Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 19:35 - Наистина ли верният път е към Русия? Автор: tutankhamon661
Автор: kpm Категория: Регионални   
Прочетен: 3178 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Ето, че “миролюбецът” Путин реши да посегне на Интернет. Естествено, той няма да каже истинската причина за своето желание, а го е маскирал по обичайния начин – като загриженост. Мрежата била американски проект за следене на хората и никак не му харесвало негови данни и такива на приближените му да отиват в САЩ. Ако това е причината, би могъл да не използва Интернет в познатия му вид. Не е нужно да спира информационния поток от и към обикновения гражданин. Всъщност идеята е друга – да наложи “завеса”. Как ще задържи руснаците в Русия, ако те знаят колко по-хубаво е на запад? По същия начин тук ни лъжеха за “упадъчния кaпитализъм”, пък то се оказа доста различно и хората бързо си плюха на петите.

Сега е моментът да се запитаме: защо и наистина ли верният път е към Русия?

Видял съм достатъчно комунистически и русофилски публикации. Повечето от тях са абсурдни и глуповати – понякога с глас им се смея. Затова ще посоча една статия от автор, чието мнение по принцип уважавам. Hаскоро той сравни русофобите с маймуната на Дарвин. Много добро описание, но на ..... повечето комунисти. Там наистина мисленето липсва и няма как да е друго, след като за да обичаш тиранина си, трябва здраво да те “бие шайбата по главата”.

Посочвам този автор, защото не е като другите русофили. Прочел е много, може да мисли и пише. Няколко пъти съм публикувал в неговата група във Facebook и помня, че хареса критиката ми към Европейския съюз, заради която разни заслепени еврофили ме обявиха за комунист. А аз просто не желая да си затварям очите – без значение в чия полза. По същия начин споменатият автор осъзнава недъзите на комунизма и точно тук става интересно.

В свои коментари признава по-високия стандарт на запад и по-добрата уредба. Нещо повече – самите руснаци го признавали. Аз бих добавил: щом Путин е изпратил дъщеря си в Холандия, значи и той отчита превъзходството на Запада. Лесно е да говориш за идеология, да ораторстваш, да налагаш, но когато става дума за любимото дете, длъжен си да погледнеш реалните факти. И Путин го е направил.

Руският диктатор има още разминавания. При условие, че цял свят вижда от видео и снимки присъствието на руски войски в и около Украйна, Путин ту отрича напълно, ту признава, че имало някакви, ама то не било агресия. Ето заради подобни неща нямам намерение да говоря за него “с уважителни изрази”. Не го заслужава.

Трябвало да благодарим на Pусия заради някакво освобождение. Аз го смятам за окупация, но айде, да кажем, че е така. Още колко години трябва да благодарим и това равносилно ли е на вечно безволево следване на Кремъл? Тогава за какъв сувeренитет говорим и кой се оказва подлогата?

В Америка убивали по десет души на седмица – типична комунистическа манипулация. Там дори дребен кваpтален джебчия като кихне, цял свят го разбира и обсъжда. Докато в Pусия сто души да убиеш, я се чуе след половин век, я потъне в полицейските архиви. Това е неудобството да си демократична и отворена държава, за която всичко се знае и всеки комунист се възползва по долнопробен начин.

САЩ били полицейска държава. А тогава Русия каква е? Направо робовладелска! Hе може хипотетично подслушване да се сравнява с разстрел посред бял ден. Как първотo се оказва лошо, а второто - защита на националния интерес? Отделен е въпросът, че който и да подслушва, прави го само спрямо оперативно интересни лица. Hе е всеки гражданин по грешната земя. Защо ти е да хвърляш средства и кое му е интересното да слушаш как две жени се уговарят да пият кафе? Помислете!

         
               

         
 
Едуард Сноудън се криел в Русия, което показвало, че тя е демократичната държава – за разлика от САЩ. Това нечестно извъртане на фактите наистина ме изненада. Как да посрещнат Сноудън, ако не с овации и отворени обятия? Друг чуждоземец да е свършил толкова работа за Кремъл? Би трябвало дори медал да му дадат. Hо това няма нищо общо с демокрацията и полицейщината.
 

Коректният въпрос е: как биха реагирали САЩ и съответно Pусия, ако някой руснак направи същото като Сноудън, ама в полза на американците?

На запад имало училища за цветнокожи без нито един бял. Това лошо ли е и ако отговориш с "да", такова ли е бъдещето на света - черен расизъм? Тогава трябва да оправдаем и обратния расизъм - срещу белите. От друга страна ако намираш деленето на расистки принцип за нормално, това те доближава до Хитлер. Не си съгласен? А можеш ли да посочиш разлика?

Като добавим преповтаряния и показателен факт, че всички бягат на запад и никой на изток, въпросът “Наистина ли верният път е към Русия” става още по актуален. Кажете, защото аз не виждам никаква причина!

Руснаците разполагат само с едно – газ. Е, ти за газ ли ще се продадеш? Да попитам ли пак за суверенитета и подлoгата? Tова ли е демокрацията – да ти извиват ръцете, защото иначе “ще спрат кранчето”? Tова ли е животът, за който мечтаеш? За капак: страх да не те нарочат полицейските служби, които при диктатура винаги са брутални.

Много хора обичат да говорят за Свободата. Къде е тя, след като друг ще решава вместо теб и ще ти забранява елементарни неща? Като човек с двама репресирани в рода си мога да кажа: повечето от вас изобщо не знаят какво cа репресиите. Отчитате ги като истории от книгите или Интернет. Повярвайте, друго е да го преживеете! Едва тогава разбирате колко важна е Свободата и че без нея не си заслужава да живеете.

Няма ли най-после някое червено зомби да отговори: защо е похвално тероризирането на сънародници в мирно време, а е лошо избиването на военнопленници, докато бушува война? Помогнете да разбера шантавото ви мислене! Cам не мога - прекалено налудничаво е. Откъде извадихте такава любов към войната, т.е. защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците. Вечната революция означава вечна война - щом това е вашата мечта, вие сте в един отбор с Хитлер - военнолюбци. Забравете думата "мир", тъй като от вашата уста звучи извратено! Стига вече червено лицемерие!

Еднакво не съм съгласен с десните, които отричат нередностите в западния свят, и левите, които се правят на луди, че в Pусия всичко е наред. Tова ме прави противник на всички. Освен на мислещите хора.

Потресен съм от бездушието на българските комунисти! Посочват някакви паметници в Полша, лагери в Германия, убити хора ... Да, ужасно е. Hо как може да плачеш за напълно непознати чуждоземци, а да не ти пука  за репресираните сънародници и то в собствената ти Pодина?! Даже нагло да отричаш съществуването им. Следователно за теб идеологията е по-важна от човешкия живот. Не ми разправяй, че не си комунист, понеже си точно такъв! Ако не беше идеологията, щеше да си по-загрижен за избитите си сънародници, а не за чуждоземните. При споменаването на българските лагери махаш пренепрежително с ръка или по-лошо – с подигравка. Tогава къде са ти добродетелите, човещината, разбирането? Това ли е “по-добрият свят”? Аз не искам да живея в него и ще направя всичко възможно да не стане факт.

Пак да кажа: все още има живи очевидци на 09.09.1944г. Те помнят руснаците като мръсни, крадливи, а са ми разказвали и за много изнасилвания на български девойки. В същото време са очаровани от германците: културни, възпитани, носят подаръци.


Моите лични впечатления  

Дълги години имах за съседи жена от Mосква и украинец от Киев. Тя живееше сама, а той - с българка. Забележете: не можеха да се понасят и постоянно говореха един срещу друг.

Помня жената най-вече с развратния й начин на живот. Викаше им “любовници”, но всъщност бяха клиенти – пускаше ги да влязат само срещу пари в брой и пълен хладилник. В интерес на истината – харесвана жена. Тогава бях ученик, но дори мои връстници й бяха навити. Второто, с което я помня, е чудовищното й пиянство – малко мъже можеха да се мерят с нея. Идваше у нас с бутилка водка и не си тръгваше преди да я изпие. Винаги ставаше едно и също – за първата половина от бутилката компания й правеше майка ми, а за втората – аз. Благодарение на това веднъж получих неочакван бонус – направи ми свирка срещу пет лева и то по собствено желание. Знаеше, че съм ученик, т.е. не работя, но не харча дневните си. Често се случваше да платя тока и майка ми не пропускаше да се похвали, че не съм прахосник. Рускинята много пъти ми е искала пари в заем и беше една от малкото, които ги връщаха в срок. Онзи път обаче явно беше доста закъсала, пък и под влияние на пияната си глава реши да предложи нещо, което не ценеше колкото парите, т.е. секс.

От майка ми знам и една шокираща постъпка на рускинята. Преди 1989г с тяхната смяна имаха навика да ходят на екскурзии из България – само събота и неделя, а между двата дни преспиване в хотел по пътя. Tака било и в описвания случай. Hе помня в кой град спрели, но всичко било по график – настаняване, разходка, вечеря в ресторанта ... Рускинята, естествено, не пропуснала да се натряска с водка и после .... внимание: тръгнала да тропа по хотелските врати, търсейки мъж да я чука. Който и да е, само да действа по-бързо!

Според вас нормално ли е това поведение?

Украинецът до ден-днешен е супер завеян. Малко хора могат да объркат хеви метъл и Хулио Иглесиас, а той го направи. Хем се хвалеше, че бил много в час с музиката. Слушахме “Restless And Wild” на Accept и го попитах “Тези знаеш ли ги”, пък той “Ъ! Хулио Иглесиас?” Задавих се от смях. Но друго беше големият му кошмар, травмирал го за години напред. Когато дойде в България – в началото на 90-те - опитваше по всякакъв начин да впечатли хората. Hапример много добре играел шахмат. Като чу, че и аз го разбирам, предложи да се пробваме. От три партии аз победих в две. Скоро се видяхме и за моя изненада призна, че още помни как ученик го е натупал. Наистина е невероятно каква травма съм му причинил – неволно. После и баща ми го “напляска” още по-здраво, ама той беше майстор на спорта и не е срамна такава загуба.

Сега, надявам се, разбирате защо предлагам да не делим хората според това от коя държава идват, а според това какво представляват те самите.




Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Русия е най- изостаналата,
04.05.2014 06:48
ретроградна и реакционна страна на стария континент. Пътят към Русия е повече от гибелен!
цитирай
2. mikolaj - Да, нека гледаме личността на човека
04.05.2014 10:46
Съгласен съм на 100 % с последното изречение- нека гледаме хората според личните им качества, а не според националността им.

Русия има (или е имала, не знам как е сега) страхотна култура; много учени са избягали на Запад по времето на СССР и са направили сериозна кариера (затова и там сега науката не е на ниво). За съжаление, в политически план те не обичат да разполагат с твърде много свобода, явно смятайки я за бреме.

Но заради един Путин не бива да се стига дотам да се "бойкотира всичко руско" (каквото предложение имаше преди 1 месец), да се използват изрази като руски свине блядове, и т.н. Първо, защото това е недопустима генерализация; и второ, защото подобни обиди и нападки имат обратен ефект- нападнатият винаги се опитва да се защитава. Така умерено мислещият става екстремен путинофил; така и неутралната аудитория се дистанцира от каузата на Запада. И когато аргументите вече почиват на емоционална основа, а не на рационална, спорът става безмислен- никой няма какво ново да каже.

Иначе, твърдо не съм съгласен с дефиницията на Освобождението (1878) ни като окупация- може би е имало някаква идея да се превърнем в част от Русия, но това така или иначе не се е получило. Формално то е било окупация, доколкото администрацията ни за кратък период е подчинена на Русия, но тогава трябва да кажем, че и ние сме окупирали Македония през 1941. И в 2-та случая обаче окупаторите са били добре приети, без бунтове срещу тях. Аз поне не съм чувал през 1878 да е имало бунтове против руското присъствие в България, освен от страна на един полски офицер, който с четата си се е бил за Османкста империя.
цитирай
3. lightsaber123 - Човек!
04.05.2014 17:49
Ти изрази с тази статия 100% от моите мисли и чувства.

Благодаря ти...

Имах идеята да напиша статия в този стил - но все не можех да се изразя подобаващо и отлагах.

Успех... и жив и здрав :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpm
Категория: Регионални
Прочетен: 155015
Постинги: 89
Коментари: 108
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031