Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2015 15:34 - Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!! Част 2
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 3465 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

продължение от част 1...

image Пепи Готиното

 

За направление за лекар вече ще се чака до 2 месеца

15.12.2015

Насочването за консултация със специалист в извънболничната помощ, за хоспитализация и медицинската експертиза за работоспособност могат да бъдат отлагани до 2 месеца от личния лекар.

Това предвижда наредбата на здравното министерство за основния и допълнителния пакет лечение, плащани от здравната каса. Тези "дейности и услуги, които по преценка на общопрактикуващия лекар могат да бъдат отлагани за изпълнение или преоценка във времето, съставляват допълнителен пакет", пише в нормативния акт. В него за пръв път се въвежда и таван на отлагане - максимум 2 месеца.

И в момента за направления за специалист и изследвания се чака, когато лимитът на общопрактикуващия лекар се изчерпи. За в бъдеще обаче това положение се официализира. По своя преценка джипито ще може да разсрочва консултациите със специалист, подготвянето на документация за влизане в болница, приема след хоспитализацията. Ще може да се отлага и цялата дейност по медицинска експертиза - изготвяне на медицинско удостоверение за встъпване в брак, за постъпване на работа на лица от 16 до 18 години, издаването на болнични, насочването за медицинска експертиза към лекарска консултативна комисия и подготвянето на документи и насочване към ТЕЛК.

Профилактиката и наблюдението на хронично болни остават в основния пакет и дейности по тях не могат да бъдат отлагани, включително и ако се изисква консултация със специалист, предвижда наредбата. По подобен начин стоят нещата и с пакета за специализираната извънболнична помощ. Профилактиката и диспансеризацията на хронично болни са част от основния пакет, а всички дейности за пациенти с остри състояния, които могат да бъдат отлагани, са в допълнителния пакет.

Определянето на официален срок, в който може да се отлагат консултациите със специалист, е точно обратното на това, което здравният министър Петър Москов обещаваше.

Хранителни добавки „убийци“ тровят децата ни
  • Написано от Мартин Гергов
  • Публикувано октомври 18, 2015 at 2:25 am

Ново проучване разкрива, че хранителните добавки са причина за множество визити в спешното отделение сред млади хора, като 10% от инцидентите са били толкова сериозни, че е било нужна хоспитализация.

Проучването озаглавено: „Emergency department visits for adverse events related to dietary supplements“ е публикувано в „The New England Journal of Medicine“.
Резултатите му сочат, че всяка година в САЩ има по 20 000 спешни случая, които са свързани с прием на хранителни добавки – аминокиселини, витамини, минерали, фет бърнъри, добавки за енергия и други.

Проучването в журнала „The New England Journal of Medicine“ анализира данни от мрежа от голям брой болници в 10 годишен период от време.

СПОРЕД „НАУКА И КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ“

Според „Наука и критично мислене“ : „Това разбира се не може да се нарече, че е нещо неочаквано, защото индустрията с хранителни добавки е слабо регулирана.

Да, те не са лекарствени средства и може би за това контролът при производство, качество, разпространение и разпродажба е слаб. Всеки може да си поръча през различни сайтове продукт, чието качество не е гарантирано! 

Ако си спомняте преди време имаше скандал в българския спорт, при който стана ясно, че в хранителните добавки на спортистите ни е имало необявено добавено количество анаболни стероиди. Това е твърдение на спортното министерство. Цялата ситуация бе признак за слаб контрол на качеството.“

СПОРЕД МЕН… МАРТИН ГЕРГОВ

Едни от най-често приеманите хранителни добавки сред хората, които спортуват с цел хармонично тяло са т. нар. фет бърнъри.

И една голяма част от тези хора, обикновено не знят, какво всъщност съдържат тези добавки. Просто си ги купуват грабнати от лъскава реклама или получили „безценна“ информация от някой форум, започват да ги пият в дози, които не са за тях, както и да ги комбинират с други „хранителни добавки“, като ефедрин, кленбутерол и хормони, които обаче нямат нищо общо с добавките, защото са лекарства с един куп странични ефекти.

ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА

Случайно публикуваната снимка на хранителната добавка за отслабване във фейсбук страницата на „Наука и критично мислене“ е от т.нар. хард фет бърнъри(силни добавки използвани с цел отслабване). Обикновено този вид фет бърнъри са със завишени дози кофеин(една средна чаша кафе съдържа между 75 и 120 мг кофеин) , като в този вид добавки, количеството кофеин в 1 доза е 225 мг).

Относно множеството визити в спешно отделение…

  • Пример 1

Когато човек има проблеми със сърцето, обикновено не трябва да пие кафе.
И ето, че този човек да кажем не пие кафе, но пък решава да консумира от този вид хранителни добавки и хоп… бум… проблеми със сърцето! Логично, нали? Кафе-кофеин-високи дози кофеин!

  • Пример 2

Преди време имах случай в който момче, което тренирах, влезна по спешност в болница… и когато се завърна във фитнес залата след седмица… сподели, че според него било от хапчето – рибено масло, което пиел(а то беше от тези за бебета).

Всъщност обаче истината беше, че той е имал преди време жълтеница, а предната вечер преди да влезе в болница, консумирал голямо количество алкохол… и хоп… цялата вина се прехвърля на рибеното масло, защото нали е „хапче“ все пак!

  • Пример 3

Естествено, че не са малко случаите в които като хранителни добавки се възприемат и лекарства за отслабване като Кленбутерол, Ефедрин, Хормони и други медикаменти… а разликата е огромна… и когато стане опасно… хоп виновни са хранителните добавки. Да, ама не!

И продължавам със случаите с които лично съм се сблъсквал…

  • Пример 4

Преди години мой приятел получи бъбречна криза от приема на една доза аминокиселини. Приятелят ми обаче си имаше проблем с бъбреците. Именно за това, когато се приемат богати на белтъчини храни и/или добавки е необходимо и да се приема и минимум 3 литра вода.

  • Пример 5

Друг случай… начинаещ, който тренирам идва с „добавка“ в джоба и 10 лева в ръка и иска да му я инжектирам… оказва се, че „добавката“, която са му предписали-продали в магазина е Дека Дураболин(което е хормонален медикамент). Естествено отказах да му инжектирам тази „добавка“ след като му обясних, какво всъщност представлява това. Момчето обаче каза, че ще намери някой друг да му я инжектира, защото не му се чакало с година да изгради мускули!

  • Пример 6

Доктор в Софийска болница ме пита дали пия протеини. След положителен отговор от моя страна получавам съвет, който гласи, че мускулите не са най-важното и да не ги пия тези протеини… а аз попитах дали може да ги ям тогава… и реших да приключа разговорът.

  • Пример 7

Няма да забравя и случай в който доктор във фитнес залата(помислих си, че може би е треньор, защото доста концентрирано беше вперил поглед) ме посъветва да не клякам с 200 кг… след като опипа гръбнака ми… „Повече не клякай с такива тежести. Защо, попитах аз. Слушай ме какво ти казвам… аз съм доктор. Е аз съм състезател… бивш. Аааа така ли… е тогава може“.

И последен пример, защото мога да говоря и да изброявам не малко случаи по темата: Още преди 20 години, когато не знаех как се приема протеин на прах(80%)… аз пиех по 100 грама на веднъж с цел по бързо постигане на резултати! Урината придобиваше доста оранжев цвят… и ако продължавах така най-вероятно щях да си докарам сериозни проблеми с бъбреците… и нямаше да е виновен протеинът, а дозата!

Както има една приказка „Дозата прави отровата“ и това е истина, дори и с лекарствата! Друг е въпросът, че некомпетентните медийни изказвания на псевдо журналисти по темата за хранителните добавки водят до тотално объркване на хората, които обикновено не поглеждат на опаковката на киселото мляко дори, което за закупили, колко грама белтъчини съдържа. А има млека, както с 3,3 грама белтъчини на 100 мл, така и с по 8,00 грама белтъчини на 100 мл.

А ОТНОСНО ДОПИНГ СКАНДАЛИТЕ

Относно с допинг скандалите на щангистите… ще дам малко качествено инфо от кухнята:

Като бивш състезател от Националния отбор на България по пауърлифтинг(клек, вдигане от лег, мъртва тяга) и тренирал с доказали себе си и направили много за Българските щанги треньори – Иван Абаджиев и Олимпийския шампион по вдигане на тежести Андон Николов ще споделя следното:

Ако става дума за допинг скандал са ороцетам преди години… глупости на търкалета(се изказваше един от учителите ми във военното училище). Същия ороцетам(Витамин B-13 или оротова киселина) го ползвахме и ние с цел по добро възстановяване. Тогава веднага изтеглиха всички налични количества от аптечната мрежа(според медиите), но не и треньорските запаси от които ползвахме ние.

Преди всяко състезание на Световно ниво се прави задължителен допинг тест от Федерацията на съответния спорт на всеки състезател за да няма издънки! Е ние бяхме чисти на него! Но защо така се е получило при щангистите и какво е станало с предварителния допинг тест и с теста след това! Може би просто Бок, така е решил!

Публикувах този материал преди „големите“ медии да започнат да публикуват подобни заглавия като това, което сложих и аз за да грабна вниманието ви. Като целта ми обаче беше да научите поне малко от истините с които съм се сблъсквал!

към част 1...




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475162
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!