Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2016 20:16 - Срутването на Османската империя: Декларацията на Балфур, илюминатите, фримасоните и ролята на Мустафа Кемал Ататюрк
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Американският историк Клифърд Шак разкрива много подадки от световната геополитика от края на 19-ти и началото на 20-ти век, глобализацията от средата на 19 -ти век, защо бе заклан като прасе султан Абдул Азис пред портите на Топ Капъ чарши (министерския съвет на империята) и т.н.?

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат, казват нещо под сурдинка,... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

Ето какви пише той за истинските причини за Първата световна война и падането на Османската империя.

image Клифърд Шак (Clifford Shack)

            Друга цел на Първата световна война е била да предизвика унищожаването на Османската империя, с цел да освободи земята на Палестина от властта на султана, с хиладолетната цел създаването на бъдещата ционистка държава Израел (б.пр. – т.н. "еврейски национален дом" по време на британския мандат на Палестина, който преди това е под контрола на османците). След като министър-председателят на Англия, лорд Аскуит (б.пр. - Хърбърт Хенри Аскуит), беше свален през 1916 г., защото той се противопоставя на ционистки интереси на Дейвид Лойд Джордж*, чиято кариера на адвокат за Световната ционистка организация, както Уинстън Чърчил и Артър Балфур** от Кръглата маса, бяха поставени на власт.

 

image Уинстън Чърчил image Дейвид Лойд Джордж image Артър Балфур

            На първото официално заседание на Политическия комитет присъстват лорд Ротшилд, Джеймс де Ротшилд, син на Едмънд де Ротшилд от Париж, бивш собственик на Ротшилд колонии в Палестина, и сър Марк Сайкс. Там, бъдещите мандати на Палестина, Армения, Месопотамия, Арабия, както и на отделните части на Османската империя, бяха дискутирани в детайли. [1]
            Илюминатите са натоварени също да разбъркат и да подкопаят Османската империя отвътре. Джамал уд Дин Ал Афгани е част от създената от масоните политическа партия, по подобие на на Карбонарите (Carbonari), наречена още Комитет "Съюз и Прогрес", или "Млади турци" (младотурците).

            От средата на деветнадесети век, британците работят по създаването на алианс между няколко водещи ордени и тайни общества в Турция, като бегташи (Beqtashi), нагшабанти (Naqshabandi) и шотландските райт фримасони (Scottish Rite Freemasons) на Ал Афгани и неговите последователи. Това е този, спонсориран от британците алианс, който се трансформира по-късно и става известен като младотурци. [2]

            Младотурците са начело на революционно движение срещу разпадащия се режим на османския султан Абдул Хамид II, което кулминира в създаването на конституционно управление през 1908 г. с праветелство от младотурци, което управляваше Османската империя до края на Първата световна война, до ноември 1918 г.
            Предварителна, макар и неуспешна военна атака срещу Османската империя, бе предприето от Чърчил, известен с кампанията си на Дарданелите, насочена за приевземането на Истанбул, столицата на империята.
            Поради различни причини, историческите прегледи оценяват кампанията като провал. В действителност обаче тя е върховен успех за военните плановици. Защото не само кампанията "Дарданели" сложи началото на края на Османската империя, но прекрои нескопосаната операция, в движение, като серия от оркестрирани събития, които ще дадат възможност на турците за провеждане в изпълнение на арменския геноцид. Премахването на арменското присъствие в региона на нефт в Баку елиминира етнически конфликт между мюсюлманско мнозинство в региона, което всъщност прекъсва производството на петрол през 1905 г., когато бяха подпалени петролните полета [3].


 
image Шариф Хюсейн
            За да се влоши положението, насочено срещу османците, Великобритания измамно наема за помощ Шариф Хюсейн (Hussayn) от Мека, който принадлежал към династията Хашимите (Hashimite), потомците на Пророка, който традиционно управляват Харамейн (Haramayn) и двете свети места - Мека и Медина. Шариф Хюсейн първоначално е бил в съюз с османците и германците, но той е разтревожен от нарастващата дискриминация срещу турци от Османската империя от страна на  младотурците. Най-накрая той е бил убеден от британците, че неговата помощ ще бъдат възнаградена от създаването на арабска империя, обхващаща цялата територия между Египет и Персия, с изключение на имперските владения и интереси в Кувейт, Аден и сирийското крайбрежие.

image Абдул Азиз ибн Сауд 

            Въпреки това, в съответствие с изкусното двуличие, което винаги е било характерно за тяхната външна политика, британците му предлагат гаранция в противоречивото изграждане на територите, които те са имали предвид. Британцитете също така подновяват своите специални отношения със сектата на уахабитите (Wahhabi sect) и нейният лидер, Абдул Азиз ибн Сауд. Вследствие на колапса на първия саудитски бунт от ръката на Мохамед Али паша, движението на уахабитите е до голяма степен се размива от вътрешните спорове до самата кончина през 1891 на бащата на Абдул Азиз ибн Сауд, Абдул-Рахман, избягал със семейството си в Кувейт, оставяйки Рияд по времето на окупацията на османците. През януари 1902 г., Абдул Азиз ибн Сауд застава начело на внезапно нападение, за да си възвърне контрола над Рияд.

image Хари Джон Филби (по-късно двоен нацистки агент)
            Британците потърсили подкрепата на Абдул Азиз ибн Сауд чрез дипломатическата помощ на "Абдула"-Хари Св. Джон Филби (“Abdullah” St. John Philby), за когото се предполага, че е преврърнат в уахабитския ислям, въпреки че той по-късно става двоен нацистки агент на разузнаването. През 1915 г. британците подписват с Абдул Азиз ибн Сауд, т.н. от него "трактат за приятелство и сътрудничество", за да бъде подкрепен с британско финансиране. До 1917 г. владетелят на Саудитска Арабия получава Ј 5,000 на месец.
            Чрез подстрекателството на Лорънс, в Арабия, Хюсеиновия син Фейсал поведе арабския бунт срещу османците. Файсал завзема Дамаск през 1918 г.. Пет дни след завладяването на Дамаск от силите на Файсал, влиза в сила примирие с Османската империя. Османското правителство ефективно се разпадна, а империята е разделена между победителките – Великите сили. Франция и Великобритания вземат контрола на повечето страни от Близкия изток, докато на Италия и Гърция бяха дадени приблизително голама част от Анадола.

 

image Мустафа Камал Ататюрк***

            Мустафа Кемал Ататюрк с останките от младотурското движение формира правителството в Анкара, и създава армия, която принуждава гърците и италианците да се оттеглят от Анадола, токато британците и французите се отказват от интервенция. В Солун, Гърция, сърцето на турското масонство и младотурското движение, много евреи твърдят, че Ататюрк е дьонме (Doenmeh) от общността на тайните евреи, произхождащи от последователите на фалшив месия Сабетай Зеви**** (б.пр. – Шабетай Цви), които са конвертирани в исляма [4]. Когато през 1923 г. Република Турция е основана, самият Ататюрк бе избран за първия президент на републиката. След това, през 1924 г., ислямския халифат е официално премахнат, с което се слага край на тринадесетвековното консолидирано ислямско право.

            Победата на съюзническите сили срещу османските турци бележи началото на края на Първата световна война с подписване на примирието на 11 ноември 1918. В края на войната, Файсал продължи да напредва и в крайна сметка това, което е днес Йордания, в голяма част на Арабския полуостров и в части от южната част на Сирия. Въпреки това, без знанието на Хюсейн, британците тайно договарят споразумението Сайкс-Пико, за да се раздели Близкия изток в съответствие с условия, изготвени от страна на  Великобритания и Франция, по поръчение на Ротшилд. Произволните карти са нарисувани, които до голяма степен съществува в настоящето, включително създаването на Сирия и Ливан като френски "протекторати". Хюсейн е предаден и му се отпуска правото само над Ирак, които, заедно с Транс-Йордания и Кувейт, са ефективно британско влияние, както и Палестина, което е предоставено на ционистите.

            Мандатът за Палестина беше изготвен обаче от Феликс Франкфуртер, виден американски ционист, който след това става главен съветник в Белия дом при президента Рузвелт, а също и във Върховния съд на САЩ, и помогнал на ACLU. Frankfurter се съобщава да са получили копие на портрета на Ева Франк е от неговата майка, един потомък на Прага семейство Frankist. [5] да Frankfurter "на истински управници във Вашингтон са невидими и упражняват властта си от зад кулисите." [ 6]

Footnotes:
[1] William Guy Carr. Paws in the Game. 90.
[2] Dreyfuss, Hostage to Khomeini, p. 139-40
[3] Shack, Clifford. "The Rothschilds, Winston Churchill and the "Final Solution".
[4] Scholem, Kabbalah. p. 331.
[5] Rabow, Jerry. 50 Jewish Messiahs. quoted from Barry Chamish, "Kerry, Gaza And The New Sabbatean Holocaust", Conspiracy Archive, Sept 10, 2004.
[6] Chamish, Barry. "The Deutsch Devils".

 

Източник: terrorism-illuminati-world-war-one

 

бел. пр.:

* В началото на декември 1916 година Лойд Джордж заплашва Аскуит с оттегляне от правителството и го принуждава да подаде оставка като премиер. Лойд Джордж застава начело на правителството и включвайки консерваторите, формира широко коалиционно правителство. Поддръжниците на Аскуит отиват в опозиция и така разцепват либералната партия. През следващите години той си извоюва почти диктаторска позиция в кабинета и преследва политиката да продължи войната до пълното поражение на германския Райх. Лойд Джордж става движещата сила за воденето на икономическа война във Великобритания. Благодарение на така развитата икономическа система и на нейните отстъпки за работниците, британската икономика не се изтощава. Още от самото начало на войната Лойд Джордж стои в групата на така наречените източни британски политици. Те смятат, че решителния удар трябва да се търси не на силния германски западен фронт, а първо срещу германските съюзници на изток. През критичната във военно отношение за Антантата 1917 г., вместо да преследва метода на постепенното унищожаване на Германия, Лойд Джордж се опитва да я отслаби чрез постигането на сепаративен мир с Австро-Унгария.

** лорд Артър Джеймс Балфур (1848–1930), английски външен министър, а по-късно и министър-председател. Декларацията Балфур или Балфурската декларация е декларация на британското правителство, с дата от 2 ноември 1917 година, която подкрепя идеята за еврейско заселване в територията на Палестина, като част от британския мандат в Палестина след Първата световна война. Съгласно договорите от 1916 година между Франция и Великобритания за поделяне на османското наследство в Близкия изток, по-голямата част от Палестина е международна зона, върху която не се упражнява нито френски, нито английски директен контрол. През 1917 година англичаните под ръководството на генерал Аленби разбиват турците и окупират Сирия и Палестина. Първият генерал-губернатор на провинцията е Хърбърт Самуел, който е един от авторите на Декларацията. На британския външен министър Артър Балфур се приписва официалното обещание на английското правителство да се създаде "еврейски национален дом по време на британския мандат на Палестина, който преди това е под контрола на турците". По същество декларацията е писмо, подписано от британския външен министър до лорд Уолтър Ротшилд, лидер на британската еврейска общност. То изразява официалната британска позиция от 31 октомври 1917 година. В нея се казва, че Великобритания ще създаде еврейски национален дом в Палестина при условие, че няма да бъдат засегнати правата на вече съществуващите там общности.

*** На 29 октомври 1923 г. се основава Република Турция, а Меджлисът избира Мустафа Кемал (от 1934 г. е Ататюрк, 4 г. преди смъртта му се преименува) за първи президент на републиканска Турция.
Това е датата и на смъртта на Османската империя, според международното право.
Същата година, след задкулисни игри на великите сили и Анкара, е сключен Лозанският договор, който анулира клаузите на Севърския и кюрдският вулкан избухва. Серия въстания разтърсват републиката, която ще се окаже по-безмилостна от империята. През 1925 г. британският военен аташе - Армстронг, пише ужасен до своето правителство в Лондон:

" Страданията на българи и гърци по време на османското владичество бледнеят пред зверствата на турската армия в кюрдските региони"...

**** Sabbatai ZEVIO (שַׁבְּתַאי צְבִי Shabbetai Tzvi, други правописи включват Sabbatai Zevio, Shabbetai Zevio, Sabbatai или Шабетай  на турски език, (род. 01 авг. 1626 - поч. 17 септ. 1676 в Dulcigno, дн. Ulcinj в Черна гора) е сефарадски равин  и кабалист. Той твърдял, че е дългоочаквания еврейски Месия. Той е основател на еврейското движение Sabbatean. На 40 годишна възраст той е бил принуден от османския султан Мехмед IV да го потурчи, т.е. да го превърне (конвертира) в исляма. Някои от неговите последователи също приели исляма, около 300 семейства, които били известни като дьонмета - Dцnmeh - известен още като Dцnme – или конвертирани в исляма.

 

Още от Клифърд Шак:
В обстоен откъс в личната страница на Клифърд Шак се твърди, че баща на Сталин не е бил  Висарион Джугашвили, а че това е барон Едмънд дьо Ротшилд...

Родшилдови, Чърчил и "крайното решение" (The Rothschilds, Winston Churchill and the “Final Solution”)...

 

Преводи за Плевен Онлайн Портал/

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473344
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!