Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2023 08:15 - Как дълбоката (фашистка) държава в САЩ заедно с мултимилиардера Мърдок отново се опитват да накарат политическият,антиелитен анализатор Такър Карлсън да замълчи
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4804 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 10.06.2023 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Карлсън обвини в новото си предаване украинските власти в разрушаването на ВЕЦ “Каховка” и сравни президента Владимир Зеленски с плъх

Премиерата на новото шоу на Тъкър Карлсън стана шумна и скандална. Видеото, в което той нападна американските власти и сравни президента на Украйна с плъх, беше гледано от десетки милиони хора. Но същите хора, които свалиха Карлсън от ефир, отново се опитват да го накарат да млъкне.

Карлсън се завръща! Най-популярната "говореща глава" в САЩ (от онези, които говорят за политика) се завърна в ефир, а аудиторията ѝ се увеличи десетократно. Ако шоуто на Тъкър Карлсън по канал “Фокс Нюз” беше гледано от 3-4 милиона души, то премиерният епизод в “Туитър” събра 50 милиона гледания за по-малко от ден.

Средната дневна аудитория на легендарната и много либерална Си-Ен-Ен вече е едва половин милион души. Ето как изглежда "кризата на доверието" на американците в "традиционните" мейнстрийм медии, чиято репутация, съдейки по социологическите проучвания, е в най-ниската си точка. Така те имаха обратен ефект при „борбата без правила“ с Доналд Тръмп и участието в „културните войни“ на страната на малцинствата. Карлсън изглежда е алтернатива на бюрократичното „блато“ на Вашингтон, мейнстрийм медиите, либералната пропаганда. Оттук и рейтингите.

Разбира се, броят гледания на едно видео не може да се сравнява директно със средната аудитория на даден телевизионен канал. Повишено внимание имаше към премиерата на преследвания „търсач на истината“, а самият той се постара да бъде максимално контраелитен и остър за 10 минути екранно време. Това е същото видео, в което Карлсън обвини украинските власти в разрушаването на ВЕЦ “Каховка” и каза за президента Владимир Зеленски, че прилича на плъх. Това е толкова „несъзвучно“ с това, което се случва в американския мейнстрийм, че беше невъзможно да не се забележи премиерата на Карлсън.

Впоследствие честотата на гледане може да намалее. Но както и да е, това е само началото на едно „дълго пътуване“, където Карлсън, с всичките си заслуги и постижения, като цяло е „пешка“, чиято роля не е напълно ясна. Във всеки случай, с текущото оформление на дъската, тази „пешка“ е толкова опасна фигура, че сега Тъкър е каран да мълчи от същите хора, които го свалиха от “Фокс Нюз”.

Тези хора могат да бъдат олицетворени в образа на бившия работодател на Карлсън Рупърт Мърдок, собственик на “Фокс”, медиен магнат, олигарх и доскоро основен враг на вашингтонските либерали и глобалисти. Карлсън също им е враг, но има един нюанс - неговата контра-елитност. Мърдок, разбира се, е консерватор и дори ретрограден, но не може да бъде контраелитарна фигура. Самият той е елит. И ако съществуваше световно правителство, Мърдок със сигурност щеше да е част от него.

Карлсън е станал неприятен, защото е твърде в ума си, твърде не харесва „военните на Пентагона“, твърде известен е, че разклаща компромисите между елита по такива въпроси като например конфликта с Русия за Украйна и доверието в избирателната система на САЩ. Мърдок, от друга страна, смята за необходимо да върне Републиканската партия по-близо до „центъра“ и далеч от хора като Карлсън и Тръмп.

Последната капка очевидно е, че “Фокс” загуби стотици милиони долари в дело, заведено поради твърденията на Карлсън за измама на президентските избори през 2020 г. (дори и да е имало измами, никой все още не е успял да ги докаже в съда, и думите на Карлсън също се оказаха необосновани). Такива огромни загуби, дори за империята на Мърдок, не могат да се нарекат просто претекст, но те наистина станаха претекст за отстраняването на Карлсън от ефир. Не уволнение, а отстраняване от работа, тъй като договорът с него е все още валиден и „търсачът на истината” получава плащания по него. Конкретните суми са класифицирана информация, но със сигурност са колосални.

Парите бяха, са и ще бъдат един от най-ефективните начини за заглушаване на нежелателните. Договорът с Карлсън е подписан до 2025 г. Дотогава той няма право да работи никъде в медиите, тоест трябваше да пропусне цялата предизборна надпревара в САЩ и самите избори. Да не пречи на "уважаемите хора".

Иначе ще загуби своя "златен парашут", или дори да понесе допълнителни загуби. Не знаем със сигурност дали в договора има неустойки, но на всички беше ясно, че никоя медия не може да предложи на Карлсън същите доходи като “Фокс”. По-точно никоя от онези, които са готови да предоставят на “непоносимото хлапе” трибуна за консервативна телевизионна журналистика.

Първоначално алчността надделя. Карлсън излезе от ефир и отказа най-големите предложения от малки консервативни канали, които можеха да си позволят. Сега обаче се намеси най-богатият човек в света Илън Мъск и Карлсън получи покана да стане един от локомотивите на стрийминг услугата на “Туитър”. Освен това няма договор, „търсачът на истината“ работи сякаш на доброволни начала.

Мърдок все още счита това за нарушение на договора - и отвръща със санкции. Адвокатите на Карлсън отвръщат, че “Туитър” е просто социална мрежа, която не може да се конкурира с “Фокс”, а Карлсън е просто блогър и човек, чието право да изразява позицията си е защитено от конституцията.

Сега е неизбежен скандален съдебен процес при положение, че основната цел е Карлсън да се измъкне от полезрението за времето на изборите. Без значение как ще завърши процесът, един от участниците в конфликта със сигурност няма да загуби: това е Мъск.

Той може да гледа на случая с Карлсън чисто като на бизнесмен, който привлече супер популярна звезда да популяризира проекта. Но Мъск със сигурност гледа на случващото се по-глобално и претендира за място в онова славно условно „световно правителство“, което сега принадлежи или на Мърдок, или на Джордж Сорос, но не и на него. Мъск смята, че настоящите американски власти и същият Сорос водят планетата „в грешната посока“. И той буквално иска да промени съдбата на света. За да направи това, той купи “Туитър” и експериментира с алтернативни медии. За целта той инвестира в Републиканската партия и смяната на властта в Белия дом през 2024 г. За това Карлсън се върна.

Връщайки се в ефир, Карлсън може както да помогне на Тръмп, така и да го удави напълно. Въпреки факта, че често е наричан „най-добрият помощник“ на бившия президент, самият той не е „тръмпист“ и лично не дължи нищо на Тръмп. Ако сега той направи бившия президент втората най-важна мишена на своите приказки (Байдън си остава първият), легендата за честния, неподкупен и безпартиен американски телевизионен журналист трябва най-накрая да умре.

Във всеки случай Карлсън има дарбата на усета. И този инстинкт е напълно способен да го предпази от участие в играта като пешка в полза на ролята на “черен Петър“. Мърдок е твърде стар и консервативен, за да може да играе така. Но в ръцете на Мъск тази карта може да се превърне в истински коз.

Източник: Поглед.инфо 



Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822011
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031