Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 11:54 - След турския ташак с "Южен поток", от вчера последва руски ташак с "Турски поток", остава ни ташакът "Боков хъб"!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1969 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От 30 юли 2015 Турция прекратява преговорите с Русия за "Турски поток"
Липсвал напредък, затова Анкара ги замразява едностранно.

Турция реши да прекрати преговорите с Русия за реализиране на проекта "Турски поток" заради липсата на напредък в преговорния процес, съобщава ТАСС, като се позовава на турската телевизия Хабертюрк.

Една от причините за забуксуването на преговорите е липсата на съгласие за намаляване на цените на руския газ. Страните подготвяха споразумение за намаляване на цената за закупуване на газ от 1 януари 2016 г. с 10.25 на сто, но то не бе подписано. 

Има и редица други въпроси, по които Турция и Русия не са съгласни. Според Хабертюрк преговорите за "Турски поток" са прекратени временно и не е известно кога ще бъдат възобновени.

От месеци Анкара и Кремъл преговорят за реализацията на газопровода - проектът, който наследи "Южен поток". Тръбите на новия газопровод трябва да минат по дъното на Черно море и да завият към турския бряг, а не да продължат към Варна, каквито бяха плановете за "Южен поток".

Така руският газ трябва да премине през територията на Турция до газов хъб на гръцко-турската граница. Оттам европейските клиенти на "Газпром" ще купуват договорените количества суровина.

Целта на тези планове е да бъде заобиколена Украйна.
Досега ръководителят на "Газпром" Алексей Милер категорично заявява, че след 2019 година транзитът през страната ще бъде прекратен.

Премиерът ни Боко Тиквас още на 10 февр. 2015 представи идеята си (т.н. Боков хъб - б.м.) пред Европейската комисия – а именно - България да се превърне в газоразпределителен център за държавите-членки на ЕС в региона, както и за страните от Европейската енергийна общност.

Зам-председателят на Европейската комисия, отговорен за енергийния съюз, Марош Шефчович изрази силната си подкрепа за създаването на газови хъбове, които да играят важна роля за развитието на регионалните енергийни пазари.

image Марош Шефчович и Бойко Борисов по време на срещата

 

По време на среща на 10 февр 2015 на Боко с Марош Шефчович беше обсъдена готовността на ЕС да направи оценка как съществуващите механизми за финансова подкрепа (Ten-E, Механизмът за свързване на Европа и Европейският фонд за стратегически инвестиции) могат да спомогнат за осигуряването на финансиране и бързото прилагане на проектите в сферата на енергетиката.

Заседанието на групата на високо равнище за изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа се проведе в резиденция "Бояна".

Премиерът ни Боко Тиквас допълни още, че България си поставя една единствена цел – ниска цена на газ. По думите му "Южен поток", не е прекратен към днешна дата. Шефчович коментира, че е имало момент на изненада при спирането на „Южен поток”, както и намерението да се построи „Турски поток”. "Имаме впечатлението, че комуникацията за такива проекти трябва да става по утвърдените канали (анадъмо? - бел. и курсива мои), а това не стана така и за това бяхме изненадани", посочи той тогава.

 

А от 15 дек. 2014 премиерът ни Боко Тиквас е в газова еуфория.
 

Три са вариантите за газа на Боко за срещата му с Ангела, обаче ги пази в тайна преди разговора на четири очи в Берлин

 

Боко от 1 декември е подпален и гори от газови кахъри. На 15 дек 2014 той пристига в германската столица за среща с Ангела Меркел. В делегацията му за Берлин са включени вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев, и още придружаван от Цветан Цветанов, като председател на ПГ на ГЕРБ, от Реформаторския блок е Радан Кънев и Делян Добрев, като шеф на Комисията по енергетика в парламента

"Няма пари, горим газа от резерва в Чирен. Оставаме без запаси след 100 дни. "Булгаргаз" не може да плаща синьо гориво.",

пише тогава на първа страница "Труд".

"Булгаргаз" е уведомила за това министерството на енергетиката. Това е записано в доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Една от изтеклите му тайни обаче е руският газ от "Южен поток" да бъде привлечен отново да минава през България, като с това да бъде създадено хранилище (т.н. Боков хъб), но собственост на Европейската комисия, от където ЕК да продава и разпределя горивото за европейските страни. .

Както виждате, блестяща защита на българския интерес!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. fascindoo - по-точно,
31.07.2015 21:01
Боко си го нарече хъбче
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6499050
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!