Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2017 09:50 - Днес,180 г. от рождението на Апостола! Защо Любен Каравелов, заради сърбоманската му вярност преиначи дякон Левски?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.07.2017 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Писмо от Васил Левски до Любен Каравелов, 25.08.1872

 

През друга къща влизам у едного чорбаджия, комуто бяха искали помощ за заточениците в Диарбекир. А това куче, [след] като не е дал ни пара, напсувал ги и ги укорил, че били разваляли спокойствието му! – на шкембетата. Аз исках да го [убия] и [да взема] парите му, но както правих сметката си в къщи, на пазара не излезе така. Да видим каква [излезе]. Ние [бяхме] скрити в къщата му. Фамилията му беше отишла на Троянския манастир, а той [бе останал] само с калфата си, 24-годишен момък. Според както изпитах, от дюкяна си дохождал всеки път един час и половина преди момчето, [но] не беше така. Към 3 часа дохожда калфата му, отваря портата, която беше заключена отвън, и влиза… Ако беше дошел той пръв, нямаше да става никакъв шум, а то дойде първо момчето. Псрещна го другарят ми. [Момчето] нададе вик: "Тичайте, хора!" Докато пристигна на мястото, дето бях на двора, то все вика и се бори с другаря ми. Пристигнах. Ръгнах го с камата на смърт, та дано народът да сбърка посоката на гласа му, [защото] улицата беше пълна с хора. Не умря изведнъж. Захван да вика повече, което не можеше да се укрий вече. Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи и да не може да кажи какви са били [нападателите]. Жално за невинното момче! Но ако не беше така, бе оцапано на много страни. Докато постигнем целта си, ще отидат и доста невинни хорица.

...

Байо,
да ти кажа една като сто! Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат повечето от глупостта, са причина за разделянето един народ на части и [тогава от него] не остава нищо. Това вие твърде добре познавате. Следователно у нас, за да не може да добие сила тая поразия, а да вземе силен вървеж работата ни, без да пропадне в неприятелски ръце нищичко, не трябва да давате подпора на глупаци, а да ме поддържате, като кажете всекиму: "Ако вие с Левски не се разберете, за вас няма работа!" Това така трябва да направите, ако сте убедени в мене, и няма да [последва] нищо лошаво.

...

Дето ти пиша от Олтеница и Гюргево, че говорят някои си недобро за тебе, аз мисля, че правя добре, щото да ги убедим в истината. Но като е така [щом ти се сърдиш и не желаеш], не ща вече. Аз го имах за длъжност.

 

Писмо от Васил Левски до Любен Каравелов, 16.09.1872

 

Байо!
Работата още няма кой да поеме, та съм принуден сам да се излагам на опасности [и] да тичам нагоре-надолу. Пък турците няма ни село, ни ханища по къра, [в които] да не са изпратили [хора] да търсят. Пишат ми писма отвред да не се излагам на опасности, но не мога да гледам страхливите ни работници, които от страх засират всичко и работата стои на едно място.

...
Завчера имаше една тупурдия в един град, в който бях и аз: предирвания, ненадейни претърсвания по къщята. А аз дето бях в къщата, [щом] излязох, претърсиха я на другия ден. От видело до видело турците вардят по улиците за външни хора. При това положение в тоя град се изплашха всички. От този град е и Груйо [Марин Поплуканов от Ловеч], който ми пише, [тъй като] бях излязъл оттам и отишъл по други страни. Пише ми да не дохождам скоро като преувеличава предирванията на турците, че уж били търсили и у тях и пр., та нямало място где да сляза. [А] дето бях оставил припас, тефтери и пр., казал да се хвърлят в нужника! Виждаш ли работа на страхопълзювци!

...
Затова още не съм поверил работата си другиму, защото ако е в едно [годен], в друго го няма. Ако е решителен, то той ще бъде неразсъдлителен, ако ли е разсъдителен, то страхът му го не пуска да прекрачи по-нататък. И още: в страхлив случай се развалят готовите работи. А работите и писмата, които дохождат всеки ден, трябва да се разправят. Пък като ме няма, стоят на едно място дълго време, докато се завърна. Това не е работа. Имаме честни хора, но като не [са] били отдавна в тази работа да се запознаят с нея и да могат да съдат, пак [не са за] нищо и по-зле [с тях].

...
Водителите на тази работа трябва да са опознали до тънко хората, като кой е К-в, Ц-в, Петко, Стоян и пр., в какво са добри, в какво не, где стоят техните слабости, за да не им се дава да паднат в тях и се похабят, да се критикуват един друг, без да се увреждат в работата и пр. На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и велилкодушни. Едно от тия [качества] да липсва на водача на тая свята работа, то той ще я улайневи, както и да е.
Длъжност ми е да [го] кажа, защото мога да умра. Гледайте [внимавайте]!

Съпругата на Любен Каравелов Наталия е сръбкиня, по баща Петрович, е известна като Ната, и е родена през 1820 г. Тя е сестра на Настас Петрович. След смъртта на Любен Каравелов през 1879 г., Ната се жени за някой си Авксентий Авксентиев.

imageЕкатерина Каравелова с дъщеря си Лора на гости на Наталия Каравелова и втория й съпруг Авксентий Авксентиев, Белград 1901 г.

Умира на 22 юли 1905 г. в Карлови Вари, погребана е в Белград.

 

Известни български масони

В своята история България има 17 министри-масони и безброй влиятелни българи членуващи в масонски ложи.

Ето някои от най-известните българи-масони. 

Първата масонска ложа в България “Балканска звезда” е създадена в къщата на Иван Ведър в Русе през 1879г. 

През 1883 г. Ведър основава във Варна и „Велика ложа на България”.

Лично княз Александър Батенберг, също масон, е посещавал сбирките в къщата на Ведър. 

Цар Фердинанд също е бил масон.

През Втората световна война цар на България е Борис III – сина на Фердинанд, спорно е дали и той е  масон, защото по изискване от Третия Райх България въвежда нацисткия ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА,който забранява масонството. 

Неговия син цар Симеон II е масон.

imageминистър-председателя на България – масонът проф. Филов на среща с Адолф Хитлер

Подписалия и основен радетел договора за влизане на България във войната на страната на немците е министър Богдан Филов – посветен в масонството в германски ложи. Ето и останалите масони-министри от кабинета на Филов, които са управлявали България:

Богдан Филов, министър-председател, масон; 
Иван Попов, министър на външните работи, масон; 
Петър Габровски, министър на вътрешните работи, масон; 
Добри Божилов, министър на финансите, масон; 
Славчо Загоров, министър на търговията и промишлеността, масон; 
Иван Багрянов, министър на земеделието, масон; 
Иван Горанов, министър на железниците, масон.

Същите тези министри-масони приемат и закона за защита на нацията…доста кръсноречив факт, че вече е нямалко как масоните да бъдат повлияни от светските закони в България тъй като самите те ги печатат. 

Степените в масонството, екзекутирания от снайперист български милиардер Илия Павлов е бил с най-високата 33 степен

От Възраждането до ден днешен много от най-влиятелните българи са били масони. 

Сред най-известните български възрожденци и дейци за освободението на България, които са масони са:

Раковски,

П.Р.Славейков,

Иван Вазов,

Стефан Стамболов,

Ангел Кънчев,

Стефан Караджа,

Любен Каравелов,

Ради Иванов,

Иван Ведър,

Иларион Драгостинов,

Никола Обретенов,

Тома Кърджиев,

Захари Стоянов. 

Днес масоните се приемат като тайно общество, което зад-кулисно манипулира не само българската политика, но според теориите на конспирацията масоните управляват света. Присъствието на Все-виждащото око и пирамидата на банкнотата от един долар в САЩ е обяснено като чисто и просто артистично решение за това банкнотата да бъде красива. Но при положение, че много от президентите на САЩ са били масони, включително Вашингтон, това едва ли е случайно.

По-любопитен за широката публика обаче остава въпросът кои са тези могъщи мъже, свързани от строги правила, които задкулисно влияят на съдбините на България? Един от тях е Димитър Недков, журналист, автор на няколко книги за масонството, “зидар” от висока степен /велик оратор на ложата с велик майстор Румен Ралчев/, приближен на мултишефа Илия Павлов.

В момента Недков е един от бигбосовете на в.”Стандарт”.

imageРумен Ралчев (крайният в ляво) с Великия кръст на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим

Обвързаността на Симеон Сакскобургготски с масонството пък отдавна е клиширана тема. 

Говори се, че величеството е докарано у нас с подкрепата на влиятелния “брат” Яков Джераси и кръг от столични “свободни зидари” /те се събираха в сградата на бивш техникум в Горна баня/.

По времето на Андрей Луканов пък на мода бяха членовете на т.нар. Лайънс клъб. Повечето от тях са известни бизнесмени, като за някои от тях се твърди, че са служили на различни разузнавания.

 


А Дякон Левски отказва да стане масон при единственото му посещение в Цариградкогато заминава за там с параход на 11 декември 1868 г.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472805
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!