Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2014 10:23 - Великата Турция и произхода на турците
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1914 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 30.08.2014 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Новоизбраният турски президент и бивш премиер Реджеп Тайип Ердоган, който бе избран за президент на Турция на 10 август, положи на 28 август клетва и официално встъпи в длъжност.

И веднага обяви при инаугурацията си началото на ерата на Нова Велика Турция

"Ерата на Стара Турция приключва днес. Вече сме в ерата на Нова Турция, Великата Турция, която носи същността и духа в първите години на републиката",

заяви Ердоган

 

Според предварителното съобщение от БиБиСи, нито един лидер от Западна Европа няма да уважи церемонията.
Единствено САЩ са изпратили свой представител от посолството си в Анкара. Според британската медия това е знак, че отношенията на Турция със Запада са се влошили през последните няколко години, докато Ердоган беше на премиерския пост

 

На церемонията обаче присъстват представители на около 75 страни, но от европейските лидери само

Човечето-президент Росен Плевнелиев

присъства на церемонията по встъпването на длъжност на дванайсетия президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

 

Но кои са турците във Великата Турция ?

За балканските народи нещата са по-ясни - те са потомци на старото местно балканско население. Но турците в  "Нова Турция, Великата Турция" ?    


СЪЗДАВАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ

Тя е създадена през 1923 г. от Младотурската партия на Кемал Ататюрк.

image Ататюрк - "Бащата на турците" е дьонме (евреин приел исляма)

Всъщност "турски етнос" няма. Понятието "турци" става събирателно за различните
народности, които живеят на територията на бившата Османска империя.
То не е по-различно от понятието "американци" в САЩ или "съветските хора" в бившия СССР.

Името "турци" навлиза векове, след като е създадена Османската държава.
През 16 век то
 е обидна дума, с която западноевропейците наричат жителите й.

През разцвета на Османската империя - 16-17 век - и до началото на 19 век, името "турчин" било изключително обидно, както никога дотогава през старото т.н. византийско време.

Не трябва да бъркаме жителите на Турция с нашите турци, от които по-голямата част са "помачени" българи или турчеещи се български цигани.


ПРОИЗХОД

Странно е, че за произхода на турците официалната историография дава поразително оскъдни сведения.

"Османци" не е народ, нито етнос. Това е една династия - една фамилия. Интересно е, че името Отоман означава европейската дума "атаман" - предводител (казашкото отаман в украински и оттам - атаман в руски и български).

Същото е със Селджуките, на които официалната история се осланя, за да даде пример за азиатско нашествие в Мала Азия. И те са един владетелски род, а не народ.   (сравни тук)

 

МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"

Другата особеност е, че и етническа група "тюрки" не съществува. "Тюрки" не е етнос, а езикова категория - народи, които говорят на сходни езици, но са съвсем различни по произход и кръв. Факт е, че едни от тях са от бялата раса (например волжките българи - татаросани и тюркосани с указ на Ленин през 1920 г.), а други са монголоиди.

Да не забравяме, че когато "науката каже" нещо - това обикновено е теория - друга дума за предположение - наложена за момента - нещо което по правило винаги се пропуска да се уточни, но самите учени си го подразбират. Всяка наложена теория (предположение) се рецитира като мантра и като абсолютен факт. Многобройни са примерите, когато "науката казва" различни и противоречащи си неща през различно време и в различни епохи.

"Тюрките" са спекулация подобна на "славяните". И за тях в генетичните изследвания е изобретена група "туранид". Тук официалната наука влиза в абсурдно противоречие. Група туранид не би трябвало изобщо да съществува. Очевидно тя е създадена по политически причини, както и славянската. И в двата случая това са изкуствени класификации - по езиков признак, а не по етнически.
Все едно да се търси родство между румънци и португалци, понеже говорят романски езици - и да се изобрети генетична група "романид"...

Създател на пан-туранизма е Армин Вамбери с рождено име Херман Бамбергер - той произхожда "от бедно еврейско семейство" в Унгария. Действа на английска служба.

Още => Малко известна и малко призната е ролята на чуждестранни не-турски сили в манипулирането на турците, за да обслужват по-широки геополитически интереси.

Наистина е ирония, че идеята за Пантюркска империя никога не e произхождала от османските турци, а от човек с европейски еврейски произход.
Името му беше Херман
Бамбергер (Вамбери), унгарски професор, евреин, който е съветник на султана между 1857-1863 г. Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство - и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за Пан-туранска супердържава.   

image Бамбергер в дервишко облекло

Да, в миналото в Азия е имало племенни обединения, които са се наричали "гьок-тюрк" и др. и са били монголоиди. Има и огромен Тюркски хаганат в Азия (не и в Мала Азия) през 6-7 в. Но ясна пряка връзка между тях и днешните народи обявени за "тюркски" никой не е посочил. Не е много ясно и дали жителите на хаганата са наричали себе си "тюрк" или и това е по-късно въведение.

Тогава какъв е произходът на огромната част от населението на Турция? Чии потомци са турците?

Щом няма ясни данни населението на Анатолия да се е променило коренно - оказва се, че то е местно население, смесено с малобройни азиатски пришълци.

Тезата за тюркския квас сред по-многобройно друго население много повече приляга за Турция, отколкото за Аспарухова България.

КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ И ОТКЪДЕ СЕ ВЗИМАТ ТУРЦИТЕ

Простият отговор би трябвало да е: никъде и отникъде. Османската държава наследява Ромейската империя (Източната Римска империя) - с нейните държавни традиции, имперски претенции и нейното население.

Има ли ясни данни народите на Византия да са изчезнали през Средновековието?

Всъщност не. Кое е старото местно население:

ЖИТЕЛИТЕ НА АНАТОЛИЯ В ДРЕВНОСТТА

Те са народите, които населяват Анатолия от античността - отпреди нахлуването на гърците - и са родствени и близки с жителите на Балканите. Тези народи, които по-рано се управляват от Ромейската империя и имат за държавна религия православието, а по-късно - от Османската династия и имат за държавна религия исляма.

В Западна и Централна Анатолия това са народите, които в миналото са наричани хети, пеласги, фригийци, лидийци (меонци - пеонци). Всички те са траки - т.е. родственици на българи, на румънци, на сърби, на хървати, на албанци... В Източна Анатолия са други народи.

От същото население през 20 в. Младотурската партия създава "турски народ". От 1920 г. до днес в Мала Азия е на власт Младотурския режим - подобен на македонисткия режим - който поддържа тази идеология. Турция е държава на една политическа партия - Младотурската. Правителството в Турция не признава самоопределението на малцинствата и ги определя като турци.


справка => Мала Азия - Анатолия - Уикипедия

image

Мала Азия е населявана или завладявана от колхи, хати, лувийци, хети, фриги, кимерийци, лидийци, перси, келти, гърци, пеласги, арменци, римляни, готи, кюрди, византийци, селджуки и османци.

До края на Османската империя в началото на 20 век, Мала Азия остава мултиетническа. 


Кое е идиотското днес? Идиотското от такива "неразбиращи" като
Човечето-президент Росен Плевнелиев.

В турската националистическа политика България винаги е заемала централно място особено по времето, когато премиер, а после и президент беше Тургут Йозал. Негови са думите:

Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим!”,

които при неоосманизма имат ново, много опасно звучене.

Особено сега, когато турски президент е вече бившия премиер Реджеп Тайип Ердоган.
Когато -
Ре-инженираната от САЩ външна политика на Турция за локален етап на Глобализма и римейк на османското господство от днес е вече факт!

                                                                                                                                                                             

 /за Плевен онлайн портал

д-р инж. Никола Тодоров, доцент
Гласувай:
3
0


Вълнообразно


1. shtirlic - хм
30.08.2014 13:48
Изкуствена или не, Турция е фактор, с който трябва да се съобразяваме. Харесва им на хората да се наричат така, защо да не се наричат турци, кой сте Вие да им оспорвате това право ? Ами то Реално никоя държава не се състои само от чистокръвно население, е да вземем румънците например - романи ли са ? Важен е не произхода, а самосъзнанието. Подобни разсъждения могат да бъдат направени и за българите, колко българи са останали на територията на България след покръстването - 50 рода е изклал "светеца" Борис покръстител ! Колко български рода са минали Дунав в територията на днешна България ? Е за това сме на това дередже - щото търсим под вола теле ! Щото вместо да се вгледаме в нашите си неуредици сме тръгнали да се занимаваме със щуротии. Само й погледнете икономиката на тази т.нар. от Вас "измислена нация" и сравнете с нашето мизерно съществуване. То вярно герба ни трябва да е хипопотам - щото може до шията да сме в калта, ама сме зинали с такава огромна уста.
цитирай
2. fascindoo - Щирлиц, май не сте схванали главното...
30.08.2014 14:15
Да оставим настрана "светеца" Борис покръстител, Симеон Велики, колко български рода са минали Дунава и так далее...

Е, да - за това сме на това дередже, защото има от векове резани чурки и продажни фесове като Човечето-президент Росен Плевнелиев!
А "Нова Турция, Великата Турция" - оставете също настрана - тя е друга боза!!!
И ние сме били Велика България....
цитирай
3. fascindoo - защо да не се наричат турци, кой сте Вие да им оспорвате това право ?- коментира 1. shtirlic
30.08.2014 15:22
Аз не оспорвам за турците нищо, само излагам исторически факти за това кои са турците днес, във Великата Турция ? - Да, за турците във Великата вече Турция от онзи ден - 28 август 2014!
Аз питам ли кой сте Вие, щирлиц ? - няма и да питам - ясно е вече кой сте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 5641953
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2085
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!