Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2015 21:00 - Оу-у-у, и Георгибоковата щерка в "Нотр дам" след атентатите в Париж!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1269 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А пък и утре в Париж щял да се открива форумът на Световната асамблея на Юнеско!


Бащата терорист (от УикИто):

Георги Филипов Боков е участник в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война, български партизанин. Партиен деец от БКП.

Георги Боков е роден в Якоруда на 15 януари 1920 г. Като ученик в Пазарджишката гимназия е приет за член на РМС (1935). Участва в издаването на ученическото списание "Искра". За политическа дейност е изключен от гимназията, която все пак успява да завърши.

Участва в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война. Става член на БРП (к). В периода 1942-1943 г. учи в Юридическия факултет на Софийския университет. Арестуван е и е въдворен в лагер. От септември 1943 г. е нелегален и партизанин в Партизански отряд "Никола Парапунов". Политкомисар на партизанска чета и член на Окръжния комитет на РМС.

След 9 септември 1944 г. е околийски секретар на РМС в Якоруда. През 1946 г. постъпва на работа в редакцията на вестник "Работническо дело". От 1951 г. е отговорен секретар, а по-късно и заместник-главен редактор. От 1958 до 1976 г. е главен редактор на вестника. Оглавява информационната агенция „София прес“ (1975). Дългогодишен председател на Съюза на българските журналисти.

От 1962 г. е член на ЦК на БКП, а в периода 1968-1976 г. е секретар на ЦК на БКП. [2] Член е и на Националния съвет на Отечествения фронт. Избиран е три пъти за народен представител.

Според достоверни източници, Георги Боков е един от убийците на карикатуриста Райко Алексиев.


През 1976 г. е свален от всички постове и е изпратен в пенсия. Посмъртно е изключен от журналистическия съюз.

Семейство

Георги Боков е баща на:

- Филип Боков – дипломат, посланик, политик, редактор на „Работническо дело“, и
- Ирина Бокова – дипломат, посланик, министър на външните работи, ръководител на ЮНЕСКО.

 

 

Дъщерята (от http://e-vestnik.bg/7213):

Ирина Бокова произхожда от комунистическо семейство и нито веднъж не се е дистанцирала от престъпленията на тоталитарния режим

Ирина Бокова произхожда от комунистическо семейство и нито веднъж не се е дистанцирала от престъпленията на тоталитарния режим

26 Септември 2009

Илия Троянов*  

в. Франкфуртер алгемайне цайтунг

image

Ирина Бокова преди да бъде избрана за генерален директор на Юнеско в централата на организацията в Париж. Снимка: Ройтерс

Тези дни, когато честваме епохално събитие – падането на тоталитарните режими в Източна Европа преди 20 години – ще бъде държана не една въздействащ реч и ще има не едно тържество. Хората ще се поздравят за това, че са преодолели тоталитаризма. За съжаление той е изпратен в миналото, а споменът е заключен. В държави като Русия буквално, а другаде това се случва в главите на функционерите и политиците от Изтока и Запада, както доказа изборът на българката Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО.

Защото не може да бъде прието, че онези правителства, които се застъпиха за избора й, не са знаели нищо за биографията й. Баща й Георги Боков, член на Политбюро, като главен редактор на „Работническо дело” (българската „Правда”), беше най-висшият пропагандист на страната и старателен професионален доносник на диктатора Тодор Живков. След нашествието на Червената армия през 1944 година той преследваше в Родопите опозиционери и по свидетелства на Михаил Сатев, лежал като политически затворник петнадесет години, е участвал в екзекуции на Народния съд.

Някогашната номенклатура е отново на власт

Дъщеря му минава през всички нива на кадровата закалка, включително Института за международни отношения в Москва, подготвящ под контрола на КГБ млади апаратчици от целия Източен блок за бъдещи задачи като дипломати и агенти. След това тя прави бърза кариера във външното министерство в София, както и като постоянен представител в ООН - пост, който се поверява само на най-надеждните. Малко след промяната партията й, преименувана междувременно в Българска социалистическа партия, я вкарва в политиката като неизползвано лице и тя се издига до поста министър на външните работи.

Може да се възрази, че това наистина не е особено хубаво, но децата все пак не бива да се наказват заради родителите си и че може да се допусне, че г-жа Бокова се е превърнала в убедена демократка. Но в такъв случай бихме пренебрегнали клановия характер на властовите отношения в България. Във всички области на обществото все така решаващо е от какво семейство произхожда човек. “Кой кой е” е своеобразна препечатка на някогашните издания, само че с други първи имена. Това важи за политиката (дългогодишният, паднал от власт едва наско министър-председател Станишев е син на друг член на Политбюро), а също така и за правосъдието (главният прокурор между 1999 и 2006 година Никола Филчев е син на офицер от ДС, отговарял за контрола върху политическите затвори и ГУЛАГ). Това са само два от хиляди примери, каквито има и в икономиката, завладяна след 1989 година от бившата номенклатура. Затова в България се шири корупция, а мафията и държавата са в симбиоза, която междувременно плаши дори мудните бюрократи от Европейския съюз.

Открит цинизъм

Показателно е, че г-жа Бокова (също както и партията й) така и не се дистанцира от престъпленията на тоталитаризма. Социалистическата партия, наследница на комунистическата партия, не пое нито отговорността, нито вината, и не се извини на жертвите. По време на един парламентарен дебат братът на г-жа Бокова, Филип Боков, взе думата и си позволи да се пошегува с двоякото значение на думата “вина” (вина, но и множествено число на вино). “Вината ги поемаме с предястията.” Дали някъде по света е имало такъв открит цинизъм след една диктатура? В последствие Филип Боков работеше като съветник на президента Георги Първанов (с псевдином в ДС Гоце), след което така се забърка в сделки с наркотици и търговия на женска плът, че вече не можеше да бъде търпян.

Новата генерална директорка на ЮНЕСКО се числи към малка, властна прослойка, която съсипа България и която сега играе играта на демокрация, докато не са застрашени неправомерно придобитите й привилегии. Оцелелият от Аушвиц Ели Визел обясни, че изборът на Хосни би бил „срам” за международната общност. Вчера двама оцелели от ГУЛАГ от България обявиха, че изборът на Бокова е срамен за всички нас. ЮНЕСКО може да избегна единия срам, но на каква цена!

*Писателят Или­я Троя­нов е ро­ден в Со­фия на 23 ап­рил 1965 г. Се­мей­ство­то му еми­гри­ра през 1971 г. в Гер­ма­ния. Завършил е пра­во и ет­но­ло­гия. Живее известно време в Кения, Южна Африка и Индия. Троянов е но­си­тел е на ли­те­ра­тур­ни­те наг­ра­ди “Бер­тел­сман” (1997) и “Ада­лбер­т фон Ша­ми­со” (2000), как­то и на Мар­бург­ска­та ли­те­ра­тур­на наг­ра­да (1996), от­ли­чен е с наг­ра­да­та за бе­лет­рис­ти­ка на Лай­пциг­ския панаир на кни­га­та (2006) и с Бер­лин­ска­та наг­ра­да за ли­те­ра­ту­ра (2007).



Тагове:   теророризъм,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Бокова - по-лоша от терористите
16.11.2015 07:00
Поздрави! Сега беше момента да изразим чувствата си към комунистите.
цитирай
2. bojinkata - бкп си управлява и сега!!!!!!
16.11.2015 19:36
бкп си управлява и сега!!!!!!
цитирай
3. fascindoo - И krumbelosvet, и bojinkata сте прави -
16.11.2015 20:54
Без комунизъм можеше ли да има тероризъм?
(поне от 1848 г. насам ...)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6493264
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!