Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 15:40 - "Имало е Втора Световна война"... "Никаква велика отечествена война не е имало"! Автор: novitejivotni
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Виктор Суворов: „Никаква велика отечествена война не е имало”

На гости на издателския колектив на Укринформ неотдавна беше небезизвестният историк и писател Виктор Суворов. Говорихме си за неговата все още неиздадена в Украйна книга „Змиеяд”, за войната и мира, за Русия и Украйна, за необявената война в Донбас и за убийството на Немцов. Така или иначе, всичко за което пише Суворов, остро резонира във всички тези теми.

- През май се навършват 70 години от Победата. Но тази наша победа ние никога вече няма да можем да празнуваме с руснаците. Тя никога повече няма да бъде обща за нас. Как Вие, като човек, който е изучавал този въпрос и е написал за това не една книга, би обяснил тази нелесна тема на по-младото поколение, например на вашата внучка ?

 - Преди всичко, като става въпрос за дати, то нека да си спомним, че преди дни, на 13 март 2015 се навършиха 75 години от завършването на Зимната война на Съветския Съюз срещу Финландия. Това беше една бандитска война срещу суверенна държава, която нищо лошо не ни беше направила.Тази война имаше катастрофални последствия за Съветския Съюз. Поради това,че Съветския Съюз нападна Финландия, той я превърна в свой враг.Първо има опит, веднага след Октомврийския преврат, Финландия да бъде превърната в съветска. После, през 1939-40 година, Зимната война.А на 25 юни 1941 година Съветския Съюз за трети път напада Финландия. Представяте ли си: 25 юни, всичко гърми и трещи, а в това време Съветския Съюз напада Финландия, а през август СССР, въвежда свои войски в Иран.

В това време Хитлер завършва грандиозното Киевско обкръжение, там са пленени 664 000 войници и командири на Червената армия, пленени са неимоверно количество танкове, артилерия, боеприпаси, различни други запаси. И представете си, другаря Сталин няма какво друго да прави, а напада Финландия и влиза в Иран. Така че, за да разберем тази Велика Отечествена война, трябва да поставим акцентите по-различно.

 

- Тоест, никаква Велика Отечествена война никога не е имало. Имало е Втора Световна война, правилно ли ви разбирам ?

- Да. Кой измисли Великата Отечествена ? Защо я разделиха от Втората Световна война ? Всичко това го е измислил другаря Сталин. И защо ? Ами за да бъдат забравени всички престъпления от началния период на Втората Световна война.

Втората световна война започва с разделянето на Полша в 1939 година, това разделяне е станало не в имперска канцелария, а в Кремъл. Хитлер не е бил там, там са били другарите Молотов, Рибентроп и Сталин. Разделили са си Полша и това е било началото на войната. После Сталин излъгва Хитлер, Хитлер си взима това, което сме си разделили – това за тебе, това за мене. Хитлер започва, а Сталин вика, ей , ама аз не съм готов. И ето как цялата вина се хвърля на Хитлер. След това следва Финландия, после Бесарабия откъсват от Румъния, Естония, Литва, Латвия и така нататък. Тоест Съветския Съюз атакува всиччките си западни съседи. И това е било една престъпна война, Съветският Съюз е бил участник във Втората световна война от първия ден, даже и по рано, в момента в който са подписали на 23 август документа за подялбата на Полша, с това е започнала войната. И Сталин е бил агресор от самото начало, после Хитлер е съобразил какво се случва и като е разбрал какво го чака, е нападнал първи. И Сталин това нападение използва за да прави пропаганда.

Хайде да забравим как нападнахме Полша, как и забихме нож в гърба, хайде да забравим Финландия, как я нападнахме, хайде да забравим как унищожихме Естония, Литва и Латвия, хайде да забравим как откъснахме Бесарабия и Севрна Буковина от Румъния и хайде да броим за начало на войната 22 юни, ето нас ни нападнаха, ех бедните ние – Велика Отечествена война. Съветския съюз започва войната като агресор и я завършва като агресор

 

- Изнасяли сте множество лекции с тази концепция в постсъветските държави, как я приемат хората ?

- Веднъж съм в предаване по телевизията, директен телемост между Лондон и Киев. В студиото има и такива, които са на моя страна, има и противници. И става един от противниците и започва да говори, какви ни ги разправяш ти на нац, как Сталин бил нападнал Полша, та той просто е взел обратно земите и е присъединил Западна Украйна и Западна Белорусия, това никаква агресия не е, той е присъединил украински земи към Украйна, и белоруски земи към Белорусия.

Аз също така злобно му отговорих, че другаря Сталин Западна Украйна към Украйна не е присъединявал и Западна Белорусия към Белорусия не е присъединявал, тях той присъединява към Съветския Съюз. А в това съгласете се има голяма разлика. И там се установява не украинска и не белоруска власт, а съветска власт, властта на чекистите, кървава, антиукраинска и антибелоруска – и там веднага започват страшните чистки и унищожението на хиляди хора, а после и депортирането на хора от Западна Украйна и от Западна Белорусия. Опитайте да възразите.

Така че, на моята внучка, ще разкажа така, Великата Отечествена война – това е пропаганда. Имало е Втора Световна война, в която Съветския Съюз участва от най-първия ден като агресор и завършва Втората Световна война, също като агресор.

Между Съветския Съюз и Япония бил подписан пакт за неутралитет, за ненападение. И докато Съветския Съюз се рушал и клатил, Япония спазвала този договор. После Съветския Съюз разгромил Германия, а Япония била разгромена от Америка, и ето в този момент другаря Сталин взел, че нападнал Япония. Сякаш мирен договор с Япония не е бил подписван, затова Япония и до днес не признава завладяването на тези територии, принадлежащи на японците. Скоро тези „победи на Съветския Съюз във Великата Отечествена война” ще се обърнат против Русия и ще и костват много кръв и много загуби. Япония скоро ще си спомни за това, че Сахалин, Курилските острови, все пак не са Русия, а Япония. Докато Русия е силна, Япония мълчи, но в момента в който в Русия започнат големите проблеми, Япония ще си спомни за своите земи. Също както Кьонигсберг, на полски Кролевец, беше предаден на Съветския Съюз за срок от 50 години – от 1945 до 1995. И Кьонигсберг, който сега е Калининград, трябваше задължително да бъде върнат на Германия, засега Германия мълчи.

Големият стратег, другаря Путин, отвори кутията на Пандора. Впрочем за Пандора. На внучка си подарих малко кученце-овчарка, а овчарката не само е немска, с изправени уши, ами и пухкава, между овчарките, вътре в самата порода има някаква такава разновидност – много пухкава, ето и питам я аз, как ще я кръстим, а тя ми отговаря – Пандора. Затова кучето се казва Пандора, като кутията на Пандора. Сега Пандора е порастнала, красавица.

Та Путин отвори кутията на Пандора. След Втората Световна война, след великите победи на Съветския Съюз във Великата Отечествена война, беше някак неофициално признато: момчета, дайте да не си припомняме миналото, дайте да не бутаме границите, както се е получило, така и да си остане. И ето Путин наруши това равновесие. Откъсна Крим от Украйна, добро ли е това или лошо, хайде за това да не говорим. Обаче той наруши равновесието, ето това е страшното. И сега ще се почне – Финландия ще каже: „ А вие ни взехте Виборг”. А немците ще кажат: А вие ни взехте Кьонигсберг и през 1995 година трябваше да ни го върнете, оттогава минаха 20 години, така че, върнете ни го”. И Япония, и Китай и кой ли още не. Равновесието е нарушено от Путин и много скоро ще му приседне. Не знам, на този свят или в ада, където ше го пържат в смола.

 

- Кажете, вярвате ли във възможността за дворцов преврат в Русия, в това, че все пак ще се намерят силни хора, които ще поискат да отстранят причините за нашите беди ?

- Аз не просто вярвям. Вярвам – това е твърде меко казано, аз свято вярвам в това, че дворцовите преврати са не само възможни, тах винаги ще ги има. Това не е просто традиция, това е единствения способ за смяна на ръководството. Друг просто няма.

Последната ми книга „Разпад” е посветена на светлата памет на Абдурахман Авторханов, който първи разкри тайната на убийството на Сталин и доказа, че Сталин е бил убит. И ако другаря Сталин е бил убит, то за какъв тук някакъв Путин става въпрос, извинете.

Значи мислите, че Русия все пак ще преживее още някакъв вътрешен разпад, така ли ?

Аз мисля като разузнавач, макар и не много добър, но все пак. Моя добър учител полковник Землянски, ми казваше: винаги търси правилото, в това правило търси изключението, постарай се да разбереш, защо се е случило това изключение, каква е причината и къде трябва да се търси ново изключение. И казваше още: търси тенденцията, ето има събитие, има друго събитие, в какво направление е развитието, улови тенденцията.

Та ето каква е тенденцията. Съществуваше свръхмощен социалистически лагер начело със Съюза на Съветските Социалистически Републики – икономическа, политическа и военна свръхдържава – и неговите верни приятели: Полската Народна Република, Чехословакия, Германската Демократична Република, Унгария, България и т.н. И изведнъж всичко това рухва. В този момент нашите вождове бяха длъжни да седнта зад кръглата маса и да решат: момчета, ние нещо не правим както трябва, дайте да намерим причините за разрухата. Но никой никога не седна зад масата и не зададе въпроса, какво не правим както трябва. Нямаше такива дебати. Ако не знаете, обърнете се към учените, към пресата, към народа: нещо с нас не беше както трябва, дайте да намерим грешката и да я отстраним, все пак странно е как цялата тая работа рухна.

Минават две години и великият Съветският Съюз се руши. След това Елцин беше длъжен да зададе същия въпрос: какво не ни е наред, какво трябва да сменим. Но нищо не се смени. Остана си същата тесла, само сега разрешиха да се краде открито, по-рано тихичко и по малко, сега – открито и по много. Ето я разликата. И ако това е така, то ето я и тенденцията – имаше велик социалистически блок и той рухна, имаше Съветски Съюз и той рухна, остана велика Русия, какво ще стане с нея – и тя ще рухне, ще се разсипе, ще се разпадне. И още ще кажа, че ще го доживеем, през този век. И никъде няма да отиде страната, в ход е измиране на руския народ, в ход е деградация, умствена, емоционална, интелектуална деградация на народа и неговите елити. Погледнете ги. Ако в Украйна нещата не вървят, украинския народ излиза на Майдан и сваля крадците, престъпниците и ги изгонва, а ако това се случва в Русия, то руския народ казва, че това е работа на Държавния департамент, че там седи един зъл чичко Обама, който само ни пречи тук на нас.

- Тази година беше за много наши журналисти година на загуба на близки приятели от Русия.

- Любимата ми песен в момента е „Никога повече няма да бъдем братя”. Знаете ли я? Там точно така се пее – никога повече няма да сме братя.

 

- Това, че всички нас ни е грижа, че подсказваме на генералите, коментираме във Фейсбук военните операции, анализатори коментират в социалните мрежи действията на Генералния Щаб, Вие считате ли, че това е положително за нашата военна история, за тази война ?

- Това е индикатор за това, че войната е народна, а не някакви „смешници” седят в Генералния Щаб и рисуват стрелки. Това говори за това, че целия народ страда, поддържа и приветства бойците, народа обсъжда грешките на ръководството, народът не е равнодушен към тази война. Вижте какво ставаше когато Русия воюваше в Чечня. Сравнете отношението на двата народа. Какво беше то ? Значи моето момче да не го пратят там, а това, че оттам се връщат войници кой без крак, кой без ръка, е да случва се, но нали не се случи на моето дете. Никой не се интересуваш, никой не се трогваше. А тук се води народна война. Аз приветствам това, подкрепям го. Разбира се военни тайни не трябва да се разкриват в мрежата, да речем ние имаме такова и такова оръжие и се намираме ето тук. И пак да повторя, това е народна война и затова украинският народ е непобедим.

 

- Как мислите, тези така наречени лидери на „ЛНР” и”ДНР”, след време ще бъдат ли убити от руското ръководство или ще ги използват още по някакъв начин ? Какво е тяхното бъдеще ?

- Никакво бъдеще нямат, няма да доживеят до Нова Година. Гледам руската телевизия, вчера беше, показват картата и там е написано „Донецка област”. Гледам в телевизора и викам, чакайте малко, спрете...Донецка област. По московската телевизия вчера показваха Донецка и Луганска области, никакви „ЛНР” и „ДНР”. С тия момчета е свършено, на никого не са нужни, вече официално е обявено, че тези хора не трябва да бъдат пускани обратно в Русия, защото носят със себе си агресия. Това са вкусили кръв убийци, това са хора които вече знаят, че с автомат в ръка могат да си осигурят пари, водка, жена, наркотик, кола, и то без да питат никого. Човек прекарал година в такава обстановка е отровен завинаги, той никога повече не може да бъде нормален. Налагало ми се е да говоря с момчета от ГРУ, спецназовци, които бяха участвали в подобни работи, когато са имали власт над живота и смъртта на други хора. Трябваше да разбера психологията им. И тия момчета казваха : не знам какво ще правя по нататък, но искам пак да живея такъв живот. Впрочем в „Змиеяд” има няколко реда за това, че който е вкусил кръв, става своего рода наркоман. От това не може да се избяга, ставаш Чикатило, който само иска да убива.

 

- Как мислите, Украйна научи ли се да воюва ? Виждате ли някакъв прогрес в нашите стратегия и тактика ?

- Украинския народ знае как да се бори за свободата, украинския народ си извоюва тази свобода, момчетата стояха на Майдана, стояха до смърт, бяха готови да умрат и умираха. И представете си аз да взема да им давам някакви съвети, та нали повечето от тях оцеляха и тези момчета рано или късно, в това свято вярвам, ще се разберат с тези некомпетентни другари, които седяха в кабинетите и управляваха тази война.

 

Автор: novitejivotni




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473559
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!