Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2017 23:40 - Румен Радев - човек на Корнелия Нинова или на Джордж Сорос …, или на кой?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 968 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Генерал Леонид Решетников, директор на Института за стратегически изследвания към администрацията руския президент, разказа лично за срещата си с лидера на БСП Корнелия Нинова през август 2016 г. в София.

Скандалът между двамата избухна преди две седмици, след като Решетников обяви, че лидерът на БСП го е информирала през август, че ген. Румен Радев ще е кандидатът на левицата за президент.

Нинова първоначално отрече за срещата, но после призна, че се е виждала с руснака случайно, но въобще не са обсъждали Радев. Сагата стигна до парламента, където Корнелия Нинова обяви Решетников за „компроментиран“, „корумпиран“ и „изгонен от Кремъл“.

В пряко включване по скайп Решетников обясни, че на срещата е попитал Нинова кой ще е кандидатът за президент на БСП. Тя му казала, че предполага, че това ще е ген. Румен Радев.

Решетников разказа, че е бил в България, за да прибере жена си и трите си внучета от почивка у нас и се срещнал и запознал с Нинова по предложение на Венцеслав Стефанов. По повод обвинения от страна на лидера на БСП генералът се пошегува, че съпругата му вече постоянно го пита къде са парите от корупцията, която практикува.

„Тази среща се състоя в началото на август. Имах няколко срещи, понеже съм свързан с България от 1971 г., завършил съм аспирантура в Софийския университет и имам много приятели. Срещам се не само с български, но с всякакви политици, това е работата на политолога. Един мой приятел – Венци Стефанов, когото познавам, понеже съм футболен запалянко, ми предложи среща с г-жа Нинова. Тя дойде в хотела, където бях настанен. Срещата ни продължи 20-ина минути. Не беше секретна, имаше и други хора с нея“,

разказа Решетников.

„Тогава интересната тема беше, кой ще бъде издигнат за президент на България, не само от БСП, но и от другите партии. Аз я попитах ще има ли собствен кандидат. Тя каза да. Питах има ли вече име. Тя каза: „Предполагам ще бъде ген. Радев“. Аз й казах, че не го познавам, а тя отговори: „И аз не го познавам, но го предлагат и ще го обсъждаме“. Това беше в самото начало и с това се свърши практически срещата“,

обясни руснакът.

Решетников посочи, че от времето на Сергей Станишев за БСП гласуват хора, които искат добри взаимоотношения на България с Русия, но партията работи в обратна посока.

„Тази партия (БСП – бел.ред.) използва русофилски лозунги и идва на власт. За нея гласуват хора, които симпатизират на Русия и искат добри отношения, а когато идват на власт, всичко се променя и всичко се проваля“,

каза Решетников.

Той отхвърли твърденията за руска намеса и опити за манипулации в предизборната кампания за президентските избори в полза на Румен Радев.

„Това е несериозно. Какви правомощия има президентът в България? Той нищо не може да обърка. Русия не може да прокарва никакви манипулации в България, защото ние нямаме истински политически партньори в България. „Единна Русия“, която в момента е на власт, няма партньор в България – нито БСП, нито ГЕРБ. Аз знам, че българският народ симпатизира на Русия, но за политиците нищо не знам“,

заяви Леонид Решетников.

Той сподели, че се е почуствал силно обиден от твърденията на Корнелия Нинова.

  А човек на  кой?
И
Решетников не можа да каже!

 

 

image 

Леонид Петрович Решетников е роден през 1947 г. в Постдам, Германия. През 1970 г. завършва история в Харковския държавен университет, а от 1970 г. до 1974 г. и аспирантура в Софийския университет. От 1976 г. до април 2009 г. служи във външното разузнаване на СССР и Русия. Напуска разузнаването със звание генерал-лейтенант. През 2009 г. с указ на президента Путин е назначен за директор в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), където през 2017 г. се пенсионира. През 2017 г. Владимир Путин го удостоява с орден „За заслуги пред отечеството” IV степен. Женен, с две деца.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. pravoisvoboda - Потсдам,
07.07.2017 07:27
Германия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475051
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!