Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2016 14:12 - Около 47% от дигиталните компании у нас са с огромен експортен потенциал
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
1



"32% от компаниите в дигиталния бизнес на възраст под 3 години са с устойчив позитивен паричен поток. 26% от тях имат свои регистрирани марки или патенти."

Това каза на 20 юли 2016 основателката на Move.bg Саша Безуханова в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria по повод на резултатите от национално проучване сред малките и средни дигитални бизнеси у нас.


Но коя е Саша Безуханова?

Антон Тодоров, политолог

22.01.2016

"Саша Безуханова - разкрачена между ДС, БКП и US посолството

Фабриката за луксозни съдби на семейството работи, за него няма криза. Сред роднините й има куки, активен борец и партийни функционери

 

image

image

 

 

Най-големите днешни „американофиловъди” в нещастното ни отечество до един са били преди 10 ноември 1989 г. или щатни, или нещатни сътрудници на ДС, или произхождат от комунистическата номенклатура, или пък са били сред нейния обслужващ персонал. Близката до Иво Прокопиев и кръга „Типинг пойнт” Саша Безуханова не изневерява на тази традиция.

Задкулисие

Тези, които искат да я пласират във висшата политика и администрация било като служебен премиер, било като кандидат за редовен премиер, било като кандидат за президент, за вицепрезидент (Костов я завъртя като възможен кандидат за вице в екип с Неделчо Беронов през 2006 г.) и т.н., обикновено са хора, заклети българомразци. Истински ибрикчии на задкулисието, които нямат задръжки да преуспяват в увреждането на националните интереси и пряко да обслужват своите кукловоди - вътрешни и международни. Затова е толкова нужно да знаем кои са хората, които претендират да вземат решенията в политиката, финансите, сферата на сигурността, изобщо всички, които подозрително настояват да са абонирани за висшата публична власт. Би било много жалко, ако днес старите политически старлетки отново успеят да направят поредния си бардак. Единствено познанието за тях и непреклонността в желанието ни да не ги допуснем отново до „диспечерски” функции с публичните пари може да даде основанията за един по-нормален и добър живот в бъдеще. Иначе ще продължи тази обидна и вредна практика българските политици да правят винаги обратното на това, което проповядват, и знанието за това винаги да бъде на принципа „всяко чудо за три дни”.

Изпраните биографии

След което събличат старата кожа и след активно изпиране на биографиите отново се появяват в политиката и бизнеса. Като истински символ на вечното завръщане. За нови и по-големи злодейства. Това показва българската политическа практика досега. От мен да го запомните - идеята на проучването на биографиите на публичните лица има една много значима цел. И тя е на базата на събраната информация и анализа й със специфичните инструменти на биографичното изследване да се открият потенциални неприемливи „заложби” за публичната функция, която иска да изпълнява съответното лице. Тук туземното население обикновено е възмутено от подобен интерес и нарича изследователите на тази област с клишираното „хейтъри”. Защо тогава същото туземно население непрекъснато се оказва изненадано от поведението и решенията на „любимците” си, но винаги, след като е гласувало безпаметно за тях? Колко е прав Джордж Бърнард Шоу, който беше отбелязал някъде, че демокрацията е най-справедливата система - никога не дава управление по-добро от това, което избирателите заслужават.

Маските падат

Саша Безуханова не престава да твърди, че е от семейство на хора, които са ограничавани от някогашния комунистически режим. Да видим дали е така. Започвам с проверка в архива на Комисията по досиетата и веднага разбирам, че Саша лееекичко послъгва. Четем документ от служебния архив на Първо главно управление на Държавна сигурност:

ЗАПОВЕД

№ 101/09.02.1989 г. на министъра на вътрешните работи

Съдържание: Приемане на действителна военна служба в МВР и назначаване на служители в ПГУ - ДС

На основание чл.12, буква „в” и чл. 13, буква „в” от ЗВВС в НРБ, приемам на действителна военна служба в МВР, назначавам в ПГУ - ДС и присвоявам военно звание на специалисти от гр. София, считано от датата на встъпване в длъжност, както следва: Станислав Константинов Безуханов, специалист с висше образование, инженер за разузнавач в УНТР, със заплата за длъжност 205 лева и звание лейтенант.” Както научаваме от този документ, братът на поредната кандидатка за слава в българската политика Саша Безуханова, Станислав, е бил кадрови офицер в Първо главно управление на Държавна сигурност, Управление за научно-техническо разузнаване. По дяволите, защо винаги става така, че като свалиш маската на т.нар. българското „дясно” и под нея веднага се озъбва циничното лице на ДС. Или цъфва като първомайска роза комунистическа номенклатура, както при безскрупулния демиург на уродливото българско „дясно” днес Иво Прокопиев. Бащата му е бил дълги години управител на любимия резерват на диктатора Тодор Живков „Воден”. Братът на Прокопиев е бил служител на тайните служби в Разград. Но Иво Прокопиев и шайката му са толкова „десни”, че ако можеха, щяха да ни накарат да им работим ангария до гроб.

Роднина - милиционер

Да видим какви са другите роднини на Саша Безуханова, безскрупулната „желязна девица” на новото българско дясно. Четем личното кадрово дело на кадровия офицер от ПГУ-ДС Станислав Безуханов - другарите кадровици са изровили всичко и то не е в полза на измислените историйки, с които ни залъгва Безуханова. Сред родовете на родителите й гъмжи от куки на ДС и партийни функционери от градски и окръжен калибър. Съпругът на една от нейните роднини (по линия на бащата й Константин Безуханов), която е доцент в СУ, е бил сътрудник на ДС. Съпругът на друга нейна роднина е щатен служител на Държавна сигурност като началник на „Задгранични паспорти”-ДС в Стара Загора.  Едната сестра на дядо й, Ангелина Константинова Трошанова, е била АБПФК (активен борец против фашизма и капитализма). Един от роднините на Саша Безуханова (по линия на майка й) е бил началник на VI районно управление на МВР, а чичото на Саша Безуханова, Димитър Стоянов Безуханов, член на БКП, заемал различни ръководни длъжности в партията в Ямбол, вкл. зам.-председател на партийния комитет на БКП в машиностроителния завод „Сила”. Имал е контакти с ОР на ДС, същият и сега  се ползва по различни поводи от различни служби на органите на МВР. Неговата съпруга Райна Безуханова е била зам.-председател на Окръжния народен съвет в Ямбол и началник-отдел „Просвета”. Високопоставен член на БКП, тъй като е част от Президиума на Окръжния комитет на БКП.

А сега да видим комсомолската атестация на самата Саша Безуханова:

АТЕСТАЦИЯ

на Саша Константинова Безуханова

Другарката Саша Константинова Безуханова е родена на 27.09.1962 г. в гр. Перник... Др. Безуханова членува в ДКМС от 1976 г. Тя проявява комсомолска активност от самото си приемане в редовете на ДКМС - като ученичка е била комсомолски секретар на дружеството, отговорник по идейно-възпитателната дейност към УК (ученически комитет), организационен секретар на УК. Впоследствие като студентка е била член на ККС, отговорник за социалистическото съревнование към Вузовския комитет, член на ДК (дружествен комитет)… Към мероприятията на народната власт проявява положително отношение, което е резултат на правилния й политически мироглед.” Толкоз за преддесетоноемврийския профил на „десничарката” Безуханова. А сега да видим какво се случва десетина години по-късно. Нека оставим самата Саша Безуханова да свидетелства за това.

Лобистки работи

„Да правиш бизнес с МВР... След това екипът (става дума за екипа на Хюлет Пакард в България, начело със Саша Безуханова) подава документи за участие в много по-мащабен проект - изграждането на нова система за лични документи. Проектът е от особено значение за България, тъй като е крачка към безвизовото пътуване на българи в Европа. Безуханова иска експертна помощ от НР при изготвянето на сложната оферта, но това така и не се случва. Въпреки това нейната оферта е класирана на първо място и представителството на НР получава покана за преговори от Министерството на вътрешните работи. На почивката водещият преговорите ни казва: Безуханова, Вие никога няма да подпишете този договор. Зад Вас никой не седи.” Тогава тя звъни в американското посолство и иска спешна връзка с посланика по това време Ейвис Боулън. „Попитах: Най-големият проект в ИT индустрията в България се печели от американска компания, американската дипломация стои ли зад нас.” Боулън се свързва с тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев и в крайна сметка НР печели поръчката. Цената на договора е 73 млн. долара.”  (Каузите на един лидер. Портрет на Саша Безуханова, сп. Forbes, бр. 5, август 2011, стр. 73). Ашколсун! Иначе си умират да ни поучават как се прави „пазарна” икономика, как „чистата” конкуренция отсявала най-доброто. Отсява - друг път, не и при Безуханова. Нейното най-голямо конкурентно предимство е възможността да мобилизира американското посолство, за да лобира за нейното и на Хюлет Пакард пазарно налагане, докато безпардонно се пренебрегва това, което иначе с такава охота проповядва. Писал съм и пак ще го напиша - един от най-големите пороци на българските политици или кандидати за такива е, че никога не практикуват това, което проповядват. Саша Безуханова не прави изключение. Затова не ни остава нищо друго освен да положим върху нейните и на кукловодите й от кръга „Типинг пойнт” политически амбиции един голям, незаобиколим „Игнор”! Фабриката за луксозни съдби на семейство Безуханови работи и за тях криза, сиромашия и недоимък няма. И как да има, след като са хванали златния дявол за опашката - биз бизе с ДС и комунистическата номенклатура преди десети ноември 1989 г., а с американската резидентура след това - също. Кой като тях! Както се казваше в един лаф: „Всичките червени - уредени”. А вие духайте супата, както неполиткоректно се изразяваше един ритнитопковец през 90-те."

И още от Bloomberg –

По думите й е всички компании работят по продукти, адресиращи световните пазари, най-големите от които са в Европа и Америка. 

Едва 7% адресират азиатския пазар. 40% от компаниите имат опит с набирането на капитал, като 80% от тях смятат в следващите 18 месеца отново да пристъпят към увеличение на капитала,

посочи още тя. 

Браво Безуханова, продължавай все така разкрачено между ДС, БКП и US!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472906
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!