Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2015 05:44 - Идиотската пожарникарска държава: 255 пожара са възникнали на територията на страната само за последното денонощие
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1449 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2015 05:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"През последните 24 часа в страната са възникнали локални 255 пожара. Сухи треви и отпадъци горят в близост до ромския квартал "Нов път" във Видин. На място е изпратен противопожарен екип. Няма опасност за постройките и хората в квартала.

255 пожара са възникнали на територията на страната само за последното денонощие. Те са локализирани и потушени, обясни пред "Хоризонт" Красимир Шотаров от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

Към настоящия момент обстановката е изключително спокойна. Основно остават за доизгасяване в района на община Брезник. Там колегите от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник работят по отношение на доизгасяване на огнища, които са основно вътре в самият пожар. Периметърът е обезопасен и няма опасност за населението и населените места. Към настоящия момент нямаме опасност от възникналите пожари през денонощието да се развият отново или поне да представляват заплаха за населението. Засушаването вече е трайно, а по-голямата част от растителността е изсъхнала и представлява опасност от възникването на пожари. В тази връзка апелът ми към населението е, към всички, които посещават планината, най-вече зоните около горите, да бъдат изключително внимателни и по никакъв повод да не палят огньове в близост и до места, които не са обозначени и не са определени за тази цел.

Овладян е пожарът, който избухна вчера в местността Каракос, северно от разклона за с. Черганово по главния път Казанлък – Стара Загора. В гасенето участваха служители на "Пожарна безопасност и защита на населението", Държавно горско стопанство - Казанлък и доброволци. Изгорели са над 50 дка тревни площи от общинския и държавен фонд. Вятърът затрудни гасенето на пламъците в участъка, което наложи движението по главния път да бъде временно отклонено през околните села, но по-късно пътят бе отворен.

Пожарникари от Котел са спасили 400 декара широколистна гора от пожар, възникнал в местността Кариерите. Огънят е пламнал в широколистна гора, собственост на Държавно горско стопанство - Котел в землището на село Градец. В гасенето са се включили два екипа на пожарната и 20 горски служители. Няма пострадали, унищожени са 5 декара широколистна гора. Причината за пожара е човешка небрежност, като огънят е тръгнал от запалени сухи треви в близост до гората.

Шест пожара са гасили пожарникарите в Хасковския регион. Изгорели са 10 декара борова гора край Тополовград и 40 декара пасища и сухи треви до свиленградските села Райкова могила и Мустрак.

Днес е обявен най-високият червен код за опасност от  възникване на пожари в големи части от областите Видин, Велико Търново, Плевен, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. В останалата част от страната е в сила оранжев код за пожари - предупреждават от Института по метеорология и хидрология при БАН. В общо 24 области е обявен жълт код за опасно високи температури. Само в София, София-област, Перник и Кюстендил няма обявен код.

Междувременно премиерът Бойко Борисов разпореди, има ли някъде пожар, министърът на отбраната Николай Ненчев и ръководителят на националната пожарна Николай Николов да отиват на място и да поддържат непрекъсната вързка лично с него.

Потушен е пожарът в местността Черни връх в Стара планина край град Априлци.  Повече от четири часа огнеборци от Априлци и Троян, горски служители и наети по програмите за заетост се бориха с пламъците, обхванали около 85 декара горски масиви"

 

публикувано на 12.08.15 в 07:21 - БНР


 image image
image





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. getmans1 - То и заглавията в тази държава са „идиотски“, туй забелязах аз ...
13.08.2015 07:50
„Идиотската пожарникарска държава: 255 пожара са възникнали на територията на страната само за последното денонощие“
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6496817
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!