обеща да защитава суверенитета и независимостта на страната и да брани правата и свободите на нейните граждани.

"Заклевам се във всички свои действия да защитавам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за благото на отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да защитавам правата и свободите на гражданите, да спазвам конституцията и законите на Украйна, да изпълнявам своите задължения в интерес на всички сънародници, да укрепвам авторитета на Украйна в света",

заяви той, положил едната си ръка върху конституцията, а другата върху Пересопницкото евангелие.

По думите му "Украйна се стреми колкото е възможно по-бързо да стане пълноправен член на ЕС". Според него украинците няма да се почувстват в безопасност, докато не бъдат уредени отношенията с Русия.

А само преди 10 дни „Г-7“ ПОИСКА ОТ ПУТИН ДА ПРИЗНАЕ таваришч Вальцман (Порошенко), който стана президент на Украйна

image

„Г-7“ ИСКА ОТ ПУТИН ДА ПРИЗНАЕ УКРАИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ДА ОСИГУРИ МИРЕН ИЗХОД НА КРИЗАТА В УКРАЙНА

„Гардиън“, 4 юни 2014

image

Активисти от „Оксфам“ се подиграват с лидерите
на „Г-7“ преди срещата им Брюксел днес

 

Държавните глави на водещите индустриални нации от „Г-7“, поискаха Владимир Путин да признае резултатите от изборите в Украйна и да разговаря с новия украински президент Петро Порошенко, но не обявиха никакви нови санкции на 2-дневната си среща в Брюксел.

Говорител на британския премиер каза: „Украинските избори дадоха ясен мандат и ние възнамеряваме да работим с новия украински президент.“ Тя допълни, че засега няма никакви признаци, че Русия желае да „озапти“ т. нар. сепаратисти в Източна Украйна.

Междувременно, Русия, която за ок. месец е председателстваща Съвета за сигурност на ООН, поиска свикването му с проект за резолюция за спиране на „огъня“ в Източна Украйна и създаването на хуманитарни коридори за бежанци от Украйна към Русия.

В официалното си изявление, „Г-7“ определя анексирането на Крим като незаконно, като посочва: „Обединени сме в осъждането на продължаващото нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от страна на Руската федерация.“ Изявлението осъжда и използването на доставките на газ като "средство за политическа принуда" и призовава „диверсификацията на доставките на енергия да стане „център на общия ни дневен ред.“

По предварителна програма, Путин трябваше да бъде домакин на срещата на „Г-8“ в Русия тази година, но той беше изключен от участие във форума, което се случва за пръв път от 17 години.

Путин ще се срещне с Дейвид Камерън, както и с Ангела Меркел, в петък, по време на честванията за 70-годишнината от десанта на западните съюзници в Нормандия през 1944г. Путин ще се срещне преди това и с френския президент Франсоа Оланд в Париж, което означава, че той не е изолиран от контакти със Запада.

Иначе:

Таваришч Вальцман (Порошенко - апят евреин), който стана на 25 май президент на Украйнао, онзи ден сказал:

- "Не на войната на руските сепаратисти!"

image

Благият шоколаден крал Порошенко (таваришч Вальцман - апят евреин), който стана президент на Украйна!!!

"The Forbes" публикува пък хвалебствия за Петро Порошенко – новият президент на Украйна от 25 май, наричен там "благият шоколаден крал" - 48-годишния милиардер, натрупал състояние от компанията си за сладкарски изделия.

"Петро Порошенко е роден на 26 септември 1965 г. в Болград, Одеска област - неофициалната столица на бесарабските българи.(курсивът мой – бел.Н.Т.)",

пише в проеврейския американски зупърджърнъл, но нито дума - освен намекването за некакви си българи - че е скрит евреин (Crypto Jew).

А сега си представете колко е велик (by The Forbes):

1.      Завършил е международни отношения и международно право в Киевския университет. 1989-90 г. прави аспирантура и работи като асистент в катедрата по международни икономически отношения в Киевския университет.

2.      От 1990 г. се занимава с бизнес, бил е зам.-генерален директор на Обединението на малките предприятия и предприемачи, генерален директор на промишлено-инвестиционниа концерн "Укрпроминвест", председател на Управителния съвет на банка "Мрiя", председател на надзорния съвет на сладкарска фабрика.

3.      През 1998-2002 Порошенко е депутат, първо от фракцията на социалдемократите, член е на ръководството на Социалдемократическата партия на Украйна. През 2000 г. основава своя фракция "Солидарност", а по-късно и партия "Солидарност", която през 2001 г. влиза в блока на Виктор Юшченко "Наша Украйна".

4.      През 2002 г. Петро Порошенко отново е избран за депутат от блока "Наша Украйна" и оглавява бюджетната комисия на парламента.

5.      През 2003 г. основава първия в Украйна новинарски телевизионен канал "Канал 5", който през 2004 г. става рупор на опозицията.

6.      По време на Оранжевата революция Порошенко е един от най-близките сътрудници на Виктор Юшченко. През 2005 г. за 6 месеца оглавява Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

7.      През 2006 г. отново е избран в парламента от блока "Наша Украйна".

8.      От 2009 г. е министър на външните работи до оставката на кабинета на Юлия Тимошенко през март 2010 г. През март 2012 г. е назначен за министър на икономическото развитие и търговията.

9.      През декември 2012 г. отново е избран за депутат като независим.

А какво се оказва!

СоцГенезис: 1974 година. Баща му работи в Бандерски изследователски експериментално-ремонтен завод в град Бандер в Молдова, длъжност директор на завода. В средата на 1990, бащата Алексей Порошенко е назначен за генерален директор на CJSC украински Промишлено инвестиционна компания, която събира над 50 предприятия. След като получава висше образование, Порошенко син започва свой собствен бизнес продажба на какаови зърна, за предприятия под контрол на баща му. През 1990 г. той изкупува няколко сладкарски предприятия. В началото на 2000 Алексей Порошенко и синът му Петър са ангажирани в селското стопанство, започват с растителна захар, източване на кредитни фондове предназначени за селското стопанство, европари. Сега Порошенко има бизнес империята която включва няколко авто и автобусни фабрики, корабостроителница, ТВ канал ("канал 5") и редица други предприятия.

ЮдаГенезис: Авторът Иван Бухгалтер пише

 

Еврей ли Порошенко?

"Ну что Вы, Изя? Да какой же из него еврей? Я одно время очень хорошо знал его отца - не заметил ничего еврейского!"

Известие о том, что Ахметов и Порошенко вошли в рейтинг самых богатых евреев мира по версии израильского издания Forbes, облетевшее все СМИ в апреле 2013 года, наделало в своё время немало шороху. Немедленно последовали опровержения от пресс-служб олигархов о том, что Ахметов по национальности татарин, а Порошенко - чистокровный украинец. Но если с Ахметовым всё ясно, то начёт Порошенко мы всё ж решили что-то прояснить. И знаете, что, товарыство?

image



Тагове:   путин,   Обама,   Порошенко,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. chavdar01 - БОКО-ТИКВАТА В УКРАИНСКИ ВАРИАНТ!
14.06.2014 17:10
ТОВА ИМ ТРЯБВА НА ЩАТИТЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472692
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!