Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 14:54 - Малко за джендър-БГ
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2440 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
Повелителката на джендър-идеологията Д. Сачева

Малко за джендъра БГ…

 

Удивих се колко реакции отключи един мой невинен пост за Истанбулската конвенция.  Куп агенти на ДС, стари моми, грозотии, дебели и комплексирани жени се отприщиха и ме заляха с помия. Ще се наложи да обясня някои нещица, най-вече заради агент Троянски/Петър Пунчев/ и няколкото джендър-гербаджий.

            На първо място върви една гигантска заблуда в обществото, че можем да я ратифицираме със съпътстваща декларация. Тъпаците в правителството да си припомнят случая с Полша, която я ратифицира през 2015 г. с уговорката, че я приема с принципите на полската конституция, но веднага Холандия и Австрия контрираха, че Полша поставя конституцията си над нормите на конвенцията и следователно това е резерва, а според конвенцията резерви не се допускат. Конвенцията допуска възможност за резерви, но те са само по три текста и изобщо не засягат понятията в чл., чл. 3 и 4 , които предизвикват реакциите на отрицание. При това трябва да е наясно дори тройкаджийката от пловдивския университет Екатерина Захариева,        че ако Народното събрание ратифицира конвенцията тя става задължителна и има предимство над националното законодателство, ако има противоречия между тях.

            Освен това, тройкаджийката Захариева трябва да знае, че да стане част от вътрешното ни право конвенцията трябва да се публикува в Държавен вестник задължително на български книжовен език. И ако имаме дори един фалшив превод кой ще е текстът, който ще влезе в сила и ще е задължителен за страната??! В случай на колизия и противоречия всички граждани трябва да се съобразяват с външния договор. И накрая – Обяснителният доклад за конвенцията няма никаква правна стойност, защото е правен от чиновниците в дирекция на Съвета на Европа – той не е част от самия текст на конвенцията и според него джендър се превежда като пол недвусмислено…. Нооооо, в самия Обяснителен доклад джендър не измества понятието пол, т.е. да използваме английското „джендър“, защото нямаме българско съответствие, но в цялата ни Конституция „Пол е биологично понятие“. Аз н есъм чул някой да каже: „Джендър е това и това, а правното му съдържание  е това и това“. Може би агент Троянски /Пунчев/ е чул, но аз не съм. Чух обаче за „социален пол“, но пък българската правна система, доколкото знам, не борави въобще с такива понятия.

            Ратифицирането на конвенцията не гарантира сигурността на жените и децата – с това се занимава вътрешното законодателство и традиционните нрави в обществото. Турция, която прилага конвенцията от 2011 г.  е характерен пример. От 2011 год. там са убити 477 жени докато водят бракоразводен процес със съпрузите си, а за същия период в България жертвите са 1 , да една. България е надживяла отдавна тези предразсъдъци и то доста преди либералния свят да се сети за тях. Ами да види агентът Троянски колко жени има партизанки, че и войводи, дори негови колежки в ДС има… А спорове ще има още 6 месеца, както каза джендър Бойко и след този срок просто ще трябва да се подчиним.

            През това време стари моми, дебели жени, грозновати каки и подпомогнати от агенти ще пищят и правят конференции, а после ще клекнем пред могъщата сила на джендърите. И накрая да поздравя батчедката Любка Качакова за мъжката и битка, защото освен майка и българско момиче е и  страхотно гадже.

 

 

 

 




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Оставете Турция, вижте европейска Испания!
31.01.2018 15:02
Там всяка година убиват 60- 70 съпруги! Това е най- разпространеното тежко престъпление в страната.

цитирай
2. nkf - Написаното безспорно има здрав ...
31.01.2018 15:04
Написаното безспорно има здрав смисъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540681
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031