
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 30.09.2014 09:26

Използват палмово масло, хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас при производството му
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на палмово масло, хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.
По публикацията работи: Камелия Цветанова
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
А кои са тези
15 от най-популярните на пазара марки масло с патогенни микроорганизми изглежда "законодателството" на РъБъ и добрите производствени практики у нас,
забраняват да ги знаем!
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
(function() {
var e = document.createElement("script"); e.async = true;
e.src = document.location.protocol
+ "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";
document.getElementById("fb-root").appendChild(e);
}());
ado.slave("adoceaninvestorbgtkrokoeknv", {myMaster: "RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7" });
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло Използват и свинска мас при производството му
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
(function() {
var e = document.createElement("script"); e.async = true;
e.src = document.location.protocol
+ "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";
document.getElementById("fb-root").appendChild(e);
}());
ado.slave("adoceaninvestorbgtkrokoeknv", {myMaster: "RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7" });
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло Използват и свинска мас при производството му
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
(function() {
var e = document.createElement("script"); e.async = true;
e.src = document.location.protocol
+ "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";
document.getElementById("fb-root").appendChild(e);
}());
ado.slave("adoceaninvestorbgtkrokoeknv", {myMaster: "RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7" });
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло Използват и свинска мас при производството му
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
(function() {
var e = document.createElement("script"); e.async = true;
e.src = document.location.protocol
+ "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";
document.getElementById("fb-root").appendChild(e);
}());
ado.slave("adoceaninvestorbgtkrokoeknv", {myMaster: "RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7" });
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло
Използват и свинска мас при производството му
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.
По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло
Използват и свинска мас при производството му
29 сеп 2014 16:10, Камелия Цветанова
112
Масово слагат немлечни мазнини и вода в кравето масло
Снимка: Reuters, архив
Производители масово влагат в кравето масло немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на законодателството и добрите производствени практики. Това установи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", което обхваща 15 от най-популярните на пазара марки масло.
Три са основните нарушения, съобщиха от потребителската организация.
Най-важното от тях е нерегламентираното влагане на заместители на млечната мазнина, което е установено при четири от изследваните проби.
Използват се най-често твърди растителни масла, например палмово масло, което от години се ползва в производството на сирене.
Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини и свинска мас, което е незаконна и вредна търговска практика.
При някои проби процентът на немлечните мазнини достига шокиращите 75%. В останалите проби, където е установено това нарушение, то варира между 10 и 50%.
При пет от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета.
Друга лоша практика, която установи изследването, е наличието в кравето масло на повече вода от обявеното.
При пет от пробите беше отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода в маслото, като при част от пробите то е значително.
По-високото водно съдържание влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагозадържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.
При пет от марките водното съдържание изобщо не е било посочено на етикета, обясняват от „Активни потребители“.
По публикацията работи: Камелия Цветанова
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/09/29/masovo-slagat-nemlechni-maznini-i-voda-v-kraveto-maslo.240361
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!