Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 12:58 - Международен чревен метаболизъм: Цацаров го издирва чрез Интерпол, Василев си вечеря във виенски ресторант с аферист и шпионин
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Василев на вечеря с аферист и шпионин” пише на първата си страница вестник "Телеграф”.

Скандалният банкер Цветан Василев крои поредните си схеми във Виена, докато България се тресе от скандала с източването на КТБ, чийто мажоритарен собственик е.

Късно вечерта в сряда скандалният банкер, който повече от месец отказва да се появи у нас, за да отговаря за източването на КТБ, е вечерял в луксозен ресторант в австрийската столица.
Компания на масата
са му правили международният аферист, източил два трезора в Чехия и Унгария, Барак Алон и още едно лице със скандална интернационална слава – Герт-Рене Поли. Сътрапезниците са вечеряли сито под зоркия поглед на охранители, натоварени със задачата да отговарят за това никой да не ги безпокои. Това разкри вчера агенция ПИК.
Както вече „Монитор” писа, с далаверите на единия компаньон на Василев на вечерята – Алон, са се занимавали в продължение на години няколко държави от ЕС. Аферите, които той е забъркал, са стигали дори до Европейския съд в Люксембург, а на българска почва е играел ролята на съветник на Цветан Василев. Макар и непознат като име за родната общественост,
другият събеседник
на вечерята далеч не е по-малко „популярен” в публичен план от Алон. Австрийският гражданин Герт-Рене Поли е бивш високопоставен служител на тамошната полиция, впоследствие прехвърлил се в частния сектор, но изхвърлен от там заради съмнителни връзки с чужди служби. Най-вече с иранските. През 2009 г. името му се оказа в епицентъра на грандиозен шпионски скандал, описан от престижното немско издание „Шпигел”.

 

До 2002 г. Поли е офицер в австрийската армия, откъдето се прехвърля във Федералната полиция. Там е натоварен със задачата да направи реорганизация в полицейските служби, като същата година
оглавява Федералната агенция за сигурност и борба с тероризма
Остава там до 2008 г., въпреки че шестте години в агенцията са съпроводени с редица скандали, като е бил засичан многократно да си контактува със служители на чужди разузнавателни служби, работещи в Австрия. Заради тези му съмнителни контакти представители на САЩ и Израел на няколко пъти казвали на австрийските си колеги, че назначението му е „голям проблем”, пише „Шпигел”. В крайна сметка, след като приключва мандатът му начело на звеното, Поли напуска държавния сектор и отива в частния. При това – в Германия. От есента на 2008 г. до ноември 2009 г. Поли оглавява сигурността на немския концерн „Сименс” в Мюнхен, но е освободен от поста заради разследване за връзките му с иранските разузнавателни служби. Така настоящият авер на Цветан Василев се принуждава да си отвори собствен бизнес, като през 2012 г. основава във Виена компанията за сигурност Polli – IPS, която се специализира в икономически и фирмен шпионаж.

 

Засега остава загадка защо на заверата във Виена в сряда вечерта не е присъствал личният приятел на Василев  Ернст Гайгер, който се опитваше да отвори вратите на чуждите служби за компроматите на скандалния банкер срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Именно Гайгер, който е шеф на Трети отдел във Федералната криминална служба на Виена, разследваше т.нар. сигнал за опит за убийство срещу Василев, уж поръчан от Пеевски. Разследването се основаваше само на анонимен есемес, за който преди ден стана ясно, че е изпратен от телефона на лице от ромски произход. Именно затова както австрийските, така и родните служби
прекратиха проверката по случая
Предстои да видим дали срещата на Василев с Алон и Поли няма да роди нови компромати или поредните схеми, чиято цел е да прикрият следите на банкера, като родят измислен скандал. В статията си от ПИК посочват, че срещата съвпада твърде съмнително със стартиралото преди дни прехвърляне на свързаните с Василев дружества, собственици на акции от „Петрол” АД, имащи сериозни кредитни задължения към фалиралата КТБ. „Дали цялата схема не е дело именно на нововъзникналия мозъчен тръст във Виена?”, се пита риторично в материала, като се посочва също, че групичката около Василев се пробва да пришие на Делян Пеевски всякакви небивалици и нищо чудно да се опита да го намеси дори в атентата срещу папата.

 

Разкритието за вечерята за пореден път уличава в лъжа скандалния банкер, който в две поредни интервюта за bTV обяснява, че всеки миг ще се върне у нас. Последното обещание дойде в деня, в който БНБ обяви резултатите от одитния доклад в КТБ и лъснаха наяве
огромните далавери,
правени от Василев и хората му там. Тогава банкерът заяви, че щял да си дойде „до дни”. Това и досега не се е случило, а и едва ли ще се случи доброволно, имайки предвид факта, че у нас ще трябва да отговаря на хиляди въпроси – и на ужилените вложители в КТБ, и на разследващите.

 

Именно заради отказа му да се яви пред прокуратурата преди седмица от държавното обвинение обявиха, че ще поискат от австрийските власти да бъде доведен у нас. Засега обаче няма информация документите да са изпратени.

 


Макар, че Човечето-президент свика на 14 юли даже Съвета за Национална Сигурност!

 image

 

Така е и при чревния метаболизъм:

image

 тънкото черво КТБ подава

image чрез междинното черво БНБ

imageна дебелото черво Прокурор




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6498533
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!