Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2014 10:23 - 4 конспиративни теории за природните бедствия
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.08.2014 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4 конспиративни теории за природните бедствия
Дата: 14.08.2014; автор: Христина Теодосиева
 

Бедствия, потопи, гръмотевични бури и градушки съсипаха лятото на стотици хиляди българи и чужди туристи, унищожиха реколтата, оставиха десетки семейства без дом и взеха общо 14 жертви.
Въпросът - има ли виновник за свирепите капризи на природата? - мъчи умовете на учени и метеоролози още от 19 юни, когато порой заля Варна, Добрич и Велико Търново, но изглежда още по-логичен след ледената бомбардировка над София и 3-метровата вълна, която удави Мизия.
Отговорът как и защо климатичните аномалии се стовариха над България е нееднозначен. Дори учените не могат да стигнат до категорично съгласие дали това е
просто игра на природата
или човешка намеса прозира зад събитията от началото на лятото.
Любителите на теориите на конспирацията бързо заговориха за влияние чрез системата ХААРП, руска намеса или отрови, хвърлени чрез самолети. Част от техните предположения обаче, колкото и да звучат налудничаво, са подкрепени и от специалисти.
"Събитията от това лято са изкуствено моделирани и това личи по неестествените прояви на бурите", категоричен е вицепрезидентът на "Световната духовна асамблея" към ООН проф.
Стамен Стаменов. В подкрепа на версията за ХААРП се изказва и проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания на БАН.
Учените смятат, че
бедствията тази
година са странни
От една страна отбелязват нетипичния вид на самите светкавици.

image "Разпространението им като огнени зари в небосвода е неестествено - обяснява пред "168 часа" Стамен Стаменов. - Като светне светкавицата, тя осветява цялото небе и се разпространява лъчево."
В същото време младежи снимат с мобилните си телефони облаци, подобни на сиянията на полюсите - т.нар. "аури", които никога не са се появявали над България досега. Един от основните фактори, които специалистите посочват като нетипичен, е светкавичното възникване на бедствията и в същото време тяхната дълготрайност.
Ето и четирите основни конспиративни теории за резките промени в климата:
Версия 1: ХААРП
носи земетресения,
торнадо, цунами
Официалната версия какво представлява системата ХААРП е, че това е програма за високочестотни изследвания на полярното сияние, разположена в Гакона, Аляска. Базата му заема 13 хектара, където са поставени общо 180 антени.
Огромната конструкция е собственост на военновъздушните сили на САЩ. Хиляди по света са привържениците на теорията, че зад обявените изследователски цели
се крие нещо
съвсем различно
Бедствията в България може да са били причинени чрез ХААРП, смята дори проф. Стамен Стаменов. "Това е многофункционална оръжейна система за причиняване на геофизични, тектонични и климатични бедствия, дори на психично въздействие - коментира ученият. - ХААРП досега не е пускана в пълен режим. Използвана е само 1/3 от мощността й.
Може да порази която и да е точка на земното кълбо. Използва т.нар. плазмоиди в йоносферата. Те имат вид на лещи - гигантски елипси с диаметър около 100 км. Чрез ХААРП ги преместват и фокусират енергията на 180-те антени в един лъч над точно определена географска ширина. Изпраща се заряд със свръхвисоко напрежение в порядъка на 3,6 гигаволта. ХААРП има възможността да фокусира енергията на 180-те антени в един енергиен лъч".
По цял свят се говори, че ХААРП може да предизвиква земетресения, торнада, цунамита и изригнавия на вулкани. Дали обаче подобна огромна енергия е била изпратена към България, няма как да бъде доказано.
Много учени
категорично отхвърлят
хипотезата
"Няма как в България да е била използвана ХААРП. Става въпрос за естествени процеси", казва доц. д-р Явор Шопов, ръководител на Университетския център за космически изследвания и технологии на СУ.
Проф. дтн д-р Гаро Мардиросян от Института за космически изследвания и технологии-БАН също не допуска възможността да е имало влияние на тази технология у нас.
"Системата ХААРП (HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program) - Програма за изследване на полярните сияния чрез високочестотно въздействие, стартира през пролетта на 1997 г. в американския щат Аляска. И веднага започна да фигурира в множеството "теории за заговор" като геофизично, климатично и
дори психотронно оръжие
И не на последно място като противодействие на руските системи за предупреждение за ракетно нападение (СПРН). Едва ли е възможно да е била използвана тази система на наша територия", казва проф. Мардиросян.
Смята се, че ХААРП е базиран на откритие на изобретателя Никола Тесла още в началото на XX век в Съединените щати. Самият учен от румънски произход обаче осъзнал колко опасно е творението му и унищожил проекта си. Впоследствие обаче след смъртта му част от ръкописите му са били иззети и доразработени.
Учените твърдят, че влиянието на ХААРП трудно може да се ограничи над територията само на една държава. Затова се появява и версията, че въздействието първоначално е покосило Сърбия, след това е минало през България, но тук мощността е свършила.
"Подобни системи като ХААРП има и в Русия, и в НАТО, но тъй като те са свързани с участие на случайно падащи метеорити и създаване на йонизационни огневи следи, те не могат да се управляват. Затова не се използват толкова често", смята проф. инж. Емил Минев, експерт в 42-рото народно събрание по въпросите възобновяемите енергии и енергийната ефикасност.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475121
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!