Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 13:19 - Проститутките от всички български партии мълчат, но "Уестингхаус" обяви че е подписано споразумение за 7 блок
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 966 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 01.08.2014 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

На 30 юли, след като правителството на
"Орешарски" и "експертите" му, докара държавата в поза "на колене", заедно със самият П.Ор. се изсулват  с усмивка и за последно от 42-то НС !

А предния ден, 29 юли, на посещение при П.Ор. беше шефа на американската "Уестингхаус" Дани Родерик.
Целта - прокарването на загробващия, убийствения и никому (освен на ядрената мяфия) ненужен проект за изграждане на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй".


image 

И ето днес, 1 август -

Изненада: Уестингхаус обяви че е подписано споразумение за 7 блок
Докато всички се чудят кога ще е подписването, то се оказа факт
 
Американската компания „Уестингхаус“ обяви, че след консултации с всички български партии е подписала акционерно споразумение за разширяване на ядрените мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Одобряване от следващото правителство ще бъде условие документът да влезе в сила.

До момента не беше ясно кога ще бъде подписано споразумението, нито подробности какво предвижда то. По-рано днес социалистите, които обявиха, че нямат информация за документа, изслушаха енергийния министър в оставка Драгомир Стойнев.

БСП не знаят нищо за споразумението с "Уестингхаус"

В съобщение от АЕЦ „Козлодуй“ пък по-рано уточниха, че строителят на 7 блок в АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде избран с открит международен търг, но отново не стана ясно дали акционерното споразумение е подписано, или това предстои.

От пресцентъра на ядрената централа посочват, че вчера са били потвърдени постигнатите договорености от преговорите по условията на акционерно споразумение между „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и „Уестингхаус Електрик Къмпани“ ЛЛС по проекта.

Преговорите са проведени и завършени в периода януари – юли 2014 г. от създадена със заповед на изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг група за управление на проекта. Предвижда се дяловото участие в проектната компания „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ да бъде в пропорция 70% за „АЕЦ Козлодуй” и 30% за „Уестингхаус”.

В съобщението от АЕЦ „Козлодуй“ заявяват, че в споразумението не са дискутирани държавни гаранции и дългосрочни договори за изкупуване на електрическа енергия.

Планира се новата мощност да се финансира основно от експортни кредитни агенции с опит в енергетиката на България, както и с други международно приети финансови инструменти.

Преди изпълнението на ключовите условия и получаване на потвърждение от различните финансови институции за отпускането на финансов ресурс за проекта няма да се поръчва оборудване и да се извършват строителни дейности.

За влизане в сила на споразумението е уговорена поредица от предварителни условия, сред които решение на министъра на околната среда и водите за одобрение на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда, решение на Министерски съвет на България по чл. 45 от Закона за безопасното използване на ядрена енергия и получаване на всички разрешителни, прилагани в Европейския съюз и в България, необходими за реализацията на проекта.

В съобщението се посочва, че споразумението е конструирано по начин, предоставящ множество защити за българския акционер.

Разработването на проекта е разделено на отделни етапи и инвестиционните решения на акционерите за всеки етап са обвързани с изпълнението на ключови предварителни условия – национални и европейски законови изисквания, финансови и търговски условия и др.

След съгласуване с „Уестингхаус”, което предстои, акционерното споразумение ще бъде публикувано в сайта на „АЕЦ Козлодуй“.

„Уестингхаус“ съобщи, че ще предостави цялото оборудване за реактора, проектирането, инженеринга и горивото за него. През следващата година американската компания ще проведе конкурентен търг в съответствие с българските и европейските правила за провеждане на обществени поръчки за изграждането на реактора. Очаква се в процеса на строителството да се включат български и международни строителни компании.

Планира се реакторът АР1000 да влезе в експлоатация до 2023 г. Като базова мощност с нулеви въглеродни емисии, блокът ще отговаря на изискванията на българското и на европейското законодателство за конкурентоспособна и нисковъглеродна енергия за следващите 60 години, обещават от компанията.

По публикацията работи: Веселина Йорданова
1 авг 2014 12:12 |


Идиотско, идиотско, даже мирише на ПОр!

Очаквайте одобряване на акционерно споразумение от следващото правителство, което Човечето-президент ще назначи на 6 август...


/за Плевен онлайн портал
Автор: д-р инж.
Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. fascindoo - Току-що, пак от "Уестингхаус"
01.08.2014 14:19
- първоначалната цена на новата ядрена мощност – около 5 млрд. долара!
м.б. - Плащане от подписването, през откриването през 2023, до ... до пенсиониране на неродените ви внуци...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6483633
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!