Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2014 13:14 - Геноцидът продължава: Олово, арсен и кадмий в детските играчки за Коледа
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2014 16:59


От нас, възрастните към ... децата

Повечето от нас не могат да осъзнаят в пълна степен опасностите, които крият тежките метали за нашето здраве и колко често се срещаме с тях в ежедневието си. Въздухът, почвата и водата съдържат в голяма степен тези токсични елементи. Всички ние сме пряко застрашени от влиянието на тежките метали, защото освен в околната среда, те са в козметиката, лекарствата, преработените храни и в нещата от първа необходимост, които ни се налага да ползваме всеки ден. Осъзнаването на опасността, която представляват те, е първата стъпка към предпазване от вредните им влияния.

Арсенът. След поглъщане, той се разпространява в черния дроб, бъбреци, бели дробове, далак, аорта, кожа и нокти. В исторически план арсенът често се е използвал за убийства и самоубийства. Контактът с арсен е пряко свързан с раковите заболявания. Освен това при контакт с арсен може да се наблюдава гадене, повръщане, анорексия, коремна болка, мускулни спазми, диария, парене в областта на устата и гърлото, чеснов дъх, отпадналост и умора.
С арсен в много малки дози от 1815 до 1821 г. е бил отровен от неговия готвач Наполеон на о-в Св. Елена.

Оловото. Един от най-токсичните елементи на Земята. Най-честите източници на токсично олово са водата за пиене, боите на основата на олово и оловните части на въздушно преносимите машини. Оловото от водата и въздушнопреносмимите източници се натрупва в земеделските почви, а оттам попада и в нашата храна. Цигареният дим също е източник на олово. Има доказателства, че контактът с олово може да доведе до умора, раздразнителност, проблеми с паметта, забавени реакции, загуба на концентрация, сърдечно-съдови проблеми, бъбречни проблеми, коремни болки, спазми, запек, анорексия, загуба на тегло, проблеми с черния дроб. При продължително и концентрирано излагане на токсините от оловото може да се причинят необратими мозъчни нарушения, припадъци, кома и дори смърт, ако не се погрижим своевременно. Особено податливи са децата, при които необратимо е застрашено физическото и психическото развитие.

Кадмий.Може да доведе при вдишване или директно до увреждане на белите дробове (гръдна болка или задух), бъбречно заболяване, крехки кости и дори смърт.

Живакът , Среща в две форми – органичен и неорганичен живак. Неорганичният живак се намира в термометрите, батериите, контактите и кабелите, някои пломби в стоматологията, флуоресцентни крушки, пестициди, ваксини, бои, вкл. детски играчки, стягащи кожата кремове, антисептични кремове, лекарства и други мазила.

Децата

40 % от играчките, които се предлагат в магазините, съдържат потенциално опасни химикали, включително олово, кадмий и арсен, а различни изследвания установили наличие на вредни химикали в пъти над нормата,

пише "Монитор".

Според потребителски организации производителите използват олово най-често в боите за картини или за омекотяване на пластмасата.
Над 20 сигнала за опасни играчки има подадени от началото на месеца в европейската система RASEF, става ясно от сайта на Комисията за защита на потребителите.

Предметите, които се допират до кожата - бижута, играчки и имитации на мобилни телефони пък са най-опасни за малчуганите.

image 

Вредни са и предметите, които по-малките деца слагат в устата си. За да бъдат по-евтини играчките, оловото се заменя с кадмий, който е със значително по-ниска стойност.

Макар,че

Европейска директива забранява канцерогенни, мутагенни и увреждащи плодовитостта вещества, както и на 55 алергена. Правилата предвиждат още наличието на тежки метали като олово, барий, арсен и кадмии, както и алергенни вещества в детските играчки да бъде написано на етикетите им.

Всичко е внесено от Китай..

Напр.::
За момиченцата тази Коледа играчка № 1 е куклата - бебе, която е много предпочитана от бъдещите майки.

image

image 

При момченцата топките и етествено, “рамбовците” са най-търсени.


/
за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6498103
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!