Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 16:32 - Ташакът на Мая Манолова с ”горановки”-те май лови дикиш. И трябва!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дългът обнародван, БСП раздаде нови ”горановки”   image 11:24  |  27 февруари 2015 / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 2 часа  | 


Мая Манолова и нейни колеги от левицата раздадоха на депутати, журналисти и гости на парламента банкнотите, наречени ”горановки” Виж 5 снимки БСП организира протест пред президенството срещу новия дълг с банкноти с лика на Владислав Горанов
Сн.: БГНЕС Видео: Нови "горановки" в парламента
Тема: Кабинетът ”Борисов” 2

Иванов отрече да има цел затвор за 30 подкупни властимащи

Миков официално поиска президентско вето за дълга

Дончева: Първанов играе театър, той е манипулатор

  •  
  •  
Държавен вестник обнародва ратификацията за новия заем, след като президентът е издал указ. Нови банкноти с лика на Владислав Горанов раздаде БСП в парламента. Днес Държавен вестник обнародва ратификацията* на дълга от 16 млрд. лева. Президентският указ за това е издаден още на 25 февруари.

Това обезсмисли писмото на лидера на БСП Михаил Миков, изпратено днес до държавния глава, с призив да наложи вето.

Плевнелиев обаче заяви категорично, че няма да го направи веднага след гласуването в Народното събрание.

В Държавен вестник обаче не са обнародвани останалите договори. Мая Манолова от БСП призова от парламентарната трибуна председателят Цецка Цачева да направи необходимото, за да бъдат обнародвани и договорът за агентство, договорът за дилърство и актът за поемане на задължения от страна на България за издаване на облигации на стойност 8 млрд. лв.

"Знаете ли, че има и фискален агент по сметките, който ще получи милиони левове, за това, че ще проверява сметките по външния ни дълг", попита тя.

От БСП настояват всички тези договори да бъдат обнародвани, за да могат да сезират Конституционния съд, тъй като в момента това не е възможно.

Социалистката обясни, че когато става дума за международен договор за поемане на задължения от 16 млрд. лева, които ще натоварят българските семейства за години наред, те имат право да знаят колко ще се плати на дилърите, които са адвокатските кантори, какви комисиони ще получат и т.н.

Манолова отправи критики и към Росен Плевнелиев, който "светкавично пуснал" закона за заема.Тя посочи, че остава загадка как президентът "буквално за часове или за минути е прочел съдържанието на договорите, които са над 300 страници".

Цецка Цачева отвърна, че се обнародва Законът за ратификация на международен договор, а не съдържанието на договорите.
Мнение:

Дълго време се обсъждаха компютри, а ставаше дума най-вече за компоти. Обсъждаха се бюджетните дефицити, например, чийто размер и характер ще се определя разбира се със закони за бюджета през следващите години. Интересно е, че никой не реагира, когато Горанов и правителството обявиха плановете си за бюджетния дефицит през следващите три години. Когато обаче същите сметки станаха основа на неговите изчисления за необходим външен дълг, се вдигна голяма олелия. Вярно е, че 8 милиарда евро е голяма сума, но тя не се разминава с прогнозните оценки за дефицити и настоящ дълг.
Даниел Смилов за Клуб ”Z”*

Прочети още »
Нови "горановки" - със списък на депутати

Заедно с членове на младежката структура на БСП Манолова и нейни колеги от левицата раздадоха на депутати, журналисти и гости на парламента банкнотите, предаде БГНЕС. 

Вижте снимки

На лицевата им страна освен Горанов са изброени политическите формации, подкрепили новия държавен заем - ГЕРБ, ДПС, РБ, БДЦ и АБВ. На гърба на банкнотите пък са изписани имената на всички 161 народни представители, гласували "за" дълга. 

Младежите сметнаха, че всеки глас на депутат струва 100 млн. лева дълг, заяви Манолова. 

"Нека да е ясно кои са виновниците за този нов дълг на българските семейства.Това е срамният списък с депутатите, които предадоха избирателите и собствената си съвест. Те ще получат присъда от избирателите на следващите избори. Издател на тази банкнота е кабинетът на Бойко Борисов, заробването на гражданите с този дълг е дело на правителството с любезната подкрепа на пет парламентарни групи", добави тя. 

Междувременно младежкото БСП организира протест пред президенството с плакати "16 млрд. робство".


* В "Държавен вестник" е записано,че се ратифицира Договора за дилърство между Република България в качеството на Емитент и Ситигруп Глобъл Маркетс Лимитид, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си, Сосиете Женерал и Уникредит Банк АГ в качеството на Организатори и Дилъри относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г., на Договора за агентство между Република България в качеството на Емитент и Ситибанк Н.А., клон Лондон, в качеството на Фискален агент, Платежен агент, Агент по замяната, Агент по прехвърлянето и Агент за изчисляване и Ситигруп Глобъл Маркетс Дойчланд АГ в качеството на Регистратор, Платежен агент и Агент по прехвърлянето относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г., и на Акта за поемане на задължения от Република България в качеството на Емитент относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г.

Изт.:
http://dnes.dir.bg/news/bsp-dalg-izbori2013-goranovki-18576152

(заглавието - мое)


Тагове:   Мая Манолова,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6489031
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!