Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2016 13:50 - Помните ли? Фондация "Елизабет Костова" или нонстоп Соросиада!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1924 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 19.10.2016 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
или нонстоп Соросиада и до ден днешен при Боко Тиквата!

Ето тогава поредното парченце от
Соросиадата за пъзела: Фондация  "Елизабет Костова",

учреденa от самата Елизабет Костова – американска писателка, която се запознала с мъжа си – българин на митингите в София след 10 ноември 1989 година, има следната дейност:

"Да подкрепя преподаването и професионализацията на творческото писане в България;
Да окуражава, предизвиква и публикува талантливи писатели; 
Да създава контакти между български, американски и английски автори."

 

Членове на управителния съвет на фондацията са:

Председател – Юлиан Попов

Юлиан Попов е автор на книгата “Английска България или Швейцария на Балканите” (“Сиела”, 2004). Той е един от създателите на Нов български университет и негов пръв изпълнителен директор. Директор е на британската благотворителна организация “Friends of Bulgaria”. Юлиан Попов създаде първия по рода си блог за публикации по актуални теми в българското Интернет пространство. Председател е на Управителния съвет на Българското училище за политика.

image

Юлиан Попов

 

Десислава Гаврилова

Десислава Гаврилова е основател и директор на Център за култура и дебат “Червената къща”. През 1997 г. тя създава, и до 2000 г. ръководи, програмата за изпълнителски изкуства на Институт “Отворено общество” в Будапеща. Ръководи програмата “Изпълнителски изкуства” в Център за изкуства “Сорос” от неговото създаване до 1996 г. Тя също е съпругата на Иван Кръстев (създател на мозъчния тръст ИПИ), който Достена Лаверн определя като черния кардинал на Прехода! Тя е съучредителка, заедно с Цветелина Йосифова. Работи по всички Сорос – НПО-та, вкл. ЦЕУ – Будапеща.

image

Десислава Гаврилова

 

Меглена Кунева (Движение България на гражданите)

В периода 1991-2001 г. е старши съветник в Правния отдел на Министерския съвет. През 2001 г. е избрана за депутат, а през август същата година става Главен преговарящ на България с ЕС и заместник-министър на външните работи. На 29 май 2002 г. с решение на Народното събрание е избрана за министър по европейските въпрос. На 12 декември 2006 г. Европейският парламент одобрява кандидатурата й за еврокомисар. В момента Меглена Кунева е председател на борда на директорите на Европейския център за политики.

image

Меглена Кунева

 

Райна Гаврилова

Райна Гаврилова е завършила история в Софийския университет “Св. Климент Охридски“, доктор на науките, преподавател по История на българската култура (ХV-ХIХ в.) в катедра “История и теория на културата” във Философския факултет на Софийския университет. От април 2000 г. до юни 2001 г. е заместник-министър на културата. Била е изпълнителен директор на Институт “Отворено общество” – София. Била е също така и изпълнителен директор на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust). В момента Райна Гаврилова е заместник – директор по международните операции на Институт “Отворено общество” – Ню Йорк.

image

Райна Гаврилова

 

Саша Безуханова

Саша Безуханова е завършила Техническия университет в София. В момента е Директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа. Била е също така генерален директор на “Хюлет-Пакард” – България. Започва кариерата си в компанията през 1994 г. като мениджър на отдел “Компютърни системи” в S&T България, оторизиран дистрибутор на “Хюлет-Пакард” за България. През 1995 г. е избрана за генерален директор на S&T България. Активно участва в редица обществени организации. Понастоящем е съпредседател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, председател на Борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт за България, председател на Клъстер информационни и комуникационни технологии, член е на настоятелството на Американския университет в България, член на борда на Schools On-line, член на борда на Институт “Отворено общество”. Саша Безуханова е почетен консул на Люксембург в България.

image

Саша Безуханова

 

Светлозар Желев

Светлозар Желев е завършил история в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Занимава се с книгоиздаване от 1998 г. Понастоящем е директор Книгоиздаване на издателство “Сиела”. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на българската книга и на Управителния съвет на Програма “Достъп до информация”.

 

Стефан Тафров

Стефан Тафров е завършил Факултета по журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Работил е във в. “АБВ”, бил е редактор в сп. “Съвременник”, превеждал е от френски и италиански език. Заемал е постовете външнополитически съветник на президента Жельо Желев и заместник-министър на външните работи в правителството на Филип Димитров. Бил е посланик в Рим, Лондон, Париж, както и постоянен представител на Република България в ООН в Ню Йорк. Удостоен е с най-високата степен на Ордена на почетния легион през март 2001 г.

image

Стефан Тафров

 

Филип Димитров

Филип Димитров е завършил Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Работил е като адвокат. През 1990 г. става председател на Координационния съвет на СДС. След изборите от октомври 1991 г. е избран за министър-председател на България. Остава на този пост до края на 1992 г. Бил е последователно представител на България в ООН (1997-1998) и посланик на България в САЩ (1998-2001). Бил е също така и народен представител в 40-то Народно събрание. В момента Филип Димитров е посланик на ЕС в Грузия.

image

Филип Димитров



Това бяха кратките справки за членовете на управителния съвет на Фондация „Елизабет Костова”. Забелязваме участието на членове в структури на Фондация „Отворено общество” на Джордж Сорос и мозъчни тръстове, принадлежност към Софийския университет и издателство „Сиела”.

Сред партньорите на Фондация „Елизабет Костова” са: „Америка за България”, Американско посолство, „Американска фондация за България”, издателство „Сиела”, „София: Поетики” (Ясен Атанасов), „Литературен вестник” (Едвин Сугарев), Нов български университет и Културен център на СУ “Св. Климент Охридски”.

Както разбрахме в началото Фондация „Елизабет Костова” има следната дейност: „Да подкрепя преподаването и професионализацията на творческото писане в България; да окуражава, предизвиква и публикува талантливи писатели…” Нека да разгледаме един от проектите на фондацията и да видим няма ли да открием сред „подпомогнатите” някои от „протестиращите писатели”.

Проектът се нарича „Contemporary Bulgarian Writers”. „Проектът включва профили на писатели, с които фондация „Елизабет Костова” работи и чиито произведения вече са участвали в други проекти на фондацията…” Основател на проекта е Фондация „Елизабет Костова”, донор е State Cultural Institute (Културен институт към МВнР), спонсор е „Konsultana” EOOD (дружеството няма страница в Интернет, единствено се намира информация за контакт в Банкя, България), партньори на проекта са: Фондация Америка за България, Американска фондация за България и списание „Вагабонд.”

От изложеното горе можем да си направим следния извод:
- липсата на случайности не е случайна.

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. olivie - само малка част
19.10.2016 13:56
Това сап само малка част от хората направили мръсна думата демокрация. Дано един ден спонсорите им потърсят сметка за нанесените вреди в далечен план.
цитирай
2. fascindoo - Да, малка част, но
19.10.2016 14:21
olivie написа:
Това сап само малка част от хората направили мръсна думата демокрация. Дано един ден спонсорите им потърсят сметка за нанесените вреди в далечен план.

това са първопроходците!
Боко Тиквата е само скрития демон на унгарския евреин Дьорд Шорош сега!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6493787
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!