Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 16:45 - Докато Бойко се изпразни пред Света от министерското си съдържание, Дянков взриви световните медии
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 20.02.2013 17:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това, което стана у нас днес, от 9 до 12 ч., шашардиса Света и световните медии

Бойко Борисов подава оставка на цялото правителство пред Народното събрание, потвърждава оставката на Дянков, излиза от НС, прави заседание на МС, но около 11.30 се пръква Дянков и заявява, че остава министър на финансите...
 

Ето реакцията на медиите.

Ню Йорк Таймс: Правителството в България ще подаде оставка след седмица на протести, някои от които прераснаха в насилие. Протестите в градовете в страната в неделя вечер бяха най-големите в страната в последните 16 години. В опит да успокои протестиращите премиерът обяви вчера, че лицензът на чешката компания ЧЕЗ ще бъде отнет. Опозиционните политически партии опитаха да се възползва от обществения гняв заради строгите мерки за ограничаване на разходите с наближаването на парламентарните избори, планирани за юли. Сега те вероятно ще се проведат по-рано.

Уолстрийт Джърнъл: Икономическата криза в Европа взе поредната си политическа жертва с оставката на българското правителство след дни на национални протести срещу строгите ограничения и високите сметки за ток, съобщава американското издание. Популярността на премиера и дясноцентристкото му правителство се стопи след години на бюджетни съкращения. В понеделник той отстрани финансовия си министър, водещ политика на строги ограничения, в опит да смекчи критиките, а вчера правителството обяви, че ще намали цените на тока и ще отнеме лиценза на най-голямата електрическа компания в страната, контролирана от чужда държава, отбелязва изданието. Но решенията на правителството не задоволиха протестиращите, които въпреки ниските температури отново излязоха на улицата снощи. Някои протестиращи в София носеха български знамена. Други носеха свещи. Множеството обвини правителството в корупция, скандирайки "Мафия".

Известия:  Правителството на Бойко Борисов подаде оставка след масовите протести заради повишените цени на тока и отоплението, които прераснаха в сблъсъци с полицията.

РИА "Новости": Българското правителство подава оставка след национални протести срещу строгите ограничения на разходите и високите цени на тока.

Ройтерс отбелязва, че българското правителство подава оставка и е поредното в Европа, което пада заради строгите ограничения на разходите.

Франс прес също съобщи за оставката на българското правителство, обявена от премиера Бойко Борисов в парламента. Агенцията отбелязва, че до решението се е стигнало след нарастващи улични протести в най-бедната държава-членка на ЕС. В последните седмици България беше разтърсена от протести, които първоначално бяха заради високите цени на тока, но след това се превърнаха в национални демонстрации срещу дясното правителство като цяло. В понеделник Борисов опита да смекчи кризата, като уволни непопулярния министър на финансите, а във вторник обяви, че ще отнеме лиценза на ЧЕЗ.

Асошиейтед прес: Българският премиер заяви, че дясноцентристкото правителство ще подаде оставка след национални социални протести.

Би Би Си: Българското правителство съобщи, че подава оставка след национални протести срещу високите цени на тока и строгите икономии. Българският премиер Бойко Борисов предложи да подаде оставка, след като антиправителствените протести предизвикаха улично насилие четири месеца преди планираните парламентарни избори.

Агенция Блумбърг: Премиерът, който дойде на власт през 2009 година, заяви пред парламента, че ще подаде оставката си пред депутатите преди планирания вот за промени в правителството, свързани със смяната на финансовия министър Симеон Дянков, който беше уволнен на 18 февруари.

Но какво се случваше у нас по същото време от 9 до 12 ч. днес?

„Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставката си пред мен и аз я приех и предложих на депутатите в Народното събрание да го освободят от заеманите от него постове. Това е моето решение и аз не съм го променил.",

това заяви днес от НС Пожарникрят Борисов пак.

Според него оставката на Симеон Дянков не е гласувана в парламента, тъй като там беше депозирана оставката на цялото правителство.

„Ако на предстоящите избори хората гласуват доверие на ГЕРБ и получим мандат да съставим следващото правителство, Симеон Дянков няма да участва в него",

допълни премиерът Пожарникар.


 

А мaлко преди това финансовият министър обяви изневиделица, че ще остане министър, докато правителството работи и изрази увереност, че ГЕРБ ще получат пълно мнозинство на предстоящите избори.


Симеон Дянков остава финансов министър, обяви самият той след заседанието на Народното събрание.
Това е така, тъй като на практика парламентът не гласува промените в кабината и оставката на Дянков не е приета.

“При това положение продължавам да работя с Бойко Борисов и другите министерства. Ще остана финансов министър, докато правителството работи.”,

категоричен бе вицепремиерът.

Той още заяви, че:

“Няма да позволи комунистите да съсипят държавата. Премиерът Борисов показа, че е истински лидер на една демократична държава. Аз подкрепям премиера и ще го подкрепям в следващите седмици, месеци, за да може ГЕРБ пак да получи мандат и да довърши всичко, което сме започнали. Всичко това е направено благодарение на Борисов и този кабинет. Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент. На днешното заседание на Министерски съвет взехме няколко решения. Първото е, че от 1 март се въвежда т. нар. златен стандарт в НАП, другото решение е, че НДК се прехвърля на Министерството на културата. Ще продължим през следващите дни да работим както досега. Поне това предстои за мен и моето министерство.”

Той допълни, че не се чувства обиден от коментара на премиера, че не е свършил много работа.

“С Бойко Борисов освен че работим заедно, сме и добри приятели. Не се чувствам обиден. Като финансов министър мисля, че съм успял. Горд съм с това, което съм постигнал. Нека народът да реши като види какво е направено през последните три години и половина при тежка икономическа ситуация  и какво са направили предишните в най-добрите икономически времена в Европа. Миналата година завършихме с третия или втория най-нисък дефицит в рамките на ЕС и с над 7 милиарда лева във фискалния резерв.  Тази година вървим по-добре от миналата година, но януари и февруари винаги са тежки месеци, защото се изплащат много пари към социалните фондове, изплатихме целия заем на НДСВ. Държавата е една от най-стабилните в целия ЕС. Показват го всички данни, излизащи от ЕС и от МВФ. Втори сме по най-нисък дълг, втори или трети сме по най-нисък дефицит, във фискалния резерв има повече пари отколкото през миналата година и от тук нататък само ще се увеличат",

каза още финансовият министър пред българските медии.

 

Очакваме реакцията на световните медии след взрива на Дянков...

(до 15.00 няма още нищо – явно са шашнати яко)

 

 

плевен онлайн портал/
Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. hynky - Две очи разплакани
20.02.2013 17:29
Две очи разплакани
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6501641
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!