Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 23:11 - Ритуалната целИвка на Жан-Клод Юнкер с Боко Тиквата
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1513 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 5 декември 2014 цял свят, а и всички ние видяхме в Брюксел как новия шеф на ЕК Жан-Клод Юнкер и Боко Тиквата се целИват...

image

И защо ли?! Докато "българските" представители, съответно са:

в Билдерберг групата - Николай Камов,
в Тристранната комисия - Меглена Кунева,
в Римският клуб - Петър Стоянов,

в Комитет 300 - ОЩЕ нямаме,

но всички видяхме онзи ден в Брюксел как новия шеф на ЕК Жан-Клод Юнкер и Боко Тиквата се целИват... Даже - ритуално!

Защото там е новия шеф на ЕК - Жан-Клод Юнкер!

 

Вж. още

Новият председател на ЕК, виден масон и крипто-евреин Жан-Клод Юнкер е член и на Комитет 300

Германският провал на новия Борисов

Автор: Александър Симов

16.12.2014  

/Поглед.инфо/ Паническият стил на правене на политика на "новия" Борисов, нещо, което беше характерно и за стария, но заради огромните количества медийна пудра и бляскави журналистически пайети по-трудно си личеше, става зловещо очевиден, когато България преминава през някаква политическа криза, в която е жизнено необходимо да се взимат решения. В такива ситуации Новият не само е безпомощен, но и все по-често почна да прибягва до бързото хващане на самолети и удряне на темето в краката на някой европейски лидер за да помага.

Точно такъв беше случаят, когато Путин анонсира прекратяването на "Южен поток". Новият Борисов се затърча към самолета за спешна аудиенция с Жан-Клод Юнкер и получи щедрата фраза, че "България е велика нация". Очевидно Юнкер беше в коледно настроение, защото обеща още бързо членство в Шенген, неспирни потоци от Еврофондове и поетичното уверение, че има кой да стои зад гърба на страната ни. Експертите и певците на евроатлантическите ценности веднага пуснаха фабриката за опорни точки на бърз ход. Гуруто Иван Кръстев се увековечи с фразата, че "България губи газ, но печели доверие". Това е много ефектен балон. Все едно да кажеш на гимназист, че няма да има среща с пищна блондинка за абитурентския си бал, но за сметка на това получава дивиди с "The best от Люба Кулезич". Доверието е страхотно нещо и очевидно България вече го притежава в несметни количества, толкова големи, че направо може да изгради собствен газопровод и да изнася доверие към страните-лузъри, които не притежават толкова много от този ценен евроатлантически ресурс.

Всички обещания на Юнкер засега изглеждат като казани на няколко чашки в повече от каквото й там да пият в Люксембург и Брюксел. Защото повечето от останалите европейски страни побързаха да изразят скептицизъм за Шенген, а темата за еврофондовете вече е с обема на "Война и мир", но не се очертава някакъв щастлив завършек.

Точно заради този провал май, новият Борисов хвана самолета за Берлин и реши да отиде да плаче в полата на мама - фрау Ангела Меркел, нещо като политически осиновител на лидера на ГЕРБ, който става и ляга като се кълне в нейното свято източногерманско име. Новият очевидно ясно усеща необходимостта от европейско обяснение на газовия провал на България, защото му е припарило пред краката, понеже, както ефектно се изрази Андрей Райчев, е много трудно да обясниш по положителен начин резултат от 5:0 в твоя вреда.

Само че, вместо обяснения или оправдания, Меркел просто матира новия Борисов с обещанието, че ще праща у нас експерти, които да съветват министрите за реформата в съдебната система, в енергийния сектор, в усвояването на еврофондовете и да наблюдават финансовата система. Величествено. Това е все едно да ти треснат европейски одитор, защото се съмняват, че си наясно какво точно трябва да правиш и какво точно се очаква от теб. И сега нека някой да не си мисли, че тръгвам да иронизирам гордата Германия. Германия прави това, което е полезно за нейните стратегически интереси. Тя иска да подсигури послушанието на България, да си гарантира политическата дисциплина тук. Това, което Меркел недооценява обаче, е, че с действията си тя компроментира новия Борисов. Нещо, което не е ясно дали осъзнава дори и нашият премиер, защото, вместо отговори, му пратиха политкомисари. България дотолкова е свалила гащи пред световното положение, че вече не е в състояние сама да провери в какво състояние е "Южен поток", ами разчита на европейска експертиза и съвети по тази тема. Окей, всички ще ни повтарят до втръсване, че европейските интереси по мистичен начин са наши собствени, но никой досега не е успял да ми обясни откъде се взима този мистицизъм в едно основно пазарно пространство. Разчитаме на изначалната доброта на вселената ли? Кой гарантира, че Германия е защитник на реалния национален интерес? И за да не бъда обвинен, аз не вярвам напълно, че и Русия го защитава. Темата обаче тук е България - новият Борисов ясно демонстрира, че България вече е напълно неавтономна държава, която не е в състояние да предприеме самостоятелно действие по нито една тема в света.

Освен пращането на експерти в командировка, България не получава от Меркел нито една реална дума за ангажимент, ама нито една. Дори на искането за удължаване с още една година на срока за усвояването на еврофондове от предходната бюджетна рамка, Меркел е отговорила, че ще подкрепи исканията на България и ще види какво може да се постигне, което е дипломатичен начин да се каже, че съвсем не е ясно дали подобна идея ще мине. А темата "Шенген", илюзорното захарче, което се опитват да ни подхвърлят, също остана някъде встрани. И този студен отговор идва въпреки уверенията на новия Борисов, че България е "най-прогнозируемия и ясен съюзник на Европа". Преведено, това ще рече - ние слушаме най-много, не си позволяме никаква свобода, защо, защо, защо, по дяволите, само ни подритвате като мръсна болонка и ни държите в геополитическия студ.

Посещението на новия Борисов в Берлин най-ясно демонстрира провала на дипломатическата линия, която е готова да остави в ръцете на Европа воденето на цялата ни национална политика. Само за протокола - това не е антиевропейско изказване, а съвсем ясно изразена европейска позиция. Когато сам се държиш като слуга, никога няма да получиш уважението, което заслужават останалите. Новият Борисов точно този урок не успя да научи. Когато са самоунижиш до степен, че да приемеш безропотно чуждите експерти, които все едно ти казват, че ти си некадърен, чужд и странен, тогава няма смисъл да чакаш официална покана за бала на аристокрацията. От теб най-много да поискат да измиеш пода, когато веселбата свърши. Новият Борисов просто се оплете в старата си биография. А тя никога не е била по-различна от една екзотична балканска мечка, която служи за забавление в миговете в които европейските лидери искат да се поразведрят.


Прочети цялата статия тук:
Германският провал на новия Борисов - Александър Симов - Поглед Инфо

Европейското семейство ще подкрепи България, за да се намерят решения на геополитическите предизвикателства, заяви председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов и еврокомисар Кристалина Георгиева в Брюксел.

Юнкер допълни, че не приема България да бъде шантажирана с "Южен поток", че неразрешените въпроси по газовия проект не са непреодолими и газопроводът може да бъде построен като условията за това са ясни отдавна, но топката е в полето на Русия.

Борисов в четвъртък е на совалка в Брюксел, където обсъжда ситуацията след обявеното от руския президент Владимир Путин спиране на проекта за строеж на газопровод" Южен поток" заради България и започването на алтернативна тръба през Турция. Българското правителство вече обяви, че ще иска от Европейската комисия да излезе с ясна позиция по въпроса за газопровода.

България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада, заяви Борисов още на първата си среща в Брюксел с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок.

Жозеф Дол: Няма да се поддадем на пропагандата на Путин

Председателят на ЕНП Жозеф Дол пък каза, че няма да се поддадем на пропагандата на Владимир Путин в България и в останалата част на Европа. Ще устоим на неговия натиск. Трябва да бъде взето решение на европейско равнище по този въпрос, добави той.

България и ЕК работят заедно по отношение на "Южен поток", каза Жан-Клод Юнкер. Имам братски връзки с премиера, ще направя всичко за България, допълни той. Председателят на ЕК също така каза, че Брюксел не е пасивен наблюдател на случващото след отказа на Русия от "Южен поток", след като по-рано през деня Борисов разкритикува говорител на ЕК за думите й, че ЕК само наблюдавала проекта и изрази надежда "началниците й да я смъмрят тази госпожа за това".

"Напротив, аз четох пълномощното, с което България е делегирала всички права по този проект на Европейската комисия", заяви преди разговора с Юнкер Борисов, припомняйки, че общо шест държави, през чиито територии трябваше да минава "Южен поток" са упълномощили Брюксел да преговаря с Москва да привеждането на проекта според европейските изисквания.

На въпрос дали има намерение за започване на диалог с Русия и намеса по въпроса на "Южен поток”, Юнкер коментира: "Не приемам тази лесна, проста идея, че България може да бъде шантажирана що се отнася до тези енергийни връзки. България не е коригиращ фактор в отношенията между Русия и ЕС".

"Ние ще и сме предприели всички необходими стъпки, за да гарантираме, че нашите отношения с Русия ще бъдат подобрени, но това не зависи единствено от желанието на ЕС или ЕК. Както знаете за танго за необходими двамата”, допълни председателят на ЕК.

Русия е стратегически проблем за ЕК, може отново да стане стратегически партньор

Русия в момента представлява "стратегически проблем” за Европейския съюз, на фона на кризата в Украйна, но Брюксел ще работи за да направи Москва отново свой партньор, заяви още Юнкер.

"Ние ще работим в близко сътрудничество по инвестиционния план, за да гарантираме, че енергийните връзки представляват основен елемент в новата вълна инвестиции от 315 милиарда евро, която искаме да задействаме”, допълни той.

По повод препоръката на Путин към България да търси компенсации от Брюксел за загубата на 400 млн. евро годишни приходи от "Южен поток" Борисов коментира, че ЕС не работи като Капалъ чарши.

Той описа като основен приоритет на правителството му да възстанови пред Брюксел доверието във всички наши разплащателни агенции, "за да бъдат сигурни, че нито едно евро няма да отива в някакви схеми". "Трябва да ги убедим, че вече сме други. Оттук нататък следват политически решения дали има безвъзвратно загубени пари поради огромния натиск в региона да се пренасочат, или поне неусвоените да усвоим, като получим малко повече време, допълни той по повод средствата за нашата страна от еврофондовете4, каза министър-председателят.

Борисов заяви още , че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство.

"Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз", коментира той.

България ще подкрепи нови евросанкции срещу Русия

Борисов заяви още, че България подкрепи санкциите срещу Русия и ще подкрепи и следващи такива през 2015 г. "Надяваме в най-скоро време те да бъдат продължени. Русия трябва да се съобрази с исканията и позициите на Европейския съюз. Подкрепяме санкциите срещу Русия, въпреки последиците от тях, които оказват върху туризма и стокообмена на България. Югоембаргото преди 15 години бе на едната ни граница и тогава понесохме сериозни загуби. Сега кризата е на другата ни граница в посока Украйна. Турция е третата страна от проблема със своята силна икономика, която създава проблеми на България”, посочи Борисов.

"Това е причината България да е най-бедната страна в ЕС. Ние нямаме такива пазари, с каквито разполагат нашите партньори – ние не можем да изнасяме продукцията си в Германия например. Нашият пазар бе Русия и Арабският свят. Ние бяхме и сме основно производители и изнасяхме към тези. Проблемите на България не са само политически, а и глобални и ние имаме нужда от подкрепата на ЕК. България ще понеса и понася много тежки удари от тези санкции. Не знам как Русия се справя с тях, но в България те влияят негативно. Надяваме се скоро различията между Брюксел и Кремъл да бъдат преодолени”, обясни министър-председателят на България.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. getmans1 - А бе, доНценте ...
17.12.2014 23:50
... ТОЯ, А. Симов не е ли ... евреин?
Ами няма как, хем комунист пък да не е евреин!

Отделен е въпроса, че стопирането на ЮП е спасение за Русия, ама тия Руски евреи как да го разберат!
цитирай
2. fascindoo - гетмансе, пак ставаш заядлива бабичка!
18.12.2014 09:00
getmans1 написа:
... ТОЯ, А. Симов не е ли ... евреин?
Ами няма как, хем комунист пък да не е евреин!

Отделен е въпроса, че стопирането на ЮП е спасение за Русия, ама тия Руски евреи как да го разберат!


---
Не разбра ли, че не съм доНцент, а доНТцент...
Тъй де!

Иначе
1. - интуитивно правилно си разбрал мисълта на Хенри Форд, казана още през 1922 г.:
"Не всички евреи да комунисти, но всички комунисти са евреи"
2. - схванал си поредното шменти капели на инструктираната ТИКВА от юдейските световни кръгове
3. - а също правилно си вденал и пълната демагогия на руските евреи пред европейското стадо заради Путин-Шаломович - жидь по матери, както е осветлен от истинските руснаци още през 2007 г.
(роден от хазарска еврейка с девическо име Шаломова и следователно 100% евреин)
!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473691
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!