Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 11:10 - Ау! Пак заплахи за живота на Бойко Борисов!!!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

12 сериозни заплахи за живота на Бойко Борисов. Кой го сплашва?
Как действат службите у нас? Как действат на Запад?
Обновена: 17 авг 2017 10:55 | 17 авг 2017 10:52, Екип на Dnes.bg 

image

Снимка: архив, Булфото


12 сериозни заплахи за живота на Бойко Борисов като премиер, като главен секретар и кмет на София са регистрирали службите ни.


Как се действа?
 
Когато се появи информация, каквато и да била, за подготвяни атентати срещу премиер, президент, министри, политици или други охранявани от НСО ВИП персони, държавните гардове свикват специална комисия.

В нея влиза главният секретар на МВР, началникът на службата и директорът на ДАНС. Тя се произнася дали сигналът е сериозен и дали трябва да се променят мерките за сигурност на засегнатия политик. Решенията се описват в документ с гриф "Строго секретно". Информацията за предприетите мерки също е засекретена.

Заплахите:

2003-2004 г.

Три от сигналите за смъртна опасност на Борисов постъпват от Сърбия в нашите спецслужби. Първите два са от 2003 г. и 2004 г. и са свързани с мафиота Сретен Йосич. Той е издирван от Интерпол и заловен в България през 2002 г. Предаден е на властите в Холандия. Заплахата е адресирана до главния секретар на МВР Бойко Борисов и холандския прокурор Кооф Плой, поискал екстрадицията на Йосич.

2005 г.

Студент от УНСС бе осъден, защото писал заплашителен SMS на премиера, който тогава бе главен секретар на МВР. Текстът на съобщението гласеше, че Борисов не трябва да се бърка в далаверите, иначе го чака куршум. Момчето бе освободено от наказателна отговорност и глобено с 800 лв. На три пъти тогава Борисов отказа да отговори дали съобщението го е изплашило. Накрая уточни, че ако го е страх, ще поиска да го свалят от поста му.

2010 г.
През ноември 2010 г. излязоха информации, че има заговор срещу Бойко Борисов и дори е била определена цена за живота му от 400 000 евро. Тогава се появиха анонимни данни, че знакови фигури от подземния свят са провели среща в Гърция, за да обсъдят как да отстранят премиера.

юли 2012 г.

През юли 2012 г. в РПУ Харманли е постъпила информация, че лице с установена самоличност във видимо нетрезво състояние в село Бисер е отправило закани да извърши покушение срещу Бойко Борисов. Предприети са необходимите действия за издирване и задържане на лицето. Изяснено е, че той е направил тези изявления във връзка със смъртта на приятеля му Тодор Димов – Чакъра. Изявленията са билки свързани с факта, че г-н Борисов в качеството си на главен секретар на МВР е ръководил операцията. Срещу извършителя на деянието е образувана преписка и му е наложено административно наказание – престой в поделение на МВР.

септември 2012 г.

През септември самоделно взривно устройство бе намерено по време на посещението в Плевен на премиера Бойко Борисов. Мощната бомба е била обезвредена точно, когато Борисов е прерязвал лентите на рехабилитирана улица в центъра на града и нова детска площадка в квартал "Сторгозия". Категорично няма връзка между посещението на премиера в Плевен и откритото самоделно взривно устройство, настоя тогава комисар Светлозар Илиев - директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.

2013 г.

През март 2013 г., между къщите на Бойко Борисов и Ахмед Доган в столичния кв. "Бояна" бе намерен автомат "Калашников" с пълнител и заглушител. Оръжието е било в изоставен строеж на съседна улица. По същата тясна уличка премиерът ходел често на разходка на Витоша, когато не бил в Министерския съвет. Сокакът е в близост и до т.нар. Боянски сараи, където живее Доган. Преди да бъде намерен, автоматът е стоял няколко дни в строежа, а местните хора забелязвали непознати хора да се навъртат наоколо.

2016 г.

През февруари 2016-а в Министерския съвет е получен плик със снимка на министър-председателя и куршум. Как е стигнало то до бюрата на "Дондуков" 1, не е ясно. НСО е уведомила спецслужбите и бе наредено разследване. Това стана, след като Борисов обяви спирането на няколко големи обществени поръчки. Тогава той заяви, че не се притеснява, защото не му е нито за първи, нито за последен път. "Като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите - това са нарушени интереси в цигарите, алкохола, захарта, месата. Като спреш за 1,7 млрд. лв. поръчки... Няма да коментирам и ви призовавам да не обръщате внимание, защото не ми е приятно това да се коментира", каза Борисов.

2017 г.

Остра публикация срещу премиера във Facebook вдигна на крак Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Публикацията, провокирала проверката на спецполицаите е написана на 4 април. Тя гласи: "До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!" 5 месеца по-късно Васил Коцев бил посетен в дома си от антимафиоти. Цивилните полицаи пожелали да го разпитат заради неговия пост. Накарали го да пише, че се разкайва за постъпката си.

Какво казват от МВР?

Вътрешното министерство през годините е съобщавало, че има информация за множество сигнали за заплахи срещу Борисов, но всички те са били дело на хора с психични отклонения или откровено пияни. В общо 6 области авторите на заплахите са били установявани и винаги са се оказвали несериозни.

Как действат службите на Запад?

Президентството на Доналд Тръмп в САЩ започна (а и продължава) не без сътресения и най-вече: сериозни протести. А това неминуемо води и до заплахи за сигурността на президента. Как американските Сикрет Сървис се справят със заплахите за живота на президента?

През юни месец директорът на службите Рандолф "Текс" Алес заяви, че службите проверяват от шест до осем сигнала за заплахи ежедневно.

Това обаче се оказа, че е важи за последното десетилетие. Тоест, Доналд Тръмп получава толкова заплахи, колкото е получавал и Барак Обама.

Заплахите обаче могат да дойдат отвсякъде. Включително интернет.

Когато президентът Барак Обама е направил своя акаунт в Twitter през май месец 2015 г., заплахите към него са започнали да се роят.

С отсяването на кои заплахи да се обърне сериозно внимание се заема Бюрото за интернет заплахи, група от агенти на Сикрет Сървис, тренирани да разпознават и преценяват онлайн заплахи за президента и семейството.

В един от тези случаи потребител публикувал колаж, на който примка е сложена около главата на Барак Обама, а думата "hope" (надежда) е променена на "rope" (въже). Тази снимка е довела неочаквани гости в дома на потребителя Джеф Гъликсън от Плимут, Минесота, разказва "The Atlantic".

За да се уверят, че той не е заплаха, на агентите им е нужно нещо повече от онлайн коментари. Нужна е и среща на живо, оценка на това кой е той и какъв е в истинския живот. Контекстът е жизненоважен за преценяването на заплахите - дали цифрови или аналогови.

Същото е трябвало да сторят агентите и след встъпването на Доналд Тръмп в длъжност. Само за първите две седмици на президентството му са генерирани над 12 000 туита с ключови думи "убийство" и "Тръмп". 

Кои са шега и кои са сериозно намерение?

Една жена, чийто пост гласи: "Ако някой е бил достатъчно зъл, за да убие Мартин Лутър Кинг, то може би някой ще бъде достатъчно добър да убие Тръмп", е била обект на проучване.

Мъж, който няколкократно е публикувал заплахи към Тръмп по време на вечерта на изборите, е бил обвинен в отправяне на заплахи към избрания президент, пише Mashable.

Как обаче се отнасят към заплахите за президента на другия край на света - в Русия?

През февруари т.г. стана ясно, че президентът Владимир Путин се доверява на своята лична охрана.

Оливър Стоун, за когото Путин даде интервю, заяви, че срещу руския президент е имало поне пет опита за покушение.

За Федералната служба за безопасност се знае, че произлиза от дирекциите на КГБ. Теориите на конспирацията стигат до там, че да твърдят, че ФСБ ползва дубльори за Путин. Но те отричат с мотив, че ако го правят, то ще покажат безсилие пред терористите.

Автор: Екип на Dnes.bg

А три папи го бяха галили по главата...




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472544
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!