Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 15:17 - Катя Пенчева, съседка на Таквор Кеворкян: Баща му Кеворк го прикрива, постоянно е надрусан
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1405 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2014 15:25


(снимки и документи)
  image        

Десетки са жертвите на сина на Кеворк Кеворкян - Таквор, научи ПИК и „Час Пик”, след като публикувахме първата серия от разследването за него. Вече разкрихме, че той е криминален престъпник – рецидивист с три присъди за хулиганство, побой и рушене на чужда собственост. За посегателство и обида на полицаи и за системни побои обаче той получава повече от меките назакания „пробация” и „административна глоба, въпреки рецидивите (вижте подробности в "Още по темата").

 

А че те са много става ясно и от разказите на много хора, пострадали на тормоза му, които се свързаха с редакцията ни. Всичките му съседи в блок №7 в столичния кв. „Зона Б-5”, където живеел допреди няколко месеца, свидетелстват за изстъпленията му и разказват, че са подавали десетки жалби, но без резултат. Една от пострадалите е комшийка от неговия вход, която моли да сменим името й, за да не я разпознае. Жената, която ще наричаме Катя Пенчева, но в редакцията пазим истинските имена на всички свидетели, има деца. Тя се страхува за живота и здравето им, ако бъде разпозната и стане жертва на отмъщение от страна на Кеворкян-младши. Тя разказва за ужаса, в който тя и съседите й живели близо 10 години със сина на журналиста.

 

 image

- Г-жо Пенчева, от колко време познавате Таквор Кеворкян и защо сте подавали жалби в полицията срещу него?

- 10 години живяхме в невероятен тормоз заради него, но вече всички съседи можем да кажем, че сме щастливи, защото от пролетта той не е в нашия блок. Апартаментът е продаден и има нови, нормални собственици.

Преди това не само аз, но и всички съседи във входа нямаха и час спокойствие и търпяха невероятните му зулуми. Жалби съм подавала срещу него, полиция съм викала и ме е заплашвал. За това предпочитам да запазя анонимност. Имам деца и ме е страх какво може да им се случи, защото този човек бие и троши, който и каквото му попадне, и няма страх от нищо.

- Вас лично бил ли ви е?

- Мен само ме е заплашвал, но и децата ми, които не можеха да спят от ужас по цяла нощ, докато той риташе вратата ни и псуваше. Това се е случвало с повечето комшии. Някои са подавали жалби, други от страх мълчат. Хора с малки деца, мъже, жени, възрастни хора - всички са били тормозени от него. Но дори мъжете не смееха да го закачат, защото ако го удариш, подава жалба и те осъжда теб, независимо, че ти си всъщност жертвата. Правил го е много пъти и има осъдени съседи.

Свидетел съм, след като си беше изтръгнал радиатора от тръбите и беше направил наводнение в целия вход, какво се случи с един комшия. Той отиде да му помогне да спре теча, а Таквор го нападнал и онзи го ударил, за да се защити. После съседът беше обвинен в побой. Затова никой не смееше да се закачи дори с него и ни тормозеше както си иска. Входът трошеше постоянно – асансьори, прозорци, решетки, невероятни зулуми.

- Не сте ли викали полиция?

- Всеки път, но това беше понякога 2-3 пъти дневно и на полицаите дори им омръзна. Той нямаше никакъв страх от тях, риташе ги, псуваше, заплашваше и всеки път така. Оказаха се безпомощни, защото нищо не могат да му направят – само актове, глоби и той продължава. Спокойствие имахме единствен в редките случаи, когато не беше пиян и надрусан. В първите години положението беше по-добре, но после затъна съвсем и денонощно беше дрогиран и пиян и правеше зулуми.

- Защо жалбите на всичките ви съседи не стигаха до съд според вас?

- Абсолютно е безпредметно да го задавате този въпрос, защото на всички е ясно, че там се плащат едни пари и по-нисшите полицаи дори и да искат да помогнат по някакъв начин, не могат. Първо, защото законите са сбъркани, и второ - защото са си взели едни пари от шефа, и това е.

- Според вас е заради пари, а не заради заплахи?

- Той много обичаше заплахите, но не знам доколко са били подплатени. Крещеше и Румен Петков, мен и с Бойко Борисов ме е плашил, но мисля, че дори не го е виждал. Когато изпаднеше в неговите състояния, викаше какви ли не заплахи. Просто си ползва някакви имена, възползва се от името на баща си и където мине номерът. Не знам обаче поради какви причини баща му не го вкарва в някой психодиспансер, да го лекува. Това момче е болно, защото има алкохолна и наркотична зависимост и има нужда от помощ, но семейството му така и не му помага. С течение на годините вследствие на безконтролната употреба на алкохол и наркотици, по мое мнение дори развива някаква форма на шизофрения. Защото той в един момент е мъртво пиян и дрогиран и вилнее, а на следващия ден се извинява.

- Баща му грижеше ли се за него?

- Виждала съм го за тези години само няколко пъти да идва, за да плати натрупани сметки или след някой огромен зулум. Той му се караше и Таквор не смееше дума да каже пред него, стоеше мирно като дете, но после пак продължаваше. Баща му изглежда много не се интересуваше, защото го остави да разпродаде абсолютно всичко в апартамента – скъпи вещи, картини, мебели. Взимаше по 10-20 лв., колкото да си купи алкохол и наркотици, изпи и издруса каквото можа.

- Други хора гостуваха ли в апартамента му?

- Много за кратко е имало разни момичета, чиито писъци, като ги пребиваше, се чуваха в целия вход. Едно се задържа по-дълго и през вечер му беше боксова круша. Като се махна, той започна да пребива кучето. Подавали сме жалби и за това, защото по цяла нощ не можехме да спим, но нямаше развитие. Дори от тел. 112 ни научиха и често дори не пращаха екипи. Разбирам ги, защото ние ги викахме по няколко пъти на ден, а те всъщност са безсилни да ни помогнат.

- Защо да са безсилни, нали подавате жалби?

- Те стигат до районната ни инспекторка и това е. Има подписка, тя го вика и до там. Имахме идея всички съседи да подадем оплакване, за да бъде изселен, но повечето ги беше страх. Възрастните хора и семействата с деца не искаха по никакъв начин да попадат в полезрението му, за да не си изпатят. Живеехме във военно положение – децата не играеха пред блока и всеки минаваше със страх отдолу, защото много пъти се е случвало да изхвърля тежки предмети и мебели през прозореца, които буквално може да убият някого.

- Как според вас се е измъквал след толкова много жалби?

- С плащане, но е време да си понесе последствията. Това момче е болно. Първо трябва да се излекува, а после да се превъзпита, защото иначе не е глупаво. А баща му е най-големият виновник, защото го е изпуснал тотално. Таквор е инструментът, който върши зулумите, но баща му е човекът, който го прикрива и не е поел отговорността да го заведе на лечение и да му помогне. Той е милионер и не знам какъв си, журналист се води, но е оставил така нещата. Вината е най-вече на Кеворк. Особено и заради това, че му даваше пари ей така, защото Таквор не работеше и по цял ден си беше вкъщи. Интересуваше го единствено как да се напие и надруса. Стигаше дотам да краде патрончетата с ракия на старците пред блока. Беше страхотен тормоз и се надявам никога повече да не го видим, защото още ни е страх и треперим нощем.

 

image

Блокът на ужасите №7 в жк. „Зона Б5”

 

 

 

Пребито момиче: Той е напълно луд!

Една от десетките жертви, подали жалби срещу Таквор Кеворкян, е негова приятелка, с която излизали в обща компания. Момичето с инициали А.Х., подобно на съседката му ни моли да запази анонимност, за да не пострада отново. Тя се страхува, че отново ще стане жертва на юмруците му, както преди години. Тогава жената подава жалба в полицията, с която редакцията разполага, но преписката е прекратена.

„Бяхме от една компания и една моя позната му беше гадже. Една вечер опитах да я защитя, защото я пребиваше пред очите ми, но той се нахвърли и на мен. После продължи да ме тормози, трошеше ми вратата, прозорците на апартамента. Живеех в жесток страх”, разказва пострадалата.

Тя свидетелства, че Таквор Кеворкян нямал никакъв страх от органите на реда и дори с белезници на ръцете, продължавал на рита и плюе полицаите, а на другия ден отново излизал на свобода.

„Сега имам дете и моята приятелка, с която излизаше, също е майка и не искаме да се забъркваме отново с него. Ще ни намери и може да посегне и на децата ни, защото не му пука от нищо. Той е напълно луд човек – когато се напие и надруса, няма страх от нищо. Нея така я пребиваше, че я беше страх дори жалба да пусне, за да не си изпати отново. Аз не вярвам, че ще влезе в затвора, защото и в съда му се разминава”, категорична бе поредната жертва на Кеворкян-младши, която вече няколко години продължава да живее в страх. 

image

 

image

 

 

Автор: ПИК




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6488223
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!