Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 07:26 - Виенската далавера-кънекшън: Свобода-Моника-Хохегер-Миков-Станишев-ПЕС
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.09.2013 07:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

или

Как Станишев стана шеф на ПЕС чрез "Сименс–Австрия" и нейния дъщерен клон "Сименс" ЕООД–България

image image image

На 14 септември 2013 Районният съд във Виена осъди на две години и половина затвор лобиста Петер Хохегер. Съдът прие, че по време на изборната кампания през 2006 г. с помощта на фалшиви фактури и чрез рекламните му и пиар агенции партията "Съюз за бъдещето на Австрия" е получила 960 000 €. 

Присъдата на Хохегер е заради облагодетелстване и фалшиви показания, дадени пред антикорупционната комисия на AU парламента.

Петер Хохегер стана скандално известен в България, след като стана ясно, че е лобирал за влизането на България в ЕС срещу хонорар от 1.5 млн. € по два договора от 2006 и 2008 г., подписани от Станишев , a агенцията на Моника Янова е била партньор.

Звездната БСП двойка и досега отрича!

Още нa 14 март 2012 обаче, Петер Хохегер потвърди, че агенцията на Моника Янова е била партньор в България и е получила 270 000 € по двата проекта, възложени на лобиста от Тройната коалиция.

Австрийският лобист Петер Хохегер потвърди, че е получил около 1,5 млн € от кабинета "Станишев" за кампания за подобряване на имиджа на България, като 270 000 € от тази сума са платени на Моника Янова.

"ПР агенцията на Моника Янова е била нашата партньорска агенция, с която се кооперирахме. Те получиха 15% по двата контракта, или общо 270 000 €. Сключени са два договора - първият през 2006 г., за 500 000 € за половин година, а другият - за около 1 млн. € за една година.“,

заяви тогава Хохегер в интервю за вестник „Преса“.

Сайтът "Свободен народ" публикува на 17 Септември 2013 статията "Хроника на една предизвестена схема за облагодетелстване във властта".

Тя бе свързана с новината от Виенския градски съд, че преди дни лобистът и спонсор на Моника Йосифова, вече Станишева, Хохегер е осъден на 2.5 години затвор в Австрия, и че самия процес отваря нова страница в едно любопитно сътрудничество между австрийски бизнесмени, Сергей Станишев и пиарката Моника Йосифова, далеч преди да се вземат с бившия премиер и да стане г-жа "Станишева" .

Припомням по-важните моменти от хрониката на едно задкулисие, което си остана такова въпреки огромните съмнения и натиск към прокуратурата да се самосезира по случая.

Сайтът "Свободен народ" многократно писа за отношенията между някои европейски лобисти и избора на Сергей Станишев за председател на ПЕС.

На 14 април 2010 г. в-к "Труд" отпечатва интервю с Тошо Недялков, бивш зам.-директор на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), в което се съдържат интересни данни за афера, свързана със Сергей Станишев и много големи корупционни сделки с търга за отпечатване на нови задгранични паспорти с биометрични данни, наложено ни от ЕС.

Денонощни опашки пред МВР, хилядни номера за чакащите, изнервени хора поради бавно обслужване, губене на време и пари – всичко това заради подписаният Договор  със "Сименс" ЕООД – България – фирмата, която печели търга за отпечатване на документите, но системата им не работи нормално и непрекъснато блокира.

Получил това в наследство от правителството на Станишев, новият министър Цветанов съветва хората, които няма да пътуват, да не си вадят сега паспорти, а премиерът Бойко Борисов се заканва да поиска от "Сименс" няколко милиона неустойка.

Но не "Сименс", а България щедро и акуратно плати 116 милиона €, макар че според експертите от МВР стойността на услугата през 2006 г. струва само 15 милиона €.

Разликата е невероятна, умопомрачителна!

Става въпрос не само за опорочен скандален търг и за масово подвеждане на хората, а за брутална политическа корупционна сделка на най-високо равнище, както ще стане ясно.

Търг, от който печелившата карта изтегля не друг, а самият премиер – Сергей Станишев!

В търга са участвали най-големите концерни, в това число и френската фирма "Сажем", която е подменила над 70% от личните документи по света. Но те, както и други големи фирми, са брутално отстранени по скандален начин чрез измислени аргументи, което се доказва дори и в съда, но за управниците в България това не важи.

 

Подписва се договор със "Сименс", но не с германския концерн, а със "Сименс" ЕООД – България, която няма никакъв опит, не е изготвила нито един паспорт, но пък е клон на дъщерната фирма на "Сименс – Австрия".

Това явно е от особено значение за връзките на Станишев и за бъдещите му планове.

Изборът на българската фирма „Сименс” не е случаен. При евентуален провал на договора, отговорност носи единствено фирмата, с която е сключен договорът – "Сименс" ЕООД, България и в размера на нейния уставен капитал от 793 000 лева.

Поради явната некомпетентност на българската фирма, когато договорът върви към провал, говорителят на "Сименс-Австрия" Хералд Щокбауер заявява от Виена по телефона на в-к "168 часа":

"Знаем за случая в България. Извинявам се, но не мога да коментирам, тъй като целият проект за паспортите беше координиран от Сименс – България. Те отговарят за цялата комуникация по въпроса с издаването на новите документи за самоличност."

На 24 април 2008 г. министър Румен Петков подава оставка, отчасти за неудачите по новите документи, но най-вече поради силния обществен натиск за съмнителни връзки с подземния свят.

 

В екипа на новия вътрешен министър Михаил Миков се появява зам.- министърът Калин Славов, дотогава съветник на Станишев. Недовършеният търг попада в компетенциите на Славов, който - явно по указание, съществено променя изискванията към участващите в търга фирми, като прибавя други документи, включително и шофьорски книжки.

Създава се работна група с ръководител Росен Карадимов – и той съветник и близък на премиера Станишев, която разработва променени параметри на сделката, а след това отново ги подменя, за да се създаде обърканост и трудности с цел отстраняване на нежеланата конкуренция.

В резултат на намесата на Карадимов, цената на услугата набъбва и ще надхвърли 100 милиона лева (???).

Всъщност сумата в договора със "Сименс" ЕООД – България вече е... 116 милиона € (?????). Това рязко увеличаване на цената ясно разкрива голямата корупционна сделка, която извършват хората на  Станишев, очевидно по негово нареждане.

Тошо Недялков – бивш зам. директор на ДАИТС споделя:

«Ако потърсите в интернет ще видите, че на 10 март 2010 г. "Сименс" са кандидатствали за финансиране от Европейската инвестиционна банка за този проект, като са посочили обща стойност от 45 милиона €.»

Разликата до 116 милиона евро е тревожно голяма! А отговорът е единствен – влизат в нечий джоб.

И това са доказано липсващи 71 милиона € !!!

Фактът, че за сделката се използва "Сименс" ЕООД – България, която не е дъщерна фирма на германската "Сименс", а на австрийския клон на концерна, не е случаен. Дължи се на добрите връзки на Сергей Станишев с австрийския политически и икономически елит. И тук трябва да търсим общото на сделката с партията на австрийските социалисти.

През 2006 г. по покана на Станишев Бригите Едерер посещава България в качеството си на главен изпълнителен директор на "Сименс–Австрия" и отговаряща за дейността на компанията в Централна и Източна Европа.

Едерер е била дълги години виден член и ръководител на Социалистическата партия на Австрия, а съпругът й – Ханес Свобода, по това време е евродепутат и заместник-ръководител на парламентарната група на социалистите в Европарламента.

Ханес Свобода е социалистът, който посочи, всячески подкрепяше и наложи Сергей Станишев за временен шеф на ПЕС, след оставката по собствено желание на председателя на ПЕС Расмунсен.

Неотдавна медиите в България споменаха, че Бригите Едерер и Ханес Свобода ще кумуват на сватбата на Станишев с Моника Йосифова. Каква невероятна близост?

Австрийската връзка обаче не е единственият странен прецедент в сагата с избора на българската фирма "Сименс" ЕООД – България за отпечатването на българските лични карти и паспорти, според изискванията на ЕС.

На 22 септември 2010 г. журналистическо разследване на в-к "168 часа"  хвърля светлина върху избраната фирма и подизпълнителите по скандалния договор за 116 милиона евро. Посочено е, че е съставена специална комисия ръководена от заместник вътрешния министър Калин Славов, чийто състав се пазел в тайна.

Разкрива се, че в комисията е участвал небезизвестният Азер Меликов, изключително близък съветник на Станишев, бивш шеф на надзорния съвет на информационно обслужване.

Подробностите за опорочения търг, сключен във вреда на националните ни интереси, попадат в полезрението на прокуратурата и тайните служби.

През септември 2010 г. в медиите се появяват съобщения, според които бившият премиер Сергей Станишев и съветниците му Азер Меликов и Росен Карадимов ще бъдат привикани на разпит в ДАНС – във връзка с разследване за търга.

Разследването е започнало след подаден сигнал от Живко Желев, участник в търга, според когото документацията е манипулирана и от нея е извадено важното изискване за  шифрирано перфориране. Като последица, скоро след отпечатването на новите уж защитени паспорти, заловени са първите ментета.

По сигнала тече разследване на ДАНС – като се посочват и основните заподозрени: Сергей Станишев, Росен Карадимов и Калин Славов. Споменава се, че в случая става дума и за комисионни.

Реакцията тогава на Сергей Станишев относно предстоящия разпит в ДАНС е следната:

"Какви са тези глупости? Нещата около конкурса ги движеше Михаил Миков, аз нямам нищо общо с паспортите."

Станишев съзнателно прикрива, че проблемът с документите е обсъждан на заседание на Министерския съвет на 4 декември 2008 г. И на него ясно са изразени резервите към изпълнителя, от страна на тогавашния председател на ДАИТС Пламен Вачков, но те били оспорени и отхвърлени от бившия съветник на Станишев Калин Славов, за което има стенограма.

Но скоро след това се оказва, че системата на "Сименс" ЕООД – България е негодна дори за нормалното отпечатване на паспорти, поради което всякакви експресни и бързи услуги са невъзможни.

Сделката обаче отваря вратите за бъдещата политическа кариера на Сергей Станишев, който лансиран от австрийските социалисти и Ханес Свобода направи блестяща кариера по линия на  ПЕС.

Разбира се, освен този особено щедър за много "играчи" договор за 116 милиона евро, има и още други "екстри" към него!

Сергей Станишев "подарява" на Бригитe Едерер – шеф на "Сименс – Австрия" куп държавни поръчки, плащани от българския данъкоплатец.

А ето и поръчките:

  • §         - Изграждането на интегрирана информационна система за кадастър и имотна регистрация;
  • §         - Проектът на министерството на администрацията за изграждане на инфраструктурата на електронното правителство;
  • §         - Информационната система за финансово управление на НАП;
  • §         - Електронният търговски регистър към Министерството на правосъдието.

Освен всичко това компанията на Бригит Едерер доставя 25 мотриси на БДЖ и участва в модернизацията на столичното метро.

По това време съпругът на Бригите Едерер – Ханес Свобода е зам-шеф на парламентарната група на социалистите в Европарламента и се ползва с голям авторитет и влияние.

На мястото на оттеглилия се ръководител на ПЕС по здравословни причини Поул Расмусен, по предложение на Свобода е приета единствената кандидатура на Станишев, за временен ръководител на ПЕС .

На деветия конгрес на ПЕС през септември 2012 г. в Брюксел, Станишев – пак единствена кандидатура е избран за ръководител на ПЕС с мандат 2 години. И за този избор Ханес Свобода е играл централна роля.

Очевидно, за сметка на българския данъкоплатец, щедрото отплащане на Станишев към семейство Едерер-Свобода даде своя резултат.

Така Станишев стана шеф на ПЕС.

И ако българската прокуратура иска да разбере откъде са 12-те милиона евро, които Моника Йосифова скри в кипърска офшорка, но съдбата я наказа и тя пи една "студена вода" , може да се порови в сделките на "Сименс" ЕООД България, уредени от Станишев и верните му "съидейници" Калин Славов, Росен Карадимов, Азер Меликов и още доста други другари.

Вероятно, тези загубени 12 милиона са като, "бълха ухапала" богатото семейство!

Не трябва да пропускаме и алчният, новлиятелен австриец Хохегер, специалист по PIAR, на когото Станишев също щедро плати милиони пак от парите на данъкоплатеца, а той върна тлъста част от тях на Моника!

Въобще поредната австрийска далавера!

 

И така:

Съд и затвор в Австрия!

image

Тук - развяване на байраци!

И после - Защо пък 70 години се чудим защо сме в г..а на Географията! Ма не било така, ма ...,
и так далее...

image 

 

 _за Плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6464960
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!