Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2016 16:33 - Цял свят празнува днес евреина-маранос Фидел Кастро Рус: Днес става на 90!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1170 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2016 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Ел Коменданте: Фидел Кастро на 90

Цяла Куба празнува юбилея на бившия си лидер

 

image Снимка: БТА

Хиляди хора празнуваха до ранните часове днес на крайбрежния булевард "Малекон" в Хавана под звуците на латино ритми 90-ия рожден ден на оттеглилия се от власт кубински лидер Фидел Кастро, предаде Ройтерс.

Точно в полунощ оркестър изпълни традиционното "Честит рожден ден" в чест на емблематичния водач на Кубинската революция и основател на първата социалистическа страна в Америка на платформата "Антиимпериалистическа трибуна Хосе Марти" точно пред новоотвореното американско посолство на фона на фойерверки в другия край на залива.

Тази година карнавалът в Хавана беше съчетан с концерта по случай паметната годишнина и пъстроцветни потоци танцьори и салса-оркестри се точеха с километри по протежение на "Малекон".

"Това е най-хубавият подарък, който можем да направим на Фидел. За изминалите 90 години и за още 90!", каза 25-годишна танцьорка в бляскав, ярък тоалет.

Събитията и жестовете във връзка с честванията са много и разнообразни - от фотографска изложба за живота на "Ел Команданте" до изработването на най-дългата в света, 90 метрова пура в чест на рожденика.

Според официалните регистри Фидел Кастро е извънбрачно дете, родено на 13 август 1926 г. в източния кубински град Биран, посочва ДПА.

След като завзема властта с революцията през 1959 г., Кастро управлява с желязна ръка. Той е обвиняван в повсеместно нарушаване на човешките права при предприетите от него всестранни реформи в Куба. Конфискуването на собственост например засяга не само чуждестранните компании, а и собственото му семейство.

Поземлената реформа постави кубинския режим в конфронтация със САЩ, които наложиха търговско ембарго и подкрепиха неуспяла в крайна сметка инвазия на въоръжени кубински изгнаници в Залива на прасетата през 1961 г. Кастро стана съюзник на Съветския съюз и през 1962 г. разполагането на съветски ракети в Куба постави света на ръба на ядрена война. Поради заболяване през лятото на 2006 г. Фидел прехвърли временно правомощията си на по-малкия си брат Раул - първи вицепрезидент, а през 2008 г. властта за президент на страната беше утвърден Раул Кастро, който поде процес на възстановяване на отношенията със САЩ в края на 2014 г.

Докато мнозина кубинци критикуват Кастро за ограничаването на личните свободи и за налагането на управление и икономика от съветски тип, други го тачат за това, че е освободил Куба от американското господство и е направил общодостъпни здравеопазването и образованието.

По Александър Попов

13 авг 2016

 


Маранос е произхода на кубинския диктатор Фидел Кастро Рус

Геополитиката на Средновековието (11-15 век) е тясно свързана със сефарадските евреи, тяхната роля за унищожаването на двете най-силни империи в Европа по това време – Източната Римска империя (т.н. Византия*) и Българската империя (Второто Българско Царство) и обособяването и възхода на Османската империя.

Еврейската дума сефарад като етимология идва от библейските книги, където се говори за изгнанието на Израиля в Сефарад, имайки предвид най-западните еврейски общности по времето на Навуходоносор в Мала Азия.

Сефарадите се свързват още и с Испания през Средновековието, като вече придобива значение на нещо като западна или най-западна еврейска общност (вж. Сефаради).

Терминът сефарад даже е употребен и в Библията, и обозначава Иберийския полуостров (?). Прието е с този термин да се наричат живелите на Иберийския полуостров евреи и техните потомци.

Тъй като след 1492 г. евреите са прогонени от Испания, а няколко години по-късно и от Португалия, сефарадския юдаизъм се разпростира в целия средиземноморски ареал след изгонването им от Иберийския полуостров, а по времето на Великите географски открития и в Новия свят.

Онези от сефарадите които приемат християнството по времето на реконкистата, за да запазят имуществото си, общественото си положение или някакви привилегии стават известни още като марани (маранос). Под страх от аутодафе след инквизиционен процес, те нямат правото да се конвертират обратно, т.е. да се връщат към старата си религия - юдаизма.



Маранос е и произхода на кубинския диктатор Фидел Кастро Рус, чиито прадеди идват в Америка от Испания...

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. podvodni - Абе то реално половин Куба идва от ...
13.08.2016 17:18
Абе то реално половин Куба идва от Испания, а другата половина от Африка. Явно там е бъкано от еври !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6486097
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!